icon

Dojčenie v kostole: Vhodné alebo nevhodné správanie?

Dnes o 08:21

Ženy, príde Vám toto v poriadku? Lebo mne nie. Patrím medzi tých pobúrenych. 🤣
A to som kedysi mala Natáliu Puklušovú celkom rada.
Veľmi ma zaujímajú názory.

Dojčenie v kostole: Vhodné alebo nevhodné správanie?
Strana
z3
mullerova46
Dnes o 08:23

Mne to príde úplne v poriadku pokiaľ sa neodhaluje celá hruď 🤷

anonym_22dbcb
Dnes o 08:23

@anonym_autor ja som ju mala rada, ale odkedy porodila jej preplo🤪nie nadarmo sa hovorí, že nič horšie ako, keď starsie ženy majú deti.Zvlastny človiečik takto na seba pútať pozornosť.Ako herečka slabá, tak sa našla v roli matky

anonym_9387ea
Dnes o 08:24

Natália asi netuší že existuje nejaká sacristia a tam sa dá nadojčiť dieťa v klude
Ale chápem, pre niekoho je dojčenie vrchol existencie

anonym_3099bc
Dnes o 08:32

@anonym_autor od kedy ma dieťa, je uplne prepnuta.... za mňa divný typ matky 🤣

anonym_97fe7f
Dnes o 08:32

Dobre jej šibe , prišla do kostola ako do cirkusu. Vyškrn v tvári , natáča, žuje žuvačka a teší sa , že ma pozornosť . Slahnuta !

autor
Dnes o 08:33

No fakt si dieťa zmyslí, že sa ide nakojiť do kostola 🤣 a samozrejme, že jej nemôže vysvetliť, že musí vydrzat chvílu. Veď už je veľká. A všetci, čo to neschváluju sú zlí, netolerantni. Ale na seba sa nepozrie, že by mohla rešpektovať aj ľudí okolo seba.
Ja toto fakt nedávam. 😁😁

anonym_11884e
Dnes o 08:35

ja nie som pobožná,čiže by mi to mohlo byť jedno,ale čo je veľa,to je veľa.To aj v divadle alebo kine vytiahne cecek?

autor
Dnes o 08:37
@anonym_9387ea

Natália asi netuší že existuje nejaká sacristia a tam sa dá nadojčiť dieťa v klude
Ale chápem, pre niekoho je dojčenie vrchol existencie

@anonym_9387ea ona aj minule bola pohoršená v ikea, že je kútik na dojčenie.
Veď predsa ONA si bude dojčiť kde chce. 🙈

anonym_9387ea
Dnes o 08:39
@anonym_autor

@anonym_9387ea ona aj minule bola pohoršená v ikea, že je kútik na dojčenie.
Veď predsa ONA si bude dojčiť kde chce. 🙈

@anonym_autor však nech dojčí kde chce, ale načo s tým otravuje svet

terezka1947
Dnes o 08:42

Ženy už strácajú súdnosť. Nie je problém s miestom kojenia, keď s raz situácia prinúti mamu mini bábätká, všetko sa vie decentne vyriešiť. A aj trebárs v kostole.Mňa ako mamu, kt.kojenia viac irituje ako si ideme my matky niečo dokazovať.
Načo????? Ozaj tie hormóny niekedy robia z nás žien zvláštne stvorenia. Česť výnimkám.

anonym_aac6b6
Dnes o 08:44

tak kuknut do kostola cestou z ihriska a popri tom tam kojit je sila... cista provokácia, ale ist na omsu a byť na nej prítomná a kojit v zakristii je ok. malé babatko si nevybera cas, vacsie uz vie pockat, byt na vyzive ci piskotach, caji.... toto nie je o dietati a jeho potrebach ake o matke ktora sa chce predvadzat a sokovat, byť zaujimava

anonym_0ff264
Dnes o 08:44

Mne sa to raz tak stalo ... Boli sme v zahraničí na dovolenke, dieta bolo výlučne dojčene. Zašli sme dovnútra maličkého kostolíka, kde nikto nebol, sadla som si úplne dozadu do kúta, zahalila som sa svetrom a dieťa som nadojcila. Nikto ma pri Tom nevidel, prišlo mi to vhodnejšie, ako odhaľovať sa vonku na lavičke pred zrakmi ľudí. Som veriaca, ale myslím si, že keď to človek urobí s plným rešpektom a úctou voči chrámu a nikoho nepohorsi, tak je to ok. Aspoň ja to takto vnímam.
Len mi je smutno, že pani herečka išla cestou výsmechu, pohoršenia a cestou: veď ja môžem všetko, som matka.
Ale podľa mňa len ukazujeme deťom, že nie sú žiadne hranice, rešpekt, úcta.... Aby sa jej to v budúcnosti nevypomstilo😟

