Do akého veku ste mali dieťa v kočíku?
Pokiaľ cestujete s dieťaťom MHD a viete, že budete prestupovať, prípadne dlhšie čakať, do koľkých rokov dieťaťa používate kočík? Lebo vo veku tri a štvrť je dosť blbé, aby sedel v kočiar, ale vzhľadom k tým dvom bodom v otázke a k tomu, že dieťa je divoké, je to bezpečnejšie. Len aby sme s tým kočiarom nevyzerali jak pakovia. Ďakovia.
pri obidvoch deťoch som používala kočík do dvoch rokov, pri mladšej dcére som mesiac pred 2 narodeninami kočík predala 🙂 chodili buď pešo, alebo na odrážadle, aj autobusom
Moje obe dcéry od roka a pol jedine peši. Bývame na konci obce a do obchodu to máme nejakých 800m. Čiže každý deň vychádzka do obchodu a spať 1,6km. Trvá nám to asi 50min tam aj späť. Vyše 3rocne dieťa nemôže mať problem
@anjika44 urob, ako je tebe dobre. Ak je ti s nim jednoduchsie aby bolo dieta v kociku, tak si ten kocik zober, ved nebudes stale nahanat dieta po zastavke, ak vydrzi sediet v kociku...na reci nedaj, ze take velke dieta a este kocik. Ja som v zahranici a deti su tu v kociku kludne aj po 4 narodkach. Prave preto, ze je to pre rodicov jednoduchsie sa s nimi premiestnovat, ked nemaju cas, aby cakali na deti stale..
Ja som nosila trojročného syna ešte do škôlky kočíkom, nieže by nechcel chosit, ale dvakrát sme prestupoval i a potom sme ešte museli ísť vyše 400m peso do kopca a to tak aby som stíhala odniesť aj staršieho do školy, takže pešo som išla raz a bolo to príšerné. Kašli na to čo ini hovoria, chrbát máš len jeden a ťahať za ruku také malé dieťa len aby išlo tak ako to potrebuješ je podľa mňa blbosť.
@anjika44 Ako ti vyhovuje,poznam aj 4 rocne co sa vozili,ked bolo treba.Ludia vzdy budu pozerat,ked skoro chodi-preco tak skoro chodi?Ked este nechodi-preco este nechodi?A podobne....pozname to,takze ked ti bude vyhovovat vezmi kocik a bude.Ked nieco potrebujem rychlo alebo mam vela tasiek beriem kocik-dieta 3 roky.
@anjika44 my máme bus zhruba 20 min od domu, malý ma 2,5 roka a kočík už nemáme zvládne cestu na bus aj domov a samozrejme ešte medzi tým
@anjika44 ja by som neriesila. Mamicka ktora nema zive dieta nepochopi co to je ist s dietatom bez kocika. Moj starsi bude mat 3 a vzdy ked idem niekde tak ho davam do kocika a mladsieho do nosica. A rychlo obeham co mi treba a potom sa mozeme hrat na ihrisku alebo sa trosku prejst.
Moja ma 2,5r a stále ju vozievam,aj na prechádzky s kočíkom chodievame keďze ešte vonku nie je nič teplo
@nika898 ja som mala prvé dieťa veľmi živé takze práveže nechápem, ako tam vôbec nejaké živé dieťa obsedi. Moja dcéra ako sa v 10. mesiacoch postavila na nohy už ju tam nikto neposadil a v 12. mesiacoch bol kočík už preč z domu. Syn bol o čosi kľudnejší, ten sa rad odviezol, ten mal kočík do 2 rokov. Takze moja skúsenosť - živé dieťa v kočíku sedieť nebude, lebo neobsedi, takze veľmi dobre viem, čo to je ísť bez kočíka so živým dieťaťom, zvládla som, lebo som musela.
Moje decká by 3 ročne do kočíka nikto nedostal, ak ma niekto dieťa, čo sa nechá vyvážať a vyhovuje im to tak prečo nie, určite by som sa neriadila tým, čo druhí na to ....
Moja ma o pár dní 3, kočík ešte máme..málokedy ho beriem,ale na dlhšie výlety ,alebo rýchle presuny určite ešte použijem..
Minule sme ho nezobrali do Zakopaného,že len boby a bola to chýba...všetko daleko ,mala nevládala chodiť,musel ju muz nosiť,mali sme dosť.. na bežné vychádzky a do mesta tak do2,5roka..potom už využívame Len na takéto dlhšie trasy.
Názor ostatných ma nezaujíma, ide o naše pohodlie
Rob ako Ti vyhovuje, každé dieťa je iné, niektoré nevydrží v kočíku a niektoré v pohode. Ak by som casove nestíhala, tak použijem kočík...ak to dieťa znesie. Nas od cca rok a pol aj dačo už nevydržal byť v kočíku. Bolo to náročné, lebo kým docupkal kde treba tak to trvalo. Ale bolo to znesiteľnejšie ako ten rev keď mal byť pripasany v kočíku.,nehovoriac o Tom že sa kadejako nahynal a aj kočík sa nebezpečné naklanal...
Ja mám 16 mesačnom chodí od 9 mesiacov kočík nepoužívame už cca 3 a pol mesiaca chodí sám prechádzky zvládala nejdeme ďaleko... Nieže by som ho v Tom kočíku nechcela voziť on proste v ňom nechce sedieť tak ja som trepala prázdny kočík ešte aj jeho naháňala tak som si povedala dosť kočík sa odložil a malému sa prispôsobujem v chodení
Fakt ten kočiar bude lepší, nemienim dieťa v mojom zdravotnom stave naháňať po ulici.
@anjika44 cca do 2.5 roka. Potom uz nie. Uz zasli aj dost pesi. No videla som aj ovela starsie deti v kociku.
No niekedy mi to pride ozaj vtipne - velke dieta v malej buginke 🙂

Do 2 rokov, potom uz len peso