icon

Poznáte luxusné, ale pohodlné kočiariky?

atap
12. feb 2011

Ahojte baby. Chcem založiť diskusiu o kočiaroch.... luxusných ale zároveň pohodlných pre dieťatko... Mne sa veľmi páči Stokke explory, aj čo som čítala je vhodný pre maličké... Viete ešte nejaké značky poprípade dajte fotky aj lepších. 😉

jabadaba
12. feb 2011

@atap nasla som Ti zaujimavy clanocek, takmer uplne dolu je aj pokec o tom pre koho dnes vyrabaju primarne kociky, stoji za pozornost. 😉 Sice tam tvoj zamilovany Stokke nie je, ale rozhodne patri do kritizovanej kategorie uzka a kratka vanicka. Musela by som ho nevidiet. 😉

http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2538-Test-koci...

kaska
12. feb 2011

ahojte, musim zareagovat, ja sa niekedy az cudujem ako nenavistne o stokke kociku niektore baby pisu...tusim som ani o ziadnom inom kociku take velke negativa ani necitala. Ale vzdy su to ludia, ktori ten kocik nikdy neskusali, len videli a podla toho usudili, ze je neprakticky a neviem aky zly. Pritom ma len iny design to je vsetko. Ja na neho nedam dopustit, podla mna je skvely. To neznamena, ze ak je kocik moderny, musi byt aj neprakticky a pre babo zly. To je uplna blbost. A myslim ze velkost vanicky je porovnatelny s inymi kocikmi tak isto aj portovej casti..

jasminet
12. feb 2011

@atap podla mna je najlepsie si vybrat par kocikov a ist si ich okuknut do predajni, obehat ich zopar, popytat sa predavacov, kamosiek, bab v okoli co uz maju deti, skusit si s nimi pojazdit ak mas moznost a prilezitost a mozno budes prekvapena, ze si vyberies uplne iny kocik ako si povodne chcela 😉
a treba si uvedomit kam s kocikom budes najviac chodit - ci aj do lesa, prirody, len mesto, nakupne centrum a podobne, a podla toho potom vyberat 😉

@kaska 😀 si mi padla do rany - nechcem rypat alebo nieco, ale naozaj si neviem predstavit ist so stokke v zime von, teda v zavejoch, ako to tie kolieska pretlacia? 😕

zuzanockamt
12. feb 2011

inak dievcata, co ja viem, tak väcsie babo sa teraz v zime nezmesti ani do jane a ani do x-landera ... moj syn ma zajtra 5 mesiacov a vazi cca 9 kg a 72 cm a teda by som ho tam nenarvala, alebo by tam bol chuda ako v konzerve a viem, ze do jane sa jednej kocke ledva zmesti este mensie dieta ako je moj 😅

jabadaba
12. feb 2011

@jessicax dikes, ved ja ti nechcem siahat zas na ten tvoj. 😉

hori
12. feb 2011

ked tu hovorite o pohodli a velkosti vanicky, tak ja mam uzasne prakticky kociar (maxim), az tak pohodlny, ze 8 mesacna dcerka sa este stale aj s fusakom zmesti do vane a este stale ma 10 centimetrovu rezervu (a to vobec nie je najmensie dieta) a pravdupovediac, je mi to nafigu, lebo uz vo vanicke nechce lezat, takze keby som mala vyberat este raz, tak urcite by som kupila nieco s mensou vanickou...

atap
autor
12. feb 2011

@kaska ahoj, teším sa z ďalsieho pozitívneho ohlasu.... 😉 už jedna baba písala pred tebou že veľkosť vaničky je porovnateľná s inými kočiarikmi....

tilly
12. feb 2011

ja len jednu otazku... mate tie podla vas neprakticke a nepohodlne kociky odskusane v praxi??????????????????????

ked si ich vyskusate, potom vyjadrite svoj nazor...

