icon

Kočík Baby Jogger City Mini. Aké máte názory?

zuzikkaa
28. dec 2010

ahoj ,,chcem sa informovat o tomto kociku.nasla som o nom ze ma polohovatelny chrbat,ale nepisu ci aj nohy.chybaju aj rozmery sedacky.tak by som vas poprosila,nejake info ak ho mate.popripade aj pre a proti,,nazory vsetko sem!!! 😀

tehula
27. nov 2012

@miska1981 ja som BJMC pouzivala od 7-8mesiaca. Dieta uz sedi, tak nevidim dovod, preco to ides tu porovnavat s 5mesacnym miminom, co spominas vyssie. Ten obrazok ked letmo pozriem, nie je opierka chrbta v zvislej polohe, baba to ma trochu do lahu nastavene. MNe sa tam dieta nesmykalo, ale zas teda nam to vyslo, ze ako 7-8mes tam slo v zime, cize naobliekane v bunde, fusak a tak....nejdem teda pisat o 7mesacnom dietati v bodynku, ci tam malo priestoru na smykanie. Kazdopadne v tom kociku sa nic nesmyka, neviem, co mas na mysli.
Co sa tyka zimy a BJMC, si neodpovedala, ci si jazdila so 4kolkou, pretoze 3kolka ma to dvojite koleso vpredu a to na kazdom kociku na sneh stazi tlacenie. 4kolka ma jednoduche kola a po mestskom snehu pekne prejde.
Ja som to porovnavala s ABCckom, co ma kola ako tank a teda nesiel lepsie, skor ked nebol sneh dost udupany, kvoli vahe mi viac do snehu zapadal a tlacil sa tazsie.

Z katrenkinych slov mam pocit, ze tu versu prosto nejak uz nechce, tak riesi do buducna ine. Ale pravdou je, ze minicka ani nie su teraz a 4kolky asi vobec, takze je to len v rovine uvazovania. Ale podla mna dieta ak sa uz aj stavia na nohy nemozno porovnavat s nepohyblivym dietatkom, co vacsinu casu vonku prespi v kociku

miska1981
27. nov 2012

@tehula ked si tam vozila 7 mesacne mimino tak ok...ja by som ho tam nevozila, je to len na matke aky kocik vyberie.
na obr. je to v pololahu, ale ked dieta nesedi samo, tak do sedu to davat by urcite bola zataz pre chrbatik a tie nohy ako tam visia hroza.
mala som 3kolku....teraz mam kocik co je velmi podobny ako mini 4kolka a pre moju dceru je akurat, neviem si tam predstavit 7 mesacne miminko.

tehula
27. nov 2012

@miska1981 nerozumiem celkom. Ked 7mesacne dieta ti sedi, tak aka zataz bude na chrbat vacsia? Ked nastavim opierku spravne do sedu, alebo ked to necham nejak divne popustene v pololahu a dieta sa snazi sediet, tak ho tam kruti ako to na obrazku? Mne dieta sedelo, tak nevidim dovod, preco by som ho nemohla nechat v sede.
Katrenke sa uz dviha do stoja, tak sediet urcite uz vie.
Inak ja som uz 2,5rocne dieta v kociku nevozila, nakolko mi chodilo pesi, tak opat nechapem co si myslela tym, ze by pre 2,5rocne dieta bol mini akurat?

tehula
27. nov 2012

@miska1981 nohy jej tam neviseli az hroza, lebo ked spala, som jej to vypodlozila odspodu do horizontalnej polohy a v sede predsa netreba aby vkuse dieta malo nohy vystrete pred sebou. POkial dieta nie je velke moc, tak stacilo aj posunut vlahu vyssie a nohy ani patami netrcali v tej casti, ze dole

miska1981
27. nov 2012

@tehula uz sa mi nechce pisat zas to iste...maloktore dieta v 7 mes. sedi uplne same, takze dat opierku do sedu mi pride nevhodne a ked ju das do pololahu, tiez to nie je dobre, lebo sa smyka dole /ak to nie je typ koratko/, ako mne sa mala smykala v briu /8mesacna/...
ja tiez malu nevozim uz v kociku ako som pisala vytiahneme ho raz za mesiac na dlhsiu cestu. a nielen pre 2,5 dieta je mini dobry kocik, uz som pisala, ze podla mna je to kocik az od roka....a viac nevidim dovod to rozoberat, kazda mame iny nazor 😉

