Kočík Venicci Claro verzus Zopa Move Cross 5
Kočík Venicci Claro verzus Zopa Move Cross 5
Zdravím,
budem mať prvé dieťa, čiže absolútne sa nevyznám. Riešim kočiar. Budget mám tak do 800-900€. Potrebujem taký, aby sa mi zložený vošiel do malého auta (Citroen C3) a okrem chodníkov by som niekedy chcela s ním ísť aj na nejaké lesné cestičky, ak vôbec nájdem nejaký kompromis. Ten Venicci sa mi páči, lebo je k nemu aj Maxi-cosi vajíčko, čo vyzerá podľa recenzií dobre a bude asi aj často v ňom, keďže mám malé auto, no odrádza ma veľkosť kolies. Nemáte niekto skúsenosť, ako sa s ním ide cez terén nie veľmi extrémny alebo trávu? Tá Zopa má zas väčšie kolesá a lepšie odpruženie, len neviem, aké vajíčko potom k tomu môžem dokúpiť. Najlepšie by bolo také, čo sa dá dať na otočnú základňu (to už nemusí byť v cene). Viete mi skúsenejšie poradiť? 😊 prípadne aj nejakú inú alternatívu, ak viete lepšiu? Ďakujem pekne.
@dominicka2812 nemám skúsenosť, tiež mám podobnú dilemu aký kočík kúpiť, čakám prvé bábätko tiež. Ale ak sa vám paci kočík zopa tak treba pozrieť kompabíitu adaptorov na vajíčka. Možno že bude sa dať na ten kočík take iste vajíčko ako na venicci. Mne sa paci 2, len to už ako 2kombinacia stojí 900€. Tiež má menšie predne kolieska.
@anonym_e787ab ano pozerala som aj ten, ma trosku vacsie ako claro, ale uz je aj tazsi. A pri najhorsom by som aj doplatila. Ale problem je, ze pri tej Zopa neviem najst nikde zoznam alebo nieco, ze na ktore vajicka sa tam daju dokupit adaptery. A ci je vlastne ovela lepsi nez ten Venicci. Lebo keby stacil na take klasicke tereny, prechadzky pri jazere alebo v lese atd, tak ovela jednoduchsie by bol ten Venicci Claro a uz by som si len dokupila ten otocny isofix. To ma na tom tiez dost laka. Ale rada by som skusenosti mamiciek, co uz mali tie kociare, ci sa to oplati. A ktory lepsie posluzil.
@anonym_e787ab ano pozerala som aj ten, ma trosku vacsie ako claro, ale uz je aj tazsi. A pri najhorsom by som aj doplatila. Ale problem je, ze pri tej Zopa neviem najst nikde zoznam alebo nieco, ze na ktore vajicka sa tam daju dokupit adaptery. A ci je vlastne ovela lepsi nez ten Venicci. Lebo keby stacil na take klasicke tereny, prechadzky pri jazere alebo v lese atd, tak ovela jednoduchsie by bol ten a uz by som si len dokupila ten otocny isofix. To ma na tom tiez dost laka. Ale rada by som skusenosti mamiciek, co uz mali tie kociare, ci sa to oplati. A ktory lepsie posluzil.
