Oplatí sa kúpiť nový cestovný kočík pre 2,5-ročné dieťa?
Ahojte, dcérka ma 2,5 r a mám kočík ešte z trojkombinácie, nie je zlý, len veľmi mohutný (veľké kolesa) a tak rozmýšľam či sa ešte oplatí kúpiť nový cestovný kočík, dokedy ho mala cca využije? Dakujem
@anonym_autor to je veľmi individuálne, náš bol ochotný ísť v kočíku len do roka. Potom už len samé trojkolky, odrážadlá a hlavne pešo (všade sme išli dva dni 😄). Aj sme skúsili potom ešte jeden kúpiť ale nula bodov.. čiže ja by som nekupovala
@anonym_autor nekupuj, je to asi zbytočné, v tom veku by moje dieťa už do kočíka nedostal nikto, mali sme to rovnako, ako @nikolani
Staršia bola v kočíku skoro do troch rokov , mladšia v ňom revala od narodenia a akonáhle v roku začala chodiť , kočík úplne skončil . Ale bolo to náročné obdobie, no koľko už len toho prejde ročne dieťa . Pokial sa dcéra rada vozí , tak aj na pol roka sa ti oplatí kúpiť z druhej ruky za par €
A co ti pomoze, ked ti Janka a Zuzka napisu, ze oni ho nevyuzili? A tvoje dieta by sa rado vozilo aj dlhsie, hlavne ked sa s nim niekam ponahlas alebo sa vyspat v kocari vonku na dovolenke? Snad si poznas dieta.
Moja skoro 4 rocna sa vlacila v kociku este teraz na dovolenke - hlavne vecer, alebo ked sme sli do mesta. Doma ho uz skoro nevyuzivame, pokial nie je chora alebo vyslovene unavena, za posledneho pol roka by som napocitala na prstoch jednej ruky. Idem ho uz predat, ale teda ak mas maleho lenivca ako ja, tak sa ti to oplati.
Kedze pozname tvoje dieta lepsie ako ty, tak ano kupuj. Ja by som nekupila, ale nase dieta ma zdrave nohy a nechodime na 10hodinove tury…
Ja som su kupila cestovnu skladaciu buginu z bazaru za 20ku, tahala som ju po dovolenkach. Bola lahka, dala sa sklopit do lahu a nesetrila som ju vobec, este som ju aj dobre predala.mala v nej ani nechcela sediet kym sa neunavila, potom sadla a zaspala, nebol problem ju vlacit po rukach
Kup len nejaku buginu za 50 mas aj nove,ale len ak sa chce vozit inak to nema zmysel.Ja mam chipolino do 22kg a su super,maly sa neznasal vozit a v tejto sedi rad.
Ked mal syn necele dva roky, tak som kupila za 20e z druhej ruky, taky sikovny spratny kocik. Vyuzival sa minimalne, ale ocenila som ho ked som sa potrebovala v pevnom casovom intervale presunt z miesta A do miesta B. Poskladany zaberal doma minimum miesta, dobre sa prevazal v aute a hoci vyuzitelnost bola nizka, aj investicia, takze nevadilo.
Kedze pozname tvoje dieta lepsie ako ty, tak ano kupuj. Ja by som nekupila, ale nase dieta ma zdrave nohy a nechodime na 10hodinove tury…
@cyberk na túre by ti kočár ani nepomohol. Už si predstavujem ako idem s kočárom na Térynku. 🙂 🙂 🙂 @autorka - ty si musíš zvážiť, či ho potrebuješ alebo nie. Ja som napr využila kočár do cca 3 rokov, pretože som chodila s dieťaťom na stavbu pešo cca 7 km + k tomu aj venčila psa a do kočára som pohádzala všetko, čo som potrebovala. Ale nový by som už nekupovala. Tak možno z druhej ruky, na to občasné použitie.
Moj bol este ako 4 rocny v kociku, hlavne teda na vyletoch/v meste a tak ale bolo to skoro kazdy tyzden. Alebo ked som s nim sla na nakup bez auta.
My sme mali kocik do 4 rokov... je to len na tebe, zavisi od tvojho zivotneho stylu... my sme vela cestovali, letisko, auto, rychle presuny, top vec... na tury nosic. Na vylety hodit tam tasku, pitie, rarohy tiez velmi fajn... v obchode zapnut, nech nelieta medzi regale, nie kazdy obchod ma tie mega nakupne kosiky, kde dieta vies posadit... do 6 rokov sme mali potom este "bollerwagen".. presne na toto na plaz na veci a unavene dieta... takze ci sa "oplati" musis odpovedat sama...su to len peniaze...chodia kazdy mesiac... ak ti to ma ulahcit zivot, kup... ak nie, tak sa na to vykasli, ine kriteria tam nie su.
