icon

Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory

miskinadamko
21. jan 2011

Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂

kosta123
5. mar 2012

@sofhia - len 7,ale nemám v tom zase mániu,,,ja som skôr kúpila a na kšeft predala,a chvílu aj používala.
Mne sa nepáčia kočíky ,kde sú v predu po 2 kolieska ,čiže 4.

sofhia
5. mar 2012

@kosta123 hmm, tak to mas trosku obmedzeny vyber 😀 mne sa nepacia trojkolky. tak super, ze si aj zarobila.

kosta123
5. mar 2012

@sofhia - siliť to už nebudem,kúpim nekúpim, len som chcela vedieť či je aj nejaký pre dlhšie deti.

katka_grac
5. mar 2012

@tatianka7 ja narvem do fabie kratkej cam cortina x3... ale na leto idem kupit chicco liteway... len koli autu.... nechcem cortinu stale skladat a rozkladat...

tatianka7
6. mar 2012

Aha,ja som si myslela,ze Cortinka je väčšia.Inak,prvy kocik ,ktory som chcela,bola cortinka-tato trojkolka.Upustila som od nej,lebo blizko nas nikto nepredaval a ja chcem kazdy kocik vidiet nazivo ...Ach jaj...

kiwi82
6. mar 2012

dievčatá ahojte, hľadám kočík, mám kriteria ale obávam sa, že taký aký chcem ani neexistuje. Takže športový - ľahký, tak do 7kg, spojená rukovat, aj pre vascie dietatko na 2 a viac ročkov, polohovatelný, pohodlný pre dieťatko ale zároveň malých rozmervo - čo sa týka koliesok a ich rozpatia, rada by som ho vtrepala do bytového výťahu s bezpečnostnými dvierkami. a ešte keby sa dalo tak aj aby rúčka bola nastavitelná. tak čo? nájdem taký? asi nie, že? do toho pidi výtahu sa mi zmestili baby design mini a mark 3 ale to fakt len tak našikmo, proste už som mala ten systém. len u toho mark3 už nám bola krátka chrbtová opierka. dakujem za rady 🙂

lukra
7. mar 2012

Ahojte dievcata. Prosim viete mi poradit, co sa tyka kocika Tako warior-Enza Aro Team. Najviac ma oslovil z videnia , nie vyskusania, kvoli dobremu ukrytiu dietatka pre pocasim warrior, vacsou vanickou (tusim 82cm). Neviem z hladiska ovladania, ale je to taka obdoba x landra? Mam ponuku aj na Enzu, co som pisala, ten uz vobec netusim. Viete mi ich trochu porovnat? Dakujem za ochotu.

nana85
7. mar 2012

@kosta123 Mati alebo vyskusaj ten britax b-agile,ten je isto aj pre väcsie deti

nana85
7. mar 2012

@kiwi82 a inglesinu avio si neskusala?

martuska75
7. mar 2012

@kiwi82 nie som expert, ale do 7 kg tipujem že zoženieš skôr nejaké golfky (typom, nemyslím podľa tvaru rúčky) ako plnohodnotný šporťák. Mám brio go a to je myslím fakt z jeden najľahších šporťákov a má 11,5 kg.

katka_grac
11. mar 2012

@kiwi82 baby jogger city mini... rucka sa sice neda polohovat, ale inak ok... chrbtova opierka vaaaazne dlha... skladny, skladanie vyriesene fantasticky... kilov pisu vyse 16, ale ja som ho doma vazila a ma 7,8kg... a ma paradnu striesku na leto...

katka_grac
11. mar 2012

@tatianka7 no ona je dost velka... jedno koleso musi ist dole... teraz som kupika baby jogger city mini...

elka74
13. mar 2012

ahojte. má niekto skúsenosti s kočíkom Foxy Bertoni?

tatianka7
13. mar 2012

@katka_gracdaj vediet,ako si s nim spokojna .Inak,ja som tiez uz poskulovala po Chiccu Litteway,ale to az ked drobec podrastie..predsa len ma ledva tri mesiace..To je ten,kde si vies golfacove rucky nastavit jak chces,nie?ci?A este je mojou platonickou laskou Maxi cosi mura 3..len ta je pre mna eurickovo absolutne neodstupna 😒 ...

