icon

Nosenie v šatke - sestra sa zbláznila

20. mar 2022

Sestra sa na materskej zblaznila v kupovani satkov na nosenie malej. Ja som bezdetna, vraj tomu nechapem. Nechapem, no ok. Mne sa v podstate nosenie paci, vidim v tom prinos, ale byt zavisla v nakupovani satiek? Jeden stoji vraj aj 300 eur. Jeden som jej kupila na narodeniny, ale lacny, dokazala si vybrat za 100 eur. Na vianoce sme sa s bratom skladali kazdy po 100 eur a darovali jej satku za 200 eur (taku si vybrala). Teraz vraj chce dalsiu za 320 eur, pyta pozicat mamu. Manzel jej samozrejme tiez na nejake satky prispel a aj na nositka. Tu najnovsiu, vraj uplne skvelu, zo skvelych materialov si chce vziat na splatky. Viete mi niektora vysvetlit na co je potrebne tolko satiek, co je na nich tak drahe? Naviac chce dieta nosit do 6 rokov, teraz ma jej mala skoro 2 roky. Ako ja nemam nic proti, ved nech nosi. Aj mala vypada byt spokojna. Len jej manzelovi to uz lezie na nervy (mnozstvo satiek), rodina jej furt poziciava a niekolko satiek ma aj na splatky, co manzelovi nepovedala. Este rodinu zadlzi. Uz neviem ako jej mam vysvetlit, ze na narodeniny by som malej chcela kupit nieco ine ako satku. Takisto nasi rodicia. Satku uz dostala na narodeniny, po narodeni, na vianoce. Takisto aj od rodiny. Teraz sa bavime co by chcela mala na narodeniny. Zas proste satku, ze to je to najlepsie co malej mozeme kupit. Je to normalne?

Strana
z3
ailiba
20. mar 2022

Tak uprimne, tomuto nerozumiem... Nosic za 300€?To z coho je? Za 100 €sa da kupit uplna spica. My sme kupili ergonomicky nosic s novorodeneckou vlozkou do 50€ a fakt kvalitny. Maly bol v nom do 3 mesiacoch. Potom dalsi, kde bol otoceny opacne, aby videl... A to uplne staci. Nechapem preco nosi 2 rocne dieta? Teda pokial nie je nejako postihnute. Dieta uz musi chodit. Moj syn ma 2 roky a v nosici si ho neviem predstavit. Od 3 rokov sa uz ani nekocikuje. Max. Ked je dieta chore, k lekarovi, alebo na celodenny vylet, nech ma kde spat.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
xiaomi_
20. mar 2022

laktacne poradkyne je to kategoria sama o sebe niektore ako v sekte musis a hotovo

baskustek
20. mar 2022

Toto už je horšie ako sekta, tieto bio eko raw ezoterické matky, dojčiace ešte 5 ročné deti. Manžel musí mať radosť. Ja by som jej na nič neprispievala a neterke radšej kúpila odrážadlo.

yukki
20. mar 2022

@babovka2321 nooo... Tak tá šatka za 7736. - by musela vedieť ešte aj navariť, popratať a robiť so staršou úlohy a po nástupe druhého dieťaťa do ZŠ nosiť mňa do roboty....

babovka2321
20. mar 2022

@yukki to je satka pre takych, co nosievaju kludne hnusne kusky len kvoli cene, aby sa ukazali, ako napriklad plackova... ved za tu cenu by som si obstojne auto kupila 😂

yukki
20. mar 2022

@babovka2321 nové Sandero stálo toľko pred 4 rokmi... Dacia

gladys_07
20. mar 2022

@yukki a vo volnom case co to pozehlit 😅

abbey1
20. mar 2022

Mňa by zaujímal pohľad sestry. Možno by sme počuli trochu iný príbeh. ;)

babovka2321
20. mar 2022

@abbey1 mne napriklad nepride chore vlastnit 10, 20, 30 satiek, niekto ma tolko parov topanok, kabatov, niekto ma satky, ved to je to iste. Nosenie tak do 3 rokov (obcasne) povazujem tiez za normalne, ved nosiace pomocky sa pouzivaju naprikald na tury, taky ergo nosic je lepsi, ako tie original obrovske turisticke nosice. Ja to nepovazujem za tame poburujuce ako tu ostatne komentujuce, poburuje ma jedine, ze to planuje do 6 rokov, to je fakt vela a to, ze si poziciava peniaze, ked na to nema (co nemusi byt ani pravda, mne tiez rodina do penazenky nevidi). Ja by som to tiez nevidela tak ciernobielo.. a to svoje dieta uz nenosim a ma len rok :D

zuz_ka
20. mar 2022

Nečítala som všetky príspevky ale kúpte niečo čo vy uznáte za vhodné a ak takto dvojročné dieťa v kuse nosí v šatke najlepší darček by bolo odrážadlo nejaké. No môj dvojročný syn by ma poslal tak do .....kebyže sa ho snažím do šatky narvať.

