Kto má odskúšané ergonomické nosiče? Aké odporúčate?
poprosíla by som osobné skúsenosti.... manduca, ergo carrier, african baby carrier, ergonomický nosič liliputti, stále neviem ktorý si vybrať 🙂 ďakujem
my sme mali chicco nosic, ten co bol aj pre novorodencov a dal sa dat aj do horizontalnej aj vertikalnej polohy,mali sme baby satku,oboje vyuzite velmi malo,az potom na (mala mala uz asi 8 mesiacov) sestra odporucila manducu a ja som nadavala jak som mohla....ze som ju nekupila od zaciatku.Konecne mala spokojne sedela (vo vacsine nositok deti visia) a castokrat od tolkeho pohodlia zaspala.Pre mna to bola obrovska ulava aj pre chrbat.Perfektne su rozlozene popruhy na chrbate,takze sa vaha dietata fajne rozlozi....Satka tiez nie je od veci,ale pre nas bola manduca lepsia,vlastne sem tam ju pouzivam dodnes a to ma mala uz 16 mesiacov....
satka Didymos a manduca pre malinke babatka, Cybex 2Go pre zvedvacov ktory chcu byt otoceni celom von , ale chcu sediet zdravo ako v manduce ale xcu pozerat na okolity svet.
Ja mam satku a manducu, ktoru pouziva aj mm, oboje su dobre. Tak viac nosit som zacala az od 3.mesiaca, predtym malo, lebo som mala zabrany tam malu nasukat a roztiahnut nozicky do spagatu. Manduca je rychlejsie nahodena.
máme liliputi s novorodeneckou vložkou. Super vec. Môžem odporučiť 😀
Ahoj.my ked sme boli malinky pouzivali liliputi satku a od troch mesiacov mame manducu.obe su na nezaplatenie.satku uz nepouzivame odkedy mame manducu.maly v nej prespi aj 3 hodiny, niekedy aj 3 a pol.a nemusis mat obavy z vysky.ja som tiez malinka a maleho zatial nosim len ja.na tatina este neroztiahneme nozky...ale aj to bude. Nam manduca pomaha riesit problem s dennym spankom.nikde inde mi tak dlho cez den neprespi...
my máme ergo a tiež naň nedám dopustiť. kupovali sme ho z druhej ruky, ale je ako nový. vtedy už pre takmer ročnú slečnu. lebo keď chcela byť v náručí, tak som nevládala v zime niesť aj ju aj tlačiť kočík. potrebovala som voľné ruky. novorodenenckú vložku som nemala, takže neviem posúdiť.
ako 7 mesačnú som ju skúsila dať do klokanky (tvárou vpred), malej sa to asi páčilo, ale mne v ten deň odišli kríže, takže som požičanú klokanku vrátila, že nikdy viac.
Ergo bolo super v tom, že ja som síce nízka, ale široká 🙂, a boky mi v pohode obišiel. takže malá skvele sedela aj vpredu aj vzadu.
a dokonca aj teraz v lete na deň detí počas cesty rozprávkovým lesom som ju v ňom cca 2 hodiny niesla (ale vpredu, lebo na chbte odmietla byť) a podľa potreby a počas pochodu si aj mliečko cucla a zaspala... bola ťažká (12 kg), ale bolo to rozložené na bedrách, takže som to ako prílišnú záťaž ani necítila...
a dá sa to v pohode oprať, takže super. ja som veľmi spokojná. ani sa v ňom nespotila... ale to možno závisí aj od dieťaťa...
čo sa týka Beca, to som chcela pôvodne, ale nikto to použité nepredával, takže som ani vyskúšať nemala kde... tuším je v tom jediný rozdiel, že má dieťa látku aj vpredu na brušku aj vzadu na chrbte a môžeš si ho ľahšie prehodiť povedzme spredu na chrbát a naopak... (a má aj krajšie vzory 🙂 )
My urcite manducu...maly ma cez 9 kil uz teraz a rad sa nosi, v kociku byt nechce, v mansuce aj spinka, aj vidi cely svet. osobne by som nesla do nosica, kde je babatko tvarou von, nema sa kde schovat, ked je toho na neho vela (myslim podnetov) 🙂 Tie limitovane edicie maju kazdy rok krasne vzory, my mame ciernu s bielymi ornamentami a je super, aj teraz cez leto, neviem, ako by sme bez nosica fungovali.
