Nový verzus použitý kočík
Ahojte maminky, čakáme prvé bábätko, takže sme bez skúseností a potrebovala by som poradiť. Ide o kočík. Rozhodujeme sa, či je bezpodmienečne nejalepšie kúpiť drahší nový kočík, alebo máte skúsenosť aj s využitím kočíka po niekom. Uvediem aj konkrétny príklad 🙂 Vážne uvažujeme nad kočíkom CAM DINAMICO, ktorého cena sa pohybuje okolo cca 600 eur. Avšak našla som tento kočík, ktorý predáva jedna maminka po roku za 320 eur. Avšak moja švagriná ma varuje, že keby ho kúpim, tak pre naše dieťatko bude ešte ok, ale pre to ďalšie by som už musela aj tak kúpiť nový, lebo kočíky sú stavané na dve deti. Na druhej strane zas polské kočíky za 300 eur, hoc nové, riskovať nechcem. Tým nechcem nikoho uraziť. No čo myslíte? A aké máte skúsenosti s kočíkmi ktoré niesú nové vy? ;)
ja mám z e-bay vydražený už tretí :D nie preto, žeby neboli dobré, ale preto, že sme jeden posunuli v rodine a tak sme si kúpili športový a teraz mi srdce poskočilo keď som videla buginu a tú som musela mať a všetky ma aj s poštovným nestáli toľko ako jeden nový :D a som nadmieru spokojná, je to Silver Cross- všetky tri a len chválim!!! 🙂 a keď budeme mať ďalšie mimčo, tak za tie ceny možno vydražím znova tri 🙂 🙂 🙂 ktovie 🙂
@luciana896 Ja som mala vyhliadnutú Cam cortinu x3, už sme ju aj chceli objednať, v tom čase išli tie kočíky nad 700 €, ale švagriná mi našla na českom MK kočiar, ktorý bol používaný 2 mesiace, aj to len športová časť, vanička a vajíčko boli nepoužívané. Nakoniec som kúpila cez český bazár. Kočiar ma vyšiel na 220 € vrátane poštovného. Využívam ho plnohodnotne doteraz. Stále je v dobrom stave. Jasné, že na ňom vydno používanie, hlavne oškreté boky s nakladania a vykladania kočíka z auta, ale inak je v pohode. Bola som s ním veľmi spokojná. Takže neľutujem, že som kúpila používaný.
ja som pri malej tiez kupila novy polsky kocarek,a bola som s nim spokojna,este som aj vedela predat a aj pani,ktora ho brala bola spokojna 🙂 teraz pri syna som kupila kocik Chipolino tu na MK a bol úplne fajnovy a za minimalne peniaze(nikto tomu nechcel verit,ze kocik bol pouzivany,tak vyzeral,ako uplne novy),teraz som ho predal a kupila tiez cez bazar 5mesacny zapp xtra za smiesne peniaze,takze ja by som nekupila ziadny drahy kociar v obchode,ked sa da aj pouzivany za polovicu a v super stave
Prvý kočík aj keď to bude trojkombinácia, ti určite neodporúčam kupovať nový je to zbytočné aj tak ho budeš používať tak cca pol roka a potom budeš chcieť niečo menšie, ľahšie, spratnejšie... takže ak investovať do nového kočíka tak je to určite športový kočík, ten budeš používať minimálne dva roky...Mám tri detičky, takže viem o čom hovorím 🙂
@luciana896 ahoj,ja som kupila trojkombinaciu uz pouzitu a teraz ju tiez predavam.Nova sa ti neoplati kupovat.V bazaroch najdes inzeraty na kociky aj este so zarukou.Alebo kupit v bazare iba hlboky kocik a potom investovat do poriadneho spratnejsieho sportaka alebo golfaca.Sportova cast z trojkombinacie ta dlho nebude bavit,pretoze je dost tazka a este,ked tam uz bude sediet cca 10kg dieta,budes mat co robit...viem o com pisem 😀
@adulla aky sportovy mas?Hladam nieco lahke,spratne,na sposob golfiek,ale so spojenou ruckou.Precitanych xx recenzii,poobzeranych xx kocikov a stale neviem 😖
ja mam momentalne trojkombinaciu tiez z Polska zn.Twinx,ale bbola som velmi spokojna,priestranna vanicka,nafukovacie kolieska...ale ako pisem,mala ma 14mesiacov uz nieco lahsie 🙂
Kedze mam za sebou asi 15kocikov, dovolim si povedat, ze mam prehlad a do lacneho polskeho by som teda nesla. Ta cena pri znackovych kocikoch z niecoho vychadza, nie len z platenia za logo. Tie znacky si testuju materialy, bezpecnost, maju ine mechanizmy skladania a vacsinou aj hmotnost je niekde uplne inde. Bez problemov by som kupila jazdeny kociar. Vacsina ludi pouziva v kocikoch podlozky a dieta standardne cika a kaka do plienky, nie do kocika ;) potahy su pratelne a teda nie je problem s hygienou. Rdsej kvalitny kocik od ruky ako sice novy ale tazky kram z trhu. Take ked mas na kocik 300e, kasli na supertruper trojkombinacie a kup si hlboky od ruky za stovku. Neskor ho predas za 50 a mas 250 na dobry sportak. A to teda uz je dost aj na kvalitny drahy jasdeny sportak. Vo vanicke je babo max pol roka, v sportaku omnoho dlhsie, plus vazi ovela viac, takze uz potrebujes, aby bol lahky, skladatelny, priestranny, mal dobre kolieska atd..
