Je kočíkovanie bábätka v horúčavách bezpečné?
Ahojte, chodíte s malými bábätkami (4mes) von keď je takto horúco aj medzi 11-14? Či je to dusno a teplo pre ne v kočíku zlé?
Prosím normálne odpovede
Musíš ísť von v tom najväčšom teple? Choď skoro ráno.
Vsak to ani pre teba nie je dobre.
Ak ste na JZ Slovenska, kde je prave 37° tak urcite nie ani po 14.00. Teplota bude do 18.00 kulminovat, cize bud skoro rano alebo az neskor vecer. Prave som vybehla so psom a skoro ma obarilo, aj pes si cvrkol a otocil sa pred dverami.
Mna by nik do takej horucky nedostal teda ani s dieťaťom by som nešla. Treba ísť skôr ráno alebo ku večeru.
v takom teple ani psov von nepúšťame.. idú ráno na hodinu-dve a potom až od 18tej.
Ja som masochista - chodim, lebo musim v tomto case vyzdvihnut starsie dieta zo skoly a aktualne som bez auta. Takze balim kocik, mladsie dieta natriem spf 50, seba tiez, nabalim liter vody a ideme. Mame to cca 15 min tam a 15 spat, ale teda dnes to bol fakt zahul. Hovorim si, ze dobre, ze uz dnes poslednykrat.
Nie, buď radšej doma. Veď aj v tých kočíkoch je extrémne teplo a deti sú spotené, nervózne. Najneskôr vychádzame von o 9.30. Potom až po 17tej. My sme dnes išli radšej do herničky a teraz do večera budeme doma. Potom napustím deťom bazén a na večer sa tam môžu dosýta blázniť.
Syn ma síce už pár rokov, ale narodil sa už v horúcom máji. Bolo extrémne horúce leto. Trávila som s ním vonku cele dni. Mal len body. Nožičky hole. Mala som clonu aby bol stále v tieni a vyhľadávala som tieň, aby nám nebolo až tak teplo. Hlavne žiadna plienka cez kočiar a snaž sa vyhľadávať tieň, nech ti nepali slnko rovno na kočík 🙂
Syn mal presne 4m v júni, a chodila som s nim len ráno, okolo ôsmej/deviatej a potom až večer po 19:00. On mohol mať na sebe len plienku a reval, že mu je teplo.
Ja som s malým chodila max. do 11:30, ale boli sme prevažne v chládku (mala som taký okruh, kde bol takmer celý čas tieň z bytoviek alebo stromov). Prípadne som vzala nosič a išli sme do lesa, kde bolo príjemne. A potom sme chodili až tak o 17:00.
Idem ale az teraz okolo 18/19:00 , alebo uplne rano. 11-14 urcite nie. Mam tyzdnovu babiku a pred nou mame 5 rocneho juloveho. S nim bol podobny rezim
Hlavne neprekrývaj kočiar plienkou.. nech drobec nie je v skleníku..
Uplne v pohode.
Ja som.pouzivala slnecnik a sla som, kam som potrebovala...mam marcove predcasniatko... max obedu som sa vyhla ,ak sa dalo, ale deti teplo zvladaju dobre...na jiske mali neskutocny hic...
V tych najvacsich horucavach sme chodili max do 9.30 a potom az po 17tej. Ak bolo nieco nutne, tak sme vybehli, ale na prechadzky sme nechodili cez obed
Ja chodím s 5 mesačným pre syna do škôlky presne o 12.00. Je strašne teplo a deti sa rychlo prehreju. Škôlku mame našťastie 5 minút od domu. Inak by som určite nešla. Skôr ráno alebo večer. Teraz je aktuálne u nás 34°C takže von ešte nejdeme
Ja chodím a babetko mam len v plienke a plentu na kočiari. Všetci ma hejtujú, ale proste je horúco a tak ako babetko nemá ešte dobrú termoreguláciu v zime, keď mu je furt strašná zima, takisto nemá termoreguláciu v lete a môže mu byť strašne horúco. A babetko sa schladiť nevie...
Takže pokiaľ nemáš decko v kočiari v troch vrstvách a ešte prikryté dekou a s čapicou, tak úplne v pohode môžeš, moje tri deti to doposiaľ prežili, takže dont wory, be hapy.
Minulý týždeň som musel ku koňarom do prešova, 33 stupňov, botasky z aliexpresu sa mi normálne na parkovisku lepili na asfalt a dajaký radnom debilko mi začal mudrovať, že babetku vo vajcu je zima, lebo neni prikryte, len bose labky mu tam skakali do strany :D No... smial som sa...
Medzi 11-14 nie, takisto ako nie medzi 14-17 kedy je este teplejsie ako 11-14. Chodim kocikovat rano o 8:00 a potom po 17:00

Mam sice o par mesiacov starsie ale nechodim ani s nim a ani so 4 mesacnym by som nechodila. Ideme na prechadzku skoro rano alebo az vecer ale cez den sme doma.