Kočík - GB premium C990R
Ahojte. Dnes sme s manželom videli novinku od firmy GB, konkrétne typ Premium C990R. Vyzeral výborne a v dvoch obchodoch nám ho predstavovali ako výborný kočík za výbornú cenu. Trojkombinácia vychádzala okolo 550€. Chcela by som sa spýtať, či ste ho už niekto videli a čo vám na to predajcovia vraveli. Je to holandská značka, konštrukcia je hliníková a veľmi ľahká. Materiál vyzeral tiež kvalitne, len sa obávame, aby sme sa neoklamali, keď nevieme posúdiť s recenziami od rodičov a čakáme prvé bábätko, čiže je to prvá skúsenosť s kupovaním kočíka. Ďakujeme za rady.
@teegreen Ja som ani neporovnávala túto značku so žiadnou inou, len som spomenula niektoré, ktoré sú tiež vyrábané v Číne, a napriek tomu sú kvalitné. Niečo, čo j vyrobené v Číne, ešte neznamená, že v každom prípade je to šmejd. 🙂
Aj tento kočík je síce vyrobený v Číne, ale sú testované v nemeckých a vo švajčiarských skúšobniach, tak asi to taká hrkotačka nebude. Ja osobne som trvala na nafukovacích kolesách, lebo sú vhodné do všetkých terénov, a napr. Jané Muum, nad ktorým som tiež uvažovala, by mi asi v snehu neprešiel. Okrem toho my tu máme všelijaké chodníky. Mám Inglesinu Zippy, nie je to zlý kočík, ale chuderku malú v ňom úplne roztrasiem počas prechádzok. Na ňom mi v prvom rade prekáža to, že malú neviem otočiť oproti sebe. No a to že je ťažký....aspoň je stabilný, a kam by som ho mala vláčiť, aby mi to prekážalo...však výťahy máme, a keď ho chcem dať len do kufra auta, hádam sa nepretrhnem kým ho zodvihnem... 🙂 Ale samozrejme každému vyhovuje niečo iné a aj tie ceny sú u rôznych predajcov odlišné, treba si nájsť kde je to lacnejšie.
Kočky dnes mi prišiel a je prekrásny. Hneď sme ho boli vyskúšať a malej sa veľmi páči, neustále pozerala cez vetracie okienko na oblohu 🙂
My sme ho dneska boli pozrieť a boli sme nadšení 🙂 Je krásny, športová časť váži 11 kg, čo sa mi zdá v pohode, na to, že na niekoho pôsobí mohutne. Dizajn je prepracovaný. A veľmi ľahko sa s ním manipuluje. Ako plus beriem veľké nafukovacie kolieska, čiže kočík je do každého terénu, a to, že môže byť v smere alebo v proti smere a taktiež veľkú striešku, kedy bábätku nesvieti slniečko do očí. Ako mínus je len to, že rukovať, sa nedá nastaviť a kočík je skôr pre vyššie mamičky.
@monika.ki odpruženie tam nie je žiadne - teda nie je tam to klasické s tými strunkami. Nerovnosti na cestách by mal zvládať v pohode - má veľké nafukovacie kolesá. Aj dnes sme ho boli obzerať, strašne sa nám páči. Len jediné čo ma odrádza je tá nepolohovateľná rukoväť. Keď si ho skúšam aj sa mi zdá, že výškovo je to v pohode, ale predajca mi povedal, že mne by lepšie pasovala rúčka nižšie. Že teraz nachvíľu sa mi to môže zdať dobré, ale keď sa budem prechádzať dlhší čas, že mi to môže vadiť ...tak neviem 😒 Ale už si aj hovorím, že čo tam po mne hlavne nech sa má bábätko dobre 🙂
@veldinka Aj mna to jedine trosku odradza, ze sa neda nastavovat ta rucka.Aj ked mne to nevadi lebo vacsinou nosim vyssie topanky ale aj tak.Ale mne sa tak velmi ten kociar paci, ze asi nebudem prihliadat na tento nedostatok.Ak sa smiem spytat videla ste ten sedy?Lebo ten sa mi paci najviac na foto, ale na zivo som ho nevidela.