tehula
27. nov 2012

@miska1981 katrenka tu riesi mini pre 8,5mes dieta a si tu argumentovala 5mesacnymi detmi, co nesedia.
Ja som do sedu davala ked sama sedela. Predtym sme pouzivali korytko. Ty prekrutis, potom to uzavries, ze nediskutujme lebo som mala vela kocikov a basta. Ja nepisem o vela kocikoch, ale o mini a svojej skusenosti, o svojom dietati.
Pocitam s tym, ze 8,5mes dieta so sedenim problem nema, ak ma, to uz necham na neurologa ci pediatra

miska1981
27. nov 2012

@tehula vies co s tebou je tazka debata a pisala som katrenke, tak uz to neries...ja som argumentovala preco by som ho nekupila pre 8 mesacne dieta a basta...chcela vediet nazory a to je moj, tak uz sa v tom neryp 😉 uzavret to chcem, lebo tocis o tom co som uz pisala v prispevkoch vyssie....a o tom ktore dieta kedy sedi je velmi individualne, tabulkami sa neriadim a 8 mes. dieta sediet nemusi a nemusi je to pripad pre neurologa.

ivett
27. nov 2012

@miska1981 v pohodě, každá máme na to svůj pohled...pokud jde o tu fotku z odkazu, podle mě je blbost dát nesedící dítě do takového sedu, je jasné, že se bortí a bude sjíždět dolů, ale Mini jde do lehu, takže rozumná matka ho vozí v lehu, max. v nějakém lehce zvednutém pololehu, když třeba dítko nechce jen ležet...
já právě zkušenost s tím Mini mám i s tak malým děckem a vím, že ta ložná plocha je tak dlouhá, že ségra když dala neteř ležet, tak ji ani nepásala a dala ji jakoby výš na zád. opěrku, takže i když tomu nejdou polohovat nohy, tak neteř docela dlouho měla nohy jakoby na sedáku, protože je to prostě malé mimčo a to nemá tak dlouhé nohy, aby jí visely dolů přes tu hranu...ale je fakt, že tohle je jediná slabina mini, ty nepolohovací nožky...na druhou stranu třeba to Bee nemá nožná opěrku žádnou a já tam malou vozila tuším když měla 8m a taky měla nohy na sedáku, vůbec jí nevisely, protože prostě byla malá a "krátká" na to, aby jí nohy převisovaly, proto mi nepřijde tak divné používat takový kočár od tak útlého věku...
Cameleon zkus, je super, nová generace už jde tuším i složit s korbou,aniž by se musela sundávat, což je super, protože předchozí typy se skládají příšerným způsobem a to korýtko je čisté korýtko, kočár je tak pro max. rok a půl dítě, starší a větší už se tam moc nevleze, ale jsou i výjimky samozřejmě...já ho měla chvilku, ale mě to korýtko fakt přišlo divný, když mi tam malá usla, že leží v podstatě v sedě, jen sklopená, to je prostě divný a na jednu stranu se vychvaluje korýtkové ležení a na druhou se kritizuje delší doba v autosedačkách, což je v podstatě to samé jako korýtkové sezení, tak pak aby si člověk vybral 😀
na Brio jsem zvědavá, jeden z mála, co chci ještě zkusit, ale to až u druhého prcka...

každý máme sůvj názor a o tom to je, aspoň se poukáže na vlastní zkušenosti a kdo váhá, tak si to přeber e podle sebe...