lukina20
20. mar 2022

dalsiu satku urcite nie... a vzhladom na toto vsetko co si tu popisala ti mozem s urcitostou povedat, ze sestra potrebuje odbornu pomoc, lebo jej ozaj ludovo povedane udrelo mlieko na hlavu...
to, ze chce dojdcit svoje dieta do 6 rokov, nech sa paci, ved to je jej vec
ale to, ze si kupuje xy satiek, lebo jej ziadna nie je dobra a este si ich aj berie na splatky a zadlzuje sa, to je teda obrovsky problem
poinformovala by som o tom jej manzela a jej srdcu blizkych nech s nou spravia poriadky, t.j. nech ju niekam odvezu na vysetrenie, lebo toto nie je ani zdaleka normalne a cim viac budete nadtym privierat oci, tym viac si bude dovolovat...
apropo nie som zastanca satkovania, ale teraz ked som si len tak narychlo vygooglila, ze satky na nosenie, tak mi ich vyhodilo xyz klikla som na prvych 5 a cena bola vzdy do max 50 eur... tak mne uz aj ta 100 eurova teda pride vela a nechapem, za co chce platit vyse 300

janulik2008
20. mar 2022

@babovka2321 ono nie je škaredá tá šatka tuším kvôli kašmíru je cena taká ale akože kúpiť za 7.000€ a dieťa nebude chcieť sa nosiť ďakujem pekne 😀😀😀

lalenka33
20. mar 2022

@matqa411211 áno, bol. Tiež žene preplo v skupine nosiacich detí

babovka2321
20. mar 2022

@janulik2008 nie nie, tato skareda nie je, ale pricetny clovek si ju podla mna jednoducho nekupi 😅

matqa411211
20. mar 2022

@lalenka33 tak ci sa nahodou autor temy neinspiroval/a na rozprudenie debaty na MK

autor
20. mar 2022

@matqa411211 Nie neinspirovala som sa ziadnymi rodinnymi pribehmi. Ani som sem pisat nemala. Mne sa nosenie v satke na sestre pacilo, ked jej mala bola mensia. Preto som nemala taky problem, kupit ako darcek satku. Pri vcerajsej oslave, ked sa rozoberalo co neteri kupit na 2 narodeniny, prednaska sestry ako neter potrebuje len satku mi uz prisla troska cez ciaru. A hlavne ked ma tych satiek tolko. Potom pri sukromnom rozhovore povedala, ze sa to da aj na splatky a jej muz o tom nevie. Mamka jej uz aj pozicala.

basska_b
20. mar 2022

@dzejsik To si viem predstavit tu temu, ze "sestra ma 40 rokov a potrebuje 300 eur na kupele v Piestanoch kvoli chrbtici" 🙈 matka Zem...

3009
20. mar 2022

Povedz jej, že moja vnučka má v 6 rokoch 135 cm a váži 35 kg, tak nech si to predstaví nosiť v šatke. Prajem jej dobrú posilovňu.

lukina20
20. mar 2022

Autorka to nie je o tom, ze si sem pisat nemala… dala si temu, tak ti ludia odpisali. Ja si osobne myslim, ze treba sa so sestrou uprimne zoci voci porozpravat, nech uz nekupuje dalsie satky a uz vobec nie na splatky a zadlzovat sa kvoli zbytocnostiam. Splatky sa maju platit kvoli hypoteke na byt, alebo trebars auto, ci nutny spotrebic do domacnosti, ak by sa nieco pokazilo a neboli by €… po pripade si “splatky” viem predstavit este pri mobile, ked sa berie novy mobil a k tomu pausal a viazanost na 24 mesiacov
Inak sorry, ale za mna smer odborna pomoc.