@dominicka2812 ja sama netuším aký kočík vôbec kúpiť, ale možno by bolo lepšie ísť do nejakej väčšej predajne kde predávajú kociky a vyskúšať a pozrieť si oba. Napr na ten zopa kočík ny možno vedeli povedať ale vajíčko sa naň dá dať. Ja som priklonena k venicci tinum upline 2, aj keď 2 kombinácia stojí 900€ plus vajíčko najmenej 200€, tak je to dosť dať za taký kočík. Neviem ani či má v tej cene aj nejaké príslušenstvo, to by bola výhoda lebo keby ešte aj to kupovať tak neviem či by som šla do takého kočíka. Ale zas teraz čakáme prvé bábätko, vzdy sme sa bavili že chceme 2-3 deti, takze isto ten kočík po prvom dieťati nepredám a využije ho aj to druhé. Ale tewba ísť do predajne a kľudne aj tam sa popýtať na tie kociky. Predtým som obdivovali muuvo kočík 🤣 tiež cena cez 1100€ tuším ako full výbava 3 kombinácia plus pláštenka, taška atd
Tiez cakam prve a vcera sme dve hodiny obzerali kociky. Ja som stale chcela joolz aer2 - ale nasli sme vela minusov. Muz chce cely cas cybex balios s. Este som mala vyhliadnuty zopa move cross 5 a nakoniec sme odisli z obchodu s tym, ze chceme venicci claro v zelenej farbe 😂 vajicko by sme chceli cybex, to pasuje takmer na vsetky kociky
@dominicka2812 inak keby si si rozklikla ten popis k Zopa tak je tam napísané ake značky vajec vieš pripojiť na konštrukciu
@dominicka2812 aj na Zopu pripojis adaptermi vajicko Maxi-Cosi … oba tie kociky maju dobre recenzie, tiez som ich mala vo vybere, ale nakoniec mame doma Moon Resea S+ a nemam co vytknut, kupila by som ho znova (rocniky 2024 a vyssie uz maju aj predlzitelnu opierku chrbta na sportaku) … hlavne nezabudat, ze kazdy kocik je dobre raz za 3-4 mesiace v klboch a spojoch premazat a bude sluzit fajn
@dominicka2812 ja sama netuším aký kočík vôbec kúpiť, ale možno by bolo lepšie ísť do nejakej väčšej predajne kde predávajú kociky a vyskúšať a pozrieť si oba. Napr na ten zopa kočík ny možno vedeli povedať ale vajíčko sa naň dá dať. Ja som priklonena k 2, aj keď 2 kombinácia stojí 900€ plus vajíčko najmenej 200€, tak je to dosť dať za taký kočík. Neviem ani či má v tej cene aj nejaké príslušenstvo, to by bola výhoda lebo keby ešte aj to kupovať tak neviem či by som šla do takého kočíka. Ale zas teraz čakáme prvé bábätko, vzdy sme sa bavili že chceme 2-3 deti, takze isto ten kočík po prvom dieťati nepredám a využije ho aj to druhé. Ale tewba ísť do predajne a kľudne aj tam sa popýtať na tie kociky. Predtým som obdivovali muuvo kočík 🤣 tiež cena cez 1100€ tuším ako full výbava 3 kombinácia plus pláštenka, taška atd
@anonym_e787ab ano, ten upline 2 by som brala urcite, ale ta cena je uz vyssia. To claro vyzeralo ako dobra stredna cesta, ale viem, ze nebudem chodiz vzdy iba cisto po chodnikoch, cize musim aj to zobrat do uvahy. Najskor teda budem musiet ist na tu predajnu, len momentalne mi to casovo nevychadza, tak zatial aspon studujem online a vela veci je takych, ze sa skor dozvie clovek od mamiciek, co to uz pouzivaju nez to, co v obchode vedia. 😁
Tiez cakam prve a vcera sme dve hodiny obzerali kociky. Ja som stale chcela joolz aer2 - ale nasli sme vela minusov. Muz chce cely cas . Este som mala vyhliadnuty a nakoniec sme odisli z obchodu s tym, ze chceme v zelenej farbe 😂 vajicko by sme chceli cybex, to pasuje takmer na vsetky kociky
@pariska137 cybex mi pride drahy, za to co ponuka a citala som rozne recenzie a v podstate sa plati za znacku a vraj podvozky sa casto reklamuju. No a tym padom ostali presne tie dva aj mne a brala by som ten Venicci, keby tam nebola presne ta otazka odpruzenia a kolies, kedze viem, ze nebudem chodit vzdy len po chodnikoch. Inak ma super vahu aj skladnost aj vyzor. Ale tie kolesa a podvozok su to, co ma odradza respektive si to neviem predstavit, ci funguju dobre v nerovnom terene. Mame lesopark blizko a tam sa isto budem casto zdrziavat
@dominicka2812 inak keby si si rozklikla ten popis k Zopa tak je tam napísané ake značky vajec vieš pripojiť na konštrukciu
@janai1 to je super, ja som googlila vselijake stranky a nejak som nenasla zoznam, ake vajicka na to idu. Dakujem pekne 🙂
@dominicka2812 aj na Zopu pripojis adaptermi vajicko Maxi-Cosi … oba tie kociky maju dobre recenzie, tiez som ich mala vo vybere, ale nakoniec mame doma + a nemam co vytknut, kupila by som ho znova (rocniky 2024 a vyssie uz maju aj predlzitelnu opierku chrbta na sportaku) … hlavne nezabudat, ze kazdy kocik je dobre raz za 3-4 mesiace v klboch a spojoch premazat a bude sluzit fajn
@dzejsik dakujem za radu. A vajicko ake mate nakoniec? To maxi-cosi vyzera dobre, len je takmer o kilo tazsie nez Cybex. Nie je to velmi citit potom pri noseni?
