icon

Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti

mmacko
15. mar 2010

Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.

pavcza
6. júl 2011

@zuzikkaa na ten Quinny free style už jsem taky koukala, ale bojim se zase toho, že by byl těžký a že má tři kola i B smart bych chtěla se čtyřmi, ale zatím nevím, jestli vůbec půjdu do nového sporťáku, furt přemýšlim a netušim
@pablinka já bych určitě brala čtyři kola, ale zatím furt netuším, ke všemu tenhle nikde v okolí nemají, abych ho viděla a trochu ozkoušela naživo, na blind z netu bych si ho netroufla objednat. Jinak tu máme dost právě nerovné cesty a občas mě manžel táhne do lesa a to šílím i teď, že to neni na lesní cesty, tak zase váhám, kdybych si uhrála nový kočárek a zase nadávala, že do lesa nemůžu, tak bych asi doma měla problém 😀

zuzikkaa
7. júl 2011

@pavcza tak mozem potvrdit,ze freestyle je stabilny aj ked je 3kolka...kedze ma to predne koleso predlzene dopredu-zlepsuje stabilitu kocika...no a s Bsmartom ako 4kolkou neprejdes po snehu 😉
ja som s quinny aj korculovala a super zvladol aj lesne cesty 😅

tonko_babymarket
7. júl 2011

@zuzikkaa
@pavcza
Quinny freestyle je veľmi starý model od Quinny, ktorý sa už dávno nevyrába...Netvrdím, že nie je dobrý, ale už sú na trhu aj vylepšené modely.
B-smartom prejdeš po snehu úplne v pohode, je to veľmi obľúbený kočík,ktorý má aj dobrú cenu, taktiež oceníš otočnú sedačku, jediné čo mu viem vytnúť, že nie je viac odpružený...

zuzikkaa
7. júl 2011

@tonko_babymarket viem ze je to stary model a uz sa iba dopredava
a co sa tyka Bsmart-u tak ten ma sklamal vo viacerych pripadoch,,ani odpruzenie by mu nepomohlo 😅

pavcza
7. júl 2011

@tonko_babymarket @zuzikkaa když ono je těžké vybrat kočárek, aby splňoval, co člověk potřebuje, tedy už vim, že ideál neexistuje. Pro mě je tedy to odpružení docela důležitý, i když už jsem si zvykla na to mini co máme u x-landera, tak jestli má alespoň takové, tak bych to snad brala. Jinak já potřebuju 4 kola velká, nejlépe odpružená, otočný sed, polohu do lehu a ovladatelnost jednou rukou bych taky brala, protože chodím i se psem (bíglem 🙂 ), takže občas jednou rukou ovládám psa a druhou kočár. Takže teď nevím, jestli do B smarta jít nebo ne, největší problém je, že nemám si ho kde v blízkosti ozkoušet a zakoupit 😒

ronikova
20. júl 2011

Tak já jsem s B-smartem 4 kola spokojená. Věděla jsem do čeho jdu a tak mě nepřekvapilo menší odpružení. Maximálně mi ale vyhovuje ovladatelnost a lehkost kočárku. Je opravdu spíše do města, terén zvládne lehký, ale často by se s ním asi po polňačce jezdit nedalo (což mi ale nevadí). Hluboká korbička je na kombinovaný kočár dost velká (jsou podstatně menší), sporťák otestujeme až na podzim. Malá má 4,5 měsíce a zatím jezdí v hluboké korbičce. Do města doporučuji, kdo ale jezdí po polních a hrbolatých cestách, tak tam bych asi nedoporučovala. Kdo hodně cestuje a bude kočárek pořád skládat do auta (jako my) - max. spokojenost, lehce se složí a rozloží a je velice lehký.

mmacko
autor
20. júl 2011

@ronikova super pozitivna info, ja som sa tiez totiz rozhodla, ze ked mi mala vyrastie z vanicky niekedy v zime, tak menim svoj concord prave za b smart 4, kedze concord sa neda otocit ku mne. Dufam, ze budem tiez spokojna 😉

cmilka
25. júl 2011

no, tak my sme kupili pre dceru britax b smart 3 a nie som velmi spokojna... po 7 mes. pouzivania je uplne rozhegany, zasekava sa brzda a najnovsie sa mi zlomila rucka pri vychadzani na chodnik, takze som ho reklamovala... verim, ze to bol iba moj nepodareny kus ☹

mmacko
autor
25. júl 2011

@cmilka fiha, no nic moc, ja som stale na vazkach, ci vymenit moj, s ktorym som spokojna za britax, lebo na mojom mi chyba otocenie k mame....ale mam este cas do noveho roka, tka zvazim.