ja ti mozem poradit a to mam vyskusanych niekolko naozaj vydarenych a aj naozaj nevydarenych kocikov a mam tie kociky odskusane na vlastnych detoch, nemam info typu "jedna pani povedala" alebo predavacka mi odporucila...

znacky pozeraj len:
quinny
gesslein
hartan
peg perego,
na ostatne ani nepozeraj, zbytocne sa budes zdrziavat...

ja by som ti odporucila (a teda odporucam to aj kamaratkam) quinny buzz s vanickou (mozno vyzera mala, ale rozhodne nie je, moj maly v nej bol v pohode do 6 mes. aj s fusakom a v overali a spaval tam... a mal normalne rozmery polrocneho dietata, mozno by vydrzal aj dlhsie, len uz potom chcel vykukat), nakliknes tam autosedacku maxi cosi (bud pebble alebo cabriofix)... korytko z pamatovej peny je uzasne, hlavne pre take 6mes. dieta, ktore este nevie samo sediet, v nekorytkovom kociku sa ti bude krcit, padat do boku, alebo sklzat dole...

z gessleinu F2 cocon, mas tam vymienatelne kolieska, sportova cast je tiez korytkova, aj ked teda nie tak premakana ako ma buzz

hartany su vymakane vsetky, maju kopec technickych detajlov a ponukaju ovela viac ako napr. spominana TEUTONIA, ktora teda za tie prachy rozhodne nestoji (mam ju tiez odskusanu)

peg perego je klasika, maju vela modelov na vyber, pliko su najlepsie golfky a switch je vyborny mestsky kocik, mozes si aj vybrat klasicky hlboky kocik, alebo trojkolku (ktorej velkou nevyhodou je nerevezrny sed)

ak mas nejake otazky, v pohode sa pytaj 😉 rada poradim

pre ostatne uzivatelky, pls nekomentujte moj pocet kocikov, chcem len poradit, nemam chut niekomu vysvetlovat preco a ako 😉 ak mate otazky o konkretnom kociku, rada poradim 😉

jabadaba
12. feb 2011

@kaska ake nenavistne pre boha! Suche konstatovanie, ze Stokke je len imidzovka nic viac, nic menej. Skor sa divim ako precitlivene podaktore reaguju na kritiku namiesto zamyslenia sa, ze moze mat niekto aj pravdu. Nehladaj v tom zavist ani nic ine, ja som na tom materialne tak, ze si mozem kupit pat stokke kocikov hned zvoleja ale dakujem, neprosim. si.
A viac si tu prisiel na svoje dizajner ako si pridu deticky. Vy akoze nedavate deti spat napriklad na blakon ci terasu? To si s tymto kocikom neviem predstavit a to mam dost bujnu fantaziu. Rovnako si neviem predstavit prechadzky so Stokke mimo nakupnych centier a upravenych chodnikov v meste. Do parku, na ihrisko, do lesa, s nim sotva zajdes. Ci do prirody nechodite alebo ani neplanujete? Ja teda som sla s kocikom vsade. Tak s hlbokym ako aj sportovym. A keby bola moznost tak si vyberiem este lepsie len zial, akosi sa uz riadne kociky ani nevyrabaju.

kaska
12. feb 2011

no ved jasne ale treba si uvedomit kam s tym kocikom sa bude chodit, ved male kolieska ziadne nie su velmi do snehu nie? tak ked sa budem brodit po snehu a po zavejoch tak asi si kupim kocik s kolesami do snehu preboha. Ked s nim budem chodit vacsinou len po meste a trepat ho z auta do auta, tak si asi nebudem kupovat velky tazky kocik do terenu. Okrem toho stokke zvladne normalne zasnezene chodniky po meste.

