icon

Odporúčania na nezničiteľný kočík pre aktívnych rodičov

thirstymonk
18. aug 2024

Čauko, zháňam nejaký nezničiteľný kočiar, pre ktorý nebude problém denne prejsť 30km.
Narážam na všetky tie bežné kočiare, ktoré sme na jedno dieťa zničili tri. Všetci sa z nás smejú, že štandardná matka vychová tri deti na jednom kočiari a my jedno dieťa na troch kočiaroch.

Keď ale vidím, ako kočíkujú niektoré matky, že za hodinu prejdú kilometer, tak viem, kde je problém. My potrebujeme kočiar, ktorý denne zvládne 30km. V páľave, daždi, snehu aj fujavici.
Doobeda manželka peckuje s kočiarom, poobede ja (robíme si z toho kardio, no a čo).
Takže viete odporúčiť niečo poriadne? Ja sa nebojím s deckom ísť ani do -25°C.
Ďakujem

anjelicek26
18. aug 2024

Tak pozeraj nejaky fakt riadny cyklo vozik s funkciou kocika alebo napr. urban glide 3... ja mam bugaboo fox, to je tiez taky neznicitelny a pritom lahucko ovladatelny tank, ale 30km je absurdne, ze by niekto tolko chodil (okrem vas, ale chapeme sa, na to proste bezny kocik nemusi byt stavany...). To, ze ty mas chut robit kardio pri -25 stupnoch je fajn, ale ci to chce aj dieta...

kris_tin257
18. aug 2024

Určite Thule 👍

lenuska9999
18. aug 2024
pralinka86
18. aug 2024

A co ste mali doteraz, ked nestacilo?
Bud cyklovozik alebo terennejsiu trojkolk.. okrem Thule este mozno baby jogger summit

suzy2508
18. aug 2024

Čo taký Baby jogger city Elite 2 / Summit?

svetlonos
18. aug 2024

@thirstymonk
pozri na youtube - mama na cestách. Neviem ci je to presný názov. Ide o mamu asi 2 rocneho dietata, ktorá prešla x km trasu. S naložený komárom, stan+ vybava+ strava. Jasne vzdy dokupovať jedlo ale ten kocar jej to zvládol. Neskôr tak isla myslím už s dvoma detmi.
S tým kocikovanim v - 25°C by som hodila reč s odborným lekárom, to vidím fakt kriticky.
Inak drzim palce.

miska1997
18. aug 2024

@thirstymonk Thule urban glide jednoznačne

thirstymonk
autor
18. aug 2024

@pralinka86 jeden z polskeho trhu za 300€ a dva z bazosa. Vyzerali ako nove, po roku boli na kasu.

Pri druhom dietati sme mali vsetky tri jazdene. Teraz uz dcera ide do škôlky, takze koniec kocikovania. Ale aj tento treti kociar uz je na kasu.

thirstymonk
autor
18. aug 2024

@svetlonos co konkretne je kriticke? Vsak dieta je zababusene a ked ho vyberemz fusaka, tak je teplucke jak klbko

svetlonos
18. aug 2024

@thirstymonk
hmm to je možné, ved aj deti eskimakov prežijú. Ale ja som zimomrava a predstava dlllhej prechadzky v takom počasí ma zabíja už len ako predstava 😁 Inak super nastavenie. Ja by som zamrzla asi.

nila0622
19. aug 2024

Jednoznačne Thule

tramtada31
19. aug 2024

Ja mám kocik po dvoch detoch ako nový. Ale obe kocik neznášali, nevydrzali v ňom viac ako dve minuty. Od roka, ako vedeli stat, sli na globber odrazadlo. Nebola problem cena, že nič nevydrzali?

thirstymonk
autor
19. aug 2024

@tramtada31 mozno ano, preto teraz chcem investovat do kociara - tanku, ktory vsetko prezije 😇

thirstymonk
autor
19. aug 2024

@svetlonos ja zas naopak, otuzujem uz par rokov a aj deti vediem postupne k tomuto stavu. Tzn. ked uz vsetky deti maju capicu a zimne vetrovky (napriklad pri +10°C, co nechapem), tak moje maju siltovky a jarne vetrovky 😅 a zima im neni.