vivusika
13. mar 2012

@kiwi82 ja som mala Fusion Zopa ten bol ľahký a pomerne spratný, potom Jané slalom - tam bola uvádzaná hmotnosť 8kg, len bol dlhý, ale do výťahu sme sa vopchali ja 😀 , kočík a aj dcéra, síce natesno s otočeným kolesom, ale vopchali 😉

stanislavao
13. mar 2012

Ja som pri prvom synovi mala hlboky kocar klasicky Steggi Lux a bola som maximalne spokojna. Velka vanicka, dobre kolesa, stabilna konstrukcia, super vozik. A sportovy mame Zopa Fusion a nedam nan dopustit. neni drahy, je velky, velmi pohodlny na spanie, neni tazky, sup do kufra raz-dva. a buginu - golfky sme mali Coto Baby Soul a bola som s nim tiez spokojna - polohovanie chrbta aj noh, velmi skladny, lahky a na golfky mal super konstrukciu a nebol drahy. isteze su aj omnoho lepsie kocare, ale aj omnoho drahsie. cize toto su moje naj. mala som golfky aj Dema Handy New, ale tie nemali polohovanie noziciek, ale inak bol fajn.

mimca20
14. mar 2012

Ma niektora z vas skusenost s tymto kociarom?? Baby Point Flash

aninenka
14. mar 2012

Maminky, poznate kocik Hauck Viper 2011? Co na neho hovorite? 😉

xlea
14. mar 2012

@kiwi82 co tak babyjogger city mini? ten sa mne zmesti takmer vsade... skladanie nema konkurenciu a tazky tiez nie je... do 8 kg sa zmesti

kiwi82
14. mar 2012

ahojte dievčence, tak už mám kúpený od jednej pani tu na MK jane energy, ešte mi nedošiel, netrpezlivo už na neho čakám 🙂 síce nemá spojenú rukovať ale je malý skladný a ľahučký, dá sa polohovať, len madlo nemáme. to budem musieť niekde pozhánať. 🙂

katka_grac
16. mar 2012

@tatianka7 ktory myslis ako som spokojna? chicco som nakoniec nekupila, ale baby jogger city mini...

tatianka7
17. mar 2012

@katka_grac Jaj,je jeden golfac,chicco,mal by byt suprovy-ze si vies na nom rucky otocit do troch poloh..

katka_grac
17. mar 2012

@tatianka7 no jo, skusala som ho v predeti, aj spojit sa dali takym nadstavcom... neviem ale ako sa volal...

tatianka7
17. mar 2012

@katka_grac Waaw, tak to je naozaj? mne sa videl uzasny,ale nie je kratky,lebo my mame priam male slonica 🙂 ..myslim,ze je to Chicco multiway..ale mojou laskou je aj tak Maxi Cosi mura 3.. 🙂 A ze ako si spokojna s baby jogger city mini?

tatianka7
17. mar 2012

@vivusika sorry,ze sa vam pcham do debaty,ale lepsie s otocenym kolom ako s kocikom nastojaka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ..ja neviem pochopit,ako to riesia mamicky u mojej maminy vo vchode,lebo schody z jednej strany ,schody z druhej strany..sedem a pol kilove babo,kilo habov na nom a desat kilovy kocik..akoze wow.. 😎 esteze my byvame v bytovke.. 😝

vivusika
17. mar 2012

@tatianka7 my bývame v rodinnom dome, takže mne veľmi nezáležalo na rozmeroch kočíka 😉 u mňa bolo prioritou pohodlie dieťaťa a dobrá manipulácia s kočíkom. Výťahom sme chodili len k babke...

tatianka7
17. mar 2012

@vivusika No inak aj my tak ,ja som to tiez akosi neriesila..ani skladanie do auta,ani hojdanie ,ani vytahy a taak.. 😀 😀 .Ale aj tak som veelmi spokojna,neviem ,neviem za aky by som menila,keby som mala prilezitost..A este mame maly problemik-maly nam nejak moc vyrastol,tak za chvilku mi bude trcat z vanicky 😀 😀 .Ale o take dva mesiace pojde do sportiaka,jajaj..

vivusika
17. mar 2012

@tatianka7 to už bude super teplučko, všetko okolo uvidí... 😀 neter má Camarello, malúvozila vo vaničke do 10 mesiacov, ale to je taký drobec, bude mať rok a váži 7.5kg

katka_grac
18. mar 2012

@tatianka7 jaj tak mltiway ties v pohodke, ale to som nevedela ze tam sa daju polohovat rucky... hento neviem teda co bolo, ale bola na tom nahodena hlboka vanicka prave, la eze sa to da aj ako len bugina... city miny uplne super... skladanie na jednicku... lahucky-na nete pisu 16kg a ma sotva 8... strieska dokonala... vcera sme boli vonku na nom a uplne super, tichucky... manzel povedal ze nelutuje tu stovku co dal naviac zan... 🙂

tatianka7
18. mar 2012

@vivusika Jeejda,fakt drobec..ved nas ma tolko a to mal predvcerom tri mesiace... ☹ Za chvilku prejdeme z postielky do ohradky,lebo by sme sa prepadli... 😅