icon

Chicco multiway evo verzus Peg perego si

chjulia
5. sep 2013

Ahojte maminy. Plánujem kúpiť golfáč, prečítala som už všetky možné názory a recenzie a väčšinu mojich požiadaviek (aspoň čiastočne odpružené kolesá, polohovanie nôh a chrbátika, pláštenka, nánožník vo výbave, nízka váha) spĺňa kočík Chicco multiway evo a Peg perego si. Je však u nich dosť veľký cenový rozdiel a tak teraz neviem, že ten PP je naozaj o toľko lepší ako Chicco, že sa mi oplatí tie peniažky zaň zaplatiť.
Samozrejme dizajnovo je krajší PP, u chicca sa mi nepačia moc tie kolieska a nemá polohovanie ručiek ale čo som čítala skúsenosti mamičiek tak ten PP sí sa zasa dosť rýchlo rozhegá. Problém je v tom, že si ich nemôžem nikde pozrieť naživo a recenzie na Chicco Evo som ešte nenašla lebo je to novinka. Máte ho už niektorá? Ak áno ako ste spokojné? A nemá niekto skúsenosti s obidvoma kočíkmi zároveň? Ďakujem vopred za vaše názory. 🙂

anicka245
6. sep 2013

@chjulia inak my sme na predajni uvažovali nad este jedným tiež chicco nepamätám si už ktorý konkrétne a tiež bol super taký este šikovnejší mal len jedinú chybu že nemal opierku na nohy a tým pádom žiaľ nebol viac zaujímavý tak si pozri či má kazdy jeden všetko čo potrebujes

mimikas
6. sep 2013

@anicka245 dnes som bola v predajni Pre deti a ned som ho aj kupila, velmi sa mi pacil, je naozaj dost velky a tie kolieska su superne velke a naozaj aj to odpruzenie je dobre, malemu sa v nom velmi pacilo tak som ho hned aj zobrala, cena bola fantasticka, predavac ho velmi odporucal ze je to kocik ktory vydrzi vsetko. zajtra ho vezmem na prvy vyjazd tak uvicim ako to pojde po realnom terene

mimikas
6. sep 2013

@chjulia ja nemam Si ale ma ho kamoska a je fajn lahky ale je aj na take prilezitostne pouzivanie, fakt neprejde ziadny teren a musim povedat ze je uzucky a dost hrkoce, ja mam PP Book a tiez to nie je neaka super vyhra ale aspon je priestrannejsi. Este moja dobra kamoska ma PP easy switch drive a teda ten je katastrofalny, kolieska vybocene a je to strasne hrkalka, nevydrzi ani lahky teren, kocik je po roku pouzivania v dezolatnom stave a to oni nechodia po ziadnych terenoch a maju este iny kocik na zimu. takze po tychto mojich skusenostiach PP viac nechcem

chjulia
autor
6. sep 2013

@mimikas fúha, a to sú tie kočíky dosť drahé, no na fotkách vyzerá tak "nežne" 😉, preto sa pýtam na skúsenosti............ je dosť ťažké zohnať golfáč do 8 kg, polohovateľný, priestranný pre dieťa

mimikas
6. sep 2013

@chjulia no veru su podla mna predrazene ked si pporovnam aj kvalitu. Skus pozriet aj Cybex, to su tiez dobre golface aj co sa tyka kvality a cena je tiez prijatelna

chjulia
autor
6. sep 2013

@mimikas ak budeš mať čas, premerala by si ten Chicco? 🙂

pralinkaaa
6. sep 2013

baby a čo PP Pliko mini?

mimikas
6. sep 2013

@chjulia jasne ale az zajtra lebo je este v krabici a drobcovi sa neako nechce spat

mum111
Autor odpoveď zmazal
salome_82
6. sep 2013

@zuzuj Aha, som asi zle čítala, myslela som, že len plánuješ kúpiť 🙂 Mne sa značka Peg Perego veľmi páči, napr. náš športový kočík je ľahký, priestranný a skladá sa ako golfáč - nemusím sedaciu časť oddeľovať od podvozku, keď ho chcem narvať do auta 🙂 Práve Peg Petego je možno jediná značka, ktorá vyrába tzv. golfáče s plnou rúčkou: kmart.sk/peg-perego/9718-aria-completo-2013-8005475334676.html

anicka245
6. sep 2013

@mimikas aj nášmu sa v nom veľmi páčilo vyskúšal asi 7 a ako som ho posadila do tohto úplný kľud a úsmev od ucha k uchu 🙂 najprv sme pozerali či nám aj nejaký lacnejší nebude stačiť ale keď sme porovnali konštrukciu nebolo o čom... Toto proste drží ani sa nepohne je pevny nič netrasie. Zajtra ideme na skúšobnú jazdu 🙂

mimikas
6. sep 2013

@chjulia som ho pomerala:
Dlzka chrbtovej opierky: 49cm
Sirka chrbtovej opierky: 32cm
Dlzka sedacej casti: 36cm
Sirka sedacej casti: 34cm