ivik4
Dnes o 08:47

Ja tuto osobu nesledujem no napriek tomu mi ustavicne niekde vyskocia jej fnukajuce a lutujuce sa prispevky o tom aka je ona zmordovana ako sa jej narodilo dieta. Boze.. tak som sa nelutovala ani ja a to som bola 22 rocna soplana co sa musela naucit vsetko okolo dietata aj domacnosti za pochodu zo dna na den a dieta mi revalo od rana do vecera. Strasne 😵‍💫 a k tomuto prispevku.. hm ja by som poburena nebola ale ano hnusi sa mi to , je to pre mna moc intimne na to aby este v kostole vytahovala cecok

anonym_a0177b
Dnes o 08:51

To je kdo?

mogaa
Dnes o 08:55

myslím si, že v kostole je to uplne nevhodné...nepoviem niekde v parku, v ústraní....ale v kostole?

bielasovicka
Dnes o 08:57

Ved to už není malé bábätko, prečo jej nedala niečo zjesť do ruky? Ale začne ju kojiť v kostole, a ešte sa pritom natáčala a dá to na siete. Neviem ci je tato osoba vôbec normálna.... Ach bože 😕

anonym_2cc3a4
Dnes o 08:59

@anonym_autor V pohode.

januska12323
Dnes o 09:09

Nakŕmiť dieťa je normálne, robiť z toho šou pre celý svet nie.

0silvia0
Dnes o 09:12

@anonym_autor dojcit je ok, ale provokovat za ucelom sledovania poburenych pohladov a nasledne strkanie na socialne siete je trapne.

autor
Dnes o 09:33
@anonym_0ff264

Mne sa to raz tak stalo ... Boli sme v zahraničí na dovolenke, dieta bolo výlučne dojčene. Zašli sme dovnútra maličkého kostolíka, kde nikto nebol, sadla som si úplne dozadu do kúta, zahalila som sa svetrom a dieťa som nadojcila. Nikto ma pri Tom nevidel, prišlo mi to vhodnejšie, ako odhaľovať sa vonku na lavičke pred zrakmi ľudí. Som veriaca, ale myslím si, že keď to človek urobí s plným rešpektom a úctou voči chrámu a nikoho nepohorsi, tak je to ok. Aspoň ja to takto vnímam.
Len mi je smutno, že pani herečka išla cestou výsmechu, pohoršenia a cestou: veď ja môžem všetko, som matka.
Ale podľa mňa len ukazujeme deťom, že nie sú žiadne hranice, rešpekt, úcta.... Aby sa jej to v budúcnosti nevypomstilo😟

@anonym_0ff264 áno v kútiku, s rešpektom tomu rozumiem.
Ale sadnúť si do prvej rady, žuť žuvačku a natáčať mobilom.
Ona si myslí, ako úžasne vychováva svoje dieťa...no neviem.
Ale všeobecne, aj kebyže nieje v kostole. Mne to príde nevychované.

1sally12
Dnes o 09:37

Ja zas nechápem načo sa pri tom ľudia natáčajú?🤦‍♀️

anonym_66aa55
Dnes o 09:42
@anonym_22dbcb

@anonym_autor ja som ju mala rada, ale odkedy porodila jej preplo🤪nie nadarmo sa hovorí, že nič horšie ako, keď starsie ženy majú deti.Zvlastny človiečik takto na seba pútať pozornosť.Ako herečka slabá, tak sa našla v roli matky

@anonym_22dbcb "nie nadarmo sa hovorí, že nič horšie ako, keď starsie ženy majú deti"

V čom konkrétne nieje nič horšie?

unicornlady
Dnes o 09:42

Čítam, že dieťa sa jej narodilo v decembri 2023. Takže dcérka má takmer 2 a pol roka.
To nie je hladné bábätko. Veď také veľké dieťa nakŕmi normálnou stravou.

rozculena
Dnes o 09:47
@unicornlady

Čítam, že dieťa sa jej narodilo v decembri 2023. Takže dcérka má takmer 2 a pol roka.
To nie je hladné bábätko. Veď také veľké dieťa nakŕmi normálnou stravou.

