icon

Ako obliecť bábo keď je vonku viac ako 30 stupňov?

pitik
19. aug 2011

Ahojte, mam 3 tyzdnoveho synceka a neviem, ako ho v tychto horkach obliect, ked ideme von, pripadne autom. Doteraz som mu davala bodynko s dlhym rukavom a polodupky, ale vcera bol chudacik strasne spoteny a mam pocit, ze mu bolo teplo. Dost sme boli vo vajicku, potrebovala som nieco povybavovat s manzelom sme sa pri nom striedali. Ako obliekate tak malinke babatka vy? A v com spinkaju? Vcera sme mali v spalni 27 stupnov, inak od 25-26.

Strana
z2
gubcikova
19. aug 2011

@alena76 môj muž sa kúpe v studenej vode,ja v teplejšej no všimla som si že mojej 20mes.dcérke vyhovuje viac chladnejšia voda.von napr.ráno o 8 ideme hned v krátkom oblečení a všetci len zazerajú,ale jej to vyhovuje.ked bola malá som ju bambušila a to mala soplíky stále.teraz už rok ani soplík

halienka
19. aug 2011

@maggie2 s tými babkami máš pravdu tiež, zažila som si svoje, vonku bolo 31 v tieni a svokra do mňa, daj jej ponožky, je jej zima na nôžky 😅 🙄 pozri aj tamto tá má dieťa s ponožkami 😖 som jej povedala, že až keď si dá ona ponožky 😀
@lucia.kl 😕 ty brďo, si nakoniec zo zdravého dieťaťa urobí mrzáka...

lucia.kl
19. aug 2011

@maggie2 ale čo to je za lekárku, keď ti povie, že dieťa okrem dojčenia nepotrebuje nič aj po pol roku, dokonca ani v roku....
ja som sa z mojim dr. tiež neradila o ničom, len sa ma opýtal aké mlieko dávam, si to zaznačil a to bolo všetko, v 5 mesiacoch sa spýtal ako často a kolko pijú mlieka a že môžeme začať skúšať príkrm, dal mi brožúrku aby som si naštudovala...

gubcikova
19. aug 2011

@halienka svokry a mami sú také.moja svokra vždy má studené ruky je jej zima.ked som jej povedala nech opáči nos hovorí je teplý,ale vysvetliť si to nedala

maggie2
19. aug 2011

@gubcikova tomu verím. Ale je zaujímavé, že ja pokiaľ voda vonku na kúpanie nemá aspoň 26-27 stupňov mi je studená a decká sa plačkajú veselo v nej i pri nižších teplotách 😀

lucia.kl
19. aug 2011

@gubcikova ja som na jeseň chodila dlho s babami len v rifliach a ponožkách a body a na tom mikina alebo potom keď bolo chladnejšie tak zateplený svetrík, boli vo fusaku a bolo im tam dosť teplo... ja už som bola v zimnej vetrovke a oni ešte v tom zateplenom svetríku - fakt dosť teplý sveter... no a celú zimu sme boli len v body s dlhým rukávom a vetrovka, žiadne svetre ani nič, a baby vždy teplé, zima im nebola a ak by bola, tak si myslím, že sa ozvú strašným revom...

gubcikova
19. aug 2011

@maggie2 to ano.ona rpi teplejšej vode kričí že páli a pritom ja sa v nej kúpem v pohode

lucia.kl
19. aug 2011

ja bývam s mojou babkou - deťom je to prababka a tá stále, má studené ručičky, je jej zima daj jej rukavičky a podobne, ja som vždy chytala nos a uši, lebo tak sa zisťuje či je bábu zima... no nedala si povedať, ale ja si to nevšímam, moja mama v tomto v pohode...

maggie2
19. aug 2011

@lucia.kl je to asi uhol pohľadu. preto by som sa na tú lekárku nespoliehala, ale snažila si zistiť informácie aj od iných. Práve preto hovorím, že netreba veriť všetkému čo povie lekár. Lebo vieš, niektorí lekári majú už i cez 60 rokov, a síce platí že je nutné sa celoživotne vzdelávať, ale veď vieme svoje...

aspinka
19. aug 2011

jasne ze deti sa daju naucit na chladnejsie a nie velke obliekanie ja som za to je to urcite lepsie ako preobliekane deti ktore teraz vsemozne stretavam. a najviac som sa bavila vo svedsku pri ich lete o 23stupnov to uz omdlievali od "horka" my v lahkych bundach lebo bolo pod mrakom a oni deti v kociku len v bodyckach kamoska co tam zila hovorila ze niekedy sa jej zdalo ze to prehanaju ked tak malo deti obliekaju ale oni su na to total zvyknuti sa menej obliekat a vela otuzovat a vraj je tam chorobnost deti velmi mala 😀 ja ked teraz stretne mladu mamicku s niekolkotyzdnovym babatkom v kociku ktore ma prikryte spanielskou dekou ale zimnym krytom sa chytam za hlavu 🙄

lucia.kl
19. aug 2011

@maggie2
@gubcikova ja som urobila vodu ako kázali knižky že 40 stupňov a obe baby mi tak vrieskali čo im bola horúca, tak dávam takú chladnejšiu, tú majú najradšej, sú po manželovi aj ten sa sprchuje pomali v studenej 🙂

maggie2
19. aug 2011

@lucia.kl náš kúpací teplomer káže že 38 😀 😀 😀 pri tom čísle je urobená hrubá čiara od výrobcu že OK 😀 😀 😀

lucia.kl
19. aug 2011

@maggie2 bohužial dievča nikoho iného nepočúva lebo doktorka povedala... ja by som to dievča prefackala a doktorke vzala licenciu...

