icon

Je kočíkovanie bábätka v horúčavách bezpečné?

26. jún 2025

Ahojte, chodíte s malými bábätkami (4mes) von keď je takto horúco aj medzi 11-14? Či je to dusno a teplo pre ne v kočíku zlé?
Prosím normálne odpovede

michaelam2
26. jún 2025

Mam sice o par mesiacov starsie ale nechodim ani s nim a ani so 4 mesacnym by som nechodila. Ideme na prechadzku skoro rano alebo az vecer ale cez den sme doma.

januska12323
26. jún 2025

Musíš ísť von v tom najväčšom teple? Choď skoro ráno.

pralinka25
26. jún 2025

Vsak to ani pre teba nie je dobre.

hopatko
26. jún 2025

Ak ste na JZ Slovenska, kde je prave 37° tak urcite nie ani po 14.00. Teplota bude do 18.00 kulminovat, cize bud skoro rano alebo az neskor vecer. Prave som vybehla so psom a skoro ma obarilo, aj pes si cvrkol a otocil sa pred dverami.

3petka
26. jún 2025

Mna by nik do takej horucky nedostal teda ani s dieťaťom by som nešla. Treba ísť skôr ráno alebo ku večeru.

jvasenka
26. jún 2025

v takom teple ani psov von nepúšťame.. idú ráno na hodinu-dve a potom až od 18tej.

diewcatqoo
26. jún 2025

Ja som masochista - chodim, lebo musim v tomto case vyzdvihnut starsie dieta zo skoly a aktualne som bez auta. Takze balim kocik, mladsie dieta natriem spf 50, seba tiez, nabalim liter vody a ideme. Mame to cca 15 min tam a 15 spat, ale teda dnes to bol fakt zahul. Hovorim si, ze dobre, ze uz dnes poslednykrat.

7lenka11
26. jún 2025

Nie, buď radšej doma. Veď aj v tých kočíkoch je extrémne teplo a deti sú spotené, nervózne. Najneskôr vychádzame von o 9.30. Potom až po 17tej. My sme dnes išli radšej do herničky a teraz do večera budeme doma. Potom napustím deťom bazén a na večer sa tam môžu dosýta blázniť.

javiemneviem
26. jún 2025

Syn ma síce už pár rokov, ale narodil sa už v horúcom máji. Bolo extrémne horúce leto. Trávila som s ním vonku cele dni. Mal len body. Nožičky hole. Mala som clonu aby bol stále v tieni a vyhľadávala som tieň, aby nám nebolo až tak teplo. Hlavne žiadna plienka cez kočiar a snaž sa vyhľadávať tieň, nech ti nepali slnko rovno na kočík 🙂

lucia13022023
26. jún 2025

Syn mal presne 4m v júni, a chodila som s nim len ráno, okolo ôsmej/deviatej a potom až večer po 19:00. On mohol mať na sebe len plienku a reval, že mu je teplo.

dixitka
26. jún 2025

Ja som s malým chodila max. do 11:30, ale boli sme prevažne v chládku (mala som taký okruh, kde bol takmer celý čas tieň z bytoviek alebo stromov). Prípadne som vzala nosič a išli sme do lesa, kde bolo príjemne. A potom sme chodili až tak o 17:00.

kiki68
26. jún 2025

Idem ale az teraz okolo 18/19:00 , alebo uplne rano. 11-14 urcite nie. Mam tyzdnovu babiku a pred nou mame 5 rocneho juloveho. S nim bol podobny rezim

nikaeli
26. jún 2025

Hlavne neprekrývaj kočiar plienkou.. nech drobec nie je v skleníku..

katrin21
26. jún 2025

Uplne v pohode.
Ja som.pouzivala slnecnik a sla som, kam som potrebovala...mam marcove predcasniatko... max obedu som sa vyhla ,ak sa dalo, ale deti teplo zvladaju dobre...na jiske mali neskutocny hic...

maris5
26. jún 2025

V tych najvacsich horucavach sme chodili max do 9.30 a potom az po 17tej. Ak bolo nieco nutne, tak sme vybehli, ale na prechadzky sme nechodili cez obed

kikusenka1
26. jún 2025

Ja chodím s 5 mesačným pre syna do škôlky presne o 12.00. Je strašne teplo a deti sa rychlo prehreju. Škôlku mame našťastie 5 minút od domu. Inak by som určite nešla. Skôr ráno alebo večer. Teraz je aktuálne u nás 34°C takže von ešte nejdeme

thirstymonk
26. jún 2025

Ja chodím a babetko mam len v plienke a plentu na kočiari. Všetci ma hejtujú, ale proste je horúco a tak ako babetko nemá ešte dobrú termoreguláciu v zime, keď mu je furt strašná zima, takisto nemá termoreguláciu v lete a môže mu byť strašne horúco. A babetko sa schladiť nevie...

Takže pokiaľ nemáš decko v kočiari v troch vrstvách a ešte prikryté dekou a s čapicou, tak úplne v pohode môžeš, moje tri deti to doposiaľ prežili, takže dont wory, be hapy.

Minulý týždeň som musel ku koňarom do prešova, 33 stupňov, botasky z aliexpresu sa mi normálne na parkovisku lepili na asfalt a dajaký radnom debilko mi začal mudrovať, že babetku vo vajcu je zima, lebo neni prikryte, len bose labky mu tam skakali do strany :D No... smial som sa...

bytc20
26. jún 2025

Medzi 11-14 nie, takisto ako nie medzi 14-17 kedy je este teplejsie ako 11-14. Chodim kocikovat rano o 8:00 a potom po 17:00