Mám dávať dieťaťu na noc ponožky?
Mile maminky,chcem sa opytat ako je to u vas s obliekanim ponožiek na nočne spinkanie....
Nam doktorka odporučila nedavat-koli vyvoju nožičky a hlavne aby sa nôžka "vyvetrala" kedže počas dňa ma pančušky alebo ponožky....A druhe nazory inych tvrdia že deti su častejšie chore vraj choroba ide od nožiek...tak mam dilemu čo je pre synov dobre....
ja dávam podľa situácie - ak máme v byte chladno, alebo sú deti choré, tak im dám, ale inak bežne nenosia. Najmenšia má na noc overal, takže nohy má zakryté. To o vetraní nohy - čo ja viem, veď keď im dáš voľnejšie bavlnené ponožky, tak ich ani netlačia, ani sa nohy nespotia....
Myslím, že ak máte v byte teplo, tak im ponožky netreba. My máme občas takú zimu, že si ich na noc dám aj ja....
my mame zatial dupackove pyzamka, ale pomaly presedlavame na normalne a ponozky nedavam - ale M. spi vo vaku, takze sa neodkope, ani do buducna neplanujem davat ponozky (my sme ako mali (a aj teraz 😀) tiez spavali bez ponoziek a nic nam nebolo)
my mame overaliky na spanie takze ponozky netreba,sice nozicky sa nevyvetraju
ale
nam to nevadi ,ved este detom nesmrdia nozky preco by sa museli vyvetrat ,cez den maju papucky sandalky samozrejme s ponozkami ,nozicky maju v teple a v suchu
my ked bola malinka tak na noc overaliky alebo dupacky a teraz ponozky.Ked jej je teplo tak si ich da dole v noci a je to.
u nás ponožky vždy a všade 😉 😎
aj ja tak mávam (bez ponožiek by som nezaspala ani v najhorúcejšom lete) a aj deti (aj manžel) tak mávajú... 🙂
aké vetranie nôžiek?
potom by mali spávať celkom holé-ostatné telo sa im nemusí vetrať 😅 😝 😀 ?
akosi mi uniká logika "vetrania" nôžiek
ale každopádne je to o tom, ako je kto zvyknutý... 😉 a komu, čo lepšie vyhovuje 😉
mimochodom, naše deti mávajú vždy studené nôžky, keď sú čo i len chvíľu bosé 😉
ako aj my-dospelí
mladsi ma na noc vascinou este pyzamo s uzavretymi nohami, takze tam nie je o com a starsi ponozky nenosi, odkedy sme presli na klasicke. ponozky na noc nenosi ani ked je chory. spi pod normalnym paplonom a vacsinou je odkopany, ale ked ho kontrolujem, nie je studeny. 😉
moje spia v ponozkach iba v lete bez 😀 s tym vetranim je to dobre treba vetrat cele telo konecne chapem preco u nas moj manzel spi nahy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 sa potrebuje vetrat ked cez den musi chodit obleceny
Keď bola menšia, nosila overal. Teraz uz spi, v normálnom pyžame a bez ponožiek. Väčšinou je síce v noci odkopaná, ale nožičky má teplé.
Ja osobne v ponožkách nezaspím 😉
Veď im skús v noci nožičky, ak sú studené, tak im tie ponožky dávaj.
ja kupujem cele pyzamko s tym ze nozicky ma automaticky zakryte,tak neriesim,je bavlnene, tenke, tak urcite nozicky dychaju.. ale ked jej dam jedno co je dvojdielne, ponozky urcite davam, tenke, lebo nasa mala sa odkopava tak aspon takto aby bola v teple
jednoznacne bez ponoziek
my urcite bez ponoziek, jedine ked mame vnutri moc chladno tak dam ale inak vsetci spime bez ponoziek. mne by to velmi vadilo.
nozicky vetrame aj preto lebo cez den byvaju zatvorene v topankach tak nech si v noci oddychnu a vyvetraju sa uplne hole.
drobec ma nohy stale teple.
moje deti spia v ponozkach a nikdy nemali cez noc hole nohy.
u nas sa spi bez ponoziek...inak aj cez den chodi matko bosí, ak ma ponozky ,pancuchy, tak si ich hned da dole...chorí nebyva..celkovo su deti otuzile.. 🙂
tenke bavlnene ponozky nic nepokazia. u nas je zatial overal, ale v zime ponozky zo zaciatku davat urcite budem, v lete asi nie.
