Golfáč pre 5 ročnú dcérku
Ahojte, chcem rádu. Moja 5 ročnú Nelku, ktorá berasategui chodí. Viem, že by už malá sama, ale nechce sa mi to má socce riešiť a ani sa hádať s manželom. Má 20 kg viete odporucit nejaký skladby golfac pre takéto dieťa? Myslíte, že by to ten tesco kočík zvládol? Chceme byť večer dlhšie vonku a aj nejaké výlety absolvovať tak nech máme všetci kľudne a nemusíme ju vlacit... Alebo je to zlý nápad?
@wewe22 to mám v umysle
@maslenka47 asi neustupim takže pojdeme same... fnuk
@bubelko žiaľ očividne nevidí a nechce veriť že malá je v škôlke v takChto činnostiach najpomalsia...
Ahoj nelinka2009, precitala som len prvu stranu a videla som ako mamicky reagovali na vozenie v kociku, ale chcem ta potesit, ze nie si sama s takymto problemom. Moja dcerka bude mat v auguste 5 a vozi sa v inglesine trip, trojcorcny syn ma tiez inglesinu trip. Synovi som kupila tui na bazare pred tyzdnom, ked som rezignovala na to, ze ho dcera nechce pustit do kocika. A ked si mam vybrat kludnu prechadzku s tlacenim kocika, alebo bez kocika plno placu a nervov, tak radsej kocikujeme. A tiez je to tak, ze manzel im vsetko dovoli, dcera doteraz chce pit s flasky. Inak v skolke je uplne samostatna, vladze chodit, pije z hrnceka, sama sa oblieka.
@lusinda3 má pešo ale bez tata
@nelinka2009 tomu nerozumiem, ako ked teraz nekupis kraske kocik na dovolenku, tak on s vami nepojde na dovolenku? to som snad len zle pochopila, nie?
kocik nekupuj, na dovolenke trvaj a nech si tam krpatu nosi hoc aj celu dovolenku na chrbte ked je somar, este mu naloz tasku na plaz a malej hracky do piesku a veselo si vykracuj vedla nich so zmrzkou v ruke.... neskutocne....
@bubelko no zase v alpach clovek viac pochodi s kocikom nez s nosicom, lebo tam maju krasne dlhe bezbarierove cesty v 2000 metrovej vyske .. zobrali sme nosic aj kocik a kocik nam zachranil dovolenku 😉 hlavne ked si dieta potrebuje cez obed pospat, kocik je na nezaplatenie. lebo inak je cely den rozbity ... nosic bol nastastie len pozicany
a ze ci je niekto na smiech ... treba trosku menej riesit co si myslia ini a zariadit sa tak, ako to je cloveku pohodlne ... kto uzkostlivo sleduje co si myslia ludia o jeho 3-5 rocnom dietati v kociku/nosici a nema dieta s vykonnostou horolezca nech si robi kolecka okolo strbskeho plesa a maca sa vo virivke
@jasminet 2 kociky berieme len ked ideme s manzelom, inac jeden kocik a na nom stupienok, ale pani grofka sedi a syn je na stupienku. A spoluziacky jej vobec nevadia. Minuly rok sme boli na dovolenke pri mori, vzdialenost z izby do jedalne asi 150m, a ona len kocikom. Tak som manzelovi povedala, ze tento rok neberiem kocik, ze ved to je desne. A inac ked idem s oboma do mesta, teda myslim od nas z Ruzinova do centra, tak chodime bez kocika a syn sa pyta na ruky, ale dcera v pohode kraca.
@nelinka2009 ty nemas problem s dietatom, ale s manzelom. Mozno pomoze manzelska poradna. Sama neviem ako by som toto riesila. Za chvilku ta nebude respektovat v nicom, lebo ved tato dovolil...
Mo veď práve.. .
@nelinka2009 ja ti uplne rozumiem, moj maly ma tiez 5, nie je predskolak, o rok bude a tiez ho vyvazam v kociku, ale v cyklovoziku, je to pohodlnejsie, dobre sa hovori, ked niekto chodi vsade autom, tak to nepochopi... mam auto, ale velmi rada sa prechadzam a ked idem napr. na trh, ktory je 4 km vzdialeny od domu, tak beriem maleho v cyklovoziku, tam dam aj nakup, neviem si predstavit, ze by som mala za sebou vlacit dieta, nakup a este pocuvat jeho pindanie... jazdi na bicykli, ale kto ho bude nahanat, ako mam vediet, ze mi nezdrhne a nevyrhne sa pod auto???
maly je futbalista, nenormalne lyzuje, bicykluje uz na 20"biku bez problemov, ziadny pohyb mu nerobi problem a rad sa hybe
a okrem toho sme cestovatelia a pri cestovani je kocik velka pomoc... uz ked nic ine, tak sa do kocika nahadze batozina 😀
aj ked na velku noc sme dali benatky bez kocika a bez nosenia, boli sme cely den a maly ani nepipol, presli sme to cele peso, kedze nam tam neodporucali brat kocik kvoli schodom a mostom..
ja by som tiez brala este nejaky maly skladny golfac, nemusi sa polohovat ani nic, len musi byt pevny, moj maly ma 18 kg...
