icon

Kočík Nuna buggy. Ste s ním spokojné?

daducha
7. máj 2010

Ahoj,

objavila som tuto buginu a vyzera super.Kedze ju nemam sancu v KE vidiet nazivo, chcem sa opytat ci ju niekto mate a ako ste s nou spokojni.

romanag
15. sep 2010

Ahojte!
Zuzul, prosímtě, jak je velký ten tvůj kluk na fotce? Kolik cm a kg? Zdá se mi, že je mu Nuna tak-tak, není mu těsná? Mám taky obříka a uvažuju o ní, ale všichni píšou, že je Nuna jen pro malé děti - jenomže když je do 19 kg, tak se asi počítá s většíma dětma, ne?

Díky za odpověd´.

PS: ten kočárek pro dvojčata je senzační - ty fusaky!!! 🙂

zajo79
15. sep 2010

@romanag kup si gesslein swift, ten je pre vacsie deti ako stvoreny. 😉

zuzul1310
15. sep 2010

@romanag Ten môj "drobec" na fotke má 17 kg a 95 cm. Nuna mu je akurát, hoci dúfam, že už pôjde len do výšky a nie do šírky. My používame Slalom a Nunu máme len na občasné výlety a krátke prechádzky keď ide väčšinu času pešo a keď potrebuje tak si oddýchne. V kočíku mi už dávno nespáva a na oddych to bohate stačí. Vybrala som si ho kvôli rozmerom v zloženom stave, zmestí sa kamkoľvek, aj do Fábie. Ja som tiež pozerala Gesslein Swift, ale podľa mňa o nič viac miesta čo sa týka šírky a hlbky sedenia tam nie je, len že je to aj pre vyššie detičky, ale zasa tá veľkosť po zložení je taká, že to by som so sebou mohla kľudne vláčiť aj šporťák a nepotrebovala by som mini kočík typu golfáč. BTW boli sme teraz v Ostrihome a naozaj som si radšej zobrala šporťák, lebo som vedela že tam sú všade samé mačacie hlavy a porazilo by ma z hrkotanie koliesok na Nune. Inak je to super kočík a pre trojročné dieťa dáš dole striešku a môže rásť kam chce. Také veľké dieťa v kočíku väčšinou nespáva a na oddýchnutie to úplne stačí.

zajo79
15. sep 2010

som ho mala..zas pre velke dieta mi nuna vobec neprijde. 🤐

romanag
15. sep 2010

@zuzul1310
Díky za odpověď - v Ostřihomi jsme byli taky předminulý týden, mám sporťák Hartan VIP a ten jsme v pohodě a pohodlně vytlačili až k té soše za katedrálu. 🙂 Tam je tak krásně, že jsem z toho byla úplně PAF!!! I to koupaliště ve Štúrovu mne nadchlo, škoda, že to máme tak daleko.
Malý má 14 měsíců, necelých 13 kg a asi tak 85 cm, podle oblečení. Hartan si ještě nějakou dobu nechám, ale on je dost rozměrný a blbě se mi skládá do auta - jen ty obrovský kolečka zaberou půl kufru a nemůžu pak na ně položit korbičku, protože je špinavá, dávám ji do auta. :( Takže bych chtěla něco na lítačku, já nevím, jak se to řekne slovensky :D - prostě jenom z auta do obchodu, do lékárny....nemusí v něm spát.

Rozhoduju se mezi Cybex Topaz, Silver Cross DAZZLE a právě Nunou.

Ještě teda jedna věc - měřím 1,8m a nosím podpatky....

zuzul1310
15. sep 2010

@romanag Výška rukoväte sa dá na Nune nastaviť, myslím si že by si nemala problém ani s tvojou výškou. Z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že tiež som sa pri každom kočíku obávala práve toho že je synček veľký a či mu bude kočík dobrý. Objednala som novú Nunu cez e-shop aby som v prípade že by mu nebola dobrá mohla kočík vrátiť a dostala späť peniaze. Nuna je môj deviaty kočík, priateľ sa do nej "zaľúbil" na prvý pohľad a keď ju vyskúšal tak povedal, že lepší od nej je už len Slalom. Malému predpokladám nepohodlná nie je, lebo keď sa spýtam ktorým kočíkom pôjdeme von, tak povie Nunou a naozaj sa v nej vozí rad. Mala som buggster, super veľký priestor na sedenie, dobrá veľkosť po zložení a so 17 kg dieťaťom v kočíku som sa s ním pomaly ani nevedela pohnúť z miesta. Ideálny kočík nenájdeš, ale Nuna má k nemu podľa mňa blízko. Záleží aj od toho aké máš auto, Gesslein Swift ako radí ZAJO je super kvalitný nemecký kočík, ktorý sme aj my veľmi chceli, ale po zložení má 105cm, v prípade fábie by som ho mohla voziť jedine vnútri v aute a to nehrozí keď ideme štyria.Nuna je ľahká, prenáša sa ako taška a podľa mňa by si ju mala vyskúšať, uvidíš že ťa nesklame.
Pri tej soche sme boli tiež, boli sme tam teraz asi tretí krát, veľmi sa nám tam páči a so Slalomom sme tiež nemali problém dostať sa tam.

