Je skoro kúpiť kočík už v 10. týždni?
Ahojte je to prosím ešte skoro ?? Som 10tt a mám možnosť kúpiť krásny kočík za fajn peniaze presne podľa mojich predstáv (vanička+vajíčko) len sa bojím či to nieje priskoro. Veríte na povery nekupovať kočík veľmi dopredu ?
Pre mna priskoro. Kupovala by som az po prvom trimestri...
Neverím na povery a kočík som aj napriek naliehaniu svokry skladovala pred pôrodom doma v detskej izbe ale je to naozaj skoro. Si tehotná veľmi krátko a tehotenstvo je naozaj lotéria. Nikdy nemôžeš vedieť že pôjde všetko podľa plánu. Všetko som nakupovala až pred začiatkom 8 mesiaca keď som si už bola istá že by moje dieťa prežilo keby sa narodí v tom čase. Nedokázala by som si predstaviť že by sa niečo stalo a ja sa mám prehrabavat v detských veciach.
Na povery neverim, ale pride mi to skoro.
Kupili sme az ked sa mala narodila dovtedy sme nic neriesili
Neverím na povery, ale je to skoro. Napríklad aj kvôli záruke by som nekupovala.. Ja som kúpila teraz ale v 30tt kvôli akcií, keďže skoro 200€ je dosť ušetrených 😁
Lahko predas, keby nieco, ber to tak. Zle sa moze stat aj vo vysokom stadiu.
Vedela som aký chcem a ked som nasla za fajn cenu tak som kupila. V 14tt
ja som kupila tiez cca tak. vedela som ze chcem bugaboo a bol za dobru cenu. do porodu som za taku cenu nenasla ziadny dalsi. dokonca som na nom potom menila strechu a doplnky, lebo boli modre a asi o 2 tyzdne som zistila, ze budeme mat dievca. ale na bugaboo sa to dalo vymenit velmi lahko.
Kocik v 10 tyzdni by som nekupovala
Kocik z ekokoze by som si nevzala ani zadarmo, aj keby bol posledny volny v den porodu
Ja myslim ze aj keby sa nieco stalo tak to posledne co ta bude mrziet su peniaze za kocik… ja som sice kupovala asi 6 tyzdnov pred porodom ale sme ho stale iba obchadzali zavadzal nam a asi by som si uz aj iny vybrala teraz na zaklade skusenosti. Uz by som nekupovala dvoj a trojkombinaciu, iba cisto vanicku a potom sportovy zvlast. Ekokozu by som tiez nekupovala moze sa ti to zacat lupat. Vanicku vyuzijes pol roka, tiez sme mali zimne babatko a nemala som problem z vlhkym kocikom a to nebol ani nejaky drahy. Farbu sme kupili neutralnu olivovu ze bude aj pre dalsie babo ale urcite ho predam takze treba mysliet aj na to ze mozes zmenit na ten kocik este nazor, niekolkokrat.
Jasné že kúp...ak máš tú možnosť...ja som teraz kupovala ešte skôr..a to preto, že kým som chodila do práce..vedela som, že pôjdem na PN a potom už tých financií nebude až tak veľa...
Ekokoža na kočíku pôsobí na mňa gýčovo, aby sa ti do pôrodu ešte nezunoval...
Ja som kúpila v 13.týždni mal sa prestať vyrábať a veľmi sa mi páčil
Čo sa týka materiálu tak tiež som chcela kožu. Nakoniec som zvolila látku pretože po prečítaní recenzií som zistila, že v zime je to hrozne s kožou. Zamrzne a je neohybna a tiež popraska. Teraz som 26tt a kočík som objednávala pred mesiacom, ale len kvôli tomu, že dodacia doba môže byť aj 3 mesiace inak by som kupovala určite tesne pred pôrodom. V dnešnej dobe je toľko veľa možností, že kočiar môžeš mať do hodiny doma. Nie je to ako niekedy, že sa predávali len v určitých predajniach, trebalo cestovať do väčších miest a žiaden internet.Moja známa napr. už bola s malým doma z pôrodnice a ešte nemala kočík lebo sa nevedeli s partnerom zhodnúť.
