icon

Ako často by mal katolík chodiť na spoveď?

21. jún 2026

Ako často by mal katolík chodiť na spoveď? Je raz za mesiac normálna frekvencia alebo by to malo byť častejšie?

Strana
z2
anonym_a0b5c8
21. jún 2026

@anonym_autor Ja uz vobec.

anonym_9adfa9
21. jún 2026

@anonym_autor ak máš hriechy a cítiš to tak aj každý deň

anonym_02852e
21. jún 2026

1 z 5 cirkevnych prikazani hovori
Aspon raz v roku sa vyspovedaj. Ja zvyknem chodit na vianoce a na velku noc

anonym_6cc3eb
21. jún 2026

@anonym_autor Nikdy som nebola ani len u psychológa...;)

anonym_95f174
21. jún 2026

Ja som veriaca, no mám taký svojský štýl viery. Pomodlim sa aj sama, nepotrebujem kostol, a nemám potrebu spovedat sa farárovi 🙃....keď niečo ľutujem, referujem to priamo Bohu vo svojich modlitbách.....a myslím si, že som dobrá katolíčka 🙏

anonym_9adfa9
21. jún 2026
@anonym_95f174

Ja som veriaca, no mám taký svojský štýl viery. Pomodlim sa aj sama, nepotrebujem kostol, a nemám potrebu spovedat sa farárovi 🙃....keď niečo ľutujem, referujem to priamo Bohu vo svojich modlitbách.....a myslím si, že som dobrá katolíčka 🙏

@anonym_95f174 jou robiť si svoje vlastné pravidlá lebo tie od Boha mi nevyhovujú....

anonym_95f174
21. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_95f174 jou robiť si svoje vlastné pravidlá lebo tie od Boha mi nevyhovujú....

@anonym_9adfa9 tak každý sme nejaký....ja som s tým ok 🤗👌🙂...

anonym_45b9a6
21. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_9adfa9 prezradim ti tajomstvo: niekto moze verit v Boha, ale nemusi verit v cirkev, ci zmrtvychvstanie cloveka… a kto ma pravdu, ci ty, ci ten druhy sa obidvaja dozviete az po smrti. Nikto z nas na zemi to nemoze vediet.

anonym_0ce1ba
21. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_9adfa9 mnohé cirkvi si robia vlastné pravidlá ktoré ani Ježiš neučil, podobne ako farizeji
Zväzujú ťažké bremená, ktoré nemožno uniesť, a kladú ich ľuďom na plecia, ale sami nechcú nimi ani prstom pohnúť. Mt 23,4

anonym_c3d5c2
21. jún 2026

@anonym_autor raz mesacne je podla mna dostacujuce, ale ak spravis nejaky tazky hriech, je dobre ist co najskor na spoved, ja som bola napriklad dnes po 2 tyzdnoch. Stava sa.

anonym_c3d5c2
21. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_9adfa9 asi tak, no 🫣. Asi ani nevie, z3 v Eucharistii a teda aj v tom kostole, ktory "nepotrebuje", prebyva zivy Jezis...nuz...dobra katolicka 😐

zmrzlinka8
21. jún 2026

@anonym_autor minimálne raz ročne na Veľkú noc, ideálne vždy po spáchaní ťažkého hriechu

anonym_9adfa9
21. jún 2026
@anonym_95f174

@anonym_9adfa9 tak každý sme nejaký....ja som s tým ok 🤗👌🙂...

@anonym_95f174 príde moment keď nebudete. Ja nie som dokonalá ale raz mi Boh niečo kazal tak si to nebudem robiť podľa seba ako vyhovuje mne žejo

anonym_9adfa9
21. jún 2026
@anonym_45b9a6

@anonym_9adfa9 prezradim ti tajomstvo: niekto moze verit v Boha, ale nemusi verit v cirkev, ci zmrtvychvstanie cloveka… a kto ma pravdu, ci ty, ci ten druhy sa obidvaja dozviete az po smrti. Nikto z nas na zemi to nemoze vediet.

@anonym_45b9a6 pravdu mám ja. V kostole že živý Kristus a návšteva kostola je k viere nutná. To nemá s cirkvou nič spoločné tak si to prosím doštudujte. Nemusíte súhlasiť s farárom , ten sa mýliť môže. Ale živý Kristus sa v kostole mýliť určite nebude .....

anonym_9adfa9
21. jún 2026
@anonym_45b9a6

@anonym_45b9a6 je to verejne dostupné, všetko dokonca aj to , ako bude vyzerať koniec sveta. Dopodrobna. Vieme všetko. Biblia je ako chat GPT ale my si aj tak robíme po svojom. A na konci cesty budeme pre Bohom sklapat uši v Tom lepšom prípade. Budú aj taký jedinci ktorý ho popru. A dokonca aj o Tom sa tam píše.

