icon

Golfáč pre 5 ročnú dcérku

nelinka2009
21. apr 2015

Ahojte, chcem rádu. Moja 5 ročnú Nelku, ktorá berasategui chodí. Viem, že by už malá sama, ale nechce sa mi to má socce riešiť a ani sa hádať s manželom. Má 20 kg viete odporucit nejaký skladby golfac pre takéto dieťa? Myslíte, že by to ten tesco kočík zvládol? Chceme byť večer dlhšie vonku a aj nejaké výlety absolvovať tak nech máme všetci kľudne a nemusíme ju vlacit... Alebo je to zlý nápad?

brisilda
23. apr 2015

@natalym prosim ta co je sebecke na tom , ze chcu ist k moru a poobzerat si pamiatky ? dovolenka nieje len vyvalovat sunky pri vode ale aj o spoznavani niecoho noveho 😉 Ja som s krpcom tiez chodila a behala kade tade len aby sme toho videli co najviac a ano boli sme s nim aj pri vode a venovali sa aj jemu no ak ideme na dovolenku tak to neznamena, ze sa budem 24 hodin denne prisposobovat dietatu .

nelinka2009
autor
23. apr 2015

@jana_eyre ale veď ja netvrdím že je lenivaleniva a biejebani ručná.. . Len kedvjevsvtatom tak vymýšľa a navyše je tam možnosť že budeme chodiť celý deň...

juditam
23. apr 2015

@tilly ahoj,môžem sa spýtať aký kočík,alebo cyklovozík máte? dakujem...

liviapavlisova
23. apr 2015

Trochu divne kocik pre 5 rocne dieťa. Ja mam 4 rocneho a uz dva rokt sa nevozi v kocari. A 2 ročný tam uz tiez nechce byť.

bastika
23. apr 2015

Kočík pre 5 ročnú ? Wow.

jana_eyre
23. apr 2015

@nelinka2009 ani ja to netvrdim, ale moze to tam viest predsa.. vymysla kazde dieta, to je normalne a na nas rodicoch je decka usmernovat a vysvetlovat.. ale ako vravim, je to tvoja vec..

vraj inlesina trip /tu sme mali/ je urcena az do 25kg, aspon na americkych strankach, pretoze tam su deti casto krat velmi tazke..

tilly
23. apr 2015

@juditam chariot cx1, teraz sa to robi pod znackou thule

mirka0703
23. apr 2015

@liviapavlisova
@bastika a smiem sa spytat ako riesite dovolenky s dietatom? my tiez chodime do centra na prechadzky bez kocika ale predsa nebudem na dovolenkach sediet na hiteli len preto ze dieta spi...spat moze aj v kociku..

Inak milujem tieto komentare....mamicka @nelinka2009 sa spyta aky kocik riesit na dovolenku pre vacsie dieta a vy tu riesite ze vase deti chodia peso...ano aj moje chodi peso no dovolenka je nieco ine....a ked ideme 3-4krat rocne tak radsej nech ho nevlacim na rukach riesim kocik.... 😀

bastika
23. apr 2015

Moja dcéra lyzuje 6 hodín denne korculuje pláva jazdi na koni tyzdenne 2 hodiny a vladze chodit po vlastných . V júni bude mat 6 rokov tak podla mna je to prinajmenšom bizarne.

tilly
23. apr 2015

@jana_eyre moje dieta sa tiez vozi, nadvaha mu nehrozi, aktivne sportuje a necpe sa sladkostami, to, ze sa na dovolenkach povozi v kociku z neho l choreho ani tucneho neurobi... Sportovo je velmi nadany a stale nechapem co ma lenivost spolocne s vozenim sa, tu nejde o 5km prechadzku, to zvladbe dieta v poho, my robime denne aj 20km a to je zahul aj pre nas dospelakov s dobrou kondickou

sardinka333
23. apr 2015

Inak v dobrých hoteloch, dovolenkových rezortoch maju kočiky na zapožičanie - take golfače, ak sa to človeku nechce ťahať dá sa to zistit na nete či taketo služby ponukaju.

tilly
23. apr 2015

@mirka0703 podla mna to riesia matky, co necesruje a dovca pre nich znamena ubytovat sa a hybat sa max po rezorte... A nas, aktivnych nepochopia 😉

