Kočík Baby Jogger City Mini. Aké máte názory?
ahoj ,,chcem sa informovat o tomto kociku.nasla som o nom ze ma polohovatelny chrbat,ale nepisu ci aj nohy.chybaju aj rozmery sedacky.tak by som vas poprosila,nejake info ak ho mate.popripade aj pre a proti,,nazory vsetko sem!!! 😀
@yanielka Luna váží nějakých 8kg a u nás ho mají nový pouze v jednom jediném obchodě, a to už pouze v barvě fuchsia (fialová). jinak se tu prodávají použité a starší typy. takže nejspíš UK.
gesse si už moc nevybavím, ale tuším 9kg...
já měla taky concord fusion, z něj jsem přesedlala na gessleina F4 buggy. a teď jsem vzala GT a Lunu... Luna je super prostorná, má polohování nohou a boudičku má hodně vysoko, takže i pro starší dítka super. GT používám teď v zimě.
@yanielka a jaké jsou ty hlavní kritéria? není špatný ani britax b-agile... (stejný princip jako BJ) ten má tu podnožku z pevného materiálu, takže drží vyboulená, aniž by se musela vycpávat. v nášlapu na nožky je širší, takže dítko s botkama tam má víc místa. je to jiný - pevnější materiál, madlo má v ceně a rukojeť má nižší než BJ (97cm)- BJ ji má 105cm. Akorát teda ta boudička (je překlápěcí jako BJ - dlouhá), ovšem prostřední díl je řešený síťkou, takže se musí něčím zakrývat, aby na dítko nepražilo sluníčko.
a na ten Peg perego book jste se koukala?
https://www.youtube.com/watch?v=OWhwWuUfro4https://www.youtube.com/watch?v=8s-97rRqV9A@renisco musi byt skladny do auta, lahsi ako je concord, musi mat dlhu budu pretoze neznasam clony a slnecniky (to je mimochodom dost zle na concorde inak je to super kocik), mal by ist do lahu nemusi byt uplny lah, super bonusom by bola podlozka a nanoznik ale to nie je rozhodujuce to sa da vyriesit aj zvlast (naprl XLR to ma) a teda nejaka ta kategoria "kvazi golfky", aby nam to nebolo na ostaru trepat napr. na dovolenky ked uz bude mat maly aj dva pripadne 3 roky to je asi hlavne. Ja som pozerala aj na ten britax len som ho nevidela na zivo, pozriem aj ten book diky
@renisco ten book vyzera skvele, vidim, ze mas prehlad ani som nevedla ze PP ma nieco take, asi som to ani nepozerala lebo po nie velmi dobrych skusenostiach s plikom som PP ani nestudovala, ale teda fakt nie je zly a asi aj splna aj moje kriteria, navyse ma spojenu rucku co tiez je plus.....
@yanielka já agile měla, měla jsem ho raději než BJCM (ne GT, to je úplně o něčem jiném....) hlavně kvůli nižší rukojeti. ale na chodník se s ním najíždí s velkým dítkem stejně těžko jako s BJ. já si ale kočárky upravovala sama, takže na agile jsem si našila na tu síťku další pruh látky, concord jsem měla s úplně novou střechou, rozepínací jako u agile a šel mi do toho největšího lehu i s překlopenou boudou... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=394...
myslím, že by Vám ten book vyhovoval i díky těm polohovacím nožkám. tady má Kačka nějaké reálné fota, když tak mrkněte. v základní výbavě je tuším jen ten držák na pití, nánožník ne. on se ten book dělá i s otočnou sedačkou, že by jste na dítko viděla, ale ten zatím z holek, co znám, nikdo nemá http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?...
@yanielka este je aj ta moznost, ze si kupis BJCM GT. len je o nieco tazsi, no myslim si, ze pri nakladani do auta to az tak nepocits, skor to pocitis, keby si ho musela niest po schodoch. tam je rukovat polohovatelna a ma lepsie kolesa a sedacka je tusim vacsia, inak je to nieco podobne.
mne sa jeden kocik pacil, ked sme kupovali CM, ale neviem si ani za svet spomenut, ako sa vola a ni aku ma rukovat. kolieska ma skor ako golfovy a je priestranny. teraz mi napadlo, ze nema preklopitelnu striesku. inak z golfovych kocikov ju maju aj Inglesiny, al tie male kolieska by isli po snehu tazko. PP sa mi tiez paci aj tento, len nie je az taky priestranny, ako BJ
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10367748&ta...
