Kočík Nuna buggy. Ste s ním spokojné?
Ahoj,
objavila som tuto buginu a vyzera super.Kedze ju nemam sancu v KE vidiet nazivo, chcem sa opytat ci ju niekto mate a ako ste s nou spokojni.
@havranova3 Aj môj malý bol predtým vždy zvyknutý na madlo, ale v nune si veľmi rýchlo zvykol aj bez neho. Pripútavam ho len na nožičkách, ramienka vôbec, to by nezniesol ani on. tiež som sa toho bála, ale je to naozaj v pohode. Také dieťa už behá aj pešo a to madlo mu tam v tomto veku už veľmi nechýba.
@havranova3 my sme madlo potrebovali este vo veku 18 mes. aj v 2 rokoch. v aprli ked mal dva roky aj mnesiac sme kupili zappa, a madl chybalo, az v lete ked sme kupili nunu, tak madlo nebolo treba. medzitym sme mali britax verve s madlom
ozaj, baby nunu sme predali dnes, po ceste domov v mikulove a teraz rzmyslam ci kupim zase nunu zltu al. neco ine 😀
Takže sme tú nunu boli dnes cestou na plávanie číhnuť naživo - v obchode. Najprv si tam malý ani sadnúť nechcel, ale nakoniec sme h presvedčili... Ale ak mám byť úprimná, na obrázkoch ma očarila viac 😒 Nie som o nej úplne presvedčená...
Podľa mňa je veľmi úzka, aspoň môj malý v nej už veľa priestoru nemal - máme 2 rôčky. Sedacia časť podľa mňa tiež mohla byť hlbšia. A nemôže si ani oprieť hlavičku - zadnú opierku má do polovice hlavy 😝 v kočíku mi už síce nespáva, ale ak by chcel, bol by to dosť veľký problém. Polohovanie je slabé, ale o tom som vedela...
Ale veeeľmi sa mi páči dizajnovo, veľmi ľahko sa s ňou manipuluje, myslím, že je dosť praktická, aj keď na zimu neviem, neviem...
Takže?... 😕 😀
Ešte som hovorila s jednou známou v inej predajni kočíkov - ponúkla sa mi, že "prehľadá" katalógy a dá mi vedieť aké mám možnosti - buginy s nosnosťou nad 18kg 😝 😀 Zajtra mi má volať, potom sa rozhodneme 😵 😵 😵
@anezena To sú príjemné starosti...už sa normálne neviem dočkať keby som mala druhé a mohla si vyberať nový kočík 😀 . Gratulujem. Daj vedieť čo si vybrala, úprimne na tvojom mieste by som nunu v žltej farbe nebrala, keď si ti do nej malý sadne so zablatenými topánkami, tak máš po krásnom čistom kočíku a môžeš každú chvíľu čistiť...Na tej našej sivohnedo zelenej vidno blato a musím ju čistiť, čo potom na tej žltej...
@petra53 Žial, ak chceš malý príručný golfáč, tak musíš spraviť kompromis, pre dvojročné dieťa sa neráta so spaním v kočíku, môj má takisto hlavičku nad operadlom a priestor na sedenie je tak akurát, keď budeme bez plienky tak sa to o niečo zlepší, ale výrobcovia dnešné moderné kočíky neprispôsobujú veľkým deťom. S Nunou sa jazdí fakt super aj pri tej váhe, čo veľa kočíkov je takých že keď tam dáš väčšie dieťa máš problém sa s kočíkom pohnúť. Čo som ti poslala ten Maclaren XLR ten je priestranný dosť aj nosnosť má uvedenú 25 kg (v Amerike), no čo sa týka tej ceny tak kvalitou a spracovaním ma nepresvedčil že je tej ceny hodný. My používame Slaloma stále napriek tomu že je do 15 kg, kolesá máme vyčaptané, ale funguje stále a odvezie nás všade, ak chceš priestranný kočík tak kúp použitého Nomada a zasa vám chvíľu vydrží, tam máš istotu, že bude mať malý dosť miesta. Ja si na zimu neviem predstaviť iný kočík ako Slalom a Nunu máme len na krátke výlety alebo keď je normálne počasie a malý vie ísť pešo, občas si sadnúť a zasa pešo, inak chodíme so slalomom. Zvládnutie snehu s nunou si celkom dobre predstaviť neviem, možno zo srandy niekedy skúsim, ale napchať tam dieťa s fusakom, nedajbože ešte v overaly, to by som musela dve Nuny spojiť 😀. Toľko môj názor, Nuna je podľa mňa fajn ako druhý kočík, nie ako hlavný a jediný kočík na zimu.