zajo79
15. sep 2010

@romanag silver cross pop vogue si nepozerala? ja ho mam a je super! aj pre vacsie dieta a hlavne vyssich rodicov

zajo79
15. sep 2010

@romanag ked si vysoka, budes zakopavat do kocika a zacvakavat brzdu 🙄 to nam vadilo uplne najviac na nune.

zuzul1310
15. sep 2010

@zajo79 To je možné, to posúdiť nevieme, my sme obidvaja nižší.

zajo79
15. sep 2010

a este ta strieska na nune... no to maly mal aspon zabavku, stale to stahoval na seba. je to tam prichytene malymi suchymi zipsami - to mohli aj inak vymysliet. ako letny kocik paraada, inak... nic moc.

sasrnka
15. sep 2010

@romanag , ja by som Nunu pre 14 mesacne dieta asi nebrala. A to ti bude drobec este rast, moze sa stat, ze za chvilku budes kocik predavat.... Ja mam starsiu dcerku, ale je drobna, takze pre nas uplne super. A aj na zimu, ak nebude velmi snezit, lebo nepotrebujem nejako velmi kryty.
Ja tiez nezakopavam, ale mam 168cm.

romanag
15. sep 2010

Já mám malé BMW, takže jen trošku větší, než Fabia. Je mi jedno, jestli se to složí jako Nuna "napůl", anebo jako deštník, obojí bude lepší, než ten velký sporťák, co nakládám teď. Ale to skládání Nuny se mi teda moc líbí.

Dívala jsem se i na ten Gesslein i Pop Vogue, ale to mi připadá spíš jako sporťáčky, než golfky. Dneska jsem si prohlížela naživo pár kočárů, co se dalo najít v obchodech - původně jsem uvažovala o nějakých těch laciných hadrových golfkách, ale když jsem tam malého naložila, tak přední kolečka přestaly zatáček kvůli zatížení - fakt na nic, a to jsem zkoušela i dražší kočárky, Chicco, Mothercare... :(
Tak já teda nevím....

anezena
16. sep 2010

caute maminy,
pozeram ze debata sa opat rozprudila 😀
co sa tyka vysky ja mam 173 a manzel 187 cm a ani raz sa nam nestalo, zeby sme zakopli do brzdy al. do kocika. fakt. ani som nevedela, ze sa to da.az kym nezakopla moja kamoska oovela nizsia odomna. a nosim aj podpatky takych 10 cm a v pohodke. ale zavisi asi aj od dlzky ruk, mozes byt nizka a mat kratke ruky a nuna ti nebude sediet.

nas maly ma okolo 100 cm a vyse 16 kg tiez ej mu podla mna akurat, lepsie vyzeral asi iba v zappe, ale to je des kocik.
nad swiftom sme aj my pozerali, ale to jane al. buggster s rozcaptanymi koleckami s amoze schovat. swift ich ma total rozcaptane, rychlesje sa znicia a pride mi to taka hrkalka, co sa o nune neda povedat-

inak ja rozmyslam, ze kupim na nunu este tuto clonu, ale hlavne aj proti vetru a na zimu, ani tak ne na leto:
http://www.bambini.sk/sk/product/2819/sunshine-...

zajo79
16. sep 2010

@romanag quinny senzz alebo bugaboo bee+ si nepozerala?

zajo79
16. sep 2010

@anezena ja mam ruky dlhe. zakopaval a zabrzdoval to moj muz. ten ma 180.

zajo79
16. sep 2010

@anezena ja ju mam, raz som ju mala na kociku, mozem posunut. 😉

hviezda22
16. sep 2010

@anezena, mam doma tu clonu a na nunu nejde dat
ja mam 165 cm a nezakopavam, manzel 175 a zakopava, a asi preto, lebo robí velké kroky 😉 , nie je to dlzkou ruk, myslím
@romanag, pozri si stranky dozadu, pridala som fotky aj mojho takmer štvorročného syna v Nune, možno ti to pomože

zajo79
16. sep 2010

@hviezda22 ja som ju mala na nune v pohode. sice len raz.. ale no problem. ale ved teda, nenukam, dam do garaze a zide sa niekedy mozno.

sasrnka
16. sep 2010

@anezena , @hviezda22 , tiez som mala clonu na nune. Skusim prihodit foto.

hviezda22
16. sep 2010

@sasrnka, @zajo79 ste ma prekvapili, šikovné 🙂 tak som nič nepovedala 🤐 🙂

anezena
16. sep 2010

@zajo79 @sasrnka ta clona je super. videla som ju este u jednej baby, kt. mi poslala foto a asi ju fakt kupim
zajo - za kolko by si ju predala? 😉 😉

romanag
16. sep 2010

Hviezda: ježišikriste, ty máš čtyři děti? To by mne asi odvezli do blázince..... 😲 😀