Ja by som kúpila, presne ako píše vyššie - sú to len peniaze, za ten komfort sa to oplatí. My síce využívame tiež sporadicky už, ale na dovolenky alebo dlhšie výlety si neviem predstaviť ťahať take dieťa, hlavne keď všade uteká.
podla toho kolko to pouzivate, my sme mali kocik asi do 3,5-4roka... v lete sa to pouzivalo po dovolenkach, potom hocikde von,s nakupom nebol problem, mne aj chybal potom ked sme ho zrusili. ..
ale teda ja som "golfac" kupovala uz skor, mne sa s tou opachou z trojkombinacie nechcelo chodit uz davno :D Su to peniaze, ale tak.. torjkombinaciu som predala a bolo. Aj miesta bolo hned viac doma:D
Odkial mame vediet ci sa ti to oplati? Ved chce ti sedavat dieta v kociku? Pospi ti tam pripadne? Chodievate dlhe trasy? Potrebujes s nich chodit daleko a rychlo ze ho vyuzijes?
Toto si najlepsie otazky ze oplati sa mi? Vsak nikto nevidime do tvojho zivota.
ak ho potrebujes, tak si ho kup, taky, v ktorom sa dietatu bude pohodlne sediet, urcite sa to oplati pre ulahcenie situacii, ked by dieta nevladalo dlho chodit...
@anonym_autor tak záleží či sa dieťa rado vozí, my sme využili kočík aj v 3-5r na dovolenkách 🙂
@anonym_autor určite áno, aj keby už len na rok. Kočík nas sprevádzal každý jeden deň takže som si neviem predstaviť bojovaťs kocikom z trojkombinacie.
Pri 2,5r by som už išla len do valca (aj keď za mňa najskaredsi kocik) - ale je super prakticky, má veľkú ložnu plochu takže využijete aj o 2r keď pôjdete niekam na dovolenku.
Ja také reči mam hlboko vieš kde, že je veľké dieťa na kočík. Chodíme na dovolenky kde niekedy prejdeme aj 20tis krokov tak ďakujem, ale nosiť 15kg dieťa nebudem.
Ja by som brala kočík aj pre 6r niekedy.... lebo keď sa niekedy fakt ponáhľam a potrebujem pochodiť viac tak mam by som niekedy najradšej hodila do 6r dieťa do kočíka a urýchlila si cestu 😀
@anonym_autor tak záleží či sa dieťa rado vozí, my sme využili kočík aj v 3-5r na dovolenkách 🙂
@denkabemommy aky kočík bol dobrý aj pre 5r?
@denkabemommy aky kočík bol dobrý aj pre 5r?
@simona20201309 😅 syn je drobnejšej postavy, takže stačil klasický do 22kg. Už sa nevozí, v podstate naposledy bol ako 4.5r v kočíku a mali sme joolz aer+
Záleží na dieťati. Moje ma 2,5r a ešte sa vozí.
My sme kupili bazarovy valco snap za 50, este davnejsie na dovolenky, syn ma 4 roky a kludne sa niekedy napcha k sestre do kocara🤣
@cyberk na túre by ti kočár ani nepomohol. Už si predstavujem ako idem s kočárom na Térynku. 🙂 🙂 🙂 @autorka - ty si musíš zvážiť, či ho potrebuješ alebo nie. Ja som napr využila kočár do cca 3 rokov, pretože som chodila s dieťaťom na stavbu pešo cca 7 km + k tomu aj venčila psa a do kočára som pohádzala všetko, čo som potrebovala. Ale nový by som už nekupovala. Tak možno z druhej ruky, na to občasné použitie.
@btus slovom tura je oznacovana aj prechadzka, vylet po rovine niekde v meste... 🙂 🙈 takze ano, pomohol...
máme kočik cestovný ked ideme na dovolenku ,syn ma 3r
syn tam pospal alebo rýchly presun alebo sa vozil ked bol unavený
kupila som za 50€ z bazaru skoro nový
@anonym_autor Nie. Ved to je takmer skolkarka. Kup odrazadlo na rychlejsie presuny.
@anonym_autor kazde dieta je ine (spi ti v kociku? chce sa jej chodit na ihrisko / z ihriska domov? chodite vela na kocikove prechadzky?), ale rozhodne neoplaca.
My mame deti dve (necele 3 r a necely 1,5 r) a cestovny kocik sme kupovali v bazare za 20e. Sice ani novy nebol nejak extra drahy (120 e), ale tych usetrenych 100 eur rada inak vyuzijem. Kociku inak nic nie je, lacny bol preto, ze povodny majitel na korbu vylial kavu a nezvladli to vycistit, cize je na sedom kociku velky tmavy flak. nam to nevadilo...
my sme kocik pouzivali na celodenne vylety este aj po 3r hlavne kvoli spanku.hlavne cely den v zoo kupalisko a podobne.ale zbytocne budes davat 400-500 za novy.pozri na bazari nieco spratne
@anonym_autor My sme mali kočiar do troch rokov kvôli dovolenkám.Môj sa rád vozil aj si vždy rád pospal. My sme využili kočík riadne .Hlavne pri dlhých prechádzkach a večerných promenádach na dovolenkách, výletoch.
Ja by som v takom veku kúpila, ale jedine z druhej ruky.Ale urob ako uznáš za vhodné. Ty si poznáš dieťa.

Nekupovala by som. Moj predcasne narodeny syn isiel do školky vo veku 2r8m a už léto predtym bol bez kočika. Jeho sestra je o něho staršia o 1r4m a po jeho narodeni už v kočiku nebola.