icon

Peg-Pérego book

boska79
8. aug 2012

Ahojte maminy. Nakolko je tento kocik horuca novinka- najdem tu niekoho kto ho uz ma? Uvitam skusenosti a fotky.. tiez sa nan chystam,takze dufam, ze coskoro fotkou prispejem aj ja..

roxy
8. aug 2013

@mici2 my podobne ja som spokojná veľmi. jediné mínus je že vanička nám už bude čoskoro malá.ale tak štandardné dieťa nemá v dvoch mesiacoch 67cm, že ano 😀 ale kedže športák sa dá polohovat až do lahu, tak mi to zas až tak nevadí...a ja som s ním pobehala aj tatry takže to s tým pružením zas až taká katastrofa nie je 😉

babymarket_sk
9. aug 2013

@ejkaaa
zatiaľ takú skúsenosť nemáme.
Všeobecne je vhodné hneď nový kočík premazať a ak máte pocit, že niečo vŕzga tiež pomôže silikón. Kočík je vhodné aspoň raz za 1-2 vyčistiť - aj kolieska, vysušiť a následne premazať.

lucask
18. aug 2013

Ahojte, mame book plus vo farbe oceano, vozime sa uz 10 tyzdnov a velka spokojnost! Super lahucko sa ovlada, nasadzuje, sklada, presne tak som si to predstavovala 🙂 vrzganie zatial ziadne a to dostava zabrat na schodoch aj rozbitych bratislavskych chodnikoch. A ak by bolo, predpokladam, ze staci nastriekat WD40-kou. Co sa tyka kosa, sixpack mineralok urcite neunesie 🙂 ale nakup zvladne, dokonca aj nejake tie kila zemiakov a melonov z trhu.

erinka123
24. aug 2013

@lucask ahoj chcem sa ta opytat ked mas ako taky nakup v košiku nešucha sa ti po zemi? niekto uz tu pisal ze košik je moc nizko a ze nič neunesie a že strieška je moc labilna ked fukne vietor ...ty mas aku skusenost s tou strieškou fakt je taka labilna ???

lucask
24. aug 2013

@erinka123 kosik zatial v pohode zvladol vsetky mensie nakupy, flasu vody, nejake tie kila zeleniny z trhu a pod. Na velke nakupy chodim autom, takze tam ho nepotrebujem. Strieska na vanicke je uplne ok, ja som s nim zatial po vsetkych strankach spokojna..

erinka123
24. aug 2013

@lucask super dik ale myslela striešku na športovej časti 😎

lucask
24. aug 2013

@erinka123 tak k sportaku sme sa este nedopracovali.. 🙂

hexapla
28. aug 2013

máme doma book plus sportivo vo farbe geo, ale uz ho nepouzivame. košik je bez poškodení, niektore mamičky to podla mna prehanaju a nahradzuju nakupny kosik s kocikom. ak by mal niekto zaujem, najde ho v inzeratoch

adulik23
28. aug 2013

@hexapla ja ti ho v inzeratoch nevidim. (chcela som sa pozriet, ci mas nafoteny aj kosik)
v bazare tu na MK som nasla len 2 PP book. jeden ma 4 mesiace, druhy 3 a oba maju poskodeny kosik. 😅
ja mam tiez book a s rovnakym problemom. 😠

kocik ako taky je fajn. dobre vyzera, lahko sa sklada, ovlada, je pohodlny ... blablabla, ale ten kos je proste nanic.
ked som ho vlani kupovala, tak nan neboli ziadne recenzie.
teraz po vlastnej zlej skusenosti pisem jeho negativa, nech je z neho sklamanych co najmenej mamiciek.

pridavam foto. prazdny kosik (od podlahy je asi 5cm vysoko), s detskou flasou- asi 1dcl vody (2cm od podlahy), diery a odvazena flasa- nevidno to dobre, ale vazila 240g.
najtazsia vec, aku som kedy v kosiku viezla bola plna 0,5l flasa Lucky. 😠

yanielka
28. aug 2013

s tymi kosikmi to musela byt nejaka chybna seria alebo co, ja mam PP book pol roka, denno-denne s nim chodim von a kosik zatazujem sice tak normalne teda ked urobim nakup pecivo, mlieko a samozrejme tam mam vody, tasku, mikiny - t.j. kos je plny a NIKDY sa mi po zemi nesuchal.....

