icon

Šatka vhodná aj do autosedačky

psyxooo
2. mar 2013

Potrebujem poradit, co kupit do autosedacky. Chcela by som lahko zapinatelnu satku, v ktorej mozem dat babenko do autosedacky a potom jednoducho vybrat a pripnut na seba, pretoze za par mesiacov budem autom vozit syna do skolky aj s babenkom, ktore dam do autosedacky a potom ho ale nechcem davat do kocika, pretoze v skolke su schody a tiez nie len tak na ruky, pretoze musime pouzivat navleky a to by som potrebovala mat k tomu 4 ruky 🙂
Nieco podobne ako toto http://www.bambini.sk/sk/658/48/lodger-shelter-... Pozerala som ho vsak v obchode, a nepaci sa mi, navyse je dost hruby /dokonca aj letna verzia/. Ja potrebujem nieco na leto, tensie a najlepsie s otvorom na pasy v autosedacke.

andrejka1974
2. mar 2013

vsak aj tak ju budes mat vo vajicku tak ju zober aj s vajickom

soldi
2. mar 2013

@psyxooo tiez nerozumiem, preco nemozes zobrat vajicko, zas taka vaha to nie je na ten kusok 🙂
a druha vec- satku mas predsa Ty na svojom tele, nie je v nej obalene babatko.
skus pozriet cez google k tan, tam das babatko za par sekund

zuzanockamt
2. mar 2013

@psyxooo kup si elasticku satku - na zaciatok je najlepsia - napr. sleepy wrap, liliputi, hoppediz ... naviazes si ju na seba, babo vlozis do autosedacky a potom zase naspät do satky, mas to raz-dva ... ja som tak chodila do obchodu ... naco vlacit vajce, lepsia je satka 🙂

psyxooo
autor
2. mar 2013

@andrejka1974 nechcem vliect autosedacku na druhe poschodie, navyse schody su uzke, ledva tade prejdu dvaja ludia.
@soldi tu satku si predsa pripnem aj s babetkom na seba, nejak nechapem tomu co pises. Pozerala som k tan na videu, no neviem si predstavit, ako by som do nej kazde rano a poobedie pred skolkou montovala babenko, ktore este nedrzi hlavicku.
@zuzanockamt a do auta ako? ja mam skolku daleko pesi, musim ist autom

zuzanockamt
2. mar 2013

@psyxooo ved normalne ...doma si uviazes satku, vlozis babo, prides k autu, babo das do sedacky, satku si nechas naviazanu na sebe ... potom pri skolke babo vyberies zo sedacky, das naspät do satky a ides so synom do skolky ... takto som ja chodila na velke nakupy, aby maly nemusel byt natlaceny vo vajci este aj v obchode

sjuzocka
2. mar 2013

Alebo nosic (manduca a pod.), ak ti ide o to, ze ti dieta asi zaspi v autosedacke a nechces ho zobudit, tak myslim ze ta manipulacia "vybrat v satke z vajicka a dat na seba" vs. "vybrat nezasatkovane dieta a dat do nosica na seba" je zhruba rovnaka a ked aj mrnkne ze sa budi, ked je na tebe nalepene, rychlo dokaze zaspat. A ja som v manduce dokonca vedela aj kojit "za jazdy" 🙂 btw pozeram ze mame skoro rovnaky termin 🙂
@psyxooo

psyxooo
autor
3. mar 2013

@zuzanockamt
@sjuzocka
diky baby, a ako dlho vam trvalo naucit sa s tou satkou robit? lebo podla videa co som pozerala sa mi to zda dost zlozite, preto som chcela len nieco take na zapnutie na sponu, ako je to v tom lodgeri, to by mi dokazal aj moj maly zapnut

@sjuzocka ozaj, mozno sa budeme trapit v rovnaky den 😀

kadri
3. mar 2013

@psyxooo nejde o typ satky, ale o uvez. jednoducho sa instaluje dieta do dvojiteho kriza, aj sa lahko vyberie, nemusis satku davat dole, mozes omotana aj soferovat, potom dieta vlozis, podotahujes a ides. malemu babu fixujes pruhom latky aj hlavicku. tiez sa da v dvojitom krizi nosit nalezato - v koliske

http://www.didymos.cz/noseni-deti-v-satku/uvazy...

http://www.didymos.cz/noseni-deti-v-satku/uvazy...