jabadaba
12. feb 2011

@tilly pocet kocikov nekomentujem, to je kadeho vec, ja sa len vyjadrim k tej tvojej uvodnej otazke - ty si myslis, ze ked som nevyskusala tak som nevidela? A ako si myslis, ze sme vyberali kociky? Snad behanim po obchodoch, my konkretne aj s krajcirskym metrom v ruke a premerali sme nejednu vanicku, nejeden sportiak. Trvalo to sice zopar mesiacov, spravit si prehlad, zrovnat parametre ale stalo to za to. A sli sme po najsirsich. Vyradili vsetky trojkombinacie, tie su zasadne na ukor sirky vanicky. Takze, zas ziadne placanie do vetra, mam to prelezene, premerane, porovnane, vyselektovane. 😉 Ziadne take, ze pridem do obchodu a prihrniem sa k prvemu kusku co sa mi zapaci. Jena vec je ocarenie dizajnom ,druha pouzitelnost pre matku a tretia pre dieta. Ta je najdolezitejsia.

atap
autor
12. feb 2011

@tilly ďakujem... pojdem popozerať, prečítať recenzie kočíkov ktoré si mi odporučila.

zuzana76
12. feb 2011

ja som spokojna so jane Nomad - maly bude mat 7 mesiacov a este stale sa zmesti do vanicky, ta ma 80x40 cm, maly ma nieco cez 7 kg a 70 cm, kocik je lahky, sportova cast velka, starsieho som v nej vozila do 2 roky a 3 mesiace

lubiku
12. feb 2011

Tak ja mam Esprit Icco a maly bude mat v marci rok, vozí sa vo fusakotaske a v tej ma este termofusak. Zmestí sa tam v pohode a este ma aj trocha rezervu 😀 Neviem kolko meria, no vazi 9,5kg, take priemerne babo 😉

S kocikom som nadmieru spokojna 🙂
http://www.amazon.de/Esprit-Kinderwagen-Fusion-...

zajo79
12. feb 2011

@jabadaba neviem, preco si myslis, ze dieta bude do roka v hlbokej vanicke, aby clovek pozeral tu najvacsiu?

a su kociky..ine do mesta, ine do terenu. Treba si polozit otazku, kde ho clovek bude vacsinou pouzivat, ci ho bude nakladat do auta.. a tak podobne. a kazdy kupi to, co sa mu paci a vyhovuje.

zajo79
12. feb 2011

@jabadaba a k tvojmu objavenemu testu kocikov... vela vyrobcov sa ohradilo voci nemu, lebo boli pouzite tabulky s referencnymi tabulkami pre hracky od 0+ veku dietata.

zajo79
12. feb 2011

@jabadaba a je ine si pomerat kociky v obchode ako pouzivanym zistit, ktory je na figu.

kaska
12. feb 2011

@zajo79 uuuplne suhlasim.. 😉 😉

jessicax
12. feb 2011

@tilly ja som mala quinny buzz predtym, bol to moj vysnivany kocik ale velmi som sa v nom sklamala. Zle sa mi davala dole strieska na vanicke, vtedy sa este konstrukcia prichytavala o take koisesko na snurke pri skladani, tazko sa to robilo a ta super hydraulika sa mi dva krat otvorila pri vyberani z auta a skoro privrela prsty. Vzadu mal siroky razvor kolies a zle sa s nim tocilo v obchode a uzkych ulickach blbo sa mi s nim vychadzalo na obrubnik ako s trojkolkou. Po par mesiacoch siel z domu. Teraz mam zappa na cesty a tiez to nie je nic moc, to predne koliesko hrkoce, proste znacka quinny u mna nie aj ked niekomu inemu moze vyhovovat.

