Ako prekonať hriech onanie u veriacich mužov?
Ahojte, som ženatý muž a otec deti. Sex nám so ženou nikdy extra neklamal a po pôrodoch vôbec nefunguje tak, ako by mal. Žena nemá libido (môže to byť tým, že koji?) mne ostalo celkom veľké. Ako dôsledok tejto diskrepancie si vypomáham sám ručne. Som praktizujuci katolík a viem, že je to ťažký hriech a snažím sa tým bojovať, ale vždy upadnem do toho naspäť. Čo s tým mám robiť? Poprosím skúsenosti mužov, resp. vašich manželov(kľudne anonymne). Kňaz mi na spovedi nikdy nič nepovie, keď spomeniem tento hriech, resp. keď som bol slobodný, tak mi raz povedal, aby som sa oženil. Očividne mi toto nepomohlo.
a ked mate sex tak sa chranite? alebo tak ako zakon kaze vzdy pri sexe aj plodite? lebo ak sa cgranite a nejdes stale naplno hold aj tak si uz zhresil..tak si s rukou a ci so zenou to uz mas jedno.. aspon nie si ako knazy a nenahanas chudak chlapcov.. si myslis ze oni nemastia pipika ???
@anonym_ddeb01 Áno, chránime sa, ale o tom nie je téma. Téma je o tom, ako prestať s onaniou.
@anonym_ddeb01 Áno, chránime sa, ale o tom nie je téma. Téma je o tom, ako prestať s onaniou.
@anonym_autor tak ale nezvaluj to na nabozensvo a hriech .. kedze zhresis aj tak i ked nie s rukou
pozri, ono to vobec nie je hriech onanie, je to dar sebapotesenia, musis len zmenit uhol pohladu 🙂
@anonym_51cf9c mozno je to on 😀
@sisa_s Je to mozne 😀, aj jeho zena koji a tiez stale pr85 riesi, ze ma nedostatok sexu 😀
mas doma malo sexu, tak onanujes. Normalne, ludske, ziaden hriech, to len bigotni katolici robia hriech zo vsetkeho ludskeho
Tak s nou prestan. Ked na to dostanes chut, chod umyt riad, povysavaj, umy kupelnu, poryluj zahradu, zober deti von. Tak bude mat moznost sa ta prebytocnu energia vybit v uzitocnej cinnosti. Tvoja zena nema za co.
@anonym_autor veď sa vyspovedáš, ako aj z iných hriechov, len musíš povedať koľkokrát to bolo od poslednej spovede.
Nehovoriac o tom, ze z onanie ti zostanu chlpate dlane. Schvalne sa pozri na pravacku. ;)
ved ta tu vsetky pozname mal si dat svoj normalny nick, zene kup kotvicnik a satisfyer, nech sa rozbehne, podla mna je znudena, chyba jej iskra, navnadenie a budes aj menej masturbovat ked budete mat sex, pokial nevypisujes flandram po pokeci tak to hriech nie je, ved je to dane prirodou
@pr85 Tema pre teba, porad kamosovi 😀
@anonym_51cf9c ved to je on
Nehovoriac o tom, ze z onanie ti zostanu chlpate dlane. Schvalne sa pozri na pravacku. ;)
@anonym_cd4657 možno je ľavák,čo ty vieš
@anonym_autor Pozri keď maš takú ženu akú máš tak to vôbec nie je hriech...
@anonym_autor skus urobit zene chut na sex, napriklad si najskor pozrite spolu film.
moj muz so mnou ma sex kazdy den, ale nie je veriaci, cize take veci ho netrapia
@anonym_autor skus urobit zene chut na sex, napriklad si najskor pozrite spolu film.
@domkakvet pre nich je hriech vsetko
@anonym_autor hriech z onanie sa potom pretavuje na miništrantoch, cirkev by raz a zaraz mala povolit manzelstva bez moznosti dedenia ich majetku...
Máš v hlave poriadnu kulajdu 🙈
@anonym_autor tu na koniku Ta asi vysmeju. Ja som ale zena a navyse tehotna a tiez mam s tym problem. Lebo po sexe ako takom netuzim az tak casto, mam uz velke brucho, casto nevladzem, ale fyzicky tlak uvolnit potrebujem a najlepsie rychlo za par minut. Je to cudne, ale ked som kojila a navyse brala betablokatory na tlak, tak libido nula bodov. Musela som sa nutit. Ani mne nic knaz nepovie, skor pochvali, ze som uprimna, lebo malokto si tento hriech prizna, ale mne neda to nespomenut, ked to tak je. Bojovat s tym sa snazim tak, ze sa zamestnam niecim inym. Najlepsie predchadzat tomu a niekedy mi pomaha, ked mam v spalni pred sebou na stene obraz svatej rodiny alebo Pana Jezisa, obraz Bozieho Milosrdenstva a to je mi vtedy take blbe uz fakt...🫣.
Len problem je, ze ten sex so zenou nefunguje, lenze sa musis kus zamysliet, ci to je ciste tymi hormonmi, ked koji, byva to tazke. Ale moze byt aj unava, ak casto v noci vstava a zle spi, to je na draka, to som bola nevrla aj zo seba, zo vsetkeho a posledne, co som chcela, bolo este vydavat viac energie. Nemala som z ktorej uz...tak skusit zene nejak pomoct v tomto smere. To dufam robis. Lebo ak nie, za problem ai zodpovedny aj Ty.
@anonym_autor ak si len vypomáhaš sám... To není tak hrozné, horšie by bolo keby si ju podvádzal s nejakou ženou/mužom. Nie som síce katolíčka, ale myslím si, že smilstvo je väčší hriech. Podľa mňa je to v pohode. Ak máš výčitky svedomia tak sa vyspovedaj. Alebo sa o tomto porozprávaj s kňazom a uvidíš čo ti povie.

a ked mate sex tak sa chranite? alebo tak ako zakon kaze vzdy pri sexe aj plodite? lebo ak sa cgranite a nejdes stale naplno hold aj tak si uz zhresil..tak si s rukou a ci so zenou to uz mas jedno.. aspon nie si ako knazy a nenahanas chudak chlapcov.. si myslis ze oni nemastia pipika ???