mauduska
21. jún 2026

Ja som sa pred pár dňami dozvedela, že vraj len 24% katolíkov chodí na spoveď aspoň raz ročne. To je príšerné.. ja chodím každé 2-4 týždne, podľa toho, ako sa cítim. Ja vnímam po spovedi veľký pokoj a taký reset, Božie odpustenie mi pomáha ísť odznova. Poznám ľudí, čo chodia spravidla raz za mesiac pred prvým piatkom, ale aj takých, čo chodia viackrát za týždeň. Je to na tebe, nikto by ťa nemal presviedčať o niečom inom, ako to ty cítiš vo svedomí. Keď ťa hryzie svedomie, si nesvoja, ľahšie nahnevaná, vynervovaná a potrebuješ s Bohom začať odznova, choď. 🙂

anonym_95f174
21. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_95f174 príde moment keď nebudete. Ja nie som dokonalá ale raz mi Boh niečo kazal tak si to nebudem robiť podľa seba ako vyhovuje mne žejo

@anonym_9adfa9 som normálny človek a vždy si budem robiť to,čo chcem ja. Mám na to právo, tak isto ako aj ty ✌️. Mne nikto nič nekazal a ani nekaze, riadim sa sama sebou ❤️

anonym_9e6650
21. jún 2026
@mauduska

Ja som sa pred pár dňami dozvedela, že vraj len 24% katolíkov chodí na spoveď aspoň raz ročne. To je príšerné.. ja chodím každé 2-4 týždne, podľa toho, ako sa cítim. Ja vnímam po spovedi veľký pokoj a taký reset, Božie odpustenie mi pomáha ísť odznova. Poznám ľudí, čo chodia spravidla raz za mesiac pred prvým piatkom, ale aj takých, čo chodia viackrát za týždeň. Je to na tebe, nikto by ťa nemal presviedčať o niečom inom, ako to ty cítiš vo svedomí. Keď ťa hryzie svedomie, si nesvoja, ľahšie nahnevaná, vynervovaná a potrebuješ s Bohom začať odznova, choď. 🙂

@mauduska Každe 2 tyždne? Wau. Ja by som chcela isť aj na spoveď ale neviem kedy byva spoveď. Najbližšie neviete aky bude krestansky sviatok? dušičky? Rada by som išla na spoveď ale bohuzial rodicia sú rozvedeny nechodia do kostola, a stary rodicia čo chodili do kostola mi zomreli takže ma nikto do toho nevedie… U nás myslim že byva spoved len 1x mesacne😏

anonym_f6bad1
21. jún 2026
@anonym_95f174

@anonym_9adfa9 som normálny človek a vždy si budem robiť to,čo chcem ja. Mám na to právo, tak isto ako aj ty ✌️. Mne nikto nič nekazal a ani nekaze, riadim sa sama sebou ❤️

@anonym_95f174 veď robiť si čo chceš aj môžeš, ale nenazývaj sa katoličkou, keď ňou nie si. V sv. Písme sa píše, že si máme navzájom vyznávať hriechy (nie len pri modlitbe s Bohom). Cirkev pre našu slabosť zaviedla spovedanie v súkromí, ale prvotná cirkev si nahlas vyznávala hriechy. A na spoveď sa v podstate dá ísť aj každý deň, väčšinou spovedaju farary pól hodinu pred omšou. Odporúča sa chodiť cca raz do mesiaca (ak človek nemá ťažký hriech), pretože postupne mu otupuje svedomie aj z ľahkých hriechov. Častejšie ako raz za 2 týždne sa neodporúča, aby nebol človek skrupulozny

anonym_9adfa9
22. jún 2026
@anonym_95f174

@anonym_95f174 veď to je v poriadku ale katolík toto nepovie. Máte vieru vašu, nie Božiu.

anonym_45b9a6
22. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_45b9a6 pravdu mám ja. V kostole že živý Kristus a návšteva kostola je k viere nutná. To nemá s cirkvou nič spoločné tak si to prosím doštudujte. Nemusíte súhlasiť s farárom , ten sa mýliť môže. Ale živý Kristus sa v kostole mýliť určite nebude .....

@anonym_9adfa9 zistis ked zomries 🙂

mauduska
22. jún 2026
@anonym_9e6650

@mauduska Každe 2 tyždne? Wau. Ja by som chcela isť aj na spoveď ale neviem kedy byva spoveď. Najbližšie neviete aky bude krestansky sviatok? dušičky? Rada by som išla na spoveď ale bohuzial rodicia sú rozvedeny nechodia do kostola, a stary rodicia čo chodili do kostola mi zomreli takže ma nikto do toho nevedie… U nás myslim že byva spoved len 1x mesacne😏

@anonym_9e6650 ahoj, super, že by si chcela ísť 🙂 obyčajne kňazi spovedajú pol hodinu pred každou sv. omšou, buď v spovedelnici ak kostol má, alebo v sakristii, niekedy aj v inej miestnosti, napr. v bočnej kaplnke. Záleží od toho, aké má daný kostol priestory. Ak by si sa chcela niečo spýtať súkromne, kľudne mi napíš 🙂
A len pre istotu sa spýtam, na spovedi si už predtým bola?

anonym_b580ce
22. jún 2026
@anonym_45b9a6

@anonym_45b9a6 presne tak,nehovoriac o tom že cirkev pobrala sviatky od pohanov..ani poriadne nevedia kedy sa Ježiš narodil a bol ukrižovaný len si určili kedy im vyhovovalo

anonym_95f174
22. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_95f174 veď to je v poriadku ale katolík toto nepovie. Máte vieru vašu, nie Božiu.