Skoro. Ja som do toho 4 mesiaca nikomu ani nehovorila že som tehotná. Tehotenstvo som si začala užívať až koncom 6 mesiaca a vtedy som aj kúpila prvú vec pre bábätko (kočík tiež až vtedy)
A este dodam ze pri zimnom babatku sme kocik asi 6 tyzdnov po porode ani nepotrebovali, bolo skaredo zima mraz a k lekarovi sme odniesli vo vajci v ruke
Ak je podla tvojich predstáv, tak kludne kúp. Ja som kocik kupovala v 20tt, ale vybrany som ho mala uz cca od 15tt a kazdy den sledovala inzerat ci je este aktualny. Akurat co som mala nervy ze sa predá... je to vec ako kazda ina....
Ja som kupovala od 5 tt po kazdej kontrole vždy niečo a aj som spinila az do 17tt ....a to som rok predtym v 11tt prisla o dietatko.
Je pravda ,že kočík mesiac pred porodom ...ale ostotne veci som už mala dávno aj ozehlene...
Keby sme mali brať ohľad na to,že čo ak ...tak nakupujeme až po porode nakoľko dovtedy je vždy riziko ,že sa niečo pokazí...
Podľa mňa áno skoro..
A záruka? Bezne je 2 roky... Prečo by som mala nechať plynúť záruku a kočík nepoužívať. A potom po roku používania kočíka, sa objaví vada, a ups, bude po záruke..
Za mňa je to priskoro
Priska som o dieťa v 6 aj v 9 ale aj v 39 týždni
Ale rob, ako cítiš. Avšak zohľadní ka by som tu záruku, plus si dobre premysli, či sedí podvozok s vajíčkom, ktire vyberieš do auta ( nepíšem o nekvalitných vajickach z poľských trojkombinácii)
Áno skoro, akcie ešte budú...aj na nete sa bude možno dať kúpiť za lepšie peniaze. Čo sa týka eko kože, za mňa je super...máme takú trojkombinaciu už 5-ty rok a stále je pekný, ľahko sa udržiava, dcérka v ňom bola tri roky a teraz syn, nakoľko mám neutrálnej farby. Dážď tiež nevadí, pláštenku som ešte ani nepoužila... Žiadne praskliny, farba ako keď som ho kupovala, za mňa to bol dobrý výber.
@zuzi0911 máš pravdu. Ja som pri druhom dieťati.. Pri dcére, bola poučenia, keďže som predtým potratila v 6 a v 10 týždni. Nakupovať som začala po 26 týždni. Aj izbicku sme vymalivali, detské nálepky nalepili. A par dni pred pôrodom bol koniec.
To by sme museli ozaj chystať veci až po pôrode. No ten 10 týždeň je pre mňa extrémne zavčasu.
Neverim na povery,ale ja osobne by som este nekupovala. Ako sa poznam urcite by sa mi za par mesiacov pacil iny,mala by som toho viacej nastudovane o kocikoch a mrzela by ma skora kupa
Od zaciatku som vedela aky chcem kocik ale kupovala som ho az na konci 8 mesiaca. Nechcela som kocik doma pol roka obchadzat a keby sa nieco stane mat ho na ociach a este sa toho musiet zbavit-predavat.
hlavne ta ekokoza ti, kym porodis paradne popraska a pred porodom budes kupovat novy kocik. skus si co-to o ekokozi precitat, lebo zjavne si sa nechala ocarit prvym dojmom.
a k veci, nekupovala by som skor ako v 28tt nic. a po zlych skusenostiach som pri poslednom tehu ani nic skor nekupovala.
Ja mam kupenu autosedačku a to nie som ešte tehotna 😆😆😆, ale to bola fakt možnost dobrej kupi a je kraaasna.
@mary888999 no ale sedačka má tiez svoju životnosť 🫣🤣🤣
Ja by som kupila 😅 ked sa paci a je dobra cena tak neni o com. Ja som pri synovi kupovala az ked bol na svete (skor z financnych dovodov pacil sa mi drahsi a musela som nasetrit 🤣) pri dcere som isla do kocika ktory som vedela ze chcem objednala som ho asi v 5tom mesiaci a mala som ho normalne doma. Verim na povery ale na tuto vobec nie 😅

Nekupovala by som.. ale nie kvôli poveram.. mne sa za tehotenstvo páčilo striedavo asi 10 kočiarov a nevedela som si vybrať... a 10tt je ešte skoro, nemas ani ukončený prvý trimester.. čokoľvek sa moze stať, síce aj neskôr… ale budeš potom pozerať na ten kočiar? Koľkým ženám sa aj vo vyššom štádiu tehotenstva prestal vyvíjať plod… a pod..