lucia.kl
19. aug 2011

@maggie2 ja som teplomer veľmi rýchlo zrušila, tiež som sa riadila tým OK na ňom ale nevyhovovalo...

maggie2
19. aug 2011

@lucia.kl ad1 nevieš či dievča správne interpretuje čo údajne doktorka vraví. Niekto zase počuje len to čo chce počuť iné neregistruje 😀 Každopádne všeobecne vzaté, ona má zodpovednosť nad svojim dieťaťom, my nie, iba nad svojimi, takže po správnosti by sme sa mali starať len o seba 😀 😀 😀 😀 a nie do druhých. Ale - keď ani mne to nedá 😀 😀 😀

lucia.kl
19. aug 2011

@maggie2 😀 tak to ťažko posúdiť, našťastie mám dobrého lekára, má už cez 50 ale stále sa učí 🙂

vodnarky
19. aug 2011

@lucia.kl -sa mi az rozum zastavuje..to ze babusime niekedy svoje deti ok..take som uz tiez videla 😉 ..ale chudatko to malinke,co nepozna este prikrmy.. 😔 ..a to si akoze ani lekar vobec nevsimol,ze s dietatom nieje vsetko v poriadku???to musi byt teda divny lekar,ked sa dokaze na nieco take pozerat a nic proti tomu nerobit.. 😠

halienka
19. aug 2011

tak my teplotu na kúpanie vždy 36-37 stupňov, meriam klasickým digitálnym na meranie telesnej teploty a vždy to bolo v pohode, ja teda mám rada teplú vodu, ale 38 mi už príde celkom dosť teplá, si myslím, že by som pri tých 40 aj ja vrešťala 😀
@lucia.kl sa mi ani veriť nechce, že jej to fakt doktorka povedala, to tam v Bratislave? A nemôže to byť tak, že to dievča nejako nepochopilo?

strapadielko
19. aug 2011

@aspinka
ja som vo Svedsku bola pol roka na studijnom pobyte, to je paradna krajina, a ano, oni aj 20 stupnov povazuju za leto, baby chodia v tielkach a slapkach, lebo strasny hic:D jaj mne to ich pocasie uplne vyhovuje a aj vseobecne zivotny styl🙂

@lucia.kl
mal by nieco niekto spravit, ved to dieta na to moze skaredo doplatit:(

alena76
19. aug 2011

baby hodim vam sem link na fotky z FB z chaty-ako sa maly otuzoval.....este nebeha, len lozi a stale nam poprchalo....ale toto nerobim bezne a po chvilke som ho isla zohriat..vtedy bolo cca 18 stupnov, capicu a bundu ma len kvoli dazdu.bol tam atrakcia a vsetci na mna zazerali http://www.facebook.com/alena.smidova#!/alena.s... treti a stvrty riadok-photos of you
ale nerobila by som to s 3 tyzdnovym 😀 😀 😀

tereza123123
19. aug 2011

@michaela.g a to ma nenapadlo 😀 pri dalsom prebalovani urcite vyskusam 🙂 dakujem

lucia.kl
19. aug 2011

@alena76 my to neotvoríme...

halienka
19. aug 2011

Ja mám tiež v Bratislave kamarátku, ktorá začala s príkrmami až v od ukonč. 8. mesiaca, možno má toho istého doktora čo to dievča 😀 ale teda ona vravela, že to nebolo dobré, lebo jej potom nič tie deti nechceli jesť, strašné problémy aj so žuvaním a jedením väčších kúskov, no hrozne sa natrápila...a tiež mi vravela, že jej hovoril/a (neviem či to bol doktor, či doktorka) že kojiť čo najdlhšie, zakazovala aj keď dieťaťu nestačilo, tak neexistuje dať UM, že vydržať za každú cenu aj keď dieťa hladuje...no mne to prišlo teda už dosť tvrdé...ako jej deti sú našťastie v poriadku, ale tiež mala potom veľký problém odúčať od prsníka keď išli v 3 rokoch do škôlky...

nikush
19. aug 2011

tak taku lekarku by osm udala komore a matku, ktora takto tyra svoje dieta, ze ju len koji aj napriek podvyzive by som udala socialke....bolo by mi to jedno, islo by mi len a len o dieta....
s tymi nanoznikmi, to ked vidim teraz pri 30tkach tak sa mi rozum zastavuje...aj tak bolo naj....znama-cca. 2mes. dieta, v perinke hrubej, az po krk keby sa dalo, nato este ta hrozne hruba deka a maatka v tricku a tenkych nohaviciach a to je zdravotacka....tak to je uz sila...inac ohladom vrstvy navyse, to neplati v lete pri horucavach a ci je dietatu zima alebo teplo-nie nos, usi a uz toboz nie ruky a nohy ale za krkom sa kontroluje, ak je tam spotene, tak mu isto zima nie je

alena76
19. aug 2011

no skoda, ze to nejde otvorit tie fotky.maly je tam v mlake a hra sa s vodou..a trochu prsi...skusim to nahodit sem, mozno vecer

Strana
z2