@unicornlady tak vieš ako....JA dojčím pokiaľ to ide...MOJE dieťa má mlieko,hocikedy chce...a JA sa pritom natočím a drbnem sa na socky...herečka...

anonym_1fceb3
Dnes o 09:55

Dojcenie nie je len kŕmenie. Táto podstata tomu celému chyba. Dojčenie je spôsob starostlivosti o dieťa, cez výchovu, upokojenie, uspatie, dodanie istoty, zahriatie, či ochladenie dieťatka, a to aj staršieho, zahnanie nudy alebo nervozity. Čiže to dieťa nemusí byť hladné, aby sa chcelo dojčiť. Kostol zasa nie je reštaurácia, aby sa tam jedli snacky. Ja som všetky deti dojcila v kostole, počas sv. omše, keď to potrebovali. Ale preto, že to bolo súčasťou nášho denného života, ako účasť na omši, tak starostlivosť skrz dojčenie. Aj dvojročné aj 2.5 ročné. Až neskôr bolo možné im vysvetliť a dohodnúť sa, že už sú dostatočne vyspelé na to, aby to vydržali v kostole bez dojčenia. Vždy som sa ale snažila, aby boli v šatke alebo prekryté, mám oblečenie usposobene tak, aby nebolo nič vidno a sadám si tak, aby som nerušila ostatných. Tu treba vidieť rozdiel medzi dojčením kdekoľvek a príspevkom, ktorý dá na sieť osoba, ktorá si to tiež v hlave mýli. Je fajn, že chce prezentovať svoju starostlivosť o dieťa a ukázať svetu, že je to norma, ale práve takýmto spôsobom to dehonestuje, lebo iba poburuje.

anonym_eb65f7
Dnes o 09:57

@anonym_autor za mňa totálne nevhodné. Ja pravidelne zažívam, že rodicia 3-4 ročných deti nosia do kostola nádoby s chrumkami, nakrájané jablko, pitie. Už som videla aj hracky, malovanky, farbicky. Odtiaľ-potiaľ. To vážne 4 ročné dieťa nedokáže v klude vydržať hodinu v kostole? Tak problém už bude niekde inde.

terezia74
Dnes o 10:09

To je tá čo mala románik s Andym Krausom?

milanemila
Dnes o 10:13

Pozrela som si tu jej storku a v tomto pripade je mimoza, kt si prisla do kostola robit content, to ze nataca okrej svojho prsa aj toho cudzieho pana ani nekomentujem.
Za mna je ok nakojit babo v kostole ak pocas omse je hlad/smadne nepokojne, kojenie je prirodzena vec. Myslim si ale, ze dietatu vo veku toho jej sa da uz naozaj vysvetlit nejake veci a nemusi byt kojene na pozoadanie, lebo sa uz vie najest/napit cohokolvek ak je akutne smadne/hladne.
Ja sice nie som veriaca a do kostola nechodim ale ak sa tam nahodou ocitnem na svadbe, kvoli pohrebu azd, tak sa spravam s uctou a nejdem tam vyjadrovat svoje negativne postoje k cirkvi a celej viere 🤷🏼‍♀️

anonym_8d753e
Dnes o 10:25

Mne sa to vobec nepaci, kojit sa podla mna ma v sukromi, pretoze to je intimna zalezitost. Alebo ked uz tak nejako nenapadne. Ale su miesta, kde to urcite nie je vhodne a kostol teda medzi ne rozhodne patri. Da sa predsa ist von, tu minutu uz dieta vydrzi. Toto uz radim do kategorie sialene matky, uz asi moc pozeraju instagramy ako sa vsetko moze…🤦‍♀️

autor
Dnes o 10:40
@milanemila

Pozrela som si tu jej storku a v tomto pripade je mimoza, kt si prisla do kostola robit content, to ze nataca okrej svojho prsa aj toho cudzieho pana ani nekomentujem.
Za mna je ok nakojit babo v kostole ak pocas omse je hlad/smadne nepokojne, kojenie je prirodzena vec. Myslim si ale, ze dietatu vo veku toho jej sa da uz naozaj vysvetlit nejake veci a nemusi byt kojene na pozoadanie, lebo sa uz vie najest/napit cohokolvek ak je akutne smadne/hladne.
Ja sice nie som veriaca a do kostola nechodim ale ak sa tam nahodou ocitnem na svadbe, kvoli pohrebu azd, tak sa spravam s uctou a nejdem tam vyjadrovat svoje negativne postoje k cirkvi a celej viere 🤷🏼‍♀️

Strana
z3