Ahojte. Nemali by ste niekto záujem vymeniť? Mám doma ročnú manducu, som s nou velmi spokojná, no známa mi požičiala ERGO a to sa mi zdalo pre mna pohodlnejšie, takže ak by mal niekto radšej manducu ako ergo , tak rada vymením :D :D ak by bolo v lepšom stave, som ochotná doplatiť :D 🙂
sice nemas pisany mei tai ale podla mna je najlepsi lebo sadne na kazdu postavu je jedno ci si ho mlala ty a teraz ho berie manzel netreba nic nastavovat viazanie vyzera komplikovane ale je to uplne jednoduche a velmi pohodlne
Ja som pred 3 rokmi nosila v Liliputi a bola som s ním veľmi spokojná. Vtedy mi Manduca ani Ergo až tak nesedeli. Teraz som s mladším synom skúsila nové Liliputi a som z neho príjemne prekvapená. Je z lepšieho, ľanového materiálu a má prepracovaný strih, chrbtová časť je priedušnejšia ako predtým... Budeme sa v ňom určite nosiť, zatiaľ šatkujeme. 😉
My máme manducu... strašne sa malej v nej páči... výborne je v nej váha rozložená po celom tele. Tak ani neviem, že ju mám na sebe. A strašne ľahko a rýchlo sa pripína.. treba vyskúšať... nemenili by sme 😉
ja mam liliputi a som spokojna
Mame Manducu a sme s nou velmi spokojni 🙂 teda hlavne manzel, ktory v nom nosi dceru, vaha je dobre rozlozena, nerobi mu problem nosit ju aj pol dna. Potom mame este trochu upraveny mei-tai - na bedrach je pracka, viazu sa len ramenne popruhy a u mna tiez spokojnost, aj ked ho nevyuzivam tak ako satku.
my mame african baby carrier - maximalne spokojna. Dcerku v pohode nosim aj zopar hodin. Inac mam 156 cm a sedi v pohode aj muzovi 183 cm. mam aj satku, no nepouzivam tak casto ako nosic. Sestra kupila babyvak haipa-daipa a je s nim spokojna. Na rozdiel od inych babyvakov mozes si dat babatko aj zvisle a pouzivat napr. pri vareni a tak.
Ja som mala liliputi a teraz mame beco , uz ho mam sice v bazariku lebo sa uz nechce nosit ale to ze si babo mozete s manzelom medzi sebou prehodit bez vyberania dietatka z nosica je na nezaplatenie... 🙂
my máme ergo a malému sa v ňom veľmi páči. Len práve tento týždeň sme boli na vaničkovom plávaní, kde sme mali prednášku aj o správnom nosení bábätko a tieto nosiče nám fyzioterapeutka veľmi nepochválila (aspoň nie v rannom veku). Že vraj na krátke a občasné nosenie je to fajn, ale bábo by v tom nemalo byť dlho, lebo hlavička vyvíja veľký tlak na chrbticu, čo môže spôsobiť v neskoršom veku skoliózu. Už keď sa dieťatko naučí samo sedieť, vtedy sú svaly chrbta dostatočné silné, aby uniesli tlak hlavičku a vtedy už sa môže nosiť aj nosiči. Ideálne sú vraj šatky alebo babyvaky, kde môže byť bábo v polohe kolísky.
