icon

Kočík Tako Maxone Eco 2015 - skúsenosti

ludicka8
12. sep 2015

Ahojte žienky,prosim o radu,mate niektora skusenosti s kočikmi značky Tako???Páči sa mi velmi vzhladovo Tako Maxone eco 2015 ale neviem ci su tieto kočiky kvalitne,mohli by ste mi poradit???

majrab
21. apr 2017

@8radushka8 s tym skripanim co od zaciatku skripal,ale tak v com by sme ho kocikovali, kebyze ho dam na mesiac prec a teraz my sa skor nosime do mesta ako kocikujeme, ale uz mam aj sportovy kupeny

bejuska212
22. apr 2017

@majrab nam v predajni dali nahradny kocik,ked sme dali nas reklamovat

8radushka8
22. apr 2017

@majrab presne aj ja preto nejdem .. lebo ho nebudem mat v čom kočíkovat ..

majrab
22. apr 2017

@bejuska212 ja som ho posielala na predajnu to mame dalekoooo

majrab
22. apr 2017

@8radushka8 tak uz viem do buducna,ze bud z predajne poblizku kupovat alebo z bazara a az tak to nezaboli ako pri takom drahom kociari

majrab
22. apr 2017

@8radushka8 a tebe tiez skripe?

8radushka8
23. apr 2017

@majrab to nie ale osmickuju mi kolesá predné uz od zaciatku

majrab
24. apr 2017

@8radushka8 jaaaj tak to ich staci vyzut a poopravovat to a nam to tiez robilo a muz to dal doporiadku odvtedy ok

8radushka8
24. apr 2017

@majrab no veď my to ide urobiť oco

majrab
24. apr 2017

@8radushka8 ale zaujimave,ze to stacilo narovnat a odvtedy (klop klop) nic a to teda nase cesty mu dali zabrat v dedine

8radushka8
24. apr 2017

@majrab mne tie presne osmickuju keď ich nemám zaseknuy neviem prečo; ( asi zato ze dlho stal neviem

bejuska212
24. apr 2017

@majrab aha,no to osmickovanie tiez na reklamaciu dat treba,nam kolesa vsetky vycentrovali

8radushka8
24. apr 2017

@bejuska212 ale nemám ho v čom.voziť potom

bejuska212
24. apr 2017

@8radushka8 tiez ste kupovali kocik cez internet alebo v predajni?

8radushka8
24. apr 2017

@bejuska212 v predajni v trnave 🙂 4mama.sk maju aj stranku

bejuska212
24. apr 2017

@8radushka8 no tam som aj ja kupovala,a dali my nahradny,mali dokonca na vyber

8radushka8
24. apr 2017

@bejuska212 áno ?? a myslíte že my to zoberu ? že to osmičkuje ?

bejuska212
24. apr 2017

@8radushka8 ano zoberu,napiste im popredu mail,ze idete k nim reklamovat kocik,ze vam osmickuju kolesa a ze ci maju na predajni dostupny nahradny.aj ja som dala reklamovat kolesa ,co osmickuju a aj sa mi zasekavalo skladanie,cela konstrukcia vrzgala.urobili kompletny servis,vsetky kolesa vycentrovali a kocik je v top stave.mesiac bol na reklamacii.

8radushka8
24. apr 2017

@bejuska212 nám vrzga trochu tiež ... asi ho teda dám aj ja 🙂 dakujem hádam mi ho nezmu lebo ma to mrzí

sasenkas33
24. apr 2017

@8radushka8 určité daj reklamovat,ani nevahaj ta záruka tam je a hotovo
Ja som reklamovala a bohužiaľ momentálne nemali kočík tak dom si kúpila používaný na nete za 20€ a nie tu starú rarohu co bola kedysi pekný schopný kočík a potom dom ho posunula ďalej za 2balenia plienok
Keď mi prišiel nas kočík z reklamackytak bol v top stave dokonca dom dá tam nemusela trepat 140km ale poslali mi ho kurierom na vlastné naklady

8radushka8
24. apr 2017

@sasenkas33 ved toto že mi to máme daleko ale asi ho dám ... raz som im už pisala že mi to robi a odpísali že na kolesá sa reklamácia nevztahuje ... ale nedám sa osrat serem ich ...

sasenkas33
24. apr 2017

@8radushka8 určite sa nenehaj odbit,akoze to co kolesá niesu súčasťou kocika alebo co? Určité to treba posúdiť osobné,ja som si na našom osmickovanie nevsimla, a to teda ja chodim teda jak drak 😂

8radushka8
24. apr 2017

@sasenkas33 no ked idem rýchlešie malý ide aj výltiet ako ho tam mixuje .. pisala som tam email uvidime

8radushka8
26. apr 2017

Dobrý deň,

ďakujeme za mail.

