Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory
Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂
@something - ako je to na tebe,ale v živote by som nechcela mať kocík značky TAKO a už vôbec nie taký velký ,mohutný, ťažký kočík......ja som taký mala a športák som ani nepoužila a hneď som to predala.Je to strašne robusný kočík, a vlastne konštrukcia by ti zostala aj pri športáku,,,,no najlepšie vidieť osobne či sa ti bude páčiť.A záleží aj od toho ako velký máš výťah ak bývaš v bytovke,,,je to o hubu 😒 vopchať sa dovnútra aj z 1 osobou.
Ja pri druhom dieťati určite budem kupovať len zvlášť hlboký kočík a potom len nejaký golfáč. 😉
@something ahoj, zameraj sa na velkost vanicky, dalej na kolesa,ci sa da hupat, ci poskladas kocik do auta, ci sa na podvozok da nakliknut autosedacka- to je velmi prakticke. 😀 . Aspon to boli moje kriteria vyberu. mala som inglesinu Magnum a teraz sportovy baby jogger city mini. Pri druhom by mohla byt inglesina sofia alebo nieco podobne potom sportovy zostava baby jogger. podla mna je lepsie mat najprv kocik cisto len hlboky a potom sportak. tam sa prihliada znova na ine. a este som zabudla polohovaci chrbatik u hlbokej verzii - ma ho inglesina sofia aj magnum a peg perego- je to super najmä ak babo uz chce aj chvilu pozerat na svet 😀 😀 😀
TAKO niee ☹
@something a este som natrafila na toto.ak by som mala teraz kupovat kocik, zaujimal by ma, ale len ako hlboky. http://www.tomsta.sk/product/el-jot-kombinovany...
och trie kolesa sa mi nejak nepacia. No teraz celkom rozmyslam na casualplay s4. Hm, tak Tako teda skrtam aj ked to bol vcelku favorit, ale len z obrazka. skusat ich budem podla vyberu. dakujem
Uvazujem o 3-kombinacii (termin sa blizi🙂).
Mam ale niekolko pomerne urcujucich poziadaviek:
- mame maly vytah a potrebujem max. rozchod kolies 60 cm, aby mi kociar vosiel do vytahu a max 100 (mozno 110, zabudla som rozmer vytahu) cm na dlzku, pricom ale aspon jeden z tych rozmerov by mal byt mensi, kedze do vytahu sa musim zmestit aj ja a aj pes (cca velkosti kolie, trochu stihlejsi) - co je uz dost velky problem
- potrebujem, aby kocik bol lahky - k vytahu musim totiz prekonat este 8 schodov a nie som ziadny kulturista
- potrebujem, aby bol kocik ovladatelny jednou rukou, kedze sa mi moze stat, ze v druhej budem mat voditko - nemam neposlusneho psa, ale ked hara fena, potrebujem celu ruku na to, aby som ho udrzala
Mala sa ma narodit zaciatkom aprila, takze predpokladam prechod do sportaku z vanicky niekedy na konci septembra, takze by zrejme nemala mat problem s tym sa do nej zmestit, aj keby to nebola super priestranna vanicka, kedze este nebude treba hruby fusak.
Poradili by ste mi nieco?
Zatial som uvazovala o Inglesine Avio. Vyhodu vidim v tom, ze je fakt skladny aj v rozlozenom stave (nazivo sa mi pacil, ale pozerala som ho, ked som este poriadne nevedela, co si mam vsimat) a keby som nahodou zistila, ze to v tom vytahu nejde, tak pri tom rychlom skladani vidim mensi problem v tom zlozit vanicku, zlozit podvozok, nalozit do vytahu a na prizemi zas rozlozit ako ucit svojho psa, ze ja pojdem vytahom a on si ma 5 poschodi zbehnut sam...
Ono to znie dost hlupo, ze vyber podriadujem okrem ineho aj psovi - ale tak vytah nezvacsim, psa nevyhodim a nemozem sa spolahnut na to, ze kazdu prechadzku zvladnem s babom v satke alebo v nosici (aj ked aj to planujem).
@ivanka.7 kvoli sirke ziadna 3-kolka. aby boli stabilne, musia byt sirsie ako 4-kolky. tym sa ti dost zuzi vyber.
mne napadla teutonia cosmo (57 cm), pripadne hartan racer gt (59 cm).
samozrejme je ich ovela viac, ale mne sa pacia tieto 🙂
prosim nejake rady alebo link na nejake kociariky . 😖
@adulik23 @veve39 dakujem za tipy, hartan mi odporucili uz v predajni v retre, len mne tam prisiel dost tazky (na prvy sup som ho neudvihla, ale zas som sa velmi nesnazila, kedze tazke teraz velmi nemozem zdvihat; ale sestra ho zdvihala a vravela ze nie je az taky lahky; oproti tomu som Avio zlozila zo stupienka ako nic).