My mame manducu,sice nie dlho ale je super,hned mi sadla,a to som ine ani neskusala,mala je tam spokojna,ja som spokojna,aj manduca je urcite spokojna 😀
my sme manducu vyuzivali denne od cca 5,5 mesiaca, kociar sme odvtedy nemali ani jediny den ;) a od 1,9roka mi OLivka vydzri chodit uz cely den, cize odvtedy fungujeme uz i bez manduci ;) ja ju len a len dporucam. Olivka sa v nej i krasne nadojcila, pospala mi v nej aj 4 hodky a ja som si labzovala 🙂 chcela som ju vyskusat i asi pred mesiacom, sli sme uplne rano von, na celodenny vylet, chcela som ju tam ku veceru dat, tak mi povedala ,,mamiiiii, nieeeee, ja niesom babatkooo" 😀 😀 😀
az bude druhe babo, kociar vobec nekupime len ergonomicky nosic, rovno manducu, alebo ergo, uvidime 🙂
@katkasekelska a preto ma byt nosit ergonomicky, tam je babo v mierne zagulatenej polohe, hlavicku si oprie o mamicku, nozicky ma v pismene M, cize nie je ziaden tlan na chrbticu, ci kostrc, ci slabiny :-P moja OLivka bola nosena od toho 5,5 mesiaca a je uuuuplne ok, ziadna skolioza, nic ;) ... zacali sme sa neskor nosit, lebo bola mensia... a manduca sa napriklad smie nosit od 3,5kg... 🙂
Kocky co si myslite o tomto nosici? http://deti.bazos.sk/inzerat/24258831/Nositko-e...
neviem si vybrat,rozhodujem sa medzi manduca,liliputi a ergo..babo sa narodi v aprili,cize cele leto budeme nosit,nie su moc teple, hrube?liliputi sa mi zda taka jemnejsia,mensia,ergo dost velky zase,mohutny,a manduca nejaka hruba,poradite mi?dakujem
@fetinko ja som mala manducu, veeeelka spokojnost 🙂 sla som si osobne pozriet do obchodu- mali ergo a manducu. Jednoznacne mi padla do oka manduca ( mala jasny "tvar", prepracovanie, pevnost ), Ergo mi prisiel taky neforemny, tenky, " z kvetu makoveho".... manduca mala svoju pevnost, tvar. Hruba nie.. isto.. pri noseni prisposobiva, dieta v nej malo velku pohodu 🙂 takze ja odporucam ist si ich takto osobne popozerat a budes "citit", co je pre teba fajn 😉 niekomu vyhovuje to, inemu ine..
Ahojte, ja som sice ergo-nosič nepoužívala, ale jeden sme na želanie darovali, rozhodovala som sa medzi Manducou a Boba nosičom, kedže Boba nosič mal tie iste vlastnosti ako Mnduca za lepšiu cenu, tak rozhodovanie bolo o to ľahšie 🙂 Kamoške sa darček pači aj koli tomu že mimi koji a nosič sa da prisposobiť aj na kojenie 🙂
Ano ano, ak by som mala kupit este raz, kupim Bobu. Skusala som ju u znamych, vyborne sadne, je lahka a pritom pevna, kvalita velmi porovnatelna s manducami a ergami. Ja som velmi obanovala, ze som kupila ergo baby. Stalo to nehorazne peniaze, za ktore som mohla mat dve boby 😒
manduca jednoznacne
Čauko, keď bola naša ešte menšia tak sme používali Boba nosič bol za veľmi dobrú cenu a kvalitou sa vyrovnal aj Manduce.;)
Ja satkujem od 6tyzdov mojej dcerky a teraz ked ma rok sme si ku satkam dokupili manducu a som maximalne spokojna.Sice mala stale uprednostnuje satku uz obsedi aj v manduce hl.na chrbte je to pre nu zmena ale najspokojnejsia je vpredu,ked sa moze tulkat.manduca sa rychlo zaklada,babo je v nej v spravnej polohe,urcite odporucam.
Ja som ma zaciatku skusala satku, ale maly sa v nej necitil vobec komfortne. Potom mi kamoska dala vyskusat Boba nosic a to bola celkom ina kava. Tiez som zvazovala Manducu, ale nakoniec zvitazil pomer cena - kvalita a nelutujem, s Boba nosicom som maximalne spokojna.

my mame manducu... na zaciatku sme mali len satku (elasticku moby) ale kedze bola cukrikovo ruzova (super kupa, nova za 10 euro) tak som nemala odvahu na ulicu, ale doma bola stale v nej, lebo sa len nosila, potom sme presli na manducu, lebo aj viazanie satky vonku, je dost obtiazne, a je uplne super a to som neni ziadne stupla, tym asi sedi manduca este lepsie, ale mala v nej krasne spi a vonku je uplen suprova, dnes sme absolvovali takmer celodenny vylet v nej, dva krat si pospala a bola spokojna...