Kočík pre 2-ročné dieťa

24. mar 2023

Ahojte, chcela by som sa poradiť so žienkami, ktoré mali podobný vekový rozdiel medzi deťmi ako budem mať ja. Syn má 1,5 roka, druhé dieťa sa narodí, keď bude mať rok a 10 mesiacov. Mám dilemu, či kúpiť súrodenecký kočík alebo už len skejt (stúpadlo za kočík). Zatiaľ ho vozíme v kočíku, pripadne chodí pešo popri, na krátke vzdialenosti. Odrazadlá ho nezaujímajú, má doma pukylino, ale to sa prevezie dva metre a stačilo. Ako ste to riešili vy?

zorkahorka
24. mar 2023

Ja by som ho ucila uz chodit, nie sa vozit. Zbytocne kupis kocik, ak ti o pol roka v nom mozno nebude sediet

zuziiiii
24. mar 2023

Moja už chodí pešo od 2rokov idem s ňou aj do mesta na nákup peši....
Kočík síce mám ešte ale to využívam vacsinou len na záhradu kde ideme 5km peši.

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
24. mar 2023

rozdiel medzi deťmi mám rok a 9 mesiacov a súrodenecký kočík som využila na maximum. Chodila som s babami veľa na výlety, staršia si tam oddýchla, vyspala sa, mladšia, samozrejme, tiež, do koša pod kočíkom som vopchala milión vecí.. Chodievala som aj tak, že mladšia v nosiči, staršia v kočíku, resp. mladšia v kočíku, staršia pešo - podľa potreby. Ale keď som chcela ísť, napr. do ZOO, niekam na hrad, na kúpalisko a podobne, súrodenecký kočík bol jednoznačne najlepšia voľba.. Záleží asi hlavne na tom, aký máte životný štýl - ak plánuješ vždy na spánok staršieho dieťaťa byť doma, tak ho možno nevyužijete. Tým, že ja som bola s babami večne niekde na výletoch/návštevách, veľmi mi uľahčil život. Využívali sme ho, kým nemala staršia 4 roky a už nepotrebovala cez obed spať, potom som ho venovala švagrinej s podobným vekovým rozdielom, tí ho využívajú ešte doteraz..

jaskolka
24. mar 2023

Skus ten skejtik za kočiar, my sme to mali, keď sa narodila dcéra. Kočík osobitne pre neho sa už neoplatí, taky 2,5 ročný už ani nebude ti v tom sedieť. Môj mal 20 mesiacov, keď sa narodila dcéra, cca do 2 rokoch ešte používal ten skejtik a teraz už ani to, bud chce odrážadlo, alebo proste ide po svojich.
Jedine ze by si chcela si nechať potom už pre to mladšie, tak potom ok, nový kočiar kúpte. Ale vyslovene pre staršieho, to je na par mesiacov.
Alebo pripadne ak finančne to môžete, kúpiť súrodenecký kočiar

autor
24. mar 2023

@zorkahorka tak hej on rád chodí, ale väčšinou ide v opačný smer naschval 😀
@nesvadbovo a aký súrodenecký kočík ste mali? Ono starší nevie spať v kočíku asi tak od roka, spánok má stále doma.. po výletoch chodievame len občas, väčšinou klasika prechádzky po sídlisku, ihriská, sem tam niečo vybaviť v meste…
@jaskolka vieš odporučiť nejaký konkrétny skejt?🙂

mon2523
24. mar 2023

No ja neviem, podla mna je to takisto uz zbytocne teraz riesit kociar. Zbytocne vyhodene peniaze, skor by si sa asi mala zamerat na to, viest ho k co najcastejsej chodzi, nech si proste zvyka🙂 Je to moj nazor samozrejme, rob ako uznas za vhodne, ty si matka.

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
24. mar 2023

valco snap duo - kupovala som cez bazár za cca 100 eur (nechcela som doňho investovať, keby sa neosvedčil), ale teda ako píšem, využíva ho už druhá mamina a ide stále bez problémov..

beky223
24. mar 2023

My budeme mať rozdiel rok a 9m a súrodenecký kočík sme ešte kúpili. Ja verím že aspoň prvého pol roka mi uľahčí život, neviem si zatiaľ predstaviť chodiť kočíkovať bábätko a malý len po svojich, odrážadlo zatiaľ nechce a peši ide vždy opačným smerom, mám čo robiť za ním aj bez súrodenca, do obchodu či na poštu ani nehovorím. Plus sa mi možno ľahšie zladia ich spánky... Ak sa mi to neosvedčí, predám 😅

jaskolka
24. mar 2023

My sme kúpili úplne jednoduchý z Lidla. Bola som spokojná, nakoľko som ho využívala fakt len na tie rýchle presuny - doktorka, do obchodu a podobne

nevenka
24. mar 2023

Ja som to zazila 2x. Nekupovali sme surodenecky kocik, ani skejt, chodili chlapci peso popri kociku. Dokonca som prekvapena, ako zacal zo dna na den chapat, ze tam je cesta, drzime sa za ruku. Na velke nakupy nechodim, to chodi manzel bez deti. Ti starsi dozru na toho tretieho (9,5-7,5-2) celkom slusne. Ja si osobne neviem predstavit trepat tu vahu do kopca v surodeneckom kociku, ani vtrepat sa do vytahu. Ledva obycajny kocik vtrepem. Ale je pravda, ze najlepsie som schudla po porode pri prvom dietati, chodila som na rezke prechadzky, co uz teraz nie je mozne. Ideme z nohy na nohu 🙃😊.

nevenka
24. mar 2023

@mon2523 ja som to takto ponala a veru ten prvy chlapec nema problem kdekolvek kedykolvek ist peso. Medzi dcerkou a tretim dietatom uz bol rozdiel 5 rokov a teraz dalsia dcerka sa narodila, ked druhy syn mal 2 roky. Takze dalsi chlapcek nam cupita popri kociku. Nema problem. Aspon dobre spi 😁😅🤣.

ivangeline
24. mar 2023

Ty vies,ake mas dieta. Je lenivsie? Pohodlnejsie? Ak nie,tak skejtik staci.

mamamasama
24. mar 2023

Moj prvy sa nekocikoval nikdy. Ked zacal chodit, tak uz len chodil. Pri druhom syncekovi sa mu zrazu kocik extremne zapacil. Kupili sme skejtik a dokonale ho vyuzivame.

autor
24. mar 2023

@mamamasama a aký skejtík máte?🙂