@petra53 no myslim ze nas maly je tu asi najstarsi, urcite najvyssi mame neco cez 100cm a teraz spal tyzdne vkuse len v nune vonku po prahe a to vyse hodiny. a tez ma hlavu do polky oprierky, ale vzdy ho stiahnem nizsie a spinka a teraz ako mal ciapku kapucnu, tak v pohode. on nunu miluje ale kupim ju asi az po zime
asi idem kupit GT3, mam nejake ocihane a pojdeme kuk, tak mozno to bude celkom fajn kocik na zimu. neviem, peg perego sme este nemali 😀
@petra53 Ešte k tým kočíkom do 18 kg
CAM Flip 2010 je do 17-18 kg (do 4 rokov dieťaťa)
Maxi Cosi 18 kg
Espiro Magic 3 aj 4 18 kg
Maclaren Techno XLR (V Amerike má dokonca uvádzanú nosnosť 30kg)
Gesslein Swift (výrobcom garantovaná nosnosť až 25 kg)
Ja som mala pre malého TFK Buggster, a je to tiež veľký kočík, priestranný, hoci ľahko skladateľný a nezaberá veľa miesta hoci nosnosť je len klasických 15 kg
tieto ma narýchlo napadli...určite ich je viac, ver mi ja som hľadala véééľmi dlho kočík pre veľké dieťa, žiadny nie je...určite nie žiadny čo by vyhovoval všetkým kritériám.
Neviem sa stále rozhodnúť, máme teraz casualplay S4 ale chcem ho predať a kúpiť nunu, len mám trošku strach či sa nuna vyrovná S4 , Casualplay je perfektný ale potrebujem niečo čo zaberie menej miesta a len to hodim do auta a ide sa . Baby poradte mi 🙂
@havranova3 nunu nemozes provnavat s velkym sportakom s nafukovacimi kolesami. jasne ze sa nuna S4 nevyrovna. my sme mali predtym Jane a to iste. s nunou citis kamenienky, nerovnosti po ceste s nafukovacimi kolesami nie. nuna dokonca aj hrkoce trosku, nie ako zapp, ale hrkoce
to mas ako porovnavat mercedes s fabiou, to su uuuplne ine kategorie 😉 😉
ale vcera co som tej pani predala kocik, ona ma tiez S4 doma
@zuzul1310 no som zvedava, i ked viem o nom ze je tazky jaakk.... co ma trosku stve lebo byvame na 1. poschodi a nemame vytah, ale sak co, zvyknem si, ked vlacim 17 kg danusa 😀
A keby sa máte rozhodnúť medzi nunou a quinny zapp ?