a ak sa ti zda viazanie zlozite, kukni motivacne video :DDD

https://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0
kadri
3. mar 2013

este dodam, ze na tom videu je elasticka satka, tiez sa da predviazat. zo zaciatku je jednoduchsie s nou manipulovat, nevyzaduje taky presny uvez a dotahovanie. zase vydrzi zhruba do 6m dietata, potom je uz dieta do nej tazke, viac sa hybe. s pevnou satkou vydrzis az dokym vladzes 😎

zuzanockamt
3. mar 2013

@psyxooo elasticka satka sa viaze velmi jednoducho, podla navodu si to zaviazes tesne na telo a len tam dietatko vsunies ... hned ako mi satka prisla domov som to dokazala podla navodu uviazat, naozaj to nie je nic zlozite ... pevna satka sa viaze trosku tazsie, lebo tam musis dotahovat

danjelca
3. mar 2013

ja som na začiatku používala normálny babyvak nakolko také malé bábätko dávat a vyberat zo šatky nie je uplne najrýchlejšie.asi dva mesiace ked bábo drží hlávku už potom elastická šatka a teraz máme ergo.

psyxooo
autor
3. mar 2013

@kadri to video je skvele 🙂 ked to zvladol chlap, tak sa uz ani nemozem vyhovorit na zlozitost 🙂
@zuzanockamt
a aka je najlepsia? budem ju potrebovat maxim.pol roka
este som nasla toto http://www.hracky-vybavicky.sk/minimonkey-kloka...
mohlo by byt ci nie?

psyxooo
autor
3. mar 2013

@danjelca Dani, a aky babyvak? nemas na to link?

kadri
3. mar 2013

za tie peniaze odporucam radsej kupit elastik satku a potom predat. zataz je rovnomerne rozlozena na obe ramena, nie ako pri babyvaku, mozes nosit aj zvislo. mam odskusane vsetky mozne nosice, satka je naj pre nosica, aj dieta 🙂

http://www.latkovky.sk/obchod/kategoria-nosenie...

danjelca
3. mar 2013

@psyxooo klokanka sa nesmie používat kvôli klbikom-je tam dieta zle posadené.A teda každý ti asi bude odporúčat šatku elastickú ale ked potrebuješ íst na krátku vzdialenost a bambulu naložit vyložit a znova naložit tak odporúčam ti babyvak...hlavne pre mna bolo zložité si sadnut dozadu k autosedačke malého vybrat a dat ho do šatky a všetko poutahovat..a von som vychádzat nechcela ked fúkalo, pršalo atd. Do babyvaku vpohode malú dáš za pár sekund nemusíš vychádzat z auta.Ja som to teda nezvládla a preto som kupila babyvak-ideálny ked chodíš po byte a potrebuješ dieta na pár sekund mat pri sebe a potom hned položit...šatka je na také dlhodobejšie nosenie, proste ked potrebuješ mat dieta 5 minut na sebe tak do vaku vložíš vyložíš a je to...
Inak mala som súčasne aj šatku tam mi zaspávala le na taku rýchlu manipuláciu babyvak...a link neviem, myslím že tie vaky sú na jedno kopyto-skôr pozeraj na ten úchyt-kúpila by som s čio najviac poistkami🙂
A neskôr-určite ergonosič-mám ho dva mesiace a maximálne využitý-ale to až ked drží hlavičku.

sjuzocka
3. mar 2013

@psyxooo ale v septembri ti uz bude mat babo 3 mesiace, tak jednoduchsi je nosic (manduca, ergo atd.), tam ziadne uväzy netreba. Ci chystas sa to male nosit do skolky aj v sestonedeli? :-/ ja uz som manzela pripravila na to, ze od maja funguje skolkovo on...

psyxooo
autor
3. mar 2013

@sjuzocka 🙂 tak ja som ho tiez na to pripravila, ale ked pojde na sluzobku pripadne nestihne prist z prace, co sa casto stava, tak to musim nejako vyriesit aj ja

silsil
4. mar 2013

@psyxooo ahoj, pozeram ze si moj "pripad" .. ked pises ze na druhe nechces vlacit vajicko.. asi byvate bez vytahu..my tiez.. sice na stvrte..ale uz som si zvykla, som v kondicke, a hlavne zo zaciatku rozmyslam ze v com a ako budem nosit babenko hore dolu, a prave vcera som si objednala ten shelter lodger, citala som recenzie, a na moje poziadavky je to vyhovujuce..hlavne na zaciatok ked je manipulacia s malym komplikovanejsia, nech sa ma pohodlne a len ho prenesieme 🙂 a inak ma to otvory na bezp. pas.. je to aj na foto vidiet : )) len cena je dost vysoka, ale nasla som tu v bazari za polovicu.. ved to je vec ktora sa nepokazi.. a na foto aj vidis stav...takze ja som sa takto rozhodla : ) nic lepsie som nenasla, a tie ine satky pridu na mna dost komplikovane aj casovo..navyse ked za par min. som dolu a dam maleko do kocika alebo do vajicka..