Náhradný kočík poskytujeme len zákazníkom v kamennej predajni (t.j. nie na diaľku). Je najlepšie sa informovať telefonicky vopred priamo v predajni, či aktuálne je na termín kedy chcete prísť s reklamáciou nejaký kočík voľný.

Ohľadne kolies býva písané v záručnom liste – prosíme prečítajte si ho. Reklamovať to u výrobcu môžeme, ale je otázne ako sa k tomu postaví, lebo kolesá zákazníci veľmi často príliš nafúkajú na vysoký tlak a tým vznikajú osmičky.

Ak to výrobca zamietne, tak potom sa dajú kúpiť jedine nové kolesá.

Zasekávanie – môžeme u výrobcu reklamovať, ale najlepšie je ak závada je zjavná, t.j. ak kočík pošleme do servisu a oni ho tam budú viackrát skúšať a závada sa neprejaví, nemusia to opraviť.

Vŕzganie – toto v drvivej väčšine nie je závada, je potrebné len urobiť bežnú údržbu kočíka. Každý kočík ak sa pravidelne nečistí a nepremazáva, začne vŕzgať.

Je treba teda potrebné pravidelne sa oňho starať. Najmä ak je vonku prší alebo je vlho, prach sa dostane pomocou vlhkosti do spojov a rotujúcich častí na konštrukcii, kde po zaschnutí vŕzga.

Kočík dôkladne vyčistite, vykliknite kolieska a očistite aj tie. Následne očistený kočík treba premazať – t.j. všetky spoje a rotujúce časti, najlepšie sprejom uvedeným nižšie.

Je dobré aj identifikovať kde presne to vŕzga a tam treba streknúť sprej proti vŕzganiu (zíde sa Vám aj pri neskoršej údržbe kočíka, kočík totiž treba pravidelne čistiť a premazávať).

Najlepší sprej je na to značka WD-40, ktorý je možné dostať kúpiť takmer na každej čerpacej stanici, v Tescu, v autopotrebách a podobne.

Tento sprej má aj tenkú trubičku, pomocou ktorej viete streknúť sprej do spojov na konštrukcii. Odstraňuje vŕzganie a zároveň premazáva:

wd40.jpg

POZOR - treba vždy dávať veľký pozor, aby ste nestrekli sprej na textilné časti kočíka. Textílie treba dať dole alebo niečím prekryť, inak si ich sprejom zamastíte.

8radushka8
26. apr 2017

@sasenkas33
toto mi napísali mno čo mam robit ... :P ako nieže ja pojdem neviem kolko km a oni mi to ani nevezmu mna jebne

sasenkas33
26. apr 2017

@8radushka8 ja osobne by som to riskla, mne rapkalo koleso aj to zreklamovali..uplne všetko v čom bol problém.a doklad o tom že ozaj bol u výrobcu a netrcal u nich v sklade a potom povedia že výrobca neuznal

8radushka8
26. apr 2017

@sasenkas33 len sa bojim toho že mi to nevezmu a my to teda mám dosť daleko ... nviem či nkupim len predne kolesá ... ach neviem

sasenkas33
26. apr 2017

@8radushka8 aspoň si výlet spravite, vziať ti ho vezmú na 100%len otazne je aký bude verdikt po týždni dvoch cca sa isto ozvu

8radushka8
26. apr 2017

@sasenkas33 ved toto :( mno uvidime

sasenkas33
26. apr 2017

Vied takých emailov ako to poslali ja napíšem 500.oni majú napísať že ak je problém tak sa musia na to pozrieť až potom hodnotit