@majamat to GTcko sa mi uz zda tazsie je to podobna kategoria kocika ako concord fusion aky mam teraz tak neviem. @renisco ta spojena rukovat nie je uplna podmienka, ale velke plus🙂 deti su v posteli tak idem obzerat ale vazne som nalomena na ten book vyzera fakt super....
ale inak to PP si mi pride ako trosku prerobene pliko a na to nemam dobre spomienky...
@yanielka tu jsem si vymyslela a ušila sama - s odstupem času nechápu, jak jsem se do toho mohla pustit. neměla jsem se absolutně čeho chytit...
omlouvám se, z těch příspěvků mi připadlo, že je spojená preferovaná. ale já bych bez spojené nedala ani ránu - to je nebe a dudy...
a souhlasím s tím, že to GT se dá přirovnat ke sporťáku. ten leda místo concordu vyměnit, ale ne přibrat jako další kočárek...
@yanielka ved kup mini podla mna nebudes lutovat....PP Book by som asi nekupovala....alebo LUNA mix alebo Zapp XTRA kup ten je tiež sikovný....
@yanielka GT a concord je nieco medzi - hmotnostne. concord je este tazsi a narozdiel od GT sa tazsie sklada. GT je dost podobny CM, akurat, ze ma ine kolesa, polohovatelnu rokovat a je o nieco tazsi. podobnych kocikov ako CM nie je vela, lebo tu striesku ma vynikajucu a je urcite lepsi, ako golfovy. hoci sa s nim ide tazsie po snehu, ale da sa. no s golfovym neviem. to by som ani skusat nechcela. jedine minus pre mna je, ze nema polohovatelnu rukovat. som tiez nizsia 163cm a uz to trosku citim. nie je to este take zle, ale citim to. mali sme taky lacny golfovy kocik s rukovatou napevno, ale s tym sa mi islo este horsie. CM je na tom lepsie a pri tom ma rukovat mozno aj vyssie. vyskusaj v obchode, mozno to nebude take zle. najlepsie, ked posadis dieta, alebo si tam daj inu zataz a skusaj dvihat predne koleso, ci ti to pojde. 🙂
inak mne obcas vibruje konstrukcia na CM. myslim, ze vtedy treba namazat kolesa. ked to urobim, je to lepsie, ale mam pocit, ze ich mazem nejak casto. asi to bude tym, ze je stale sneh. je stale mokro.
@yanielka na každém kočárku se najde "vadný" kousek.
BJCM se sekají přední dvojkola, ale chceš vlastně 4 kolku, že?
Já bych do něj nešla pro tak malé dítko jen skrz polohování nožek a vysoko rukojeť. Kočárek ti musí sednou napoprvé do ruky, jak nesedne, budeš pořád přemýšlet... 😀 😀
@yanielka ale ono i záleží, jak moc kočárek budeš používat na spaní...
my v kočárku vůbec nespali, respektive jo, ale vždy nám vyšlo spaní doma. a na výlet jsem měla vždy polohování nohou, protože bych nesnesla, aby spala a měla nohy dolů - podle sebe soudím, jak je to nepohodlné.
Někde zpět jsem jedné mamince radila taky PP book , koupila si ho a je velmi spokojená (teda zatím co vím).
Ale taky není problém kočárek objednat, rozbalit, vyzkoušet, zabalit a poslat zpět a jít objednat jiný.... a tak pořád dokola 😀 😀 😀 😀 😀
@majamat @renisco diky, ja pojdem teraz cez vikend este raz opacit ten BJCM a skusim tu rukovat a poriadne to vyskusam a pojdem pozriet aj ten book. Do GTcka nejdem ten uz mi pride vyslovene ako sportovy, potrebujem nieco lahsie aj ked je skladanie take iste ako na mini ale v tomto uz mam jasno. A je pravda ako @renisco hovori, ze kazdy kociar ma nejake vadne kusy, myslim, ze na bookoch kritizuju vrzganie a nejakem mamicke sa tam pokazilo to polohovanie chrbatika, ale tak aj tak by som asi objednala cez internet a mozem vratit.....a ano BJCM chcem 4kolku, ja som mala aj 4kolkove aj 3kolkovy kociar a ten 4 mi pride lahsi na ovladanie. Tento kocik budem naozaj pouzivat mozno casto ale zato na kratke trasy, proste ho strcim do auta a rano ked veziem dceru do skolky tak ho pri skolke vyberiem, po obede to iste, ked treba tak sa zastavim v obchode takze opat z parkoviska do obchodu, prip. k lekarke.......takze spat tam zrejme nebude iba na prevoz s tym, ze o taky rok dva ked ma omrzi concord tak ho predam a necham si uz len tento lahsi kocik.....