my mame bud overalik na spanie a ked nie tak si ponozky hned skopne je po mne ja nemozem mat nic na nohach nezaspim ked mi nohy nedychaju
Ahoj,ja dcérku väčšinou dávam spinkať v overáliku.Keď je moc chladno,a nemám overalik,tak dám pyžamko,ponožtičky a vak na spinkanie,takže keď aj ponožtičky vyzuje,nôžky má v teplúčku 🙂
nás syn má už cez 3roky ale ponožky stále dávame...odkopáva sa, nachladol by. dcéra spí v overaloch alebo polodupkách. v lete, keď su horúčavy samozjreme nie
Ja musím mať obuté ponožky aj keď mám v spálni 30 😀 , takže malej ich dávam tiež. Ona je nonstop odkopaná. Už musí byť fakt riadna zima, aby zostala zakrytá. A ona má ten problém ako ja-stále studené ruky aj nohy.
my spime pri otvorenom okne a este sme tuto jesen nekurili, ani ked bolo ozaj chladno, takze jednoznacne ponozky. nerozumiem tej doktorke, ved nedavame detom silonky, tak ake vetranie? kvalitne bavlnene ponozky, volnejsie, ziadne stiahnute gumky, aby sa dietatko dobre citilo. co to ma s vyvojom nozky? 😅 ze plienky sa dnes robia nepriedusne jej nevadi? to sa nepotrebuje vetrat?
ja som niekde citala, ze nohy sluzia ako nejaky termoregulator, to znamena, ze ked je nozkam zima, tak telo dostane signal, ze ma vyrabat viac tepla... preto ani v spacaku, hoc je vonku neviem aka zima, sa neodporuca mat ponozky, lebo potom ta termoregulacia nefunguje ako ma. mne osobne sa zle spi v ponozkach a malej ponozky nedavam, ked nema samozrejme overalove pyzamko, co na noc sem tam ma... a spi v spacom vaku, takze zima jej isto nie je a rano ked nozky vyberiem su krasne teplucke...
je pravda, ze pri nadche, alebo soplikoch je dobre ak su nozky teple, lebo ak su studene, vsetka ta choroba akoby stupa hore, tak vtedy treba dbat, aby nozky boli v teple.
ked bola nasa malá tak do 6mes cca som jej dávala ponožky,ale teraz má 18mes.ak jej obujem ponožky a pyžamko,lahnemesi zakrijem ju a hned dá ponožky dole,aj ked spí cez den i vecer, 😀
ked jej chytím nožku v noci tak má stále teplucké,obcas sa v noci odkope,ale minimálne,moja svagrinka odkopávanie vyriesila spacím vakom a tam jej dáva len vrchný diel pyžamka,žiadne gate,ci ponožky 🙂
jaked mám studene nohy tak si obcas obujem na noc ponožky,ale moj partner napr.by nezaspal s ponožkami 😀
moji chalani mavaju namiesto spodneho pyzamka klasicke tatrasvitacke bavlnene pancusky. tie su take volnejsie, nie celkom obtiahnute a aj chodidla su schovane. len v houcom lete maju nozky bose.
ja som tiež dávala malej ponožky na spanie lebo sa nikdy nezakrývala, ale asi úplne zbytočne, lebo si posledné obdobie automaticky dáva dole, nespí sa jej tak dobre. Cez deň nielenže nechce nosiť papuče, ale akonáhle si sadne pozerať rozprávku aleboniečo podobné, hneď si ponožky dáva dole, pančušky priam neznáša. Chorá nebýva. Ja celý deň nosím papuče, ponožky, ona mi behá často bosá a neprechladne, asi každý sme iní.
dávam ponožky , studené nohy= zasoplený nos
Daminko bez ponoziek,ak ma studene nozicky, zakryjem ho.
Attila dupacky, ak nema dupacky, vzdy mu v noci zakryjem nozicky. Ma ich teple. Celeho ho prekryt nesmiem, bo sa hned odkope
Ahojte.
Ja tiež dávam malej ponožky je to istejšie. Teraz som jej kúpila také pyžamo ako overal tak je to vybavené. Osobne si myslím že také tenké ponožky s nie silnou gumičkou sa môžu deťom dávať. 🙂
ja davam svoju do spacieho vaku a bez ponoziek
ja spim v ponozkach este aj v lete, inak by som nezaspala, mala ma na spinkanie overal, ale maly ma ponozky, spi povacsinou odokryty a potom mal nozicky studene, ale viem ze doktori to velmi radi nevidia
Mirka si zacala sama davat dole ponozky ked mala asi dva a pol roka... a nechavam to na nej....ako sa citi... ja som v ponozkach tiez nesvoja... musim mat volne nohy.... 🙂

ja ponozky nedavam vobec. deti su vacsinou odokryte v noci a ked skusim, maju nozky teple