@meluela no hej, v alpach mame aj my vo sui krasne chodniky...moja skusenost je, ze sa dieta vyspi aj v kociku aj v nosici. 😉
a mne je to v podstate jedno, ked si niekto chce vlacit 5r dieta, ktore je zdrave a nema problem s nohami ci ine zdravotne problemy, v kociku ci v nosici, je to jeho vec. verim aj tomu, ze je to "pohodlne" (hlavne do kopca a pod, ked ma kocik s dietatom ca 30kg 😉 ), tlacit 5r dieta, v kociku... mne je to skratka trochu smiesne ked vidim v nakupnom centre mamicku s 5-6r dietatom v bugine, ktora ledva drzi a argumentuje tym, ze on nerad chodi... no lebo ja rada doma zehlim, upratujem, etc.... halt. kazdy z nas ma inu teoriu o tom, ako postupovat v takychto pripadoch. 😉 ale neboj sa, urcite nejdem po ulici a nezacnem sa rehotat na plne usta a ukazovat prstom...
ja by som v pripade zakladatelky neustupila. moja babka by ustupila - lebo tiez razila teoriu pre klud v rodine urobim vsetko... a aj robila, aj ked s tym nesuhlasila, ale hlavne, ze bol klud... ale stastna veru nebola a niekolkokrat priznala, ze mala si vtedy dupnut... no nedupla a nasledky sa prejavili... ale to uz je mimo temu 😉
@lulik01 prosim neber ma zle ......nech si kazda matka roi ako uzna za vhodne.....ale ked sa vyberiete na prechadzu ako pises s kocikom s 5 rocnou tak potom to ani prechadzka vlastne pre deti ani neni ked sa vozia....ja som toho nazoru ze ked na prehzdku tak nech deti chodia a vydaju zo seba energiu......ale sak ako kazdemu vyhovuje....pekny den
@lulik01 ja nechcem byt hnusna ale aky start do zivota jej chystas takymto pristupom a ako sa ku tebe a otcovi bude spravat v puberte?
ja som mala surodenecky kocik a zbavila som sa ho aby som prinutila moje 2,5rocne dieta chodit pesi ved mladsia 12kg starsia 13kg a kocik 15kg ved ja mam rada sama seba
maj rada aj ty seba a nerob zo seba otroka
nechcem ta urazat ani nic podobne neber to v zlom skor ako nakopnutie k posunu vpred
@nelinka2009 my chodievame na dovolenku do talianska kazdy rok, minuly rok nas hotel mal nakupene kociky pre deti ubytovanych. zadarmo sa dal kocik pozicat vecer alebo hocikedy cez den. opytaj sa ci nemaju taku moznost lebo v taliansku nosia aj vacsie deti vecer v kocikoch.
@nelinka2009 fuu ja mam tiez 5 rocneho syna, ale ked si ho predstavim v kociku tak sa mi slzy od smiechu tisnu do oci 😀 Akoze nehnevaj sa, ale 5 rocne dieta v kociku uz nema co robit, co 5 rocne ani 3 rocne uz nie, pokial nema nejaky vazny zdravotny problem!!
Moj ani nie 2,5 rocny syn v kociku nesedel uz viac ako pol roka, chodi pesi, pripadne na odrazadle, jasne, mrnci, ze nevladze, ze sa mu nechce a tak mu pekne poviem, ze ked sa mu nechce nech si ostane tam kde je, by si potom mala vidiet tie sprinty... nehnevaj sa, ale je to len vase vina, vasa a vasej pohodlnosti....
@bubelko no a moja skusenost je ze ked dieta spi v kociku, tak rodicia maju najvacsiu pohodicku, zatial co ked spi v nosici tak nadalej taha plecia ... fakt som si myslela ze 15kg v pohode clovek da, ale je to brutal ... to fakt bolo lahsie s golfacom hoci aj po zjazdovke ist
mne zasa pride smiesne ako niekto robi z veku kedy jeho deti prestali pouzivat kocik olympiadu 😀
je nieco ine rozmaznanost dietata ale samotne pouzivanie kocika (hlavne ak dieta nema problem veku primerane vzdialenosti zvladat) je akosi zvlastne zaznavane ... ale chapem ze ludia maju vzdy potrebu hodnotit, komentovat, ohovarat a treba si najst nejaky objekt
@meluela co je primerana vzdialenost pre 5r (a starsie) dieta? je jasne, ze dieta, ktore nikto nikdy nenutil chodit, neprejde viac ako 2r dieta. ok... ja tiez nepoleziem na gerlach, lebo nemam kondicku. otazka je ale, preco ta kondicka u toho 5r dietata chyba a co bude s takymto dietatom, ked bude mat viac rokov 😉
a co sa pouzivanie kocika tyka, no hej, v urcitom veku, ak dieta nema zdravotny problem, tak je to minimalne zvlastne. nejde o to, kedy deti prestali pouzivat kocik, to je bezpredmetne. ide o to, ze nam rastie generacia lenivych deti, ktore su zvyknute sa len rozvazat - nielen v kocikoch - lebo ten kocik sa neskor meni za auta... a potom sa cudujeme, ze maju deti v 10r nadvahu, nic sa im nechce robit, nich ich nebavi... cest vynimkam...