@anonym_f6bad1
@anonym_9adfa9
Ďakujem za vaše názory, ja vám ich neberiem, každý človek je inak nastavený. Pre mňa nie je dôležitý kostol, pre mňa je dôležitejšie ako človek žije, ako sa správa k iným a aké má myslenie. Žiaľ, je veľa ľudí, čo do kostola chodia, no len z neho vyjdu a už ohovárajú iných....a keby len to. To zasa pre mňa nie je katolík...aj keď sa spovedá a do kostola chodí.

qrstxyz
22. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_9adfa9 od Boha alebo od cirkvi?

mauduska
22. jún 2026
@anonym_b580ce

@anonym_45b9a6 presne tak,nehovoriac o tom že cirkev pobrala sviatky od pohanov..ani poriadne nevedia kedy sa Ježiš narodil a bol ukrižovaný len si určili kedy im vyhovovalo

@anonym_b580ce haha :D áno, Vianoce sú naschvál vtedy, keď boli pohanské sviatky - celkom logicky, keď chceš presadiť nové náboženstvo, nie? Ale Veľká noc je presne stanovená podľa židovskej paschy, počas ktorej bol Ježiš ukrižovaný. Takže zbytočne sa posmievaš. Navyše, myslím si, že aj keď nevieme, kedy sa niekto narodil, môžeme jeho narodeniny oslavovať, či? Je plno starých ľudí, ktorí nevedia svoj presný dátum narodenia, lebo kým otec prišiel na matriku, tak prešlo pár dní a zapísali ako bolo. Za to nemôžu jeho blízki oslavovať jeho narodeniny? Termín zvolený cirkvou, ktorý prebil vtedajšie pohanské sviatky bol stanovaný práve preto, aby kresťania neslávili pohanské sviatky, ale Vianoce. Nevidím na tom nič, čo by bolo na smiech.

anonym_b580ce
22. jún 2026
@mauduska

@anonym_b580ce haha :D áno, Vianoce sú naschvál vtedy, keď boli pohanské sviatky - celkom logicky, keď chceš presadiť nové náboženstvo, nie? Ale Veľká noc je presne stanovená podľa židovskej paschy, počas ktorej bol Ježiš ukrižovaný. Takže zbytočne sa posmievaš. Navyše, myslím si, že aj keď nevieme, kedy sa niekto narodil, môžeme jeho narodeniny oslavovať, či? Je plno starých ľudí, ktorí nevedia svoj presný dátum narodenia, lebo kým otec prišiel na matriku, tak prešlo pár dní a zapísali ako bolo. Za to nemôžu jeho blízki oslavovať jeho narodeniny? Termín zvolený cirkvou, ktorý prebil vtedajšie pohanské sviatky bol stanovaný práve preto, aby kresťania neslávili pohanské sviatky, ale Vianoce. Nevidím na tom nič, čo by bolo na smiech.

@mauduska Mne to je šuma fuk,ja tie 2 sviatky v roku neznášam a to som veriaca v boha ale v cirkev neverím,je to jeden veľký biznis..

misienka123
22. jún 2026

2x v roku chodim na spoveď

mauduska
22. jún 2026
@anonym_b580ce

@mauduska Mne to je šuma fuk,ja tie 2 sviatky v roku neznášam a to som veriaca v boha ale v cirkev neverím,je to jeden veľký biznis..

@anonym_b580ce nech sa páči, neznášaj sviatky, ktoré oslavujú kresťania (aj nekatolíci) po celom svete. Neviem potom, akého Boha oslavuješ 🤷‍♀️ Zo mňa v Cirkvi nikto peniaze neťahá, neviem teda, aký biznis v tom vidíš.

anonym_9e6650
22. jún 2026
@mauduska

@anonym_9e6650 ahoj, super, že by si chcela ísť 🙂 obyčajne kňazi spovedajú pol hodinu pred každou sv. omšou, buď v spovedelnici ak kostol má, alebo v sakristii, niekedy aj v inej miestnosti, napr. v bočnej kaplnke. Záleží od toho, aké má daný kostol priestory. Ak by si sa chcela niečo spýtať súkromne, kľudne mi napíš 🙂
A len pre istotu sa spýtam, na spovedi si už predtým bola?

@mauduska ja mam krst, prijimanie, birmovku. Ano bola som na spovedi. Ale myslim že u nas sa veru 30 minut pred spoveďou nespovedá nemá kto😏možno len vo vacsich mestach

Strana
z2