hexapla
28. aug 2013

ahoj, a mas ho dobre uchyteny? lebo viem, ze niekde v diskusii sa raz riesilo, ze baba po mesiacoch zistila, ze ho nema na krajoch prichyteny a ja som to zbadala tiez az po niekolkych dnoch. ked ho naplnim naplno urcite klesne, ale zeme sa nedotyka a zospodu ho mam neposkodeny ako novy a to sa svokor chodil prechádzat aj po lesiku kde je nerovna zem. nosievam tam standarne nejake veci pre maleho, deku ci sveter pre mna, pecivo apod. myslim, ze na kazdom kociku sa odrazi ked tam chceme nosit nakupy na kila. ale ten tvoj experiment s flaskou... neviem. zatial som ho cely nepofotila, ale mozem, ale az vecer, ked uz bude v dome klud 🙂

babymarket_sk
28. aug 2013

@adulik23
Ak dobre vidím, košík nemáte prichytený o konštrukciu...
Upnutie má byť ešte vo vyznačených častiach:

zizka
29. aug 2013

Aj ja pridám recenziu. PP book completo farba beauty aktívne využívam od apríla t. r. Aby bolo zrejmý spôsob používania - chodím po neskutočne rozbitých mestských chodníkoch, zámkovej dlážbe, bývam v prostriedku strmého kopca a denne znášam kočík po schodoch cca 1 a 1/2 poschodia. Vanička je úplne vynikajúca, nemám jej čo vytknúť, len škoda, že nerastie s naším "drobcom". Vozenie bábätka v aute vo vaničke si neviem vynachváliť. Vajíčko sa mi zdá o niečo väčšie ako tie, čo poznám od kamarátok, čo je tiež super. Kočík sa ovláda vynikajúco aj jednou rukou a je neuveriteľne manévrovateľný. V tomto ohľade lepší kočík nepoznám. Konštrukcia mi vôbec nevřzga, a to chodím s malým denne von aj na 3-hod. prechádzky. Perovanie je trochu slabšie, ale nijak veľmi neznižuje moje nadšenie z tohto kočíka. To je podľa mňa tá posledná bodka, ktorú keď dotiahne výrobca do konca, tak bude ten kočík dokonalý. 😀 Jediný problém čo mám, niektorí členovia mojej rodiny si nedali vysvetliť, že dnes sa deti v kočíku nehúpu a keď sa do toho oprel môj 2-metrový 100kilovy synovec, tak mi po prvom vození nadšene oznámil, že už sa dá hojdať tak zo strany na stranu 😠 . Ale ani tak nevŕzga 😉

@adulik23 Aj podľa mňa nemáš košík dobre uchytený - je to vidno na fotke. Mne košík vôbec takto nevisí. Vždy tam nosím okrem vecí na kočík aj veľkú flašu s vodou, často bežný nákup a dokonca už som tam viezla aj viac ako doporučovaných max. 5 kg a košík sa aj tak nešúchal po zemi.

Ja som s kočíkom veľmi spokojná, doporučila som ho aj kamarátkam a tie sa ho aj po kočíkovaní môjho syna rozhodli kúpiť. Pochvalne ho ohodnotili aj "ostrieľané" mamičky, ktoré už vystriedali viac kočíkov.

adulik23
29. aug 2013

Diky baby. Teraz to neviem pozrieť, lebo sme na vylete a kočík zostal doma.
Cez vikend skontrolujem este raz uchytenie a dam vediet ako som dopadla.

praverita
30. aug 2013

ahojte. mam limitku 500ku sportak cca 2 tyzdne a musim povedat, ze dizajnovo je posobivy - material, detaily, prislusenstvo v cene..., polohovatelnost, skladatelnost, manevrovatelnost jednou rukou-velka pomoc. faktom ale je, ze je to mestsky kocik, ziadny terenak, takze ocakavania v tomto zmysle urcite nenaplni. vozim v nom takmer polrocnu dcerku a miesta ma habadej. odhadujem, ze sa v nom pohodlne vyspi aj priemerne rocne dieta.
ako uz niekto spominal, tiez mi obcas zavrzga rukovat, ale zatial som to neriesila, nie je to nic hrozne. neskor vsak budem potrebovat kocik, ktory zvladne bez tazkosti aj teren.

usacek79
30. aug 2013

@praverita vozis tvoje babo v hlbokej vanicke este...? Ja som prave ten "Fiat" tento tyzden objednala a teda jedine, z coho som nebola uplne nadsena, bola prave pomerne mala vanicka (a teda aj "neperovanie", ale s tym som sa zmierila..)