a este ma napadlo ak pojdeme niekam autom kde budeme dlhsie a bude "jeho cas spania" tak tolko si uz ten concord nalozim to nie je problem zase taka "opacha" to nie je mne na nom ani tak nevadi ta vaha ako to caste rozkladanie, nakladania, skladanie a zase nakladanie, navyse mame kratku garaz - neotvorim vnutri kufor auta a tak musim najprv vyjst s autom z garaze pred dom, nalozit do kufra veci, deti, vratit sa zamknut a niekedy som ustvana este len ked si sadam za volant ked vyrazame🙂 takze tento medzikrok potrebujem vypustit, deti nalozit v garazi, tasky strcim k nim do auta a kociar budem mat v kufri stale 😀
@yanielka tak tam už fakt jedině vyzkoušet tu rukojeť...
nebo vytahni concord, dej si rukojeť do výšky 105cm a uvidíš, kam ti bude a jak se ti bude jezdit...
s tím GT s tebou souhlasím. kdybys neměla concord, tak jo, ale ono je to skoro totéž...
já jsem taky 4 kolová - 3kolku jsem měla gesslein vision, ale vždy jsem raděj vytahla F4 buggy podvozek, protože se mi sním blbě jezdilo a kolikrát sem málem malou vyklopila.
Nechtěla jsem skrz ty 3 kola jít ani do GT, ale káruje se úplně jinak a mnohem lépe, než vision a dokonce se mi nepodařil ani jediný náznak naklopení, když jsem najížděla na chodník, takže u GT jsou 3 kola úplně o něčem jiném. Celkově jsou baby joggery postavené výše - jak sezení, tak rukojeti (když jsem porovnávala F4 a GT, tak GT mělo klouby na rukojeti rozhodně výš než ostatní).
takže už bych vybírala spíš jen pocitově a podle toho, jak ti sednou do ruky....
a víš, co mi ještě docela vadí? a na co jsem si ještě nezvykla?
concord má pěnovou rukojeť - takže na dotek jemnoučká, kdežto GT má na rukojeti gumu a není mi to tak příjemné... a svědí mi z té gumy dlaně... ale to je jen taková malá perlička.... 🙂 🙂
@yanielka rozhodnutie je na tebe. ja som s BJ spokojna, len nemysleli na ludi, ktory su nizsi a aj vyssi, lebo viem, ze aj vysoke mamicky maju s tym niekedy problem. tu polohovatelnu rukovat maju uz fakt skoro vsetky kociky, uz ju tam mohli dat. inak my ho pouzivame uz celorocne a urcite ho vyuzijes cez leto aj mimo auto. je priestranny, lahky a ta strieska je pocas horucich dni na nezaplatenie. aj my sme predtym mali 4kolku a teraz sme kupili 3kolku. uz sme nechceli vela investovat a navyse sa mi strasne pacil fialovy, co 4kolka v tej farbe nebola. trochu som si na to musela zvyknut a naucit sa hore-dole na chodniky, lebo vtedy je menej stabilny, ked sa podvihnu zadne kolesa. poradili mi, ze ich nemam dvihat, ale s nimi po obrubnku doslova vyliezt. a ide to takto super. ale v zime je vraj lepsia 4kolka. ozaj a patri medzi kociky, co maju uzsiu konstrukciu a kolesa. niektore byvaju riadne siroke a napr. u nas v potravinach by to bol problem. tam ledva 2 kosiky prejdu vedla seba.
@yanielka ach jaj ja som bola tiež takato nerozhodna, mala som Casualplay s4, potom Jane MUUM ten bol katastrofalny, potom Versu ta bola neskutocne ťažka ked som ju posielala tak važila zabalena 17,3kg tak neverim že ma 13kg ako pisu a teraz mam mini a myslím že som urobila dobre..... uvidime no.....
ked mas concord tak kup mini alebo zapp xtra a budes spokojna.....
@katrenka111 cez 17kg? no teda dost. ja som mala v 3.kombinacii kocik 11kg a to byvaju taketo vacsinou tazsie a nebola to nejaka oblubena a draha znacka. bol to Hauck. inak BJCM ma urcite len okolo 8kg. tam asi neklamali. ked mi mala vonku zaspala, tak som ju v pohode vyniesla v kociku domov a to tam je teraz aj fusak, nakup som tam mala a aj oblecenie nieco vazi.

@evlyn dakujem, vyborne presne to potrebujem kocik do auta a na kratke trasy, musim ist este raz omrknut tu vysku rucky, dufam, ze ho v all toys este budu mat lebo strasny je problem s tymito kocikmi ich niekde vidiet na zivo aspon tu v BA.