icon

Je možné používať autosedačku namiesto kočíka?

ellieeep
4. feb 2025

Ahojte. V prvom rade bude to naše prvé bábätko tak sa do toho nerozumieme, nechceme tu ukameňovanie, chceme poradiť. Mám termín 26.6 a rozmýšľali sme, že prvé 5 mesiace by sme mali bábätko iba vo vajíčku, ktoré sa dá dať úplne do ľahu. Vieme, že môže mať niečo s chrbatikom ale mame take čo sa dá úplne sklopiť do ľahu. Aký máte nato názor ? Musíme kupovať kočík s vaničkou alebo postačí aj vajíčko, ktoré je v ľahu? Ďakujem vám vopred

m_237
4. feb 2025

@ellieeep my máme také vajíčko a nepríde mi to to isté ako kočík, bábätko má mať na ležanie rovnú tvrdú podložku, vajíčko je mäkké a bábätko je tam kvôli bezpečnosti natesno - nie som odborník, len môj laický názor. Taktiež by ste tak či tak museli kúpiť konštrukciu, a to už by som radšej rovno pozrela normálne kočík - pokiaľ ide o financie tak kľudne aj z druhej ruky

pe_mi
4. feb 2025

@ellieeep neinvestovala by som do nového kočíka,hlbokého vaničky, nakoľko možno využiješ pol roka, približne
Športový by som kúpila nový, ten je na dlhšie
A vo vajíčku,aj keď do ľahu,isto nie

ellieeep
autor
4. feb 2025

@m_237 financie určite nie sú problém no skor ma zaujímalo, či sa môže niečo stať. Lebo viem, že v obyčajných vajičkach ano ale máme polohovacie

pe_mi
4. feb 2025

@ellieeep a keď sú financie nie problém,načo robiť pokusy na vlastnom dieťati, vieš to je také.tie vajíčka do úplného ľahu sú zas není tak dlho na trhu,aby sa vedelo povedať, čo to spôsobuje, či je to vhodné
Ak máte peniaze, nerozmýšľaj, kúp vaničku

nina004
4. feb 2025

@ellieeep Pokiaľ peniaze nie sú problém ,tak určite je kočík lepšia voľba. Pre správny vývoj chrbátika by malo mať dieťa pevnú rovnú a tvrdú podložku. Zároveň je vanička viac krytá zo strán alebo v lete vzdušnejšia a je priestrannejšía. Keď sa začne otáčať na brucho,budete tak asi tráviť čas aj v kočíku. Môj prvý bol vo vaničke krátko len štyri mesiace,ale napr.dcérka 8 mesiacov.

ellieeep
autor
4. feb 2025

Ďakujem vám všetkým. Kúpime aj vaničku

berenika39
4. feb 2025

Vajíčko je vajíčko, i když se dá "naklonit" tak, aby bylo dítě jakoby v lehu, stále je tam skrčené a nemá možnost pohybu. Dlouhé procházky, výlety, spaní venku - na to je hluboká vanička na kočárku nebo možná sporták s vložnou taškou, s matrací. Vajíčko patří do auta na převoz, na nasazení na podvozek, pokud přecházíš od auta k lékaři, do obchodu. Ne na delší pobyt novorozence.

kitycat
4. feb 2025

@ellieeep vajicko je IBA na PREVOZ v aute. Nie je to miesto kde ma babatko travit svoj cas na prechadzkach atd.
Je tam zagulatene, moze sa ti tak opret, ze sa ti pridusi. Aj keby si ho mala v lahu, nie je to rovna pevna podlozka. Babo sa pitrebuje aj hybat.

Mna az facsinuje kolko vidim nakliknutych vajec na kocikoch, ked uz vlacim so sebou kocik v aute tak nasadit tu korbu a dat tam male je to najmenej. V obchodoch, ku lekarom ci do skolok 😊

Ak prniaze nie su problem kupte kocik s velkou vanickou nech ej tam aj na zimu pekne vo fusaku

lucia13022023
4. feb 2025

Ee, nemala by som dieta len vo vajicku. Moj maly sa zacal pretacat ked mal 2m, a od troch mesiacov rad spaval na bruchu a aj v kociku, keby je len vo vajci tak by na to priestor nemal. Fakt by som vajce vyuzivala len na kratke chvile, resp. prevoz v aute.

ella1234
4. feb 2025

@ellieeep no ja este doplnim ze vajicko hlavne dieta velmi zohrieva, dieta v nom ma byt napasovane takze nechavat ho v lete v nom este dlhsie ako je nutne by bolo pren fakt nepohodlne a riziko zaparenin a v lete ho musis take par mesacne este velmi chranit pred slnkom co je vo vajci nerealne atd atd

ellieeep
autor
4. feb 2025

Ďakujem vám ešte raz. Príklonim sa teda k tej vaničke ak ide o pohodlie môjho bábätka tak nie je co riešiť

daffodil3007
5. feb 2025

@ellieeep ahoj, ja by som šla do hlbokej vaničky, klasika, mám 2 deti po sebe a obidve mi boli v kočári takmer do roka, až kým nevedeli sedieť, im sa v športovom nepáčilo, takto mohli ležať, spať na chrbte, na brušku, ale si sedeli ...za mňa hlboká vanička je super 🙂 vajíčko je stále len vajíčko, na cesty, z auta na nákup atď.

maryetta
5. feb 2025

Urcite vanicka. Nemusi byt uplne novy.
Zas moje 3 deti neznasali byt v kociku. Ak boli tak max 30-40minut.
Zas teraz posledna ta milovala kocik. Bola vo vanicke aj 2-3 hodky.
Ako presla na sportovy tak bez spanku. Ma rok a ked vidi kocik place 🙂 uz nechce.
Takze aj rada-investuj do sportoveho u mna sportova cast vyuzita ozaj minimalne.
To uz som potom skor nosic.

minesasubu
5. feb 2025

Určite vaničku kedže my sme mali také vajíčko-autosedačku (využívali sme ho aj tak iba v aute) avšak po narodení syn spával v paperovej perinke od Evy Kiedronovej a tu do vajička nedáš ,do kočíka áno takže za mňa jasná voľba vanička , syn sa v nej vozil tuším do 8-9 mesiaca stále sa tam zmestil na dlžku mala 85cm

katusik456
5. feb 2025

@ellieeep určite nie vajíčko ako náhrada vaničky. Keď ste kupovali vajíčko aj keď polohovacie je tam jasne písané, že je to určené len na prevoz v aute, pripadne k doktorke na vyšetrenie a podobne. Doba pokiaľ je tam novorodenec počas cestovania je tiež odporúčaná a to polhodina, robiť časté zastávky pri dlhšej ceste. Neviem prečo takto nešťastne uvažujete pokiaľ nie sú problém financie a aj keby boli dá sa kúpiť vanička z druhej ruky. To vám píšem ako fyzio toto nerobte dieťaťu. Skúste si predstaviť ležať natlačený vo vanicke a to ešte leto bude - horúco bude sa potiť na chrbátiu, spucene vo vajci aj keď naklonené akože do ľahu, no neviem ako to niekomu napadne úprimne. Vo vaničke ma priestor neporovnateľne to je. Syn sa narodil v auguste, je február a stále je vo vanicke aj s fusakom a zmestí sa a to nie je najmenší. Čiže využívame skoro 6 mesiacov vaňu a ešte marec určite budeme. Len ma porovnanie pokiaľ kúpite cybex tak meníte na športový za také 4-5 mesiacov keďže vane sú nejaké menšie. Viem to porovnať mali sme aj cybex priam a teda nezmestil sa tam pomaly