Máme kúpiť trojkombináciu, alebo stačí samostatne vajíčko?

illinka
30. jan 2017

Ahojte.
Pomalicky vyberam kocik pre nasho drobca a prichadza problém. Vybrať trojkombináciu, alebo dvojkombinaciu... Alebo stačí len vanička.. no uvidime v obchode, ale ku problemu:
Mám doma už jedno vajíčko a viem že ešte budem mať jedno. Takže dve vajíčka budú isto stačiť. Ale chcem sa Vás spýtať nemám predsa len kúpiť ku kočíku vajíčko tak aby sa dalo dať na podvozok? Lebo asi nie každé vajíčko dám na akýkoľvek podvozok. Využívali ste vajíčko len ako autosedacku a na prenášanie alebo aj na vozenie. Ako často ste ho dávali na podvozok? Poradte mi prosim. Vážim si každú jednu radu..

misscelaneous
30. jan 2017

definitivne na podvozok. Ak mas mat dve vajicka a ani jedno z neho nedas na podvozok, to by asi bolo zbytocne. Ake su znacky tych vajicok? mnohe znacky maju pre ine znacky adaptery. (u nas maxicosi vajicko na bugaboo podvozok s adaptermi, vyuzili sme nespocetne velakrat, manzel to na kratke vyjazdy s malou dokonca preferoval)

illinka
autor
30. jan 2017

bohuzial znacky neviem.. Jedno je take starsie a druhe co budem mat tak to budem mat 3 kombinaciu tak ked tak by som z toho podvozok vyuzivala

myska9992
30. jan 2017

@illinka my sme kúpili trojkombinaciu, ale doteraz som vajíčko na podvozok nedala. Zdá sa mi, že náš malý je tam strašne skrčený, tak ho používame čisto len ako autosedačku a vozime ho v kočiku, predsa len sa tam môže natiahnuť.

jankalukasova
30. jan 2017

@illinka ak sa autosedačka nedá nahodiť na podvozok, tak je to z môjho pohľadu na nič... to bola jedna z mojich podmienok pri výbere. Samozrejme je podstatné ako často chodíš autom.. ak potrebuješ na rýchlo vybehnúť, tak nemusíš brať hlbokú časť, aj autosedačku, ale proste vezmeš len sedačku a frčíš.. tak isto pred obchodom nemusíš šaškovať a dieťa prekladať hore dole, ale dáš ho v sedačke rovno na podvozok a môžeš ísť.. ja to mám napr. žiaľ tak, že aj do najbližšieho obchodu musím ísť autom.

misscelaneous
30. jan 2017

@illinka tak to druhe z trojkombinacie sa bude urcite dat nahodit na kocik.

3petka
30. jan 2017

Ahoj ja som urcite za trojkombinaciu. Ked bol drobec maly vyuzili sme vanicku tj asi do 3 mesiaca. Potom tam uz nevedel vydrzat a chcel vidiet svet. Takze vajicko sme nosili a vozili vsade az teraz do 7 mesiaca kedy som uz nasadila sportovu cast. Ale vajko toho prezilo naozaj vela. Urcite si ho zariad tak aby sa dalo nasadit na podvozok. Ak je nejaka kombinacia cisto vanicka a vajko staci ti zatial to ale toto som si nezistovala.

illinka
autor
30. jan 2017

Dakujem za rady...

juliajulieta
30. jan 2017

Za mňa je vajíčko blbosť.Raz keď budem vyberať kočík tak taký,aby sa dala vanička pripevniť pasmy v aute.Vo vajíčku je to dieťa ako za trest poskladané.Nevyhoda je však tá,že vanička zaberie dve miesta vzadu.Moj názor.Ja by som vajíčko vôbec neriešila a už keď tak iba ako sedačku určite nie na vozenie,na pripevnenie ho na konštrukciu.

erikavesela
30. jan 2017

@illinka
Ja som u prveho podvozok nemala...bolo to pred 10 rokmi a dnes pri druhom syncekovi mam a neviem si to vynachvalit...samotna sedacka je sama o sebe pomerne tazka a to nehovorim o tom, ze este tam sedi 10kg dieta..nosit to je pekna namaha...a preto podvozok vyuzivam...netreba dietatko prehadzovat do vanicky a navyse vo vanicke ti bude tak max. 5 mesiacov...zalezi od modelu...a mat na prenos dietata v aute vanicku povazujem za nebezpecne...uz len z toho dovodu, ze na neho nevidim...ja mam autosedacku..teda vajicko vpredu...vypnute airbagy..sedacka posunuta co najviac dozadu..tak som vozila prveho a teraz aj druhe

