icon

Ako často by mal katolík chodiť na spoveď?

21. jún 2026

Ako často by mal katolík chodiť na spoveď? Je raz za mesiac normálna frekvencia alebo by to malo byť častejšie?

Strana
z2
anonym_b580ce
22. jún 2026

Boh tie sviatky nevymyslel ale cirkev.urcite si nikdy neprispela 🪙do kostola

mauduska
22. jún 2026
@anonym_9e6650

@mauduska ja mam krst, prijimanie, birmovku. Ano bola som na spovedi. Ale myslim že u nas sa veru 30 minut pred spoveďou nespovedá nemá kto😏možno len vo vacsich mestach

@anonym_9e6650 chápem. U mojej babky je to podobne, kňaz chodí na omšu tesne pred, ale tam nie je veľký záujem o spoveď. Tak potom jedine sa s ním dohodnúť, zájdi po omši do sakristie. Možno budeš prekvapená a vyspovedá ťa rovno vtedy, radšej sa nachystaj. Ak nie, tak si určite viete dohodnúť nejaký termín. 🙂 Nemyslím si, že spovedanie pol hodinu pred je záležitosť veľkých miest, skôr asi farnosti, kde to majú lepšie pokryté kňazmi, resp. kňaz nemá veľa filiálok a vie v pohode prísť s predstihom do kostola.
Držím palce 🙂

mauduska
22. jún 2026
@anonym_b580ce

Boh tie sviatky nevymyslel ale cirkev.urcite si nikdy neprispela 🪙do kostola

@anonym_b580ce či som prispela a ak áno, tak koľko, viem ja a Boh, druhým sa tým chváliť nepotrebujem. Ak niekomu dávam dar, nežiadam za to pochvalu, dávam ho sama od seba, lebo chcem. 😄 ak niekto žije z darov, veľkým biznisom by som to nenazvala.

anonym_9adfa9
22. jún 2026
@qrstxyz

@anonym_9adfa9 od Boha alebo od cirkvi?

@qrstxyz bibliu napísala cirkev ? Doucte sa takéto veci keď chcete komentovať. Základné. Vôbec nie špeciálne.

anonym_0ce1ba
22. jún 2026
@anonym_9adfa9

@qrstxyz bibliu napísala cirkev ? Doucte sa takéto veci keď chcete komentovať. Základné. Vôbec nie špeciálne.

@anonym_9adfa9 kde nájdem v Biblii ako máme správne oslavovať narodeniny Ježiša Krista a kedy?

qrstxyz
22. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_9adfa9 a prečo potom protestanti alebo pravoslávni nemajú klasické spovede ako my? U nich sa praktizuje spoločné vyznávanie hriechov.

anonym_c5b464
22. jún 2026

A náš veľký katolík pr85 sa ani neozve. Jasné, ved toto nie je téma o sexe 😂

anonym_9adfa9
22. jún 2026
@anonym_0ce1ba

@anonym_9adfa9 kde nájdem v Biblii ako máme správne oslavovať narodeniny Ježiša Krista a kedy?

@anonym_0ce1ba a čo som ja vševed? Ja som neni chat GPT. Ja som obyčajný hriešnik ako vy. Tiež mám veľa otázok

anonym_9adfa9
22. jún 2026
@qrstxyz

@anonym_9adfa9 a prečo potom protestanti alebo pravoslávni nemajú klasické spovede ako my? U nich sa praktizuje spoločné vyznávanie hriechov.

@qrstxyz pozrite narážate na cirkev. Cirkev je bozsko ľudská záležitosť. Všade kde je človek bude hriech. Za hriechom možno zle rozhodnutia a iné. My to máme takto tak je problém to rešpektovať ? Možno chcela cirkev docieliť aby ste v súkromí vyznali viac svoje hriechy , viac sa otvorili a nehanbili sa verejne rozprávať ako si mydlite barana a popri Tom máte manželku alebo ako pretahujete Martu zo sedmičky a doma máte ženu a naopak alebo že ste ja neviem kradli v obchode. To sú veci čo nechcete moc verejne rozprávať. Buďme radi ako to je.