Ked vidim ine deti, tak su nababusene aj doma. Dupacky a na nich este ponozky. Moje deti jakziv doma ponozky nenosia, ja ani zena tiez nie.

majlo1234
19. aug 2024

Thule, nas uz kocikuje tretie dieta cez snehy, lady, fujavice, kamene, piesok…jedine, co som musela vymenit bolo jeeno koleso

babulkomale
19. aug 2024

@thirstymonk a kde byvas, ze tam byva -25? Ci to bolo len symbolicky povedane?

thirstymonk
autor
19. aug 2024

@babulkomale Rekord máme -33, ešte keď som býval pod tatrami. Teraz bývam v zamagurí a tu to nie je o nič lepšie hehe :D
Túto uplynulú zimu sme mali najmenej -26. Ale len jeden deň. Ale pamätám si napr. rok svojej svadby, že vtredy celý február teplota nevystupila nad -15, v noci bolo do -30 a cez deň do -15 a toto trvalo celý február, už som myslel, že zomreme.

thirstymonk
autor
19. aug 2024

Viete mi prosím vás dať link na nejaké to thule? Trojkombinácia, alebo dvoj. Dieťa sa narodí niekedy v apríli, takže keď prídu poriadne mrazy, už bude mať vyše pol roka.

nila0622
19. aug 2024

TUG3 https://www.mravcek.eu/kategoria/kociky/kombino... Odporúčam sa im ozvať individuálne, vedia hýbať s cenou 🤭 Prípadne TUG4 - to isté viacmenej, ale má 4 kolesá

majlo1234
19. aug 2024

Tak potom nejde len o kocik, ale qj poriadny fusak. My mame terqz plneny husacim perim, a vyzera teplo

1kubo1
22. aug 2024

My sme kupili z polskeho Allegro od firmy Raf-Pol model Largo.
Kocik je hlinikovy, takze lahky. Ma velke predne kolesa co je uzasna vyhoda ak potrebujete chodit napr. po lesnych cestach. Ja som si vybral plnenie kolies gelom takze ani nedostane defekt 🙂. Model Largo je univerzalny takze ma aj vanicku aj sportovu cast, da sa jednoducho prehodit na podvozku.
Ku kociku bolo vsetko co si vieme predstavit (sietka na komare, kryt proti dazdu, drziak na pohar, taska na rukovat + spodna taska, atd.)
Plus bolo k nemu vajicko a isofix zakladna do auta.
Kupoval som ho hlavne kvoli tomu isofixu a velkym gelovym kolesam kedze sme ho chceli bravat aj do lesa. Fakt je ten kocik dost trvacny, stale funguje ako ma po 2,5 roku pouzivania.
Denne s nim v priemere prejdeme tak 10 km po roznych povrchoch.
Ked vidim niektore mamicky ako sa s kocikom trapia na obycajnej mestskej dlazbe, pretoze im tie male plastove kolieska vsade zapadnu tak mi ich je az luto. Jasne ze potom s kocikom nechodia dlhsie trasy.

Mimochodom cely kocik so vsetkymi dodatkami ako som pisal vyssie stal 480€ + 30€ postovne. Momentalne sa daju kociky od tejto firmy kupit aj cez allegro.sk, alebo lacnejsje cez allegro.pl

1kubo1
22. aug 2024

Este prikladam link pre predstavu ako nas kocik vyzera (mame inu farbu 😎)
https://allegro.pl/oferta/wozek-4w1-babylux-lar...

nila0622
22. aug 2024

@1kubo1 Ja len, že tiež mám aj klasickú 3kombi s veľkými kolesami, váhovo rovnakú, a prejde teda
kadečo, ale s terénnym kočíkom (mám tug) sa to proste aj tak nedá porovnať 🙂

luci88nka
22. aug 2024

@thirstymonk Britax go big. Deti spali len vonku a za jazdy, takze kilometrov sme najazdili denne vela, dve deti odvozil 😊