@bastika my lyzujeme velmi vela, vzdy prvi na svahu a posledni pri aute, munule sme pozerali záznamy z webkamier a smiali sme sa, ze prve auto na parkovisku je naše a aj posledne 🙂. Nas 5 rocny to dava uplne v pohode, v saalbach sa da lyzovat do 21,30 a lyzovali sme od rana do siestej a to som ho nevedela dostat z funparku, korculuje, jw futbalista, plava, bicykluje, ale ked spoznavame, tak sa voziiii

bastika
23. apr 2015

Nasa ked je unavena tak my uz lezime 🙂

tilly
23. apr 2015

@sardinka333 to je pravda, velke rezorty mavaju kociky, aj velke nakupaky, aj vo vacsine zoo sa da pozicat ten vozik

jana_eyre
23. apr 2015

@tilly my sme tiez aktivni rodicia, dovolenku, co sme boli ubytovani v rezorte sme zazili len jednu a to sme boli este bez deti a aj to sme nevydrzali.. takze netreba hned hadzat do jedneho vreca, ze ludia, co nechcu vyvazat v kocikoch svoje deti su rovno ludia, co cely den lezia na plazi..

ak svojho syna vozis, rob ako uznas za vhodne, snad si ale clovek moze mysliet, ze to uz je v tom veku dost nestandartne.. moj syn ma teraz 3roky, ak ideme na dlhy vylet chodi po vlastnych a ak je unaveny, sadneme si.. mladsia ma teraz 18mesiacov a tu beriem na ruky..

alexanotbad
23. apr 2015

@tilly a kde prosim ta chodite na dovolenky, ked urobite denne 20km? som zvedava, lebo my sme tiez dost akcni, ale pokial nejdeme do hor, tak sa tolko nenachodime 🙂

sense
23. apr 2015

@tilly my tiez vela cestujeme a chodime ale aj tak sa mi zda bizarne kupovat kocik pre 5 rocne dieta kt. Je zjavne len rozmaznane otcom a patricne to aj vyuziva ....ale ako sa vravi nekric hop...mozno ak bude mat moja pat rokov zacneme uvazovat o kupe kocika hoci sme hu uz par roko. Nepouzivali...

tilly
23. apr 2015

@alexanotbad vyssie som to pisala...

alexanotbad
23. apr 2015

@tilly hmmm, vdaka za ochotu.

kluska
23. apr 2015

necitala som vsetky komenty, ale k tomu sa vyjadrim snad takto, ze na slovensku nepochodis s tymto 🙂) v zahranici (konkretne irsko, hlavne mesto) je bezne stretavat matky, ktore vlacia v kociku 3-4 rocne deti a snad aj 5rocne co pozeram, ze take velke a v kociku ;) ja sama som videla kamosku a mala dcerku 4rocnu nedavno este v kociku. Tu sa robia aj dlhsie trasy, nie ako na sk a nikto na nikoho nepozera, ze co ma oblecene, v pripade ake stare dieta vozi v kociku 🙂)) Na sk som si vsimla, ze je trend co moje male dieta dokaze a predbiehanie sa mamickami, ze moje dieta uz ide bez kocika a ma len rok- rok a pol, ale kludne som videla aj take deti bez kocika, co este nevedeli ani same chodit :D No ja ti poviem takto, moj maly bude mat 2 roky a mesiac ked sa narodi druhe baby, na sk by uz ho nedali ani do kocika, ale tu vidim sami surodenecky kocik a naco sa trapit s dvojrocnym a novorodencom ked mozem ho jednoducho posadit v tazkych chvilach do kocika a hotovo. Kazde dieta je sice ine, kazde inac vydrzi chodit ci nechodit, ale kazde dieta aj vyvadza a ked kazdy den potrebujem ist niekde alebo nieco kupit, tak sa nebudem predvadzat s malym bez kocika, ked si to mozem ulahcit 🙂 Inak, ano muz nech ju casto nenosi a treba jej vysvetlovat,z e je uz velka, no mozno by som volila ist tam kde si ona sama vyberie, aby mala motivaciu. Ked myslis, ze kocik ti pomoze alebo ina vec na vozenie, tak to kup, len nerozoberaj to so slovenskymi mamickami 🙂

kluska
23. apr 2015
jana_eyre
23. apr 2015

@kluska ved ano, je to bezne vo svete, ze sa ludia radi vozia - aj v nakupnych centrach je v amerike bezne, ze clovek si moze zobrat elektrovozik aby nakupil posediacky... vo wall-i to vystihli najlepsie - nasu buducnost.. 😉

alexanotbad
23. apr 2015

@kluska je to skor o pohodlnosti rodicov, je jednoduchsie strcit dieta do kocika ako sa s nim vlacit pesi. je to vsetko o ludoch a nie o narodnostiach.