tehula
27. nov 2012

@miska1981 ja som este nemala problem debatovat s nikym na MK, ale s osobami, ktore si povedia svoje a na nazor inych napisu, ze DOBRE, NEBUDEM O TOM DALEJ DISKUTOVAT,,,, sa ozaj diskutovat neda.
Nereagovala by som na teba vobec, nakolko som Katrenke svoj nazor napisala uz predtym, ale ty pises o blbom jazdeni na snehu a smykani vnutra kociku, a prosto to nie je pravda.
Deti riesit nehodlam, preto ta poprosim, tiez si si mohla odpustit tie reci typu dala si si tam 7mes dieta a o chrbate, o ktorom nevies, v akom stave moje dieta ma. Ja tu tiez nepisem, ci mas, alebo nemas este vyvazat v kociku 2,5r dieta. ved ho nepoznam, neriesim, staram sa do svojich.
Diskutovala som o funkcnosti kocika, aby sme sa teda pochopili.

miska1981
27. nov 2012

@ivett konecne niekto kto chape a respektuje opacny nazor ako ma sam.
cam vyskusam, aj ked mi vadi tak nizko vanicka, ale laka ma ten sportiak hlavne kvoli designu menit striesky, potahy a je mi jasne, ze korytko je tak do roka a pol...aj ked kamoska ma neo a ma 2roky 3mes. dceru a este jej tam pekne vlezie.

@tehula tak este raz a naposledy, napisala som, ze uz o tom nejdem diskutovat, lebo vsetko co si sa pytala som ti uz odpovedala a opytala si sa to znova, tak bude nechces alebo si to fakt nepochopila.
a mne sa zle jazdilo s nim na snehu a tiez sa smykala z opierky, tak pre mma to je pravda, inak by som to nepisala
respektuj nazor inych.

miska1981
27. nov 2012

@ivett konecne niekto kto chape a respektuje opacny nazor ako ma sam.
cam vyskusam, aj ked mi vadi tak nizko vanicka, ale laka ma ten sportiak hlavne kvoli designu menit striesky, potahy a je mi jasne, ze korytko je tak do roka a pol...aj ked kamoska ma neo a ma 2roky 3mes. dceru a este jej tam pekne vlezie.

@tehula tak este raz a naposledy, napisala som, ze uz o tom nejdem diskutovat, lebo vsetko co si sa pytala som ti uz odpovedala a opytala si sa to znova, tak bud nechces alebo si to fakt nepochopila.
a mne sa zle jazdilo s nim na snehu a tiez sa smykala z opierky, tak pre mma to je pravda, inak by som to nepisala.
pre mna je to proste kocik na dobry teren a pre vacsie dieta, tot vsetko o tom uz.
respektuj nazor inych.

miska1981
27. nov 2012

sorry dvakrat mi to tu hodilo, druhy prispevok som doplnila

miska1981
27. nov 2012

@tehula a o tych detoch som nemyslela priamo na tvoje, ale vseobecne, zjavne sa uz chytas aj toho co som nenapisala, tak to uz nechajme tak a kto chce si z toho zoberie aj tak to svoje.

katrenka111
27. nov 2012

@ivett Versa ma 13kil takže to je dost teda na mna...

kami1984
27. nov 2012

nejvetsi spokojenost...

ivett
27. nov 2012

@katrenka111 Versa má 13 kg? to je těžší než Elite? Elite má 11,4kg, já myslela, že Versa je jako Mini, těch 9kg...tak 13kg je docela dost + dítě a nějaké věci, to věřím, že ti přijde těžký, já měla Peg Perégo GT3 a ten váží stejně a proto jsem se ho zbavila, byl moc těžký...

katrenka111
27. nov 2012

@miska1981
@tehula
@ivett Babule co sa tu hasterite za kocare, klidek, o nic nejde, usmev 😀 🙂 🙂 🙂
Dakujem vám vsetkým za rady, ja si na to mini 4 pockam teda kým ho dotrepu na Slovensko...
A co sa týka sedenia moj už sedi tak od 6mesiaca pekne sam tusim aj skor už.....takže nevidim problem a ked bude bežkat pochybujem že mi vydrži celý cas v kocik lebo je strasne aktívny..... no ved uvidime možno aj hej ale odkedy mame korýtko tak sa mi poriadne v kociku este nevyspal....ked sme vonku väčšinou je hore a sedka v kociku.....alebo je v pololahu teda....

katrenka111
27. nov 2012

@ivett no jo GT ma 13kil a je to riadne citit teda...preto mi to dosť vadi...