a nikto nikoho neohovara. zakladatelka nahodila temu, dala otazku, dostala odpovede... väcsinou v style, ze problem nie je dieta a jeho potreba kocika, ale otec, ktory skratka dieta nadmieru rozmaznava. 😉
Precitala som m par uvodnych prispevkov a prvy som si precitala 3 krat ci nevidim hle ze pre 5rocne dieta kocik? To nemyslis vazne? Pokial nema nejaku poruchu tak ziaden kocik a nie ju s prepacenim podporovat v lenivosti....moja od 12 rokov je bez kocika vynimka boli ozaj len ked sme isli ba dlsie von aj to tam nechcela byt....teraz ma 2 a nema problem ist 2 km do obchodu v obchode musi byt v kosiku a pozom taku streku spat...dobre trva nam zo dlho ale na fobolenke je casu dost...co urobis pohom ked pojde o rok do skoly a pojdu na vylet
Neda mi neragovat nato, sama som matkou troch deti,ale ani jedno nebolo ako 5 rocne v kociku, ved take dieta uz do kocika nepatri a som aj ucitelkou v materskej skole, a mame tam deti od 2,5 roka a tie zvladaju aj turisticke vychadzky do okolia , zacat praktizovat s dietatom postupne vychadzky na kratsiu vzdialenost a dieta si postupne zvykne.
@sense to je fajn, ze je od 12 ROKOV bez kocika 😀 😉 mily preklep 🙂
@alexanotbad som sa sekla mesiacov....ved mala estelen toj 2 roky...😂
Precitala som si teraz viac prispevkov nie si zla mama a tvoja dcerka ma tatina riadne vycviceneho. Problemom teda nie je chodza ci kocik ale komunikacia medzi tebou a muzom. Mozno by mal vyhladat on nejakeho psychologa al. Pedagoga aby mu vysvetlil ze svojim spravanim dcere len ublizuje...moj muz by tiez pre moju zniesol modre z neba ale jednoducho hranice musia byt a tie jeho su este blizsie ako tie moje...
@bubelko ja napr. pouzivam kocik namiesto fitka ... preto sa desim toho ze raz z neho vyrastieme ... lebo to detske tempo je take dost pomalicke ze sa clovek do aerobneho pasma nedostane ani nahodou ... ked zrychlim tak chuda prepleta nozkami a potkyna sa ... takze aj ked zvladne vyjst na kamzik, ci dlhe prechadzky, niet na to ho obcas posadit do kocika a ist sa rychlym tempom poprechadzat ... o to viac ma pobavilo ze teraz vidim co si asi okolie mysli :D ale nastastie viem ze je to prirodzenejsie riesenie nez pipky zo susedstva co daju dieta opatrovatelke/do sukromnej skolky a idu slapat na stepper ...
@nelinka2009 ahoj, neviem či si môj príspevok prečítas, ale nepomohlo by tvojej situácie nejaký ergo nosič? Konkretne mám na mysli skaldino xl, je určené na predškolákov, a tatinko kľudne môže nosiť na chrbte... dnes som ho skúšala, lebo potrebujem niečo na denne vencenie a bolo to velmi pohodlne a to ja som veľká citlivka na ramená, mám odskúšanych pár nosičov, aj šatky, ale tentok bol najpohodlnejsi.... lebo 5r v kočíku vážne uz e see 🙂
Ono ide aj o to aký program na dovolenke plánujete. Myslím že v tomto veku je extra poznávačkami problémv. Pokial 5 ročné dieťa plánuješ vláčiť po pamiatkach tak sa mu ani nedivím že nechce chodiť. Jednoducho všetci sa musia trochu prispôsobiť - aj dieťa ale aj vy. Našaa chodí ako raketa ale je jasné, že s ňou nebudem vymetať šetky pamiatky, muzea a kostoly, ktoré by som ja chcela vidieť. Nejaký menší výletík alebo prechádzku zvládne aj po svojích nôžkach ale zase nemôže čakať že zvládne túru. My to na dovolenke robíme tak že obvykle berieme babky a pri deťoch sa prestriedame, alebo ked sme išli bez niech tak tatino zobral len staršu na náročnejší výlet a ja som zostala s mladšou.

@jolly84 veru 20 kg, je taká buchta, má síce 110 cm, asi teraz dorastá do tej váhy 🙂