aliza
12. feb 2011

@jabadaba ja len k tym chrbticiam, fakt nechapem, co stale vsetci mate s tymi chrbticami? Chodte mimo Sk a este len uvidite, v com sa deti vozia a nemaju ziadne 'prusery, co sa chrbtice tyka'. Na SK sa vacsina vozi vo vanickach pomaly kym nezacnu chodit a aj tak je kopec problemov s chrbticami. Tu, v UK, daju novorodenca do golfaca, ktory sa neda dat ani na lezato, este ho aj pripevnia popruhmi, bez fusaku....a deti su v poriadku.
A vobec nerozumiem, co koho do toho, kto ma aky kocik? Ked sa niekomu paci Stokke a je s nim spokojny, tak super, ale tie reakcie tu...fuuuha, to mi skor pripada ako zavist. Vsak ked sa ti nepaci, tak to staci raz napisat a nie tu z toho robit kovbojku a prehovarat vsetkych, aky to je naprt kocik. Kazdemu vyhovuje nie co ine, nie kazdemu sa paci kocik a la Takko, ci ako sa to pise a nie kazdy ma co najvacsiu vanicku ako prioritu.

Ja mam PP pliko switch a som spokojna. Sice treba pravidelne mazat koliecka, ale to je drobnost. Nemam ziadnu vanicku, ani som nechcela, sportova cast je vhodna od narodenia, tak naco kupovat dalsiu haraburdu, ktora mi o par mesiacov bude v dome zavadzat. mame k tomu autosedacku, ta sa naklikava, takze super a je to kocik najma mestsky pre mamicky, ktore niekolkokrat za den davaju a vyberaju kocik z auta, potrebuju nieco priestranne, ale zaroven prakticke, s cim sa nenarobia ako na panskom 😀. Ja som povodne chcela Jane slalom reverse, ale ked som to pozrela v predajni, tak hruza. Sedacka strasne uzka a samotna konstrukcia mohutna ako zeriav. neviem si predstavit to pasovat do kufra auta kazdy den. So switchom sme prezili aj sneh, aj nerovne tereny, v lese sme neboli, ale my tu les ani nemame...
Na gesslein (Future loop) sesterka dost nadavala, problem s koleckami, bol velky, nezmestil sa do kufra, musela davat koliecka dole a za tie peniaze to bol tiez len image, ani na ceste az tak dobre nesedel, myslim sa stazovala na predne kolieska... kupili golfky a gesslein za take prachy isiel do pivnice.

didiana333
12. feb 2011

Prečítala som si celu diskusiu a teda...super názory a obhajoby tých "svojich" kočíkov.... 😉

ja som bola velmi očarená ,ked som vyberala kočík pre drobca...páčil sa mi vždy jané...no ale odradila ma cena 😅 a potom som snorila dalej a objavila som CAM mbx6...a ten sme nakoniec aj kupili...s vaničkou som bola super spokojná,je aj polohovatelná,takže ked malý nespal,mohol byť aj pekne opretý a kukučkovať. Vo vaničke bol do 8mesiacov a v pohode tam aj spával...potom sme prešli na športovu verzu,ale tá sa mi už tak nepáčila,takže nakoniec som ho predala...ale spokojná som vlastne bola....s hlbokou verziou 😉 teraz máme objednanu nunu a už sa na nu teším....A na Camku som využívala aj nakliknutie vajíčka na konštrukciu,ked sme šli niekam autom ,po lekároch a tak...

nejdem hodnotiť drahé a luxusné kočíky,lebo som ani jeden neskušala,len moj názor....::: Stokke mi hned na prvý pohlad pripomenulo pivný stolík... 😀 fakt neviem prečo,ale tak mi pripadá a mne osobne sa nepáči... 😉