@anonym_e787ab ano, ten upline 2 by som brala urcite, ale ta cena je uz vyssia. To claro vyzeralo ako dobra stredna cesta, ale viem, ze nebudem chodiz vzdy iba cisto po chodnikoch, cize musim aj to zobrat do uvahy. Najskor teda budem musiet ist na tu predajnu, len momentalne mi to casovo nevychadza, tak zatial aspon studujem online a vela veci je takych, ze sa skor dozvie clovek od mamiciek, co to uz pouzivaju nez to, co v obchode vedia. 😁
@dominicka2812 mne sa najmä zapáčil ten upline 2 venicci takze asi kupim ten napriek aj cene 😆 plus ešte vajco tak to bude slušná palka 😆 ja budem chodiť asi len tak bežne žiadne ťažké túry a tak
@dominicka2812 mne sa najmä zapáčil ten upline 2 venicci takze asi kupim ten napriek aj cene 😆 plus ešte vajco tak to bude slušná palka 😆 ja budem chodiť asi len tak bežne žiadne ťažké túry a tak
@anonym_e787ab tazke tury ani ja, ale mame v okoli les, cize viem, ze tam castejsie pojdem a su tam take lesne cesticky dalej od ludi na chodniku, nic extra terenne, ale aj tak moze byt problem, ked nebude dobre odpruzeny kociar.
@dzejsik dakujem za radu. A vajicko ake mate nakoniec? To maxi-cosi vyzera dobre, len je takmer o kilo tazsie nez Cybex. Nie je to velmi citit potom pri noseni?
@dominicka2812 maxi cosi cabriofix sme mali
@dominicka2812 nemám skúsenosť, tiež mám podobnú dilemu aký kočík kúpiť, čakám prvé bábätko tiež. Ale ak sa vám paci kočík zopa tak treba pozrieť kompabíitu adaptorov na vajíčka. Možno že bude sa dať na ten kočík take iste vajíčko ako na venicci. Mne sa paci 2, len to už ako 2kombinacia stojí 900€. Tiež má menšie predne kolieska.
@anonym_e787ab boli sme v obchode a to claro mi prislo take dost jemne a fakt na co najmensi teren. Ale zas lahke. Nakoniec mam objednany espiro code. Za tu sumu super vybava a je to v podstate to co zopa, akurat s kopou veci naviac. A nie je ovela tazsi nez to claro. A co sa tyka pocitu, tak ovela lepsi nez claro. Z venicci ak, tak urcite ten upline 2, ale ten mi uz prisiel drahy na to, co ponukal.
@anonym_e787ab boli sme v obchode a to claro mi prislo take dost jemne a fakt na co najmensi teren. Ale zas lahke. Nakoniec mam objednany . Za tu sumu super vybava a je to v podstate to co zopa, akurat s kopou veci naviac. A nie je ovela tazsi nez to claro. A co sa tyka pocitu, tak ovela lepsi nez claro. Z venicci ak, tak urcite ten upline 2, ale ten mi uz prisiel drahy na to, co ponukal.
