Poradňa: Ako správne nosiť deti?
Všimli ste si, že na uliciach pribúda počet mamičiek, ktoré svoje deti od narodenia nosia v šatkách a ergonomických nosičoch? Stretávajú sa s rozličnou škálou reakcií okolia. Jedna skupina s nadšením matky podporuje. Nájdu sa i rozhorčení, ktorí nosiacu mamičku upozorňujú, že dieťatu ničí chrbticu, kriví ho, vláči ho, má ho dať pekne ležať rovno do kočíka.
Kde je vlastne pravda a čo je správne?
Táto diskusia ma cieľ pomáhať a informovať o tom, čo je nosenie, ako sa správne nosí a akých chýb sa pri nosení vyvarovať.
@elinka27 Chcela by som sa spytat ohladom manducy, ze od kedy sa da v nej babatko nosit na chrbte? A este okrem manducy rozmyslam aj nad kupou tejto satky na nosenie. Aky na nu mate nazor? Dakujem 🙂
http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3255...
@alena16 niekto si veľmi chváli, ale mne tam malá nechcela byť, možno by bolo lepšie si požičať a ak sa zapáči, potom kúpiť. a toto s brendonu je veľmi drahé
@alena16 to z brendonu je v podstate babyvak, ktory zozenies v pohode lacnejsie (ja som ho na MK kupila za 13 eur v uplne ok stave) - jeho nevyhodou je, ze poskladat tam babo v dobrej polohe je podla mna tazsie ako v klasickej satke ci akomkolvek nosici a zatazuje len jedno plece, cize je to pre male deti; ja som tam po hodine citila uz 6kg dceru, dost ma plece bolelo :/ intezivnejsie som babyvak pouzivala 2 tyzdne a potom mi tu lezal, az kym som ho nepozicala kamaratke.
ahojte.
zacala som pouzivat satku, nakolko moj syncek mi je velmi tazky a vyzaduje moju pozornost..je velmi nespokojny odkedy sme sa vratili z nemocnice, aj v noci sa budi len tak, aby sa ma dotykal,potom sa upokoji a zaspinka, tak to riesim satkou. Chcem sa vsak opytat, ako dlho ho mozem bezpecne mat v satke?Ma tri mesiace,zvykne mi tam aj zaspat,potom ma otlacenu celu tvaricku. A este jedna otazka? Nenavykne si na nosenie prilis?
@ninison ja teraz od narodenia satkujem. prveho som skusala davat do manducy skor nez od 3-4 mesiaca, ale naozaj to nie je ono. velmi casto som nenosila, az od tych 3 mesiacov. Vyhoda mojich deti nastastie bola, ze obaja drzali hlavku naozaj od narodenia, druhy syn mesacny "pasol konicky" pekne vysoko.obaja su navyse celkom velke deti, takze sa tam az tak nestracaju.Manduca naozaj ale nie je dobra pre tak male babo, satka je milionkrat pohodlnejsia. Prave sme odlozili Moby elastik lebo ma maly 8,5kg a ideme na pevnu, dnes si idem na postu pre svoju ellevill 😵
v manduce ta novorodenecka vlozka to dietatko sice drzi, ale aj celkovy strih manducy je pre vacsie deti,
lebo novorodenec tam ma nozky tak divne poskladane. druhemu synovi sa v manduce az tak nepaci v porovnani so satkou.
@lin123 otlacena tvaricka je ok, to mavaju deti aj ked spia na bruchu 😉 spanie v satke je bezpecne, ak je hlavicka pekne vysoko, vidis nostek ktory nie je o nic pritlaceny. nosenie urcite nie je nespravny navyk, je to absolutne prirodzena poloha a ked sa dietatko dostane do veku objavovania tak ho do tej satky budes este nahanat 😀
@ninison Manduca u nás až po pol roku, povedala by som, že je stavaná na staršie detičky, hoci má i tú zmenšovaciu vložku. Pre mrňouska jednoznačne šatku.
@lin123 pokiaľ je v šatke uložený v dobrej polohe, aj úväz je ok, pokiaľ bude dieťatko chcieť. Je fajn striedať polohu hlavičky, či strany, ak sa nosí v kolíske. Nosenie je prirodzené, postupne si ho bude dieťa vyžadovať menej a menej, keď sa ho dostatočne nasýti v bábätkovskom veku. No verím, že spočiatku to môže byť naozaj veľmi náročné.
ahojte, viete mi poradit ohladom babysatky? mam skusenost s klokankou anikdy viac, uvazujem nad satkou hoppendiz osaka, co vy nato dlzku asi 4,6m abysme s mm mohli obaja nosit, ja som troska baculka lenie vela ale som velmi malinka a mm ma 176
@tea333 jej, aku ellevillku mas? Ja som si objednala zara tri sugar, ale bude az koncom januara :( . Nemozem sa jej dockat, teraz mam didymos indio tmavomodrobiele.
Mozem sa opytat odkial ju mas objednanu? V slovenskych eshopoch som ju nevidela, ja mam z ceskeho nosenideti.cz.
Potom ak mozes, pridaj pls fotku s naviazanou satkou 🙂.
je mozne si u niekoho overit ci robim uvaz satky spravne? Robila som to dla mamiciek z youtube. Prip.aj podla navodu k satke. (som z ba)
@lin123 napr.v predajni Latkovky na Liscich Nivach, robi sa tam poradenstvo. Alebo sa odfot a daj sem, tu ti baby urcite poradia 🙂 niektore laktacne z mamily robia aj poradenstvo s nosenim a tuto z temy je tiez niekolko bab z BA (aj ja, ale ja viazem len 2 uvazy, tak to by som ti toho vela asi neporadila :D).
Ja inak odporucam precitat knizku Nezna naruc rodicov o noseni ale aj manipulacii s detickami 🙂)
@junkfoood tak tato teta jw tiez bleda
http://www.google.sk/imgres?q=zara+green+silk&h...

@ivanka.7
@mvkoty
@romcovaklarka
@tea333 dakujem dievcata, skusila som a ano, je to s jazvou uplne v pohode, nic necitim, a je fakt ze taky novorodenec je musia vaha pre kazdeho kto predtym nosil starsie dietko
Manducu tiez mam a presne to som ani neskusala teraz takto skoro po porode, lebo ten pas by tlacil, prveho som v manduce nosila presne od jeho 6 tyzdnov (tiez po cisarskom) a to bolo v pohode