Tu teutoniu pozriem, dakujem, uz som sa na nu sem tam narazila, ale prestudujem lepsie 🙂
@ivanka.7 este mozes vyskusat taku malu pomocku, ktoru som aj ja skusila (uz mam PP GT3 a strasne sa z neho vytesujem). vsetky tie kriteria, ktore potrebujes zadas a pomoze ti to vybrat najvhodnejsi kocik http://www.kociky.sk/aky-kocik-vyber. tak snad ti to pomoze rozhodovat sa 🙂
@pepiminarik Tam uz som niekolkokrat skusala🙂 V podstate mi tam vysli len Peg-perego Pliko a este aj to si musim pohladat vzdy kociky s "celou" ruckou 🙂 takze vo finale mi tam vyjde Pliko Drive Modular ako jediny kociar, len vo viacerych verziach🙂 Na tej stranke totiz niektore znacky uplne chybaju 🙂 Ale urcite pojdem pozriet aj tie🙂
Inak vcera som u nas videla nastupovat do vytahu pana s kociarom, tak som sa ho pytala na znacku a pozrela sa, kolko ma miesta vo vytahu a vyzeralo to, ze s tym kocikom by to slo - bola to teutonia cosmo🙂
@nana85 Urcite nechodim :D Chodniky tu mame relativne ok, v zime odhrabavaju sneh celkom spolahlivo, pediatricku, co som si vybrala, mam jednym nizkopodlaznym busom a vchod do detskeho oddelenia polikliniky je s najazdom. Keby sme sli niekam k rodine, tak tam sa to tiez da a keby sme sli na hory, tak si poziciam terenny kociar (alebo vezmeme satku a nosic na zly teren a po hoteli a podobne nam bude stacit aj "mestsky" kocik).
potebujem poradiť....mimi čakam na začiatok apríla a neviem sa rozhodnúť. Teda páči sa mi cam cortina,maxi cosi mura 3... Chcem trojkombináciu,trojkolku. Tieto kočíky mi sedia, majú to čo potrebujem, ale chcela by som niečo lacnejšie...viete mi poradiť?
@mandarinka333 kup taky co sa ti paci ale pouzity 😅 niekto predava uz po roku a tak ho kupis este v zaruke,,a aj teba mozno po par mesiacoch omrzi 😅
@mandarinka333 ahoj, ja mam cam cortina x3... vcelku ok ale musela som dokupit nafukovacie kolesa a ledva som ich zohnala... na povodnych kolesach hrkalka jak slak... lacnejsiu alternativu sme mali bexu, b3 myslim to bola...
@mandarinka333 ja by som ti odporucila namiesto trojkombinacie kupit len hlboky na zaciatok... je mozne ze male sa ti uz v zime do vanicky nezmesti (vo fusaku, zababusene)... niekedy v jeseni si potom mozes vybrat sportak... pri prvom kociku zistis, co vlastne od neho ocakavas a budes mat este aj nieco nove... 😉 🙂 znacku ti radit nebudem, mali sme Stokke a ten bol uzasny, ale nie "lacnejsi"... ako pisala @zuzikkaa niektore baby predavaju kocik aj po par mesiacoch, takze este aj zaruku budes mat... 🙂
ja som mala dievcata krasny velky priestrany kociarik Stegi este ho aj mam je to hlboky s vekou vanickou velke kolesa a dal sa hojadat to bola u mna priorita cez zimu sme mali 5mesiacov takze neriesila som problem s fusakom maly sa vozil aj spinkal skoro do 10mesiacov bola som spokojna potom som kupila si buginu Peg-Pegro a tiez maximalna spokojnost velky priestrany polohovatelny sportiacik 😉 😉 😉
potrpim si na bezpecnost, ale moja kamaratke to priam prehana. prave cerstvo kupovala kocik a kedze sa docitala to co sa docitala (tiez som z toho bola trosku vyvedena http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2538-Test-koci...), kupila si kocik znacky bugaboo http://www.kociky.sk/znacka/bugaboo ...
@kristimikova tie testy vyrobcovia napadli.. Kociky boli zaradene do kategorie potravin, a moje deti neokusovali kocik.. Mozno akurat madlo ale to sa da riesit hryzatkom ...
@miskinadamko ahoj, mozno by si mi mohla pomoct alebo niekto iny - ja hladam kociarik podla tychti kriterii-
najlepsie sportovy, do 10kg, skladny dobry do auta, s nie velmi malymi ani velkymi kolieskami, s gumennymi najlepsie, lahko ovladatelny, do hmotnosti 18kg a viac. najde sa?? 🙂 🙂
@crapula my mame inglesinu avio, mozem len odporucit... sklada sa ako golfac, ale rucku ma spojenu, je stvorkolka... skus ist do nejakeho obchodu a posad malu do kocika... uvidis aky jej bude, ci sa jej zapaci.... (my sme takto vyradili dva kociky.. pacili sa nam, ale malemu bola kratka chrbtova opierka a hlavou sa dotykal striesky, mal necely rok a pol a nie je nejaky vysoky na svoj vek..)

Alebo este toto
http://www.tako.sk/captiva-slide
poradte mi pls 😉