icon

Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory

miskinadamko
21. jan 2011

Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂

veronka
25. nov 2011
kosta123
25. nov 2011

@veronka - viem že je ale nožičky sa nedajú,,,,,,,strašne hrkajú koliečka,,,ved kukni forum je tu na MK.

kosta123
25. nov 2011

@veronka - no neviem je to na tebe,,,ale prídem mi o dost vačí ten zadok ,,,,,zbytočne ,,,,,a má len 2 polohy na chrbát,,to by som nechcela,,,ale ak sa tebe páči,neni o čom 😉

veronka
25. nov 2011

@kosta123 malý bude mať v decembri 20 mesiacov a v kočíku spáva výnimočne, ten zadok je taký kvoli vacsiemu dietati.........jedna poloha je sed a druha pololeh ako mam aj na gessleine, preco by si to nechcela?

veronka
25. nov 2011

@kosta123 pozri tam dole tu fotku maleho

kosta123
25. nov 2011

@veronka - lebo som zvyknutá že si dám polohu aku chcem,,,,,si to nastavujem ťahom šnúrky... neviem a zdá sa mi taký čudný,vzadu tá konštrukcia ,,,,ale 100 ludí 100 chutí,,,, 😉

kosta123
25. nov 2011

@veronka - a už si mala niekedy golfové palice??? ja som mala na to iné nervy,,,jednou rukou šoférovať nehrozilo,,,takže sa mi zle volalo,jedlo,,,, a hlavne dole rozkvetom ,,,otras.

veronka
25. nov 2011

@kosta123 nemala, ale mozem skusit....niekomu vyhovuju, ja byvam na lanskej a ked pojdem na rozkvet tak autom, alebo busom 😀

kosta123
25. nov 2011

@veronka - ved uvidíš,,,možno budeš spokojná,ale celkovo sa mi lepšie šoféruje ked je spojená rúčka.Preto som aj Liru vymenula za Espiro,
A ideš nový kupovať?

veronka
25. nov 2011

@kosta123 chcela by som novy, asi ten s nafukovacimi kolesami, či čo mysliš, bude lepši ten s umelymi odpruženými? a že s nafukovacimi je vhodny aj na zimu

kosta123
25. nov 2011

@veronka - asi nafukovacie.

leelyanah
30. nov 2011

@zajo79 ahoj, chcela by som ta poprosit o radu. Vidim, ze dost sa vyznas v teme kocikov a poznas PP Pliko Switch. Co by si tomu modelu vytkla ako minus? Je dost masivny aby sa pouzival s vanickou od narodenia (od januara)? Cesty mame asfaltove, po trave a v lese s tym neplanujem chodit. Bojim sa konstrukcie, ci nebude nejaka rozhrkana kvoli dazdnikovemu systemu zlozenia. V zlozenom stave je dost dlha, okolo 107cm, ale kocky na inych forach vraveli, ze v pohode ju dostali do kufra fabie.
Mam moznost kupit ju v trojkombinacii vratane tasky, sietky za 660 eur. Cakala som trosku nizsiu cenu na tento model. Pri 700e sa zacinaju predsa drahsie nemecke kociky. Co by si odporucila?

zajo79
30. nov 2011

@leelyanah bude rozhrkana... aspon pliko switch... a to je aj dost tazke. nemas si ho moznost vyskusat niekde? ked tak kup pliko - to je okolo 300€ a vanicku dokup.

leelyanah
1. dec 2011

@zajo79 je nejaky rozdiel medzi konstrukciou pliko a pliko switch? Ja som bola v tom, ze iba predne kolieska su ine (pliko ma take zdvojene). Ked pises, ze bude rozhrkana, tak sa potvrdili moje dojmy... Videla som pliko switch nazivo, teta v obchode ukazala vsetky jeho funkcie. Co ale sposobuje tu rozhrkanost? Bude to s tym systemom zlozenia na dazdnik?
Fakt som mala dojem, ze este aj polske kociky su stabilnejsie od PP Pliko Sw... Potom ale nechapem, preco si ten kocik tolko bab vychvaluje.