Zkusím se jet někam na tu Nunu podívat, snad najdu někoho, kdo ji bude mít vystavenou - nevíte náhodu, někde na MMB jsem viděla inzerci dealera z Trenčína (nebo z Trnavy?) - neznáte ho někdo? Je to kamenný obchod, nebo prodávají jen přes net? Příští týden budu na SK, mohla bych se na to podívat.

sasrnka
16. sep 2010

@romanag , nunu maju v ponuke v Trnave - bambini, v Hlohovci - Aladdin-kociky a ja som kupovala v Ivanke pri Dunaji v Kocikove. Vsetko su to aj kamenne obchody. Treba si vsak zavolat, ci nemaju prave vypredanu...
@hviezda22 , no dik, ze sikovna, len som to zaviazala 🙂 Na teba so sitim nemame 😀

zuzul1310
16. sep 2010

@romanag Ja som ju objednávala z eniki-beniky z Blavy, tiež je to aj kamenný obchod. To čo písala anezena, že kolieská sa vyčaptajú na väčšine kočíkov, tak má úplnú pravdu a kolieska na nune sú spravené super, nemôžu sa vyčaptať a strašne super sa ovláda aj keď je v nej to naše malé buco, krásne jednou rukou, pomaly lepšie sa riadi ako slalom. mala som Espiro Magic 4, katastrofa, skúšali sme ako som písala ten Swift, ale som rada že máme Nunu, mala som Maclaren XLR, ešte väčšia katastrofa, skúšala som Chicco Liteway a podľa mňa hrozný kočík, maličký a keď som vonku videla tie kočíky, aké majú vyčaptané predné kolieska tak si neviem predstaviť pre aké deti je ten kočík určený.

dominka11
16. sep 2010

ahojte, pokukujem po tomto kočíku, len sa chcem spytat bab, čo ho maju, či sa detom nešmykaju nohy z neho. Popr. či sa ešte oplatí kupit pre skoro 2ročne dieta, chcela by som aby kočik vydržal ešte buduci rok...ake najvacsie deti ste tam napratali? 😉

romanag
16. sep 2010

Tak jsem ji dnes skoro náhodou vyzkoušela v krámě - je super. Takže už jsem na 80% rozhodnutá, žlutou nebo modrou.
Jen jsem se ještě chtěla zeptat - nepřevrací se dozadu? Zdálo se mi, že nestabilní, že když by stála "do kopce", tak že se může převrátit.
Jinak perfektní. Mrzí mne, že není polohovatelná až do lehu, ale na to mám spor´ták.
Do brzdy jsem několikrát kopla, jenomže to jsem kopla i u jiných kočárů, které jsem dnes zkoušela a manžel se na Nunu přijel taky podívat a říkal, že kopal zezačátku i do brzdy Hartana - a já jsem si vzpomněla, že já vlastně taky.
Výška madla je taky OK - sice Cybex ho má o 9 cm vyšší, ale to je jedno, nepotřebuju to ani při svých 180 cm mít vyšší. Není to ani pohodlnější, prostě je to jedno, madlo Nuny je vysoké dostatečně. Jedině snad, že když jsem ji složila, tak jsem ji nemohla táhnou za vytažené madlo, jak to mají v reklamě, protože bych se musela ohnout - to ale nevadí.
Kluk (asi 12,5kg/cca 85 cm) tam má místa dost a tipuju, že ještě aspoň rok mít bude.
No prostě je bezvadná!

zuzul1310
16. sep 2010

@dominka11 17kg, 95 cm a sú tam vyššie aj fotky 4ročného chlapčeka, môj má tiež skoro dva a kupovala som ho presne na to aby sme ho mali aj budúci rok, keď sa niekam pôjde tak nech si malý môže oddýchnuť a netreba ho vláčiť na rukách. Naše fotky sú tam vyššie tiež...mrkni pár strán späť
@romanag podľa mňa je stabilná, určite sa neprevráti a podľa mňa si si dobre vybrala, určite budete spokojní. Čo sa týka kopania do brzdy tak keď som začala používať golfáče tak som s tým mávala problém, potom som jednoducho chôdzu prispôsobila kočíku a bolo to fajn.

dominka11
17. sep 2010

idem popozerat, dik

zuzul1310
20. sep 2010

V sobotu sme boli s Nunou na leteckom dni, všade samé blato, tráva čerstvo pokosená a mokrá, terén samozrejme prírodný (pole) a nuna to v pohode zvládla aj s našim "drobcom". Sme maximálne spokojní.

kackabrcka
28. sep 2010

kocky vy ste toho ale popisali za 2tyzdne co sme boli na dofce.. neviem ci z vas niektora bola s nunou pri mori a v piesku ale neodporucam na plaz.. ja som ju nastastie teda nezobrala lebo by som ju tam riadne donicila..

ak by mal niekto zaujem o jazdenu nunu 7mes. staru vo farbe sedej mam kamosku co predava..