Ako často sa kupuje väčšia veľkosť odevu do 1. roka?
Chcela by som sa opýtať ako často sa dokupuje väčšia veľkosť odevu pre dojčatá do jedného roka. Náš malý má už 3 mesiace a z veľ. 50 sme už na 68. Čítala som, že do roka dieťa vyrastie najrýchlejšie a potom už bude to pomalšie, tak by som chcela vedieť, koľko tak v priemere vyrastie a do akej veľkosti bude asi. Moja svokra neustále kupuje oblečenie a stále kupi už drobčekovi malé veci a neviem jej vysvetliť, že si radšej kupim sama 🙂 preto by som chcela vedieť ako vám rýchlo vyrástli deti z oblečenia, ďakujem.
ani podla mna sa to takto neda...Každe dieťa je iné.napr.moj starši nosi velkosť 110,
mojej kaamošky maly je o mesiac starši a nosi velkosť 98 😉
AKo píšu dievčatá je to individuálne a nie len podľa dieťaťa, ale aj podľa výrobcu. Moja malá ešte teraz nosí niektoré veci čo sú na 6-9 mesiacov a pri tom má skoro 20 mesiacov. Svokre povedz, že nech kupuje väčšie veci, že na teraz máš dosť a do väčších dorastie.
no napr. moja má 16 mesiacov a ešte donedávna jej bola dobrá veľkosť 74, pomaly od 9. mesiacov 😅 . Veľkosť 80 nosí asi tak 2 mesiace. Je to naozaj veľmi individuálne.
presne, je to indi-vindi.... moja ma zajtra 9 mes a stale nosi az na spacie overaly veci 3-6..., takze v roku bude asi na 6-9 🙂
ja si zas myslim, ze do roka sa to celkom da odhadnut, tak plus-minus jedno cislo, pokial nemas nejako extremne dieta co sa velkosti tyka 😉
deti rastu najrychlejsie prveho pol roka, to je tak do velkosti 74 (niekedy 68), druhy polrok je pomalsi, priemerne tak do velkosti 86 (niekedy 92, ale kludne moze byt aj 80). skor ale mozu skreslovat "miery" jednotlivych vyrobcov (nie je 86-tka ako 86-tka 😅 ), niektori siju totiz napr.c. 86 pre deti DO 86cm, ini to zas maju ako priemer (napr. 82-88cm). a potom zas napr. nohavice su casto dlhsie nez by bolo pri danom cisle potrebne 😝
my sme do 5 mesiacov menili cislo kazdych 6 tyzdnov (po 74), potom kazdeho asi 2.5 mesiaca, teraz ma vacsinou velkost 86 (nohavice 80). a nohu 21... 😕
moj syncek ma 5 mesiacov a nosi velkost 74 hlavne a nieco uz aj 80, oblecie este aj nieco z velkosti 68, ale cim vacsia velkost, tym dlhsie ju bude nosit, lebo neskor babatka uz menej rastu, teda ta novorodenecka velkost sa nosi najkratsie, vtedy deti narastu za jeden mesiac aj 7 -8 cm a neskor uz rastu pomalsie, takze pocitam s tym, ze velkost 80 bude nosit dlshie ako napr velkost 56, 74 je mu teraz akurat, to bude moct nosit tak mozno este mesiac - maximalne 2, teda tak do 7. mesiaca veku, pritom je to velkost pisana na 6-9 mesiacov, 80 je na 9-12 mesiacov, takze si aj podla toho vyrataj z akej velkosti kupis ake veci, napriklad moj maly je letny, preto v lete bude nosit tricka alebo kratasy z velkosti asi 86.
moja do 3mes. nosila 56-62
do 6mes 62-68
6-9mes. 68-74 ale niektoré mikinky mala i 86 a boli jej dobre i ked mala 1rocik
9-12mes.74-82
1-1/2roka 86 niektoré i 92
teraz má 19mes.a velkost 86 už nenosíme vobec len 92. a niektoré trická,mikiny,pižamo i 98vel.
ale určite je to individuálne u mojej to bolo približne takto,teda takto si to pamatám 😀
takisto vela zaleží od značky,napr kenvelo velkosti su ovela mensie,napr máme bundu vraj 92,ale sedí na 86 aj menšiu!