kiwi82
1. dec 2011

ahojte baby, aky fusak použivate do jane nomad alebo slalom? ja mam viacero fusakov aj jane original aj emitex ale všetky sa mi kĺžu. lebo aj ten poťah na kočiku aj na fusaku je taký klzký, potom sa mi tam malá zošmykuje. a ešte mi vadí na nomade aj slalome, že sa nedajú dať opierky chrbátika kolmo. joooj uz som z tych kocikov na nery, uz som ich mala niekolko a fut si daco najdem 😀

zuzikkaa
1. dec 2011

@kiwi82 preto som sa slaloma zbavila,,koli tomu sikmemu sedeniu a vysokemu madlu 😖 😠 😒 maly rad sedi zaveseny na madle a tu sa furt mrvil...uz som zistila ze potrebujeme vodorovne sedenie 😅 aj ked sa uz velmi nevozime,,vyhrava quinyy 😉

kiwi82
1. dec 2011

@zuzikkaa a ktory guinny mate? je vhodny aj na zimu?

zuzikkaa
1. dec 2011

@kiwi82 tak na zimu je neprekonatelny freestyle 😅 a mala som aj zapp len tak narychlo do mesta...tato znacka sa mi zatim najviac osvecila 😉

kiwi82
1. dec 2011

@zuzikkaa na zimu je fajny aj gesslein trend aj ten som mala, mam ho teraz na chate, taký menší tank 🙂 A nevies, ake kociky z tych lepšich maju sedačku, ktorá sa dá sklopiť do kolmej polohy na sedkanie? Ja mam na sportiak také požiadavky ale neviem, či taký vôbec existuje 😕
- vhodný aj pre staršie dieťatko tak do 3 rokov
-polohovatelný až do lehu
-polohovanie nožičiek a dostatnočné miesto a pohodlie pre dieťatko
-spojená rukoveť
-otočná sedačka
-sedadlo aby sa dalo dať kolmo do pravého uhla
-strieška aby sa dala stiahnuť takmer až k madlu (proti vetru, snehu, slniečku,...)
-dobre ovladatelný
- aspoń trochu odpružený
-elegantný a zároveń vhodný na každý terén
-aby sa dieťatku v nom nešmýkalo
a viacej ma momentálne nenapadá. Tak existuje taký??? 🙂

luciferkax
1. dec 2011

@kiwi82 ahoj. my máme tento http://kociky.heureka.sk/dema-pure-step-easy-pl... a zdá sa mi celkom fajn 🙂

zuzikkaa
1. dec 2011

@kiwi82 hehe,,tak okrem nejakych 2pozadovanych bodov je to ten spominany freestyle
- ma sice polohovanie noziciek ,,no ma to tak ukoncene ze vacsie dieta (cca 2roky a viac) si musi dat nozicky trosku bokom 🙂
-je vhodny do kazdeho terenu,,ale elegantny asi nie 😀
-inak splna vsetko-vodorvne lezanie,,sedenie v pravom uhle,,v sede sa da strieska stiahnut az dole..odpruzeny,,otocny ,,nosnost do 20kg 😅 😅 😅 a fakt sa ovlada jednou rukou!
ale zalezi ci ti vyhovuje 3kolka ci 4...velke-male kolesa atd...ale to rovne sedenie by mali mat kociky co maju otocne sedenie
(gesslein,,hartan,,teutonia,,cam-ale na tomto je polohovanie noh zaroven s opierkou,cize ked drobec sedi tak mu visia nohy,neda sa to polohovat samostatne... 😉

kosta123
10. dec 2011

Ja som stále nič dobré na zimu nenašla 😒 poradte niečo z vačšími kolesami,nánožníkom,ale nech to nieje veľké obrovské ako tie tanky TAKO a podobne 😀

kosta123
10. dec 2011

@veronka - kúpila si ten kočík??

veronka
11. dec 2011

@kosta123 este som ho nekupila, asi az na jar, aj to neviem, ci mi vobec prejde. Naco ti kocik s velkymi kolesami, ved zatial sneh nemame a mozno ani vobec nebude :D v zime prejdes aj s mensimi kolesami

kosta123
11. dec 2011

@veronka - a čo ak sneh bude?? my chodíme kade tade aj do terénu na dlhé prechádzky, do hôr a tak...

veronka
11. dec 2011

@kosta123 aký maš teraz kočík? iba espiro?

kosta123
11. dec 2011

@veronka - hej iba.

something
29. dec 2011

Ahojte. Ja by som potrebovala vediet nazor na tento kociarik
http://www.svetkocikov.sk/kociky-tako/687-capti...
Je to nase prve babetko a teda vobec netusim podla coho vyberat. Ale mam taku predstavu ze by som chcela nafukovacie kolieska a pevnu kontrukciu. babetko by sa malo narodit v july, tak aby sme ho aj maximalne vyuzili. Dakujem