@monika.ki Ano, videla som aj šedy. Ten sa mi najviac páči - je taký štýlový a dajú k tej farbe dokúpiť rôzne farebné doplnky - ja uvažujem kombinovať asi s tyrkysovou - podložku do športovej časti a nejaké čačky mačky 🙂 Ešte som videala aj čierny a ten fialkovo-modrý či aký to je. No ja na vysokom nenosím a obaja s manželom sme nižší. Ale tiež by som ho strašne chcela. Už uvažujem aj o tom, že ho kúpime a už keby mi tá rúčka nevyhovovala, tak sa predá...ale ani neviem aký by som iný chcela 😒 A ak sa môžem opýtať, koľko meriate? ja 166 cm a nezdalo sa mi to nejak extra vysoko...ale ten predajca ma zneistil 😒
Aj mne pride ten sedy naj🙂 aj ked len na obrazku🙂 tak isto ja by som dala nejake krasne farebne doplnky🙂 to je vyhoda ze mozem tie farby doplnkov aj menit takze vzdy to bude ine🙂 ...ja mam 165cm. Ja si myslim ze sa na to da zvyknut.Ved to nie je zase az tak vysoko teda aspon podla mna🙂 ja som taka ze ked sa mi nieco paci a vezmem si to do hlavy tazko sa toho vzdavam🙂 a tento kocik sa mi naozaj velmi paci🙂 a ste uz rozhodnuta ci este nie?rozmyslali ste este nad nejakym inym?🙂
@monika.ki My čakáme v novembri bábätko a od kedy viem, že som tehotná tak už poškuľujem po kočíkoch. Už som mala niekoľko šampiónov, ale vždy som našla nejaké zlé recenzie a stále som len hľadala. Postupne som si zostavila nejakú skupinku kritérií, čo by mal kočík spĺňať - čo sa už týka komfortu pre bábätko a aj pre nás kočíkujúcich 🙂 Samozrejme, žiadny kočík ich nemá všetky splnené a nevedela som z čoho upustiť. Tak som sa rozhodla, že už nebudem hľadať na nete, ale budem chodiť po predajniach, aby som ich videla na živo. A v jednej predajni som videla tento GB a zrazu spĺňal všetko (teda aspoň sa mi zdalo). Neskôr som sa dozvedela, že tá rúčka sa nedá polohovať. Tak sme šli ešte do inej predajne s tým, že ak ho uvidím, tak si ho tam riadne preveziem, aby som vedela či mi to bude vadiť alebo nie. A zdalo sa mi, že je to OK len predajca mi povedal, že komfortnejšie pre mňa by bolo, keby bola nižšia. No a tak som zase ostala na pochybách. Ale keďže tá požiadavka nie je splnená pre môj komfort a myslím si, že bábätko sa bude mať dobre vo vaničke a aj v športiaku, tak som sa rozhodla, že idem do toho. Určite je dôležitejší komfort bábätka. A tá športová časť sa mi neskutočne páči. Dá sa prerobiť na letnú vaničku a predlžovanie tej striešky je úplne najsamlepšie - to využijem či v lete alebo v zime. ešte mi v tejto cenovej relácii ponúkali Cam dinamico - ale tam sa mi nepáči športová časť - taká neforemná mi prišla, potom o trochu lacnejší baby design lupo 2013 - tiež som ho zamietla kvôli športovej časti, no a vraj úplny top je brio go - len pre nás už dosť drahý ☹ Nikdy sa mi nepáčil nejak dizajnovo, ale ozaj keď som sa s ním prechádzala, tak som chvíľu aj začala nad ním uvažovať...ale zatiaľ som rozhodnutá pre GB. A ak by som si nekúpila ten, tak vôôôôôbec neviem aký druhý. Asi by som sa rozhodovala medzi tým CAM a baby design. Vy máte ešte nejaký iný v zálohe? Možno sa budem inšpirovať 🙂
@veldinka Tak vy cakate🙂 ja som myslela za uz mate🙂 ja idem kupovat len sportiak ja mam 10 mesacneho synceka🙂 My sme tiez vyberali strasne dlho.Pozerali sme aj brio.Ale to mi prislo zimu take male.Teda myslim hlboku cast🙂 u mnavyhral jednozmacne peg perego.Ma obrovsku vanicku a maly sa tam zmestil aj s fusakom aj s overalom ako 5 mesacny.Bola dlha zima a nechcela som ho dat este do sportiaku.Mala som peg perego book plus mentha.Musela som ho ale predat pretoze uz pouzivame len sportiak a nemam kde skladovat vanicku a autosedacku.Tak sme ho predali a ideme kupovat len sportiak.Tazko sa nam s nim lucilo🙂 hlavne manzelovi bolo luto.Bol s nim velmi spokojny.Presne ako hovorite pohodlie babatka je najdolezitejsie🙂 Ten Cam ma peknu hlboku cast ale ta sportova u mna neuspela.vobec sa mi nepacila.Nevidela som aku ma goodbaby hlboku vanicku ale ak je dost velka tak super.Ja som si dnes objednala sportiacik🙂 zajtra mi dorazi tak sa tesim🙂 my sme hadam vyskusali ked som bola tehotna v predajniach kazdy kociar ale ani jeden ma tak neoslovil ako moj byvali perego a teraz goodbaby🙂 a aj o tom to je🙂 ten kocik sa musi aj Vam pacit a byt pohodlny pre miminko🙂 este mate chvilocku cas hladat to prave pre Vas🙂 dufam ze to najdete🙂