vanilka83
22. jún 2026

@anonym_autor vždy keď človek padne-teda urobí zlý skutok,alebo sa nejako inak prehresi voči Bohu by mal ísť čím skôr na spoveď,aby bol stále v milosti posväcujucej,tak to hovorí aj svätý Šarbel...treba si aj riadne naštudovať co všetko sa pokladá za hriechy...lebo nemusia byť len skutkové ale spáchané aj zlým úmyslom,zlými myšlienkami ci zlým slovom...

anonym_45b9a6
22. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_9adfa9 Bibliu napísali ľudia a to, že niekto verí, že ju napísal Boh, Duch Svätý a pod. je opäť len vaša domnienka 🙂 a o tom, kde je pravda, sa naozaj dozviete až po smrti a teda predpokladám, že potom to už nikomu neprezradíte.

anonym_9adfa9
22. jún 2026
@anonym_45b9a6

@anonym_9adfa9 Bibliu napísali ľudia a to, že niekto verí, že ju napísal Boh, Duch Svätý a pod. je opäť len vaša domnienka 🙂 a o tom, kde je pravda, sa naozaj dozviete až po smrti a teda predpokladám, že potom to už nikomu neprezradíte.

@anonym_45b9a6 bibliu nenapísal Boh.... Ale nevadí

anonym_45b9a6
22. jún 2026
@anonym_9adfa9

@anonym_45b9a6 bibliu nenapísal Boh.... Ale nevadí

@anonym_9adfa9 tak proroci? A novy zakon apostoli z vnuknutia ducha svateho? Ci? Ved ma pouc 🙂

anonym_9adfa9
22. jún 2026
@anonym_45b9a6

@anonym_9adfa9 tak proroci? A novy zakon apostoli z vnuknutia ducha svateho? Ci? Ved ma pouc 🙂

@anonym_45b9a6 aj proroci aj Mojzis, bolo ich veľa

anonym_9ca791
Včera o 11:45
@anonym_9adfa9

@anonym_95f174 jou robiť si svoje vlastné pravidlá lebo tie od Boha mi nevyhovujú....

@anonym_95f174
Úplne s tebou súhlasím, akurát dodám, že ľudí posudzujem podľa činov, a nie podľa náboženstva. Som katolíčka, mám susedu evanjeličku, priateľku moslimku, bratranca katolíckeho farára. Verím, že existuje "vyššia bytosť" a či ju niekto nazýva Boh, Jehova, Manitu, Prorok ... závisí od náboženstva, verím v anjelov. Mala som niekoľko úprimných rozhovorov s kňazom, vie, aká som, a nepohoršoval sa.
Jeden čas som robila poštovú doručovateľku, pre mnohých som bola "bútľavá vŕba", ľudia sa mi "spovedali" aj s intímnymi záležitosťami, lebo sa potrebovali vyrozprávať a vedeli, že odo mňa sa to ďalej nedostane. Na rajóne som mala aj kňaza na dôchodku, každý pondelok mi "vyčistil žalúdok" a vypočula som si hodinovú kázeň, pretože som v nedeľu nebola v kostole. Vzťahy medzi ľuďmi sú všelijaké, aj kresťania sú niekedy horší ako neznabohovia, veď ako mi jedna povedala, "každý týždeň chodím na spoveď a na príjímanie, v nedeľu do kostola, tak mi pánboh odpustí", a len čo vyšla z kostola, robila peklo. Kolega, poštár (ženatý) , každý deň ráno išiel na omšu, spoveď a prijímanie, potom na rajóne "obšťastnil" niekoľko frajeriek a svedomie ho vôbec netrápilo.
Nech si každý verí, v čo chce ale nevnucuje to iným, ja sa snažím žiť tak, aby som sa nehanbila sama pred sebou a netrápilo má svedomie. Lenže nie každý to svedomie má a aj každá viera sa dá zneužiť.