Na golfac je naozaj velky

chjulia
autor
6. sep 2013

@mimikas No akože riadne veľký, a tú dĺžku sedacej časti si merala aj s opierkou na nožičky? Či len samostatná je taká veľká? To ja nemám taký ani šporťak veľký. 🙄

dika
6. sep 2013

@chjulia
sedacia cast ma 35x45cm, opierka 35x48cm. ja mam ten modry

mimikas
6. sep 2013

@chjulia merala som tak ze aj s opierkou na nozisky, ale je to v tej najkradsej casti ano aj ja som bola prekvapena aky je velky. Maly tam ma este dost miesta a on je teda riadny chlap a ma 86cm

mimikas
6. sep 2013

@dika asi zalesi aj od merania, v kazdom pripade je velky

dika
6. sep 2013

@mimikas 🙂 je v pohode

mimikas
6. sep 2013

@chjulia inak ja som citala recenzie na internete na Evo na anglickych strankach a nebola tam ani jedna negativna

chjulia
autor
6. sep 2013

@mimikas
@dika
už som aj ja viac tomu Chiccu naklonená 🙂, ešte keby bol ľahší a iný výber farieb a je to ideálny kočík 😎 🙂 🙂 . Keď budete mať čas, tak nahoďte fotky, aby sme ho videli aj v reáli.

tinkax
6. sep 2013

ja mam PP Sí a je to pre mna super kocik, aj kosik ma velky, ma nanoznik, poohuje sa ,buda je super,aj skladanie, iny by som nechcela, tie kolieska nezavadzaju,nehrkocu, iba po velmi hrbolatej ceste sa cely hrkoce ale to kazdy golfac, ja odporucam SI

dika
6. sep 2013

@chjulia
tak neviem aka je tvoja predstava, ale pre chlapca je ta modra super 😉

standu
6. sep 2013

@chjulia ja som mala SIcko uplna spokojnost. mne sa veru nerozhegal ani po 2apol roku pouzivania. jedine minusy vnimam tenky kosik ktory sa nakupmi predral (co by sa mi teraz uz nestalo, lebo mam auto) a stratene puklice. prechodili sme dve zimy.

dika
6. sep 2013
chjulia
autor
7. sep 2013

@tinkax ahoj, prosím ťa mohla by si nahodiť rozmery PP Sí ak budeš mať čas, ďakujem 🙂

chjulia
autor
7. sep 2013

@dika tá modrá je peknučná, vyzerá inak ako na tých obrázkoch z netu 🙂

chjulia
autor
7. sep 2013

@standu ahoj, no to som počula o tých pukliciach že dosť vypadávajú, ja by som ich asi mala preč hneď, lebo u nás máme také chodníky - teda ak sa to tak dá nazvať - betónové pozostatky z ktorých dokonca trčia také kovové roksory, no hrôza, mám čo robiť prejsť tak kočíkom s veľkými nafukovacími kolesami 😠

chjulia
autor
7. sep 2013

Tak som sa rozhodla, že počkám ešte týždeň, to by mi mal prísť nový športový kočík (to som objednala hlavne na zimu a do terénu tak "tank") a uvidím aký bude na vozenie a podľa toho sa rozhodnem či pohodlnejší,pevnejší ale väčší a ťažší Chicco alebo elegantný, ľahký a menej pevný PP Sí. 😉

No a skúsim asi vyraziť do Žiliny, pozerala som že aj tam je predajňa predeti.sk, takže snáď by tam to Chicco mohli mať tiež .... i keď na www stránke ho zatiaľ nemajú.

rora
7. sep 2013

@chjulia my sice nemame PP Sí ale jeho vernu kopiu Baby Luxe Palermo a nemozem teda povedat ze by nebol pevny 🙂 pravidelne ho nakladam riadnym nakupom plus este na palice vesiam tasky a aj prebalovaciu tasku, zvladol aj narocnu a drsnu dovolenku v chorvatsku cesty tak kameniste ze strach 🙂 a ani tu na sk ho veru nesetrim, chodievame kade tade, mala uz bude mat 2 roky,je dlha jak hrom a vpohode v nom spáva kazdy den 🙂 a kocik nie je vobec rozhegany a to mame ten lacnejsi, PP Sí je urcite este z kvalitnejsich materialov 🙂 vzhlad si porovnaj, je to uplne to iste az na par detailov 🙂

tinkax
7. sep 2013

@chjulia no ak sa mi podari, to ako vnutorny rozmer kde dieta lezi ? chicco by som nechcela ani zadarmo, ja na perego nedam dopustit, ma vsetkych pat P jak sa hovori, kazdy ti bude ine radit ,niekto aj otrasny mc laren , ja mam moje perego dokonca uz po jednom dietati tu z bazaru a stale je super bez chybicky, ved kup tu na koniku ojazdeny aj za stovku

chjulia
autor
7. sep 2013

@tinkax áno, myslím vnútorný rozmer - operadlo, sedačka a podnožka...... z bazáriku by som kúpila, keby predával niekto z okolia, ale PP sa predáva väčšinou okolo BA a to je ďaleko cestovať - keď neviem či vôbec kúpim