Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory
Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂
... no precita som vsetky tipy a nazory, ale ma tu niekto sportovy kocik, ktory sa zmesti do auta na miesto vedla vodica do priestoru pod palubnou doskou - teda do priestoru, kde si pokladate nozky. Golface su sice fajn, ale su dlhe a zvacsa ich musim dat sikmo do kufra, aby sa zmestili - a hned je po uloznom priestore. Nehovoriac o tom, ze ich sedacie casti su dost male. Chcem cestovny kocik, naozaj skladny, lahky, bezpecny. Ja som zatial taky nenasla, viete poradit?
@dionyzka quinny zapp alebo quinny zapp xtra
@jerryjanka pozerala som, tak tento je fakt fajn. Ale zmesti sa tam aj 2 rocne dieta, ta sedacia cast sa mi da prikratka - inak ostatne super.
moja ma 15 mesiacov a ma tam kopec miesta ešte , minule som v nom videla take 3 ročne dietko 😉
@dionyzka
@jerryjanka velmi dakujem, pomohla si mi, budem o nom vazne uvazovat - ma naozaj vsetko, co ma mat 🙂
@dionyzka rado sa stalo ja mam doma oba 😀 aj xtra aj klasicky nepolohovací
@dionyzka aby sa ti zmestil pod nohy, tak neviem neviem, ci nieco take najdes. Ja som skladala zapp konstrukciu a uplne pod nohy sa to neda. Ak chces xtra, tak to musis skladat na 2 casti. Ale ide to celkom rychlo. Ja som ho pouzivala ako podvozok pod autossedacku a ked som chcela rychlo kocik, tak vymenit nastavce a sup sedacku. Mne sa zdal dost skladny. Pozeram prave, ze si z MA 🙂 Mozes si ho prist vyskusat. Ak chces viac info, pisni mi IP.
ahojte chcem sa poradit ak je tu niaka mamicka co ma kocik Baby active jet mohla by mi napisat ako je s nim spokojna dakujem
Ahojte, rozhodujem sa medzi jane nomad a concord fusion ( samozrejme, že z druhej ruky) môže mi tu niektorá poradiť? Ktorý z nich je lepší, lebo sú si veľmi podobné až na kolieska vpredu. Ďakujem
Ahojte chcem sa spytat s manzelom sme vybrali Peg parego Gt3 2012 velmi sa nam paci obom,hlavne koli velkej vanicke a aj sportova cast je az do 3-4 rokov.babatko sa nam narodi v oktobri.mate s nim niektora skusenost?dakujem velmi pekne
Ahojte, síce som vytvorila špeciálnu diskusiu na túto tému, ale až teraz som objavila "kočíkové maniačky", tak sa spýtam aj tu a základné zistenia tam prepíšem 🙂 Viete poradiť, ktoré kočíky majú "korýtkové sedenie", t.j., že detičky v ňom sedia a ležia ako keby vo vajíčku a chrbátik a nožičky sa nedajú polohovať osobitne. Taktiež by ma zaujímal váš názor na toto sedenie a výhody/nevýhody oproti klasickému... Čo sa týka konkrétnych kočíkov, zatiaľ viem o: Bugaboo, Concord Neo, Stokke, Joolz. Vopred dík za ďalšie tipy a postrehy....
@livsa este napriklad quinny buzz, gesslein F2 - mala som buzz, velmi nam korytko vyhovovalo, pre najmensie dietky, ktore este pevne neseedia, malo taky pololah/polosed - takze ked uz nechcel lezat, bol sice vyvyseny, ale komplet chrbatik mal podoprety, aj zadok tym, ze sa s opierkou chrbta polohuje aj sedak a nemeni sa uhol... v klasickom kociku sa polohuje len opierka chrbta, sedak ostava rovno a mala som to pri starsej dcere a sa mi na tom sedaku smykala...
@livsa mam spomenute dva kociky, buzz a gesslein F2 a som velmi spokojna. Jedina nevyhoda, ze babatko v nom neprebalis, ale teda uz aj to sa mi raz postastilo. Pri dcerke som mala klasicke polohovanie a ako pises, bola drobnuska a smykala sa mi tam a nevedela tam sedkat. Vtedy som velmi nechcel akorytkovy kocik. Teraz pri synovi som skusila a trieskam si hlavu, ze som aj pri malej nepouzivala. Inak, nas maly maval strasne koliky a nevedel urcity cas spinkat inak, ako schuleny. Uspavany na rykach, v postielke sa mi hned zobudil. Vyskusala som korytko a super. Spinuskal, ked sa zobudil, tak sa mu ulavilo... A este jedna vyhoda korytka, ze ked dieta zaspi, polohujes cele. Sa mi stavalo, ze ked som polohovala iba chrbatik, tak sa mala zobudila... A este sa stane, ze v korytkovom kociku si pospi aj dcera a velmi si ho chvali. Kedze je uz vacsia, tak vie povedat, co nie a co ano, ci ju nieco neboli.
@livsa este je rozdiel v tych korytkovych kocikoch asi v tom, ze niektore maju opierku chrbta rovnu a niektore taku zaoblenu. pokail mas male dietatko, ze este same nesedi a chces ho aj napolohovat, tak je uplne idealna ta obla, dieta je podoprete aj z bokov a nepada do stran. takto to ma aj moj oblubeny buzz 🙂 ale pozor, keby si sa pren rozhodla, tak tie uplne stare modely mali rovnu opierku, tu oblu maju take novsie, cca 4 roky dozadu? neviem presne kedy sa zacali robit. myslim, ze ked mas takyto problem, tak budes s korytkom spokojna...
