icon

Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory

miskinadamko
21. jan 2011

Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂

kaja79
16. jan 2012

@crapula ahoj, ja mam baby jogger city mini...kuk sem http://www.originalbabyshop.sk/city-mini-4-kole.... Som max spokojna. Velka vyhoda je vo velkej strieske a dlhej opierke chrbta. Kocik sa tlaci lahko, kolesa su tiche- nehrkocu. Sedacia cast je velka, v zime sa babo v pohode zmesti s fusakom. A ak chces dobre skladny, tak tento sa sklada rychloa a lahko na placku. Pozri aj video.

fretka
22. jan 2012

Ahojte dievcata. Co hovorite na "travel systemy"? Ja by som to asi viac preferovala pred trojkombinaciou. Babo sa narodi koncom aprila na Slovensku. To budem mat pozicanu hlboku vanicku na mesiac, ale potom sa vratime do Azerbajdzanu kde je jun-september velmi teplo a pride mi, ze malej bude v klasickej vanicke velmi teplo a vonku aj tak nevydrzime velmi dlho, tak by som ju supla do vajicka / autosedacky, alebo satky. Autosedacku tiez nebudeme pouzivat casto, nebudeme mat auto, iba na sem-tam prevozy k lekarovi (taxik), alebo pozicane auto. Ide mi hlavne o dobry sportiak, kde by som ju mohla dat napr. uz v 4. mesiaci. Mate niekto skusenosti s travel systemami? (kombinacia sportiak a vajicko do auta) Ak ano s akymi? Vopred vdaka za skusenosti.

dosa
23. jan 2012

@fretka vajicko nie je na denne kocikovanie vhodne, len ne nevyhnutny prevoz v aute... ak rozmyslas nad travelsystemom, tak celkom dobra je kombinacia zapp xtra a vajicko maxi-cosi... sedacka sportaku je otocna smerom, aj do porotismeru jazdy, mozes v nom vozit dieta tak od cca 4 mesiacov a kedze je u vas dost slnecno, tak ma aj celkom dobru strechu - oproti ostatnym 😉 mame odskusane, xtra pouzivam este teraz, ked ma syn 2,5 roka

kiya
7. feb 2012

@jenie123 prosim ta, citala som tu neikde, ze mas hauck malibu (2011?? ) je dobry? moc moc by som ho chcela... ako yzeraju koliecka po dlhsom pouzivaNI??vdaka za odpoved...

jenie123
7. feb 2012

@kiya ja som s nim spokojna.. kolieska su trochu opotrebene, tie nase kamienkove cesty a zle chodiky na nich aj nechali stopy.. ale inak je super.. mala mi v nom stale spinka.. 🙂

kiya
7. feb 2012

@jenie123 dakujem za rychlu odpoved 🙂 ktovie, ci sa niekde daju kupit nahradne koleiska 🙂 nikde vynucham... 🙂 takze spokojnost stale.. som citala, ze niekedy skoro pred rokom ste ho zacali pouzivat... ja by som chcela, aby mi uz vydrzal do konca... takze este buducu zimu, ale uz asi len tak sporadicky, uz bude viac a viac bezkat... zatial je krpatejsia (este nema ani 80 cm a ani 10 kg 🙂 a to ma rok aj 5 mesiacov.. a je to 2011? lebo na 2010 sa vraj lamala kostra...

jenie123
7. feb 2012

@kiya teraz neviem ci to je 2010 alebo 11.. Skusim zistit a dam vediet.. 🙂 my ho pouzivame rok v kuse.. Teda cez leto normalne vonku, ale teraz na zimu len doma.. Na von mam klasicky s nafukovacimi kolieskami.. Inak neviem si predstavit ist s tymto kocikom snehom.. To musi byt makacka.. Ale neskusala som.. Nasa ma 19 mesiacov a tiez je taky prcek.. 10 kilo a vysku ani neviem, ale vela jej neni.. 🙂

kiya
7. feb 2012

@jenie123 ja mam teraz muru 4 a rozmyslam, ze si ju zatial necham, aj ked mm asi nebude suhlasit a predam ju az po buducej zime.. co ak by nahodou prekvapila a celu zimu snezilo 🙂 takze ani mensi teren nezvladne? chcela by som obcas skocit k vahu tu u nas je to kusok a radi tam chodime... 🙂 teda usudzujem z toho, ze si ho nevies predstavit v snehu 🙂

jankaba1
7. feb 2012

Tatino kupil trojkolku Peg perego GTS, pouzivanu ale vo vybornom stave a som velmi spokojna,novy v Auparku stal vyse 800 eur, takto kociar stal 350 eur...je tam vajicko so zaklanou, vanicka a na neskor sportovu cast..

aliza
7. feb 2012

@fretka ja mam peg perego pliko switch a maximalna spokojnost. Mam aj autosedacku, lahko sa naklikuje na konstrukciu. Sportova cast je v oboch smeroch a je fakt dost velka, maly bude mat 17 mesiacov, ma vyse 81cm(merane davno) a este stale spi ako vo vanicke, pekne sa zmesti na dlzku a nohy mu nikde nevisia. Opierka chrbta ide do uplneho lahu, cize sportiak je vhodny od narodenia, my sme vanicku ani nemali, nebolo vobec treba a maly sa narodil v septembri.
Jediny problem je, ze autosedacku davas na konstrukciu, nie na sportovu cast, to ma myslim klasicke pliko, nie switch. Ale pre mna bola sedacka otocna v oboch smeroch priorita, doteraz je maly tvarou ku mne.