@zuzul1310
@anezena
Baby, ďakujem za rady aj za tipy. 😉 Ešte chcem popozerať nejaké varianty, dnes mi má dať vedieť aj tá známa z predajne, že aké mám možnosti a uvidíme. Ak nič iné nenájdem, nunu zoberiem. Ľahko sa ovláda, je praktická a aj dizajnovo veľmi pekná. Ibaze ked si tam malý sadne vo vetrovke, iba tazko si vedla seba uloží aj ručičky - to mi vadí najviac. Kiež by nunicka bola aspoň o niečo širšia 😝 😀
Večer dám vedieť čo som múdreho vymyslela... 😕 😀
@havranova3 jendznacne nuna, my sme zapp mali a vydrzal u nas doma dva tyzdne aj to len kvoli tomu, ze som sla vlakom do prahy a bol mi zapp phodlnejsi, ale vtedy nuna este na SK nebola. s nunou sme tez sli vlakom do prahy a supeeer
my sme boli dnes v obchode kuk kociky a ja faakt nevem co na ziimu. chcela som bud GT3, Jane al. concord. este brio je super, ale tam sa nam nevojde na dlzku, teda vsetko ok, ale dany je vysoky, takze strecha nam uz zavadzala. concordy su na prd: sa to trha bud strechy al. to na com dieta lezii, tam kde su pasy, takze to nebudeme kupovat. jane su drahe, GT3 som nasla aj super cenu aj dobry stav, ale zase zevraj je to opacha velka, neskladna, do auta napratat, nosit na 1. posch. no neviem. ale ze dany sa mi tam uuurcite vojde, je jeden z najpriestrannejsich kocikov. tak scul neviem. a na zimu je tiez supeer
@havranova3 nepredávaj, kúp nunu ako druhý kočík, určite casualplay nepredaj, nuna nie je podľa mňa vhodná ako hlavný a jediný kočík na zimu. A nuna sa určite casualplay nevyrovná.
Ale Casualplay uz vobec nevyužívame, kočík potrebujem len ked chodíme na nákupy hodit do auta a ide sa , aj tak v nom dlho nevydrzí sedieť,
Malý má 18 mesiacov a S4 je mu už aj tak malá
@havranova3 tak to je potom nuna presne pre vás 🙂
@havranova3 presne, nuna je pre vas super. predaj S4 a budes mat nunu 😉 😉
@zuzul1310 to si pis, ze lutujem ☹ ☹ ale zase nemala som to kde skladovat, my sme sa stahovali a potrebovala som eurace na dalsi kocik, kt. sme vyuzili len v prahe -to bol zapp a zvysne eurace sa minuli v prahe, co zase nelutujem 😀
ale vyzera to tak ze kupim GT3 na zimu a este aj zappa do nakupnych centier 😀 😀 teraz mame uz velky byt mam to kde skladovat. majo ma zabijeee 😀 😀
@anezena tak to verííím, ja som pri deviatom kočíku a mám súdny zákaz kupovať ďalšie kočíky 😀 Ale s nunou je spokojný aj drahý a na Slalom nedá dopustiť ani on ani ja, takže to je náš miláčik a Slalom by sme kúpili aj pri dieťati číslo dva ak nejaké bude 🙂, od toho kočíka fakt lepší nie je, strááášne túžim po Casualplay, ten som ešte nemala S4ka sa mi hrozne páči, ale asi by som nemala odvahu ju risknúť ani pri druhom, radšej klasiku čo už máme overené. Keď som vyberala golfáč tak som zasa túžila po Casualplay downtown, len žiaľ tá cena ma odradila ☹ a tiež by som veľmi rada vyskúšala PP GT3, to čo ideš ty kupovať, hoci asi na Slalom nemá ani ten. A ešte jeden kočík sa mi neskutočne páčil - Gesslein S1. Toľko k mojim túžbam. Prečo prosím ťa chceš znova kúpiť Zappa keď si s ním nebola spokojná, hrkotajúcich a nekvalitných kočíkov nájdeš plno aj iných, horší nebude ani jeden, skús niečo nové Ja osm mala napríklad Espiro Magic 4 a skladnosť super, nehrkotal vôbec, nebol ani drahý a na príležitostné používanie pri nákupoch podľa mňa super, Daj vedieť čo si si vybrala, ale skús niečo nové... 😉
@zuzul1310 S4 by som nechcela, mali sme S6 dva tyzdne v januari, maly mal 22 mesiaoc a deees. kooolko som sa nahresila. madlo zavdzalo, nozky boleli, strecha sa nedala dat na hlavu a snezilo, lebo bol moooc vysoky. no des a kolesaa na prd, ale zase to neboli nafukovacie. ale S4 a S6 maju sedaciu cast rovnaku, takze ja by som donho nesla. aje tazkyy jak hovado oproti jane. ja chcem brio go 😀 pri druhom
inak slahnee ma, ten kocik co som mala vyhliadnuty tu v TT tak som sa pomylila, t je A3, nee GT3. d keluu a kukala som ze jakaa dobra cena 😠 😠 tak nist asi kupim toho zappa, ja neviem, nasla som aj spolohovanim v CR, tak asi ho vezmem - zatial, ked ma mrzi, predam 😀
@zuzul1310 a co sa tyka inych kocikov - ja by som moon ani espiro, ani nic pdobne chippolino a pdo. nekupila - to pre mna - nic voci ostatnym - nie su kociky 😀 to jako keby som si kupila staru skodovku, ked si sa predtym jazdila v bavoraku 😀 ked si uz zvyknuta na vyssi level, tak uz dole nejdes a to je aj tak s kocikmi. 😉 my sme vzdy mali tu vyssiu triedu, tak ja uz ine kociky ani nepozeram. a zase dany je vysoky, jemu su vsetky tie budy z kocikov take, ze ich ma na hlave. dockaj, najdem foto z prahy.