mirka285
12. feb 2011

aka temicka,no neda mi nevyjadrit sa....najradsej mam take,co mudruju a ani ten kocik nevyskusali,mne sa Stokke paci a nekupila by som si ho len z dovodu,ze mam pocit ze cela Bratislava vozi svoje deti v Stokke alebo v Teutonii 😒 dalsie vec,s metrom v ruke a premeriavat velkost vanicky na kociku,mozte kolko chcete,aj tak je vam to prd platne,moja dcera vo vanicke strasne plakala,ako 4,5 mesacnu som ju musela zacat vozit v sportiaku,takze moja dostatocne velka vanicka mi bola aj tak na nic ☹ a je to kazdeho vec aky kocik si kupi,tie co tvrdia...no ja by som si taky kocik urcite nekupila...tak len preto,ze si to vacsinou nemozu dovolit...ale su kocky,co si to dovolit mozu,tak neviem preco by som im ich vyber mala znechucovat 🙂 ak mam pozerat trosku na kvalitu a funkcnost,nie len dizajn,tak suhlasim s kocikmi ktore vymenovala @tilly ....ja mam Teutonku s ktorou som sice spokojna ale leze mi na nervy,ze ju ma kazdy,mne sa teraz velmi paci nova kolekcia vsetkych kocikov od Peg Perego...

cmulinko
12. feb 2011

jediny krat mi pozicala kamaratka Jane Slalom na tyzden,kvoli vanicke do auta...potrebovala som ju ako sedacku na velmi dlhu cestu...2500km.Maly mal 4 mesiace a veru zmestil sa tam len tak tak...neviem si predstavit v tej vanicke 6 mesacne dieta....ked sme sa vratili,tak som jej povedala,ze za tento kocik by som rozhodne nedala 800 eur za co to kupila ona.Niektora tu spomenula,ze pouziva sportovy kocik od narodenia...to iste mam aj ja.Prenosna akoze ''vanicka '' k mojmu kociku je len max do 3 mesiacov a potom davam deti do sportoveho kocika s fusakom.Inak ja kocik pouzivam strasne malo.

mirka285
12. feb 2011

@jabadaba a ty si ma pobavila,podla pasu este dieta ani nemas,cize sudim,ze v praxi si tych kocikov este vela nevyskusala,no este aby si nebola prekvapena ked tvoje dieta v tej vanicke dlho nebude chciet lezat,tak zistis,ze niekedy velkost vanicky vobec nemusi byt podstatna....

elledriver
12. feb 2011

tiez sa mi nepacia nenavistne prispevky o STOKKE, hlavne ked ho nemate v praxi vyskusany... to nemam ani ja, preto sa nejdem zapajat do diskusie a obhajovat/zhadzovat ho... sto ludi sto chuti, preto je na trhu tolko kociarov a kazda si mozme vybrat podla svojich preferencii (vdaka bohu za to!). ja som si prave doniesla domov trojkombinaciu BRIO GO a tiez by mi sem vedeli urcite vselico popisat nespokojne maminy alebo nejake truby ktore ho apriori povazuju za dizajnersku hlupost a zbytocnost lebo je drahsi...

soldi
12. feb 2011

@atap ahoj,

uz som si zvykla, ze tu na fore niektore zeny velmi rady kydaju na kociky, ktore v zivote neskusali, take ani nepocuvaj a uz vonkoncom sa neriad ich "radami".

ja mam concord neo a zenicky sa veeeelmi vyzivali v tom, ked mi mohli pisat, ze aky je malicky a ze sa tam nezmesti rocne dieta, no, neviem ako to nazvat, zavist? hlupost? netolerancia?

kazdy kocik ma svoje chyby a klady, zalezi na tom, co od neho ocakavas.
ja som chcela lahky, skladny kocik (musim do kufra zmestit este aj obrovskeho psa 🙂 ), kde je sportak do oboch stran, otocne aretovacie kolieska, a kde ma autosedacka dobre hodnotenia.

mozem Ti pisat len o tomto jednom kociku, ak Ta zaujima, ale v zivote by som si nedovolila hodnotit a este negativne! kocik, ktory nemam odskusany aspon niekolko tyzdnov.