@monika.ki presne peg perego book plus mentha bol dlho aj mojím favoritom. Len potom som tu na koníkovi čítala recenzie a mamičky s ním nejak neboli spokojné. Vraj konštrukcia začala rýchlo hrkať, kolieska sú vraj nie vhodné na zimu a niekomu sa zas pokazila opierka v športovej časti...tak ma to odradilo, ale je pravda, že naživo som ho nikde nevidela. Tak vy s ním máte len dobré skúsenosti? No síce ešte máme nejaký ten čas na výber, ale už by som to chcela definitívne uzavrieť lebo už mám pocit, že len vymýšľam a nakoniec mi bude dobrý aj fúrik 😀 Ale zatiaľ jednoznačne vyhráva GB. Ja sa pri výbere zameriavam hlavne na športovú časť lebo tá sa dlhšie využíva a GB ju má úplne podľa mojich predstáv. Aj vanička sa mi zdá dosť veľká. Tak ak pôjdete na prechádzku bez opätkov, budem rada ak mi napíšete vaše pocity z rúčky ale aj tak celkovo 🙂
@veldinka Ja som s nim bola velmi spokojna.Po snehu sa islo uplne v pohode nemala som ziadny problem.Nic sa mi na nom nepokazilo a konstrukcia uplne super lahunka.Ja som s nim bola v predajni lebo som hladala nejaky sportiacik.A tak sme sa rozpravali o tom mojom peregu.Ze je pravda ze tie prve kusy ktore boli novinky trosku povolili v klboch ale ziadna tragedia zatiahnu to a hotovo.Ale tie co su uz teraz vobecsa to nestava.Ze nejake prve kusy boli take. Ja na ten kocik nemozem povedat jedno zle slovo.Dnes mi dorazil GB.Je prekrasny.Ta sportova cast a strieska aka je prakticka.To som este nevidela na ziadnom kociku.Tak je podstatne tazsi ako bol moj perego.Ale to je asi len o zvyku.Ten perego ani necitite ze mate v rukach.Musim si zvyknut🙂 Ale zatial vyzera byt super.Uvidime v praxi🙂
Ahojte. Dnes som objavila aj tento kocik v predajni v Ba predeti.sk a velmi nas aj s priatelom zaujal hlavne zlozitelnost a robustnost. Zatial len kukame kedze termin je az v marci.. kazdopadne co ma velmi zarazilo je skladanie kocika a to v strede rukovate sa nahle zlozil cely kocik. Nemam ziadne skusenosti so skladanim ale toto bolo fakt ze rychlo. Kedze moja mysel pracuje na rychle obrtaky zdalo sa mi to nebezpecne. Co ked uchopim nespravne rikovat a tam bude babo.. co potom. Kedze ma to nenapadlo sa spytat na predajni rada by som sa spytala vas co uz kocik mate doma ake to je? Byvame na vyvysenom poschodi a je to 16 schodov. Na predajni mi prisiel ok ale s babom a vsetkym moznym no neviem. Este ho chceme skusit ako sa mi posklada do auticka... dakujem za info..velmi silno ma zaujal
@karidap Pozti si videjko s tym skladanim🙂 Ked si das www.shop.aladdin-kociky.sk a tam si najdes tento goodbaby je tam videjko o nom.A tam sj to skladanie🙂 My s tym musime riadne myknut aby sa to zlozilo takze nemyslim si ze by sa to mohlo stat.A najprv musis tu rucku zasunut nizsie do konstrukcie pomocou bocnych tlacidiel az potom skladas🙂
@veldinka je uplne supeer.jazdi sa s nim skvele.ta rucka mi vobec nevadi a mala som len sandalky asi 3 cm opatok.moja11 rocna sestra je o pol hlavu nizsia odo mna a tlacila kocik bez problemov.nechcela ho pustit🙂 tasku som si kupila univerzalnu sedo ciernu a idem si kupit cvoky a budem si to pripinat.teraz to mam zatial len prevesene na tej pene na rucke a nesmyka sa.len ak mi to maly potiahne🙂 v pohode kludne sa pytajte rada pomozem🙂
@monika.ki presne toto som si potrebovala prečítať - samé pozitívne veci 🙂 A tie cvoky sa dajú kde kúpiť? V hociktorom obchode alebo na internete -nemáte nejaký link? Neviem si to predstaviť 😒 Ja som našla takéto niečo http://www.ricobaby.sk/ostatne/1498-hacik-na-ko... - ale tiež si to úplne neviem predstaviť ako to pripevniť a či to bude držať 😖
Da sa to aj s tym hacikom.Ale musite kupit taku kabelku kde to bude kam zahaknut🙂 tie cvoky kupim v galanterii.take strieborne zvyknu byt aj na kabatoch.viete ktore myslim?
@monika.ki Ešte ma napadá jedna otázka. Včera som kočiarik ospevovala jednej tiež tehotnej kamoške a dala mi otázku či sa dá odnímať textilná časť a poprípade oprať. Keď som sa na to pýtala v predajni, tak povedali, že dnes sa už málo kočíkov vyrába, že sa to nedá odnímať. Dá sa to odnímať aj na tomto goodbaby? 🙂
Priznám sa ešte som to nedávala dole.Ale pozerala som a boli tam take cvoky ake som spominala ze dam aj na tu tasku.Ja sa Vam na to dnes ked pojdeme von pozriem a napisem 🙂Neviem sa teraz pozriet, lebo ho mam v kocikarni a maly spinka🙂Ale vecer sa ozvem🙂

@veldinka samozrejme...však kvôli defektu by som ani ja nikde neposielala koleso..🙂