ivett25
14. aug 2011

@ronikova, mohla bych se zeptat, kolik místa B-smart zabere v kufru a jak je asi těžký? Potřebuji totiž kočár, na který půjde nacvaknout Römer Baby Safe Plus, ale hledám spíše něco na úrovni golfek. Jenomže B-Mobile od Britaxu se mi nelíbí. B-smart by se mi líbily, ale zase mi to přijde jako klasický sporťák. Sporťák už máme Janéčko, takže potřebuji opravdu něco, co v kufru nezabere moc místa a je to tak akorát do města nebo shopingů! 🙂

mmacko
autor
14. aug 2011

@ivett25 to mas pravdu, ze je to skor sportak, nie typ golfiek. podla mna zaberie podobne miesta ako jane.

ronikova
22. aug 2011

@ivett25 Podvozek je velice lehoučký 🙂 Složený podvozek i s koly se vejde normálně do klasického kufru (nemusí být kombi) a taky se v poho vejde na zadní sedadlo auta (my máme peugeot 306). Opravdu zabere málo místa. Zatím pořád ještě jezdíme s hlubokou korbičkou, malé bude 6 měsíců a tak asi sporťák vytáhneme na podzim 🙂

vercuska
14. sep 2011

@ronikova
na kočárek jsem se do této prodejny šla podívat včera a nemají ho a vypadá to,že ani mít nebudou. Ke všemu paní prodavačka jej docela dost hanila. Ale myslím že to byl jen její obchodní tah,protže vychvalovala kočárky co měli na prodejně,ale hnusné.

ronikova
18. sep 2011

@vercuska Byla jsi ve Zlíně na Kvítkové ?? ... 🙂 jestli ano, tak je to legrace 🙂 Protože, když jsem ho tam chtěla kupovat já, paní ho chválila, že na naše potřeby ideální a když nám ho objednávala (podotýkám, loňská verze se tehdy už dala hrozně zle sehnat), tak se mega snažila ... takže asi jak píšeš, obchodní tah 🙂 ... ale pokud bys opravdu chtěla, písni mi tady zprávu a můžes se na něho přijet kuknout.

vercuska
19. sep 2011

Ano,ano na Kvítkové. No tak to je opravdu pěkné 🙂 v první chvíli mě to zlehka rozhodilo,ale stejně jsem od něj ještě neupustila. Já myslela,že ho nikdo ve zlíně nemá,nikde jsem neviděla co tak obkukuji kočárky,to je samý casulplay,který byl mým prvním favoritem,teutonia a x lander.
Rozeslala jsem emaily po prodejnách v celé ČR,trošku blázen🙂. Mimulý týden mi všichni odepisovali,že bud není,nebo se čeká na naskladnění,tak jsem sepsala asi 2nezávazné objednávky a když jsem dnes otevřela email,tak mám radost,v těch dvou prdejnách ho mají pro mě nachystaný,paráda.V sobotu jsem ještě skočila do Kočárky VaV a paní velmi ochotně nabídla,že mi během dneška pozjištuje,zda by šel ještě odjednat,atd,což by bylo uplně nejlepší,jééé jakou já mám radost 😀 Už jsem se včera na netu dívala i po jiném kočárku,už mě nebaví to řešit i když mám stále dost času.
A ty jsi ze Zlína,nerada kupuji ,,zajíce v pytli´´ ale u tohoto kočárku jsem se rozhodla,že pokud se na něj nezajedeme podívat do brna nebo prahy,tak to prostě tak dopadne,takže bych byla ráda se na ten tvůj mrknout,recenze co čtu má v podstatě dost dobré,i ty si ho chválíš,spíš se mi opravdu jedná o to,jestli se mi vleze do auta,jelikož mám feleicii a ten kufřík je skutečne mini. Děkuji za odpověd,hezký den

ronikova
19. sep 2011

@vercuska 🙂 Písnu Ti zprávičku 🙂 a domluvíme se na omrknutí 🙂

pablinka
19. sep 2011

ahoj holky, přidám vám nějaké fotky kočárku z naší dovolené, Vítkovi budou 4. října 2 roky, s kočárkem nemáme žádný problém, používáme ho necelý rok, pořád se do něj krásně vleze. Má nějakých 94 cm a skoro 14 kg.