soldi
12. feb 2011

@elledriver mne sa brio go velmi paci 🙂 keby som nekupila concord cisto spontanne, tak by som sa asi rozhodovala medzi briom a tym concordom. a akej farby ho mas? 😵

lenkasan
12. feb 2011

@atap
@jessicax
@kaska
@jabadaba
No stokke v zime nemá šancu.Ja som ho minule musela odstaviť.Zobrať najprv vaničku a zaniesť ju do auta a vrátiť sa po podvozok a to som bola v meste.V teréne ,alebo niekde na prechádzke v prírode nemáš šancu.Je to čisto mestský kočík.Presne ako písali záleží kam chceš chodiť alebo kde bývaš.Pri stokke má skoro každá mamina ešte jeden kočík do "terénu".Ja mám druhý peg perego.Moja kamoška má tiež stokke a chváli si ho ,ale len v Blave.Keď príde do Martina chodí z GT3.A vajíčko od stokke je tak ťažké,že mám problém ho s dieťaťom uniesť.
Takže nieje to len o tom,že ho niekto nevyskúšal.A nehovorím o prehnane drahých doplnkoch.KAždému vyhovuje iný kočík,lebo každý má iné požiadavky.Niekto si nevie vynachváliť brio,ale ja by som sa ním v teréne asi trápila.Pre iného by zase bol úplne zbytočný GT3 ak chodí iba po meste a po obchoďákoch.
Presne ako z autom..na prd ti bude limuzína ak jazdíš sama,len po meste.Nebudeš kupovať jeep ak ho nevyužješ....A nekúpiš si dvojmiestny šporťák ak ste 5 členná rodinna. 😉

elledriver
12. feb 2011

@soldi som rada, inak uz som viac krat pocula o rozhodovani medzi tymito dvoma 😉 mam modru vanicku a sportiak s bielou konstrukciou a cervene vajicko. cakame zrejme dievcatko, ale myslim, ze ta modra je taka fesacka, ze to vobec nevadi 😉

dai
12. feb 2011

ahojte,
ja mam zatial odskusany len gesslein future = co k nemu...
ja som potrebovala kocik s velkou vanickou, ktora sa bude dat vyberat... vhodny do mesta aj do terenu, dobre skladny aby sa mi zmestil do auta. Toto som aj dostala = malu som v nom vozila skoro do dvoch rokov- to uz v sportovej verzii, potom sme dokupovali uz len nejake peg perego buginu...
kocik vydrzal v takom stave ze teraz cakame druhe dieta a nechystam sa kupovat novy.
Na druhej strane je to kocik tazky, sice nizky ked sa rozlozi ale relativne siroky, takze nic pre male kufre - ja mam SUV takze mi to neprekaza... dovolim si nesuhlasit s alize - aspon moj sedi perfektne na ceste, ma super perovanie, vanicka je myslim ze najvacsia zo vsetkych co som pozerala - mam letne dietatko, a teraz zase bude, takze som chcela aby sa mi aj v zime tam zmestilo aj s fusakom...

takze tolko k mojmu sposobu rozmyslania a skusenostiam s konkretnym kocikom. Myslim ze vseobecne odporucania davat je blbost - kazdy predsa potrebuje aby jeho kocik splnal ine poziadavky... ked kupim viac kocikov, tak mi je to jedno ze vanicka je malinka ... ked zijem v meste, nevadia mi male koliecka, ked mam velke auto, nevadi mi ze kocik je velky etc.

este k stokke, ked uz je tu ta diskusia 🙂 mne sa vtedy nepacil ked som hladala kocik, na druhy pohlad ma ale celkom zaujal 😉 je prijemne mat dieta vo vyske stola, nemusiet ho prehadzova do stolicky ked niekde clovek vonku sedi etc. - myslim ze ako mestsky kocik je uplne v pohode... k teutonii - svagrina ju ma teraz a pochvaluje si...

dobrych kocikov je vela, treba asi prihliadnut trosku na vzhlad, trosku na vlastnosti, trochu na cenu a urcite si nieco pre seba najdete 😉 urcite odporucam vyskusat - v lepsich predajnach to nezvykne byt problem...