tilly
23. apr 2015

@alexanotbad tak este raz za posledne dva roky sme videli 2 x mnichov, niekolko krat vieden, zenevu, veronu, annecy, janov, monaco, sanremo, st. tropez, port grimaud, castellane, interlaken, prahu, davos, st. moritz, 2 x salzburg, benatky a este par miest, ale na vsetko si nespomeniem...

inak teraz v benatkach sme nemali so sebou kocik kvoli schodom na mostoch a presiel to sam bez pistania, ale my sme vlacili, muz uz musel mat aj ruksak ( 😝 ) na mikiny a pod, ja som mala kabelku, vodu, tazky fotak.... esteze so sebou nenosime obcerstvenie 😅 aj preto je jednoduchsie mat kocik so sebou... aj ked uvazujem nad kupou takeho kempingoveho vozika, je to na 250kg a da sa tam vselico previezt a je to skladacie

juditam
23. apr 2015

@tilly dakujem...

alexanotbad
23. apr 2015

@tilly dakujem. stacilo napisat, ze spoznavate EU mesta 😉
ja sa uz na to tiez tesim, ale deti musia este podrast.
ked sme robili s muzom sami tieto poznavacky, bolo to super, vzdy sme vybrali nejaku oblast a tu spoznavali 2-3tt.. 🙂

tilly
23. apr 2015

@jana_eyre ano, v usa su vzdy pri nakupakoch tie elektrovoziky a su hojne vyuzivane ludmi, ktori maju problemy s klbami kvoli nadvahe, resp. morbidnej obezite

tilly
23. apr 2015

@alexanotbad ano, teraz chodime po europe, do usa to mojho muza netaha a my so starsim sme boli... australia nelaka zas mna, ostatne nas oboch, cize zostavame v europe, ale mozno ked uz budeme mat vsetko prezrete, pojdeme dalej 😀 😅
v lete chodime na tri tyzdne europou, medzitym davame blizsie vylety tak cca. do tych 600km, teraz sa chystame sinsheim a speyr, aj ked to je trosku dalej, ale su tam velke technicke muzea, je tam vystaveny aj concord a kedze je to na cely den, urcite zoberieme aj kocik 😀

sardinka333
23. apr 2015

S tými kočíkmi je to individuálne....mne napr. nevyhovuje vo všeobecnosti niekde ťahať kočiar, tak ale my ho nepotrebujeme, dcera ma 6 a syn 8...ak niekde ideme dame veci do ruksaku, vodu, niečo male na zajedenie, vreckovky a robíme pauzy, niekde si oddýchneme, niečo si kupime na jedenie. Tie kočiky samozrejme sa nie všade dostanu, nikto ho nechce nechať niekde osamote lebo omoze zmiznuť....takže ja som sa ho v podstate len rada zbavila. Ale ked sme boli na dovolenke a samozrejme večer o 20:00 sme nešli na hotel ale na program, do baru tak sme si požičali hotelový golfáč a dieťa si mohlo oddcýhnuť. Proste je to o nejakej ,,zdravej rovnováhe,,. Kedy ten kočík naozaj potrebujem a kedy su to viac menej vymysly decka, ktoré nechce chodiť. čo je asi prípad pisatelky, tatinko vláči, maminka sa nechce hádať tak ustupia....tak nech ,,čačorikuju,, ich vec.

alexanotbad
23. apr 2015

@tilly my sme tiez hlavne proeuropsky, kedze muz nerad lieta 😅 . ale USA mame tiez trosku zcestovane 🙂
uz sme mimo temy... tak vela krasnych cestovatelskych zazitkov prajem 🙂

ale kocik urcite riesit u 5r syna nebudeeeeem 😉