katrenka111
27. nov 2012

@kami1984 s cim??? s mini???

kami1984
27. nov 2012

@katrenka111 no, ano, s Mini, mam 3kolku,jezdim s ni od brezna, kdy mel maly 9mesicu.. byli jsme s ni i v lese, nesetrim ji a parada... jen ted mi klouze fusak od Emitexu, jak to poradne nejde prichytit...

ifkael
27. nov 2012

@ivett ano, versa je tazsia ako elite - mala som oba

ifkael
27. nov 2012

Oujeee...ivanka bola v kine, nestiham docitavat, takuto debatu som prepasla ;)))

Ano, je lepsie pre male babo cca pol rocne korytkovy sed, ale ked 8 mesacne date do kocika s madlom nic sa nedeje..

Alebo teda aj bez madla. Niektore dieta sice obcas leti nabok, niektore pekne hačaaa.. Ja som toto obdobie poriesila na kratku dobu stokke explory...ale potom nasledne v maclarene pohodicka.

@katrenja11 vypni mk a urob podla seba... Vazne... Na vsetko najdes dva opacne nazory..

katrenka111
28. nov 2012

@ifkael opacne názory?? nechapem....

majamat
28. nov 2012

@miska1981 vsak jasne, ze golfky nie su kazde do lahu, ale preto golfky vseobecne odsudzovat je nezmysel, kedze niektore do lahu su. rovnako je to aj u sportovych kocikov. ani tie nie su uplne vsetky do lahu a dalsia vec, my sme mali reflux a v lahu sme neboli od narodenia. vzdy len zvysena poloha. radia to aj lekary, takze asi ta rovna poloha az taka nevyhnutna nie je. jasne, ked sa to da, tak je to vyhoda kocika.
co sa tyka tej fotky, tak to nie je chyba kociky, ale mamicky, ktora tak malemu dietatu dala vysoko opierku chrbatika.

majamat
28. nov 2012

@miska1981 ja som myslela, ze dieta sa smyka, ked je opierka vyssie, ale ty pises, ze sa smyka, ked je v lahu. ako sa moze smykat vo vodorovnej polohe? tak maximalne sa moze same posuvat, comu sa nezabrani ani v inom kociku a nie smykat.
@ivett na korytko mam rovnaky nazor. tiez sa mi nepaci, ale odsudzovat ho zas nechcem. keby mam dalsie dieta a naskytne sa mi taky kocik, tak mini si necham na neskor a do toho roka sa da pouzit aj korytko, ale nepreferovala by som ho.

majamat
28. nov 2012

este jeden postreh ohladom mini. ked zabocim prudsie a mala to necaka, tak si buchne hlavu o konstrukciu, ale to sa tyka asi vacsich deti, co sa neopieraju, ale volne sedia. pretym sme mali kocik, ktory mal na bokoch take mantinely. to bolo super, ale o to bola opierka uzsia.

ifkael
28. nov 2012

@katrenka111 ako ze na kazdy kocik Ti napise niekto nieco zle.. a to potom mas len zmatok 😔

da sa poradit..ale vyber je na Tebe. ja som to tiez uz nejako prekombinovala, chcem aj trojkolku aj cameleona...a synacik spokojny v nepolohovatelnych golfkach 😅 😀

pockam ked navali kopec snehu, a potom budem musiet do par dni dotrepat domov kocik 😀

tehula
28. nov 2012

@ifkael ziaden sneh nenavali. Radsej naplanuj dovolenku v Alpach aby si mala kocik odobreny 😀

ifkael
28. nov 2012

@tehula dovolenka bude len na LIptov, aj to sa rata 😀

gabica23
28. nov 2012

@miska1981 Ahoj ako vidím máš skúsenosti v kočíkoch, mohla by si mi poradiť? potrebovala by som športový kočík od 6 mesiaca, ktorý sa dá dať do uplného lahu, niečo také lahšie a nie mohutné, momentalne mám espiro atlantica a športová časť je pre maleho velmi mohutný a ako si to už písala v diskusií šmika dole, je to veľmi pristranný je to vhodné skôr pre väčšie babo. za odpoveď ti dopredu ďakujem Gabika