anonym_9adfa9
Včera o 13:45
@anonym_9ca791

@anonym_95f174
Úplne s tebou súhlasím, akurát dodám, že ľudí posudzujem podľa činov, a nie podľa náboženstva. Som katolíčka, mám susedu evanjeličku, priateľku moslimku, bratranca katolíckeho farára. Verím, že existuje "vyššia bytosť" a či ju niekto nazýva Boh, Jehova, Manitu, Prorok ... závisí od náboženstva, verím v anjelov. Mala som niekoľko úprimných rozhovorov s kňazom, vie, aká som, a nepohoršoval sa.
Jeden čas som robila poštovú doručovateľku, pre mnohých som bola "bútľavá vŕba", ľudia sa mi "spovedali" aj s intímnymi záležitosťami, lebo sa potrebovali vyrozprávať a vedeli, že odo mňa sa to ďalej nedostane. Na rajóne som mala aj kňaza na dôchodku, každý pondelok mi "vyčistil žalúdok" a vypočula som si hodinovú kázeň, pretože som v nedeľu nebola v kostole. Vzťahy medzi ľuďmi sú všelijaké, aj kresťania sú niekedy horší ako neznabohovia, veď ako mi jedna povedala, "každý týždeň chodím na spoveď a na príjímanie, v nedeľu do kostola, tak mi pánboh odpustí", a len čo vyšla z kostola, robila peklo. Kolega, poštár (ženatý) , každý deň ráno išiel na omšu, spoveď a prijímanie, potom na rajóne "obšťastnil" niekoľko frajeriek a svedomie ho vôbec netrápilo.
Nech si každý verí, v čo chce ale nevnucuje to iným, ja sa snažím žiť tak, aby som sa nehanbila sama pred sebou a netrápilo má svedomie. Lenže nie každý to svedomie má a aj každá viera sa dá zneužiť.

@anonym_9ca791 áno správať sa dobre k ľuďom v živote by mala byť samozrejmosť. Ale Boh nám dal nejaké pravidlá, volá sa to 10 božích prikázaní. Prvé ja som Pán Boh tvoj ...čiže žiadne iné entity ako anjeli a pod. On je nad všetkým. Tretie pamätaj že máš svätiť sviatočný deň - nedeľa je pre kresťana sviatok čiže kostol a oddych , rodina..žiadne nákupy , žiadne pranie, žiadne vysávanie.... To už zachádzam do detailov ale človek čo si hovorí katolík a modlí sa doma lebo to JEMU tak vyhovuje, tak pánu Bohu to moc teda nevyhovuje... Je to ťažké , mám sama veľa otázok ale raz niečo povedal tak to tak je. A nedá sa ísť ani do ľava ani do prava

zenazaba
Včera o 14:04

Každý mesiac? To akože hrešíš- vyspovedáš sa, hrešíš vyspovedáš sa? Čo takto sa hriechom vyvarovať, aby si sa nemala z čoho spovedať? 🤔

maja22
Včera o 14:18

@anonym_autor Ja najčastejšie pred každým prvým piatkom, ale už som bola viackrát aj po 2 týždňoch a aj po týždni. Je to individuálne, tým, že chcem byť každý deň plne účastná na sv. omši, tzn. aj prijať Ježiša v Eucharistii, tak tomu prispôsobujem aj spytovanie svedomia a pristupovanie k sviatosti zmierenia. Iné je, keď človek trpí škrupulozitou, tam musí poslúchnuť svojho spovedníka a pristupovať k spovedi podľa jeho odporúčaní, čo býva spravidla max raz za mesiac, ale je to tiež individuálne. Vtedy sa naozaj častá sv. spoveď neodporúča, ale to je závažný psychický stav. Zdravý človek by si mal denne spytovať svoje svedomie a naprávať, v čom sa previnil voči láske k sebe, k Bohu a k blížnemu a odovzdávať svoje pády k Ježišovým nohám… Je to úžasná sviatosť, využívaj ju, veľmi ti pomôže spolu s každodenným sv. prijímaním prehĺbiť tvoj vzťah s Najsvätejšou Trojicou. ❤️

maja22
Včera o 14:22
@zenazaba

Každý mesiac? To akože hrešíš- vyspovedáš sa, hrešíš vyspovedáš sa? Čo takto sa hriechom vyvarovať, aby si sa nemala z čoho spovedať? 🤔

@zenazaba Ťažkých hriechov sa dá vyvarovať, ale páchame aj tie ľahké, sme nedokonalí a čím častejšie si spytuješ svedomie, tým viac spoznávaš vlastnú úbohosť. Pravidelná sv. zmierenia je pre dušu to, čo pre telo sprchs… Skús sa pár dní nesprchovať, nemusíš byť viditeľne špinavá a budeš sa predsa cítiť zle… Ani duša nemusí byť zablatená, ale spozná, že je potrebné sa znovu očistiť… Telesná očista je pre nás samozrejmá, s tou duchovnou to flákame…

Strana
z2