ronikova
20. sep 2011

@pablinka Tak to ráda slyším, my budeme během 1-2 měsíců měnit hlubokou korbičku za sporťák (malá měla půl roku). Malá už v hluboké asi dlouho nebude chtít vegetit, už si v ní začíná "sedat" a posiluje břišáky. Zatím neřve ... ale jak ji začnu navlíkat, budeme měnit za sporťák 🙂, se těším na změnu 🙂

ronikova
20. sep 2011

@cmilka K zasekávání brzdy můžu poradit ... dole v košíku odháknout ten suchý zip mezi velkými koly a je tam lanko, kterým se brzda povoluje či přitahuje 🙂 ... je to velmi jednoduché !!

pablinka
22. sep 2011

@ronikova ahoj, chtěla bych poprosit, jestli bys nemohla sem dát pár fotek kočárku s hlubokou korbou, nebo vložnou taškou, nebo v čem máte miminko, abych viděla, jak se tam vejde...

ronikova
22. sep 2011

@pablinka Pokusím se nějakou fotku vyhrabat ... hlubokou korbičku i s naší malou. Jen se nedivte, ona je trochu obřík ... v půl roce má 72cm 🙂 ... ještě se do hluboké vejde, ale už máme vytažený sporťák, kde se jí velice líbí ... zatím v lehu 🙂

ronikova
22. sep 2011

Tak tady jsou nějaké fotky 🙂
Na první fotce má malá 3 měsíce a na druhé 2 měsíce 🙂

pablinka
23. sep 2011

krásný, díky moc 🙂 malá je nádherná 🙂 a kočárek taky teda 😀

katrenka111
25. sep 2011

ahojte baby, ja uvežujem nad týmto...nemáte niekto skusenosti???

ronikova
25. sep 2011

@katrenka111 Tohle je model 2011, já mám čtyřkolku 2010 ... údajně tam není téměř žádný rozdíl, jen barva a to, že je konstrukce a kolečka černé 🙂 ... tak nevím. Můžu dát info jen k 2010 🙂

katrenka111
25. sep 2011

@ronikova tak daj kludne....

katrenka111
25. sep 2011

@ronikova ako je to s kolieskami???

bendy
26. sep 2011

@katrenka111 ja ho mám ale ten modrý, kočík je ako super, lahký, no vôbec nieje do terénu v meste a po rovných cestách sa s ním ide úžasne 🙂 Ja som to velmi nedomyslela, kedže bývame na dedine 😠 😠 No čo sa týka skladania super. Takže momentálne ho mám ako kočík v aute a rozmýšlam že ho predám lebo na naše cesty fakt nič moc.

hajdylca
26. sep 2011

@katrenka111 ja Ti poviem len jedno ja by som smarta nechcela ani zadarmo 😠
tak ako @bendy pise nie je to kocik do terenu, koliecka su plastove- kocik nie je vobec, ale vobec odpruzeny, aj po zamkovej dlazke dieta trasies...

pablinka
27. sep 2011

u nás třeba to lehké drncání ve městě nebylo nikdy na závadu... jsem teda městský člověk, do lesa moc nejezdím, ale i tam jsme s tím kočárem byli a v pohodě (asi bych tam teda nejezdila s novorozenětem 🙂 ). Jinak to drncání na nerovném povrchu bylo pro našeho syna moc fajn. Do tohoto kočáru přešel ve 13 měsících a konečně nám zase začal v kočáru spát, prostě ho to udrncalo 🙂. Za dost velké plus mám, že ta zádová opěrka u sporťáku je opravdu hodně vysoká, takže i teď se do něho ve 24 měsících v pohodě vleze, na dovolené se v něm i pohodlně vyspal...