majcii
31. jan 2017

Ahoj, mam skusenosti pocas dvoch rokov s 5mi kocikmi a 3 vajickami. Tak najskor moja osobna skusenost ako prvorodicka, jednoznacne trojkombinacia, vybrala som si dobre hodnoteny(mamickami) kocik, ktory dokaze prejst kazdy teren, nakolko rada zajdem do mesta, ale aj do lesa v kazdom rocnom obdobi. Vybrala som tento:http://www.babybabo.sk/babybabo/eshop/10-1-KOCIKY-KOMB...
Kupila som z druhej ruky, skoro nepouzivany, niektore deti sa naozaj nechcu kocikovat, tak to povodny majitelia zabalili a my sme mali skoro novy kocik za babku. Bola to dvojkombinacia a na rady v babyshope, som objednala vajicko tej istej znacky s adaptermi.
Ak by som kupovala dnes, tak urcite by som si vybrala podobny kociar, ak nie ten isty, ma asi najvacsiu vanicku, maly ma teraz 7 mesiacov, pomaly konf. velkost 80 a aj s fusakom a naobliekany je v poho, co napr. kamoska ma 4mesacne dievcatko a ma kocik sice znackovejsi, spaniesky vyrobca, ale vanicku uz musi odlozit, nakolko je aj kratka aj uzka....bohuzial, spanieli nemusia deti naobliekavat ako v rusku🙂, ale urcite dvojkombinacia a taky, na ktory sa pomocou adapterov da nakliknut dobre vajicko. Konkr., tento kociar sa vsak predava ako trojkombinacia s adaptermi na maxicosi cabriofix, co by som jednoznacne ako vajicko, co sa tyka bezpecnosti oznacila ako TOP na trhu beznych a s pomocou roznych adapterov ho mozes nakliknut na ktorykolvek kocik.
https://www.slune-cz.cz/kocarek-baby-design-lup...
Uz som sa rozpisala oslavne az velmi, tak uz len v skratke, takyto typ kocika, ma samozrejme jednu vadku a to hmotnost, boli situacie, ze som ho denne zo parx skladala do auta a ta vaha tam je nepopieratelna, na taketo potreby a letne mesiace, som si zaobstarala mensi sportovy kocik od tych 7/8 mesiacov som ho vyuzivala, 7kil, skladny a pohodlny, no na vyspinkanie a kvoli multifunkcnosti a ovladaniu som si zaobstarala pre cca 1,5 rocne dieta, nakolko v kociku pocas vyletov spaval a v malom sportovom mu uz vyseli nohy, concord fusion z druhej ruky a musim povedat, ze je to pre mna fakt multifunkcny kocik a urcite odporucam. Skladny do auta, velka sedadlova cast na konfortne spinkanie, kolieska plastove sa nesfuknu, pre mna super a odporucam.
V porovnani s BABY DESIGN LUPO a podobnymi polskymi kociarmi ma vsak CONCORD FUSION predne kolieska mensie a v tychto dnoch aj v zasnezenom meste sa s nim doslova brogis, zatial, co s polskym ides v poho ako 4x4:D, takze v takyto cas polsky alebo sanky🙂.
Este k tomu vajicku, ako som pisala dokupila som si vajicko s adaptermi a vyuzila som ho raz a ako sa vravi, murphyho zakony funguju, hned som nadabila na brata, ortopeda a ten ma zvozil, ze sice fajn pokus a, ze je to pre take male babo fyziologicka poloha, ale, ze je to jednoznacne autosedacka, ze okrem cesty v aute tak max pol hodinka kocikovania v tom, ze babatko si tlaci na hrudny kos a nevyuziva kapacitu pluc, aj ked pojdem na poradnu a pod, niekedy sa caka aj hodka aj viac ked nieje clovek objednany s babom alebo je vela deticiek naraz, ze to zvladnem aj k lekarke ked pojdem lepsie, ked bude spinkat v cakarni vo vanicke, alebo v satke, ze nemam byt leniva a mam mysliet na konfort mojich deti, prehriatie a chrbtove a lopatkove svalstvo, vzdy mi odporuca menit polohy babatka, co najviac, no vajicko povedal jednoznacne, ze je na prenos babatka z auta a ked chcem behat po obchodoch, tak sup do vanicky, kde ma konfort alebo ak prefernuje mamicka nosenie, tak sup zaviazat a tak. Tak verim, ze som ti mojimi skusenostami aspon troska pomohla. Zelam stastnu ruku pri vybere kocika, velmi pomahaju prave taketo a ine recenzie od uzivateliek teda nas mam. Drzim palce.

majcii
31. jan 2017

Este doplnim, druhe vajicko som si kupila to maxicosi cabrio a to si myslim, ze pokial naklikavat chces, tak toto je fakt dobre, ja som si uz sice na svoje kociare nekupovala, ale pokial viem, tak na oba sa da toto vajko nakliknut a je vela kocikov, konstrukcii, co vyrobcovia vyrabaju nan adapteri. Je naozaj pohodlne, drahsie, ale tiez mam z druhej ruky tu z bazaru a je vyborne, velke, chranice hlavicky su poriadne a aj teraz v zime s fusakom pohodlne a jedna vyhoda, integovana strieska/tienidlo.

vroni
31. jan 2017

@juliajulieta, odhliadnuc od toho, ze vajicko je podstatne bezpecnejsie nez vanicka - co urobis po pol roku? Vanicka je pripustna maximalne do 6 mesiacov, to dieta este nesedi, do normalnej sedacky ho dat nemozes, ak budes chodit autom, vajicku sa nevyhnes 😉 A ked budes mat dieta s refluxom, bude vajicko tvoj najsamlepsi kamarat.
Za mna jednoznacnacne vajicko s podvozkom.

janickacrazy
31. jan 2017

@juliajulieta Toto možeš robiť len pri prvom dieťati, ked budeš čakať druhé alebo nebodaj tretie, tak sa vajíčku aj tak nevyhneš. Okrem toho napr. moj syn č. 3 sa vobec nechcel voziť vo vaničke, len vo vajíčku a to aj vonku, nielen v aute. Vo vaničke stále reval, ja som bola veľmi vdačná za vajíčko, je to praktické, aj ked ideš k lekárovi alebo tak, nastokneš na podvozok a ideš, aj ked dieťa v aute zaspí, tak sa ani nezobudí, ked ho prenesieš vo vajíčku.