@janulap ak nemusi byt reverzna sedacka, tak isto baby jogger city mini. Len nozky nejduncelkom do roviny. Ak reverzny, tak icandy cherry. Oba su supe, top kociky, co som mala.
Novy kocik len v pripade, ze nemas financny limit. Ak ho mas, tak kasli na novy a kup od ruky. A ako uz bolo spomenute, najlepsie cisto hlboky a neskor cisto sportak. Je to lepsie ako trojkombinacie. Tie su tazke a neskladne vacsinou.
@janulap ja mám X-lander kúpený už používaný, potom mám "kočík na balkón" Zopa, ten mám od kamarátky a do auta, na rýchle presuny Maclaren - ten som veľmi chcela, zatiaľ sme ho používali len sem-tam, keďže Emka je ešte malinká, zatiaľ som spokojná, tak uvidím neskôr 🙂 ale ty asi hľadáš úplne niečo iné ale ten BJCM sa mi tiež veľmi páči alebo potom som pozerala aj cybex callisto ale ja som nízka a rúčka sa nedá polohovať, tak som ho zavrhla. Držím palce pri hľadaní 🙂
@za3eura
@adulla2
baby a co hovorite na Bebe Beni Halo a Bebe Beni Izzi?
Cybex som pozerala aj ja,ale niekde som sa docitala,ze to sedenie je dost nizko 😕 ...neviem...
kocik sa da kupit aj pouzity,ale musis si ho osobne odskusat,ci nie je vyhegany.svagrina kupila pouzity a odvozila v nom 2 deti a to chodila denne na prechadzky po roznom terene.tie drahsie sa oplati kupit pouzity
@luciana896 Ja som kupila pouzity kocik Peg Perego (klasicky hupaci hlboky kocik) a uplne v pohode odvozil obidve moje deti a este jedno urcite odvozi. Kocik som pouzivala do cca 7 mesiacov, potom sme presli do sportaku. Musim podoknut, ze kocik som kupila vo velmi dobrom stave, skoro nepouzivany (povodna majitelka si kupila nove auto po narodeni babatka a zistila, ze sa jej kocik nezmesti do kufra).
Pri prvom dietati som pouzivala aj pouzite golfky po dvoch neteriach a dalsom dietati (zn. jané) a boli super. Ja by som skor investovala do kvalitneho sportoveho kocika, pretoze ten budes pouzivat dlhsie, dietatko bude casom tazsie a tazsie a ked si priratam nakup v kosiku, tak sportacik by mal co-to vydrzat.
Pre mna kupa pouziteho kocika bola velkym plusom.
ja by som brala drahsi, jazdeny... ale cam by to teda nebol, tam by som sa asi kvality bala...
My sme pre nase prvu kupili tu na MK teutoniu mistral S - pouzivanu rok a pol....pouzivanie na kociku absolutne nebolo vidiet, ci citit, kocik ako novy, ale za tretinu ceny....po jednom dietati je myslim kocik uplne ok....radsej som chcela kvalitny, odpruzeny a bezpecny drahsi kocik z bazaru, ako kuovat cosi lacne ale nove...Co s tyka hygieny, kocik je pratelny, takze som vsetko oprala a bolo...a ano, casto kupuju maminky novy kocik, aby ho potom vyuzili aj pri dalsich detoch, ale vo svojom okoli poznam kopec maminiek, ktore aj tak kupili dalsi kocik - jednak chceli iny dizajn, cosi im na prvom kociku nevyhovovalo a pod.....a ked si to prepocitam, tak za cenu jedneho noveho kocika, mozem mat aj 3 kociky z bazaru a v super stave....ale ak pouzity kocik, pozerala by som tie po jednom dietati, nie viac....
Inak aj nas favorit bol Cam dinamico, ale nepruzi a naozaj drkoce....ako darmo nie je stavany na nase rozbite chodniky, cesty, macacie hlavy a pod.....odporucam teutonie, gesllein, hartan - nemecke kociky, asi top vo svete kocikov....odpruzene, bezpecne, stabilne, vymakane....
Ahoj, ja som kupovala pouzity kocik inglesina magnum. Bol po 2 detoch, trojrocny a predavajuca maminka ho dala pred predajom kompletne zoservisovat. A som maximalne spokojna. Novy stal cca 750 eur a ja som ho kupila za 280 eur. Urcite nie si zla mama, ak kupis pouzity. 🙂

@luciana896 ja by som rozhodne volila novy 🙂 a inak cam dinamico-moj velky favorit,ale baby tu na MK ma odhovorili,ze ho stretavaju a ze strasne hrkoce na chodnikoch,tak som od neho nakoniec upustila...