@anezena Vám je teda Nuna už poriadne malá. Áno to je problém, že všetky tie kočíky majú nízke striešky, asi najvyšší a najpriestrannajší golfáč čo som mala bol Maclaren Techno XLR, tam sa fakt zmestilo aj vysoké silné dieťa, pre také dva a pol ročné až trojročnéby som si ho už aj vedela predstaviť, pre menšie je ale o ničom. My sme mali Espiro Magic keď mal Danulko asi 8 mesiacov, chceli sme niečo ľahké a skladné a po dvoch mesiacoch sme ho predali, pretože po každých dvoch prechádzkach nasledovalo WDčkovanie a čistenie kolies lebo sa zasekávali a pískali proste des, viem že sú to poľské kočíky nižšej triedy no ale keď si zoberiem hrkotanie XLR ktorý stojí 380 eur tak som bola nemilo prekvapená.
http://www.maclaren.sk/?41,techno-xlr-(black-ch... tento konkrétny som mala ja, už som fakt nevedela aký kočík pre Danula keďže bol vždy väčší ako deti v jeho veku, no ale podľa mňa hrôza.
Som prekvapená že S4ka je taká o ničom, myslela som si že tá cena sa pozitívne odrazí aj na vlastnostiach kočíka.
Na tvojom mieste by som zobrala určite iný kočík, možností je veľa.
@anezena Tu sú fotky keď sme boli na naše narodky v ZOO, bolo to teraz 13teho. Danko sa do Nuny ešte zmestí v pohode aj na výšku...nehovorím že tam má veľa miesta, ale na chvíľkové oddýchnutie to bohate stačí.
Ešte otázočka, predala si nunu, lebo si chcela žltú nunu, potom si nechcela malý kočík na zimu ale niečo väčšie, teraz uvažuješ nad Zappom s polohovaním, prečo si teda nevezmeš tú žltú Nunu o ktorú ti pôvodne išlo???? veď sama tvrdíš že Nuna je lepšia ako Zapp...
@zuzul1310 praveze tych moznosti nie je vela, dnes sme to s majitelom obchodu v tt preberali, a ja napr. nechcem kocik s takymto koleckami ako ma Mclaren a nedam za kocar 380 €, to teda nee, to by som potom brala silver cross halo http://www.bambini.sk/sk/product/2298/silver-cr... ten je kraasny sa mi paci, ale dany s nechcel donho sadnut a dalsia vec, ja uz nechcem tolko investovat do kocika. kaslem na t vezmem ten zapp a hotovka 😀 😀
peknucke foto zuzi, to kde sa daju takto krmit zirafy? vyzera to supeeer 😵 😵 😵
nam je nuna na sirku dobra, ale na tu vysku, pzeram ze tvoj danko aj na ten spodok dociahne akurat, danuso uz super. aj miesto ma na vysku.
ja som nunu videla aj v TT aj v prahe - ale iba fialvu, inu nie. ano je taky moderny 😀 ale nazivo je uuplne krasny 🙂 🙂

Ahojte, chcela by som si kúpiť tento krásny kočík, len mne tam strašne chýba madlo, aké s ním máte skúsenosti ? lebo moj maly je velmi nerád pripútaný .Má 18 mesiacov Dakujem