jana26
7. feb 2012

kto ma skusenosti ? Espiro GTX

vrn
9. feb 2012

Ahojte, najde sa niekto kto by mi vedel poradit? Hladam sportovy kocik polohovatelny do lahu, korbicka naklikavacia na obe strany, odpruzeny, kolesa nenafukovacie (stacilo mi defektov), s dobrou strieskou a odvetravanim a dostatocne priestranny pre velke a naobliekane dieta aj v zime. A relativne skladny do auta. Nechcem golfac, potrebujem ho viest jednou rukou ked drzim starsie dieta. Uz som pozerala tolko kocikov ze som z toho magor 😝 Poradite nieco zaujimave co mate odskusane?

kiaora
19. feb 2012

@tbasnak Ahoj, suhlasim Maclaren Techno XLR je asi najlepsi golfac na trhu...nevies mi poradit, kde by som si ho mohla obzriet nazivo??? cez google som nenasla ziadny kamenny obchod...naozaj su rucky vyskovo nastavitelne az do 114 cm? som dost vysoka a zhanam najvyssi golfac zo vsetkych...dik

tbasnak
19. feb 2012

@kiaora ked sme my kupovali, mali ho nazivo v predajni Pre deti na Kosickej ulici, v Ba. A urcite maju Maclareny aj v Babymarkete na Vajnorskej. Tam maju aj doplnky k Maclarenom a aj vsetky modely vystavene.

tbasnak
19. feb 2012

@vrn skus Bebe confort Loola Up. Tie poziadavky co pises splna. Ja som ho mala a bola som spokojna. Je super skladny, ako golfac, ale ma spojene rucky- madlo. Naklikavaci na oba smery, dobre odpruzeny, plne gomene kolesa, poloh. Az do lahu, potah obojstranny- 2 rozne farby, ma aj predne madlo, velku striesku, ktorou sa da dostatocne prekryt dieta ak je slnko, vietor alebo ak spi. Podla mna velmi prakticky sportacik. Najlepsie je odskusat si ho, neviem odkial si, ale ja som ho nazivo videla v Ba v Brendone a v kocikove v Ivanke pri Dunaji.

vrn
20. feb 2012

@tbasnak dakujem za radu, pozerala som od Bebe high trek ale radsej by som stvorkolku 🙂

sofhia
25. feb 2012

Ahojte kocky, viete mi poradit na leto pre skoro 2 r. dieta lahky a lahko skladny kocik do auta - sportak ci buginu. urcite chcem aby bola spojena rucka, a aby bola pevna sedanka aj chrbatik, aby bol pohodlny na spanie.
hmotnost do 7-8 kg. kolecka radsej nenafukovacie. dakujem. chcem ho na cestovanie.

kosta123
4. mar 2012

@sofhia - no to som sem presne išla napísať 😀 😀 😀 presne taký hľadám.
Baby poradte! 😎

ilona3
4. mar 2012

@kosta123
@sofhia
ja mam espiro magic a som spokojna. jedine co mi vadi ze ma maly kosik
http://www.google.sk/search?q=espiro+magic+4&hl...

kosta123
5. mar 2012

@ilona3 - ten mám momentálne.

ilona3
5. mar 2012

@kosta123 a nie si spokojna?

kosta123
5. mar 2012

@ilona3 - som som, ale najskôr som mala LIRU 4 a nechcela som golfové rúčky tak som kupola espiro so spojenou rúčkou,,,ale zdá sa mi byť tá časť na nohy krátka,tak preto aj rozmýšlam nad niečim iným aj pre väčšie deti - dlhšie.

ilona3
5. mar 2012

@kosta123 aj mne sa pacila najskor lira ale presne pre tu rucku som zvolila magic. mne spava maly cez den iba v kociku a zatial sa vyspi v pohode. ked nespi tak ma nohy dole takze mu to nevadi. dokonca teraz v zime ked tam je vo fusaku ma nohy sklopene a hoci som si myslela ze mu to bude vadit v pohode prespi aj 2-3 hod v kociku.

ilona3
5. mar 2012

@kosta123 este mam doma stary golfac po starsich detoch klasicky a vyzera dost vacsi ale tek som to merala magic ma tu vyklopnu cast na nohy kratsiu asi o 3 cm a sirka a dlzka sedadla a chbatika je rovnaka +- 1cm.

tatianka7
5. mar 2012

Ahojte babulky,chcem sa vás opýtať,aký kočík sa dá poskladať na minimum do škody fábie-máme Coneco Mustang,som s ním nadmieru spokojná,nemenila by som za nic,ale nezmestíme sa a často cestujeme 😒 .Synáčik bude mať tri mesiace,ale už sa vozíme v športiaku,poradte prosííím, 😀

sofhia
5. mar 2012

@kosta123 pocuvaj, ale ty si chcela kocik aj pred cca rokom, ked som aj ja hladala.. odvtedy mam Jane Nomad, nedam nan dopustit.. ale teraz mam objednany Teutonia Solano, tak dam vediet, ked pride.. ja len z 2.ruky.

sofhia
5. mar 2012

@ilona3 dakujem krasne, vyzera dobre, akurat som nenasla fotku zlozeneho..ale u z mam objednane, tak hadam bude dobre.

kosta123
5. mar 2012

@sofhia - hej hej ja už som ich mala 😀 😀 😀 😀

sofhia
5. mar 2012

@kosta123 schvalne, kolko? a preco ich stale menis? ci zmena je zivot? alebo chcse robit poradenstvo... 😀 😀

sofhia
5. mar 2012

@tatianka7 urcite nuna