@sasrnka a ktory z nich hodnotis pozitivnejsie?
Baby, dik za postrehy 🙂 . Keby tak clovek vedel, ake dietatko sa mu narodi a co mu bude vyhovovat... ?oja starsia bola absolutne spokojna v klasickom kociku, ani ma nenapadlo tiesit "korytkovy", lebo tie sa mi az tak dizajnovo nepacia...
Mate niekto skusenosti s kocikmi TAKO? Nam sa paci Tako Laret, ma dost velku vanicku. Vanicky pod 75 cm dlzky sa mi zdaju strasne male, kedzze budeme septembrovy...
nejake odporucania? dakujem.
@livsa moj maly nechcel byt vo vanicke, teda hlbokom kociku, takze sme velmi skoro presli na sportovy. Porovnanie buzz, pre mna dizajnovo zaujimavejsi, moznost mat 3kolku, ci 4kolku, mozes si dokupit tie kolieska predne. Do minuleho roku boli 2 sedatka. Jedno pre mensie deti, to je take super penove, makkucke 🙂 Oproti gess sa mi zda mensi, lepsie sa sklada(pre mna). Rozklada sa skoro sam. Gesselein - mas aj nahradne zimne kolesa do velkeho snehu. Super hojda, perfektne odpruzenie, da sa nastavit na 2 pozicie. Mne sa zda kocik oproti buzz priestrannejsi, plocha na sedenie/lezanie vacsia. Gesslein nema ale korytko take pevne, ale sedacka ma v sebe niekolko vystuzeni. Neviem, to inak popisat. Buzz je pevny. Na Gesslein mam aj taku vlozku, kde sa da dat penova vlozka a moze tam ist uplne male babatko a bude pekne na rovnom, len trocha nozky hore.. Mam gesslein cocoon a tam je uplne uzasna strieska. Nepremoka, takze velmi nepouzivam plastenku, super prekryje cely kocik, tieni teraz v lete, v zime zasa nenasnezi, nenafuka....vzhladovo to zasa nie je az tak pekne, ale ja tu striesku zboznujem 😉 🙂
@shmoulinka pokiaľ máte záujem o veľku vaničku, tak si vyberte z kolekcie XXL a farebné prevedenie
akékoľvek čo ponúka značka TAKO
kosta123 preco by si nechcela kocik znacky tako??nahodou,ja som max spokojna!!!
jaj tak myslis..ja ze hovoris o kazivosti..no ja take kociky zboznujem 🙂 mne sa prave nepacia tie hrackarske
@kiakocikovsvet dobry den,chcela by som sa vas opytat,ci mate v BJ nejaku predajnu,radi by sme si kociky pozreli,dakujem
napíšte tel.kontakt a nasmerujeme Vás
moj nazor ku kocikom s korytkom ako sedacou castou - myslim si, ze su prilis male, vyhovujuce tak do 1 roka a potom tam dieta zbytocne tlacis, ked nabalis fusak, deku a tak. A tiez si myslim, ze tam skor zohrava velku rolu imidz ako zdravie. Ak zaspite v kresle tiez ste potom celi dolamani
tak preco nechavat dieta spat v sedacej polohe. Sportova cast by sa mala dat do uplne lahu. Moj nazor, kazdemu vyhovuje nieco ine. Kupit v dnesnej dobe kvalitny, priestranny, dostatocne dlhy, primerane odpruzeny so strieskou, ktora nie je len do poctu je problem - a to mam uz nejaky 7 kocik.
ahojte🙂potrebujem poradit ohladne kocika, bude to nas prvy ako aj prve mimco, tak sa snazime zorientovat🙂
moje poziadavky:
- trojkombinacia
- najlepsie trojkolka
- konstrukcia pevna, kolieska, aby nehrkotali, nemusia byt nafukovacie
- vanicka vacsia, mimco sa narodi v oktobri, ciize, aby sa v pohode do nej voslo aj s fusakom
- sportak, aby sa dal otacat v smere aj proti smere jazdy
- sportak, aby sa dal dat do roviny na spanie a aby bol relativne priestranny
- bolo by idealne, keby sa dobre skladal a nebol moc tazky
- vhodny pre vyssie osoby, nakolko sme obaja dost vysoky
- nakoniec, aby aj ako tak vyzeral🙂
cenovo do 1000,- €
ak viete o dakom, tak mi prosim vas dajte vediet, budem vam velmi vdacna🙂
@hela_tn ahoj... skus pozriet teutoniu spirit, hartan skater s, jane, quinny buzz, gesslein vision s ..... vsetko su to dobre kvalitne znacky s pomerne velkymi vanickami a otocnymi sport. sedackami a do tvojho financneho limitu sa urcize zmestia 😉 tak len hod do googlu a popozeraj 🙂
@hela_tn ja mám dosť podobné požiadavky ako ty a zatiaľ u mňa vedie Gesslein F3 2012 ... hoci sa trochu obávam nafukovacícho koliesok a následného možného defektu, ale ako jeden z mála kočíkov má nastaviteľnú rukoväť až do tuším 115 cm, vanička má adaptér, ktorý umožní jej vyššie položenie ( teda je vyššie ako športová časť ) a je dosť priestranná.

@katka_grac Ale to je supeeeer 🙂 .Hlavne,ze ste spokojni..mame z tolkych na vyber-nastastie,ze je aj problem trafit ten naj.. 🙂 Tak v zdravi zoderte 😉