Veru to sa tazko radi, ja mam dve deti, jedno ma 6 mesiacov a zacina nosit velkost 74, prvorodena ju zacinala nosit, ked mala 12 mesiacov...
Ale od pol roka obaja pribrzdili, aj Max uz menej pribera a aj rastie... ak povies svokre, nech ti na leto kupuje velkost 80, tak sa urcite trafis 🙂 Bud mu bude dobra hned, alebo do nej v priebehu leta dorastie...
Nasa ma 11mesiacov a nosi 80,takze tabulkova...
starsia dcera bola tabulkova co sa tyka oblecenia prvy rok, potom uz nie, a syn ten je uplne mimo tabuliek od narodenia, ma momentalne 6mes a nosi 80
naša je úplne tabuľková, v polroku začala nosiť 74, teda od 6do 9 mesiacov, a pritom je akože menšie bábätko.. babkám kážem kupovať oblečenie od jedného roka vyššie,takže 80 a viac to podľa mňa ponosí dlhšie.
mala ma 4r.a nosime 116 ale niektore vecičky ma už 122 a maly ma 6 m.a nosime vel.74 ale už som mu nakupila aj vel.80 aby ponosil aj dlhšie 🙂
ahojky, tipujem, že do roka nebude nosiť väčšie, ako 86 číslo, najviac 92, ale vždy závisí od konkrétneho výrobcu... a hlavne, keď ti niekto cudzí kupuje oblečko, tak nech si dobre premyslí čo kupuje a ako veľmi dopredu, nám sa stalo, že malej kúpili zimné veci, ktoré by jej boli ok až v lete a naopak... ak chce niekto urobiť "radosť oblečkom" tak nech radšej kupujú univerzálnejšie veci, čo sa použitia týka a hlavne nie topánky, my máme doma teraz 4 páry zimných čižiem, ani jedne nám nie sú dobré a neviem čo s nimi.... predávajú sa ťažko aj celkom novéveci niekedy... 😖
Baby (ktorym sa narodili deti tak okolo 4kg),pouzivali ste aj velkost 56?Bolo to detickam dobre?
lukas sa narodil s vahou 3750 g a 53 cm - rovno sme nosili 62 ... teraz ma 4 mesiace vahu 7150 a 68 cm a zaciname nosti 74rku 🙂
my sme boli tabulkovy do roka, obidve deti, syn zacinal 56kou dcerka 50
no my mame takmer 6 tyzdnov a stale nosime ze : 0 month, pripadne 52 . 56 su nam este velke... tak som zvedava kedy dorastieme 😅
zalezi od strihu, materialu a vyrobcu - niektore veci nosil takmer cely rok co doslova "rastli s nim" no inac som odkladala a menila veci v komode kazde tri mesiace - tak mi to aj voslo do krabic pekne takze 0-3, 3-6, 6-9, 9-12 - naozaj u nas to takto pekne vychadzalo a to je pritom z tych drobnejsich ;)
@anjelicek26 ty máš 6-mesačné? v pase máš inak deti 😕 😉
ako hovoria baby-skutočne je to tak-čo výrobca, to iná veľkosť oblečka pri číslovaní 😉
ja som kupovala väčšinou slovenské výrobky-a tie sedeli veľkosťou na vek a ľahšie sa mi kupovalo
alebo napr. kupovať 1-2 značky a podľa ich veľkostí sa budeš orientovať 😉

vsetko je aj vec genetiky.Tazko takto povedat, ze kolko cm dieta vyrastie.Moja ma napr. 3 a pol roka a uz nosi velkost 122 -128 🙂