denie111
20. mar 2022

Inak co sa kojenia týka aj ja ešte kojím na požiadanie a malý ma 18m nevidím v tom nič zlé.. Samozrejme nie do šiestich rokoch ale do tých 2,5 je taka norma si myslim

annamalaga
21. mar 2022

No niektorí ľudia by nemali mať deti, sestra je asi jedna z nich, ja byť jej chlapom, tak kontrolujem, kde čo požičia, lebo ešte aby exekútora nemala, lebo je na rodičáku príjem nemá, ďalšia vec, po šatke príde čo, keď bude mať mala 6, veď cela rodina sa dosmeje, niektorým ženám počas materskej prepne , ale že brutálne, čo sa týka Plačkovej, tá ale má na 10 šatiek bez pôžičky, čo sa o autorkinej sestre povedať nedá, ešte aby jej viac nepreplo a jej chlap si nenašiel náhradu , keď už teraz radšej trávi čas v práci a nie s rodinou. Ono mne to smiešne nepríde vôbec, je to ako závislosť na alkohole, len ona na šatkách a požičiava od všadiaľ, autorka radšej ju prizrite, lebo do budúcnosti to môže byť ešte horšie.

nevenka
21. mar 2022

Ja si predstavim 8 rocneho a 6 rocnu, ze ich davam na seba, mam 152 cm, syn ma o chvilku prerastir, mna picne. Mame este 15 mesacneho a ked ho dojcim, spytam sa dcerky, ci si neda aj ona mliecko a sa pozrie na mna, maminka Tebe hrabe 😅🤣. Ale potom pride a akoze sa nacucne a uteka sa hrat. Zo srandy. Ona mi 20 mesacna zahlasila, ze "dakujem, neposim si". A bolo po dojceni. Nosila som strasne malo oboch, oni v tom nechceli byt, od roka chodili. Len sem tam a na uspatie.
Starsim 2 detom sme nekupili take tie cyklo odrazadla, bicyklovat sa naucili dost neskoro. Najmladsiemu kupime teraz v lete, bude mat rok a pol. Vcera sme sa boli prejst a sice som mala nosic pre istotu so sebou, tak drobec pekne chodil sam. Mojkame sa pri dojceni a uspavani vecer. Podla mna uz je cas na druhe dieta a sestre otvorit oci. Razne jej na tie satky povedat staci.

bessdonna
16. aug 2024

ahoj.len sa chcem opytat ako dopadla sestra

alesto
16. aug 2024

Idem sa udať na sociálku 😂 mám len jeden kočík, žiadnu šatku a deti "nútim" chodiť, lietať, behať, skákať, a dokonca aj to, ktoré nemá ani 2 roky, som hyena 🤦

bessdonna
16. aug 2024

@alesto aj ja podobne.chcem tretie a dufam nebudem musiet nosit.vlastnim 1kibi pre istotu.kocik je topka

lienka.7
16. aug 2024

@autorka 2-rocne dieta v satke? Prepáč, ale šibe jej načisto? Vsak také dieta už normálne chodi, beha... sestre by som namiesto šatky venovala poukaz na sedenie u psychológa....

daja07
16. aug 2024

@lenkakamen ja mam 3 deti, vsetky odnosene ale tak do 2 rokov. Posledne teda ma este len 8mes. Ale jeden nosic som mala doma do ich 5 rokov. Lebo ideme na turu, na vylet a niekedy nevladzu. A mat to dieta vo vhodnom nosici ci satke je o dost prijemnejsie. Omnoho lepsie a prajtickejsie ako turisticky nosic.
Ked mamy hladaju kociky na dovolenku pre vacsie deti, nik sa nesmeje ze ci pojde do skoly v kociku. Ale ked chce nos ejsiu satku na neskorsie obdobie tak hned si predstavujes ako ho vsade v tej satke nosi. Nechapem.
@autorka nie nerozumies tomu, kym to tiez neskusis. Na druhej strane mat kopu satiek a nosicov nedava zmysel ani mne. Ja mam teraz dva nosice a jednu satku pre najmensie dieta a staci mi to. Mam ich viacero, lebo niekedy to dieta ogrca, okaka, oslinta, zaspini, tak nech mam stale nieco po ruke ak treba. Tvoja sestra ma vsak iny problem, nevie si povedat dost a bezhlavo nakupuje a zadlzuje sa. To nie je problem s nosiacimi pomockami, ale ze ich nakupovanie sa stalo jej zavislostou

Strana
z3