praverita
30. aug 2013

@usacek79
mam len sportak. ide uplne do lahu a da sa vdaka nanozniku sikovne spravit na priestrannu vanicku, takze je vhodny aj pre novorodenca. aj preto som sa pren rozhodla. nechcela som dvoj alebo trojkombinaciu, ale kedze mala este nesedi, tak som hladala kompromis. v tomto je fiat-ka fajn; pre malu pohodlna a pre mna bez zbytocnej klasickej vanicky (ktoru by som coskoro aj tak uz nevyuzila).

usacek79
30. aug 2013

@praverita aha, jasne, dakujem.. Ano, ten sportak ma skvelu vyhodu v tom plnom lahu 🙂
ja prave zistujem, dokedy sa tak max babo zmesti do vanicky 😅 ale hadam tych 5-6 mesiacov by mohla vydrzat, my nebudeme mat nejake extra velke babo podla mna 🙂

praverita
30. aug 2013

@usacek79
myslim, ze pre decembrove babatko je klasicka vanicka idealna (ja mam marcovku). ked sa v zime narodi, do vanicky budes pratat fusak a vsetko a babo bude malicke, takze to pojde. a zase ked bude neskor babo vacsie,nebudes musiet na jar a v lete tolko prikryvat a obliekat, takze to mas fajn, nie? 😀 objednala si 3-kombinaciu? ak by sa ti nakoniec do vanicky nezmestilo, urobis mu vanicku zo sportaku.

usacek79
30. aug 2013

@praverita ano, presne takto rozmyslam aj ja - ze mi vydrzi akurat zimu a jar, takze parada a to by teda mala 😉 potom od maja uz akurat mozem pomaly presedlat na sportak 🙂
ano, 3kombinaciu, mali ju v akcii za 710 (normalne stoji 770-780, tak celkom slusna uspora..), je to v podstate jediny kocik, na ktorom sme sa s muzom zhodli a z ovladania sme boli nadseni, o dizajne nehovoriac 😉

praverita
30. aug 2013

@usacek79
😉 jasne, tak nad tym ani nedumaj. urcite sa v pohode zmestite a uspesne sa prevozite az k prvym krokom 😲

praverita
2. sep 2013

Dievcata,'trochu' sa mi zmenila rodinna situacia 😲 . Ak mate zaujem o limitku fiat500-len sportak s doplnkami,pozrite moj bazar. Detaily cez IP.

zuzi26
2. sep 2013

@usacek79 ahooj tak ty uz mas kocik? 🙂 pekny si si vybrala! Ja zhanam mejaky sportak na zimu a tiez zvazujem ci nie PP. Mam maxi cosi mura, to je masivny zimny kocik..super velka vanicka, ale sportak ma muchy..hlavne strechu plytku a je tazky.
Ale uz som pocula vela negativ na book, tak neviem.

@praverita ked porovnas s briom, ktory je lepsi? Myslim sportak..

usacek79
2. sep 2013

@zuzi26 ahoj zuzulka 😵 no tak zatial ho mam len objednany, fyzicky dojde az kdesi na prelome okt/nov - je pri tejto limitovanej edicii az 2mesacna doba dodania 😅
No ja som na book zasadne negativa praveze az tak nepocula... Akoze vrzgajuca rucka ma nerozhadze, to je skor chyba krasy, ako realna vada a deravejuci sa kosik mi tiez zily netrha 😅 a ako to tak vyzera, je to skor chyba zleho uchytenia, ked sa uchyti poriadne, tak sa uz po zemi nesucha 😉
ja za JEDINU chybu povazujem, ze neperuje, takze je tvrdsi, no na nase prechadzky na Racko ci kdesi do mesta je to uplne OK 🙂
mne sa straaaasne paci ten dizajn tej edicie FIAT 500 a kedze som pomerne povrchna, tak som nejake negativa az tak neriesila 😀
ale nie, naozaj su aj take aj take nazory, to je asi na kazdy kocik... A ako som uz pisala - nase matere mali na vyber z nejakych 2 kocikov a neubudlo z nich a my sme tiez pomerne v poriadku, takze tieto vyberacky nase su skor len take panske huncutstvo 😉
pre mna je dolezite (okrem dizajnu 😀 ) jednoduche ovladanie a to ma PP naozaj excelentne, pomerne nizka vaha, super lahke odklikavanie a naklikavanie na kostru a material - ten neopren ma dostal 😉

