Ako často by mal katolík chodiť na spoveď?
Ako často by mal katolík chodiť na spoveď? Je raz za mesiac normálna frekvencia alebo by to malo byť častejšie?
@anonym_9adfa9 ja nechapem jednu vec a to som katolik dokonca aj birmovku mam. Preco mame potrebu VNUCOVAT svoju vieru inym? Nestretla som sa s ateistom kt by ma presviedcal ze Boh neni. Ale my krestania mame potrebu stale presviedcat o tom ze Boh je.
Platia Bozie zakony samozrejme ale ide o to ze ti isti kt sa napr biju do prs ze zivot zacina od pocatia a tu idu pisat zene kt chce ist na potrat ze je vrahyna a neviem co. Na otazku ci sa Boh postara o dieta ked nebude mat co jest alebo nebude mat zena peniaze na plienky, tie iste zeny odsudia dievca ked sa rozhodne dieta si nechat (to mam skusenost z rodiny). Pisu tu ludia ze davaju deti krstit a posielaju deti na prijimanie lebo co povie suseda a babka atd. V tomto napr moja sestra sa nedala a povedala ze ked neter nechce ist tak nejde a cuduj sa svetu aj susedy prezili ani kostol nepadol.
Preco by mal ist niekto kto cely zivit bil svoje deti a zenu do neba len kvoli tomu ze chodil do kostola? Neni to farizejstvo akoby?
Mozno prave my, kt sice nederieme lavice v kostole kazdu nedelu ale podame vodu smädnemu a chlieb pocestnemusa dostaneme kvoli tomu do neba. To nevie nikto, ani ja a ani ty. Takze nemame pravo pisat inym ze budu zatrateni pretoze my sami nevieme co s nami bude.
@janulik2008 tak som si to predsa len dočítala.... Ja vám verím že je lepší človek ten čo koná dobro ako farizej v kostole , úplne s vami súhlasím ale pán Boh nám povedal pamätaj že máš svätiť sviatočné dni. To neznamená že pôjdete do pekla , ale určite to neostane bez povšimnutia. Reagovala som na to , že je veľmi mylne myslieť si o sebe aký som super kresťan lebo si vytvorím vlastne pravidlá. A žiaľ čo píšem je pravda a pravda sa ešte nikomu úplne nepáčila. A ešte raz hovorím, ja som hriešnik hrubého zrna ale nepoviem o sebe ani že som dobrý človek a ani že mám super vieru ale do kostola nechodím ....
Každý mesiac? To akože hrešíš- vyspovedáš sa, hrešíš vyspovedáš sa? Čo takto sa hriechom vyvarovať, aby si sa nemala z čoho spovedať? 🤔
@zenazaba clovek je tvor slabý, častokrát padne do hriechu a kto si myslí, ze nie, nech si svoje svedomie spytuje do hĺbky a hriechy určite nájde.
@anonym_autor ked spachas tazky hriech, nemozes chodit na prijimanie...teoreticky vtedy. Ale aj male hriechy vedia zatazovat a "zaspinit" cloveka. 1x mesiac je taka nepisana norma. Niekomu staci 1x2mes, niekomu 1x rok, niekto chodi kazde 2tyzdne. Je to podla potreby kazdeho jedneho cloveka.
Ja som sa pred pár dňami dozvedela, že vraj len 24% katolíkov chodí na spoveď aspoň raz ročne. To je príšerné.. ja chodím každé 2-4 týždne, podľa toho, ako sa cítim. Ja vnímam po spovedi veľký pokoj a taký reset, Božie odpustenie mi pomáha ísť odznova. Poznám ľudí, čo chodia spravidla raz za mesiac pred prvým piatkom, ale aj takých, čo chodia viackrát za týždeň. Je to na tebe, nikto by ťa nemal presviedčať o niečom inom, ako to ty cítiš vo svedomí. Keď ťa hryzie svedomie, si nesvoja, ľahšie nahnevaná, vynervovaná a potrebuješ s Bohom začať odznova, choď. 🙂
@mauduska a to nie si v nemecku ci rakusku. Kamoska tam sla na spoved a pozerali na nu akoby niekoho zabila. Ona je zvyknuta kazdy mesiac, ale v takom rakusku ze ovela menej casto chodia ludia na spoved...ale na prijimanie chodia.
@janulik2008 tak som si to predsa len dočítala.... Ja vám verím že je lepší človek ten čo koná dobro ako farizej v kostole , úplne s vami súhlasím ale pán Boh nám povedal pamätaj že máš svätiť sviatočné dni. To neznamená že pôjdete do pekla , ale určite to neostane bez povšimnutia. Reagovala som na to , že je veľmi mylne myslieť si o sebe aký som super kresťan lebo si vytvorím vlastne pravidlá. A žiaľ čo píšem je pravda a pravda sa ešte nikomu úplne nepáčila. A ešte raz hovorím, ja som hriešnik hrubého zrna ale nepoviem o sebe ani že som dobrý človek a ani že mám super vieru ale do kostola nechodím ....
@anonym_9adfa9 veď ja nepíšem že som super katolík 😁

@anonym_9adfa9 ja nechapem jednu vec a to som katolik dokonca aj birmovku mam. Preco mame potrebu VNUCOVAT svoju vieru inym? Nestretla som sa s ateistom kt by ma presviedcal ze Boh neni. Ale my krestania mame potrebu stale presviedcat o tom ze Boh je.
Platia Bozie zakony samozrejme ale ide o to ze ti isti kt sa napr biju do prs ze zivot zacina od pocatia a tu idu pisat zene kt chce ist na potrat ze je vrahyna a neviem co. Na otazku ci sa Boh postara o dieta ked nebude mat co jest alebo nebude mat zena peniaze na plienky, tie iste zeny odsudia dievca ked sa rozhodne dieta si nechat (to mam skusenost z rodiny). Pisu tu ludia ze davaju deti krstit a posielaju deti na prijimanie lebo co povie suseda a babka atd. V tomto napr moja sestra sa nedala a povedala ze ked neter nechce ist tak nejde a cuduj sa svetu aj susedy prezili ani kostol nepadol.
Preco by mal ist niekto kto cely zivit bil svoje deti a zenu do neba len kvoli tomu ze chodil do kostola? Neni to farizejstvo akoby?
Mozno prave my, kt sice nederieme lavice v kostole kazdu nedelu ale podame vodu smädnemu a chlieb pocestnemusa dostaneme kvoli tomu do neba. To nevie nikto, ani ja a ani ty. Takze nemame pravo pisat inym ze budu zatrateni pretoze my sami nevieme co s nami bude.
@janulik2008 ani som to nedocitala. Ja nikomu nič nevnucujem, to že napíšem pravdu a vám sa to nepáči neznamená, že si musíte vymýšľať o Tom čo ja robím. Reagovala som na pani , ktorá si vysmiata myslí , že má skutočnú vieru. Takže v Boha verí. To čo si váš mozog vydedukoval z neviem čoho , neviem ani čo na to napísať ....