@dominicka2812 no vidím to tak že ešte raz budem musieť ísť po obchodoch a vyskúšať kociky. Vôbec sa neviem rozhodnúť. Prvotne som chcela muuvo quick 3 kombinácia za 1050€ ale ponúkal naozaj full výbavu. Teraz sa mi zapáčil venicci upline 2 ale ozaj je dosť drahý a malo ponuka k tomu, v podstate nás to tiež vyjde cca 1000€ 3kombinscia
@dominicka2812 no vidím to tak že ešte raz budem musieť ísť po obchodoch a vyskúšať kociky. Vôbec sa neviem rozhodnúť. Prvotne som chcela 3 kombinácia za 1050€ ale ponúkal naozaj full výbavu. Teraz sa mi zapáčil ale ozaj je dosť drahý a malo ponuka k tomu, v podstate nás to tiež vyjde cca 1000€ 3kombinscia
@anonym_e787ab ja by som povedala, po tom co sme tam videli, ze to venicci je skor taka reklama a vyzor. Ale uz keby som bola v pozicii, ze neriesim a dam 1500-1700€ za kociar, asi by som isla do cybexu alebo niecoho takeho. Urcite je dobre ist popozerat a poskusat a je super, ak je tam predavacka, ktora vie co robi a vie na zaklade ocakavanina budgeru vsetko pekne vysvetlit. Nam sa venovala asi hodinu. Lebo zazili sme aj taku, co chodila googlit a este bola mudra, ze co chceme od nej, ked ona je tam mesiac. 😅 Prepal.
@anonym_e787ab ja by som povedala, po tom co sme tam videli, ze to venicci je skor taka reklama a vyzor. Ale uz keby som bola v pozicii, ze neriesim a dam 1500-1700€ za kociar, asi by som isla do cybexu alebo niecoho takeho. Urcite je dobre ist popozerat a poskusat a je super, ak je tam predavacka, ktora vie co robi a vie na zaklade ocakavanina budgeru vsetko pekne vysvetlit. Nam sa venovala asi hodinu. Lebo zazili sme aj taku, co chodila googlit a este bola mudra, ze co chceme od nej, ked ona je tam mesiac. 😅 Prepal.
@dominicka2812 takze som pozerala kociky a pozrela som ten zopa move cross 5, ja neviem či som to predtým vôbec nepozrela na začiatku tejto témy, ale kukla som ho teraz a je ozaj pekný, príde mi podobný ako venicci upline 2, čo som tak v rýchlosti kukla tak 3kombinscia za 812€ je celkom fajn, len kde ny som ho osobne vedela pozrieť? Určite by som ho najprv chcela vidieť, okolie Zv, bb, zh
@dominicka2812 takze som pozerala kociky a pozrela som ten , ja neviem či som to predtým vôbec nepozrela na začiatku tejto témy, ale kukla som ho teraz a je ozaj pekný, príde mi podobný ako , čo som tak v rýchlosti kukla tak 3kombinscia za 812€ je celkom fajn, len kde ny som ho osobne vedela pozrieť? Určite by som ho najprv chcela vidieť, okolie Zv, bb, zh
@anonym_e787ab v BB v Jope je Feedo/Pre deti a na poschodi bol este jeden a vo Zvolene mal najlepsi vyber Myos … ci ho tam realne maju neviem, ale tieto mali najviac toho na predajni vzdy
@anonym_e787ab v BB v Jope je Feedo/Pre deti a na poschodi bol este jeden a vo Zvolene mal najlepsi vyber Myos … ci ho tam realne maju neviem, ale tieto mali najviac toho na predajni vzdy
@dzejsik pozerala som tie obchody cez e shop a vyzerá to tam konkrétne tento kočík nemajú, skôr predchodcu tam majú sa mi vidí (už neviem v ktorom 😂) konkrétne tento som našla v Nitre se by ho mali mať, ale to mám tak hodinu a pól autom a to sa mi moc nechce 😂
@dzejsik pozerala som tie obchody cez e shop a vyzerá to tam konkrétne tento kočík nemajú, skôr predchodcu tam majú sa mi vidí (už neviem v ktorom 😂) konkrétne tento som našla v Nitre se by ho mali mať, ale to mám tak hodinu a pól autom a to sa mi moc nechce 😂
@anonym_e787ab mozno aj ten predchodca by pomohol a mozno by objednali na predajnu aj tento na pozretie

@dominicka2812 nemám skúsenosť, tiež mám podobnú dilemu aký kočík kúpiť, čakám prvé bábätko tiež. Ale ak sa vám paci kočík zopa tak treba pozrieť kompabíitu adaptorov na vajíčka. Možno že bude sa dať na ten kočík take iste vajíčko ako na venicci. Mne sa paci venicci tinum upline 2, len to už ako 2kombinacia stojí 900€. Tiež má menšie predne kolieska.