praverita
2. sep 2013

@zuzi26 skusim porovnat zakladne veci, kt. su dolezite z mojho pohladu:
polohovanie: book ma jednoduchsie, packou, jednou rukou (brio ma popruhy a musite uvolnit poistku+NEJDE UPLNE DO LAHU!)
priestor: book sa mi vidi priestrannejsi, je dobre vystuzeny, ma usiaky-bocnice na hlavicku, urcite vdaka materialu a spracovaniu pohodlnejsi pre babo (v briu som mala vlozku)
strieska: book ma dlhsiu, hlbsiu, lepsie tieni, da sa dobre modifikovat a polohovat podla potreby; brio ju ma "plytku" ako keby dohora aj na vanicke aj na sportaku, stale som rozmysla, ze kupim clonu)
naklikavanie na podvozok: porovnatelne
skladanie: book je lahsi, myslim, ze aj preto sa mi zda skladanie jednoduchsie, ale aj brio v pohode
odpruzenie: brio spokojnost, lebo pruzilo akoby v rukovati, v tomto sa book zda "tvrdsi", lebo sice pruzi, ale niekde nizsie na podvozku; citit to pri nerovnom terene, pri najazde na obrubnik...chvilu som mala pocit, ze book-ku vylomim rukovat, ale to je len zvyk pouzivat stupatko a setrit klby
rukovat: brio sa mi hrozne vysuchalo, ta guma ma stvala, lebo sa mi lepila na ruky, ale ok. asi taka mrzutost ako obcasne zavrzganie rukovate na book-u (musim to skusit premazat, ako tu niekto radil)
materialy: u oboch dobre udrziavatelne; myslim, ze book ich ma odolnejsie voci vyblednutiu-iba dojem a vyzeraju exkluzivne oproti briu
male muchy maju obidva, zalezi, co ta stve viac a co si ochotna akceptovat. ak chces porovnat este nieco konkretne, pokojne sa spytaj 🙂

praverita
2. sep 2013

@usacek79 tiez som bola neoblomne povrchna, ked som uvidela fiat-ku 😎 ale mala som moznost ju pred kupou pozriet, vyskusat a zvazit. sla som do toho s tym, ze to bude ine, ako kociky, co som mala doteraz. hlavne som si povedala, ze toto si s mojou "babou" vychutname a uzijeme vo velkom style 😀
napriek vselijakym komentarom na PP vseobecne, nie som z book-u sklamana. ma kopec skvelych vychytavok, ale aj drobne rezervy. samozrejme, co ja povazujem za rezervu, niekto iny ani nepostrehne.
na margo kosika: zvladne toho dost, ale ak ho niekto nechce vlacit po zemi, vlozte si na dno pevnu dosticku-vacsia plocha, lepsie rozlozenie vahy
😉

usacek79
2. sep 2013

@praverita samozrejme, aj ja som bola kocik pozriet - dokonca 2x, aj s muzom, pochytali sme si ho, povozili (aspon po obchode..), zas uplne len podla fotky by som ho nekupovala, akokolvek by bol krasny 😀
a presne - planujem dat do kosika cosi pevne na dno a urcite budem dbat na to, aby bol dobre uchyteny 😉

praverita
2. sep 2013

@erinka123 strieska na sportaku ma ohybne ucka, resp. tie obluky/rebra, ktore ju drzia v tvare. nie su kovove. je to kvoli skladaniu, lebo ked snimete sportovu cast z podvozku, mozete ju stlacit a packou zozadu uzamknut, aby zabrala menej miesta. preto tie pruzne lamely.
pekne to vidno tu:

https://www.youtube.com/watch?v=mu1DEniOy8Q
adulik23
2. sep 2013

@babymarket_sk
dakujem za foto.
mali ste pravdu. to horne uchytenie pri klbe nebolo spravne. co ale nechapem - len na jednej strane. 😅
momentalne sa kosik zdvihol (asi 1-1,5cm), tak som zvedava ako sa bude spravat pri zchadzani/vychadzani z/na obrubniky. 🙂

@praverita mne je doteraz luto, ze som namiesto book-a nezobrala radsej brio go. 🙂

@usacek79 ak budes davat castejsie kocik do kufra auta, tak je pevne dno neprakticke. ja som tam mala kus kartonu a 1-2x denne (ked som nakladala kocik do auta) som to musela vyberat, inac sa nedal zlozit.

usacek79
2. sep 2013

@adulik23 aha, tak to je zasadna info - moj kocik bude "byvat" v aute (teda konstrukcia), do bytu budem chodit len s vanickou...
Ok, vdaka za info, ved nejako uz hadam bude 🙂