icon

Je domáca inseminácia hriech podľa katolíckej cirkvi?

31. aug 2026

Ahojte, chcela by som sa poradiť, ideálne najmä s veriacimi a možno aj s niekým, kto sa vyzná v katolíckom učení. Prosím, bez odsudzovania, už teraz sa za to dosť hanbím. 😅

Pred niekoľkými rokmi sme s partnerom mali pohlavný styk. On vtedy ešte dieťa nechcel, ja som po dieťati veľmi túžila. Po sexe som si niekoľkokrát vzala spermie z kondómu a pokúsila sa o domácu insemináciu. Nebolo to tak, že by partner ejakuloval mimo mňa do nádobky a potom som sa inseminovala – spermie pochádzali z kondómu po pohlavnom styku. Robila som to preto, že som veľmi túžila po dieťati a vtedy som ani netušila, že by na tom z pohľadu Cirkvi mohlo byť niečo morálne nesprávne. Videla som podobné pokusy na internete a jednoducho som to skúsila.

Nakoniec som otehotnela a dnes máme krásneho 15-mesačného syna. Neviem, či bol počatý prirodzene pri pohlavnom styku alebo či k tomu nejako prispel ten posledný pokus o insemináciu – to sa už samozrejme nedá zistiť.

Chcem ale povedať aj to, že hoci manžel vtedy dieťa ešte nechcel, dnes svojho synčeka veľmi ľúbi. Od narodenia je úžasný ocko, počas celého šestonedelia zostal doma s nami a veľmi mi pomáhal. So synčekom sa maznajú, pusinkujú a je medzi nimi krásny vzťah. ❤️ Nechcem teda, aby to vyznelo tak, že som mu „urobila dieťa“ a on ho potom nechcel – realita je dnes úplne iná a svojho syna naozaj miluje.

O niekoľko týždňov sa chceme zosobášiť aj cirkevne a pred sobášom sa chcem vyspovedať. Začala som preto premýšľať, či toto vôbec bol hriech. Na internete som našla názory, že katolícka cirkev rozlišuje medzi insemináciou, ktorá úplne nahrádza pohlavný styk, a pomocou pri pohlavnom styku, a preto teraz neviem, ako sa na moju situáciu pozerať.

Je podľa vás toto z pohľadu katolíckej cirkvi hriech? A ak áno, stačí to jednoducho vyznať v spovedi, aj keď som vtedy vôbec nevedela, že by to mohlo byť hriešne?

Prosím hlavne o vecné odpovede. Nechcem sa hádať ani nikoho presviedčať, len sa v tom potrebujem zorientovať. ❤️

anonym_e37f48
1. sep 2026

A nezabudni aj farárovi povedať, že si mimo iného ojebala frajera. to je tiež podstatná informácia.
A hriechy máš oľutovať a odčiniť, teda ideálne sa frajerovi priznať, čo si urobila.

januska12323
1. sep 2026

Ak nejaký pánbožko existuje tak sa pri tebe chytá za hlavu. Vedome žiješ v hriechu, vedome ho stále robíš ale jedna hlúposť zpred dvoch rokov ti zrazu vadí a chceš ísť do kostola? Nechceš sa na to rovno vykašľať?

babushkaem
1. sep 2026

a nemate mat vy sex iba kvoli plodeniu deti?

anonym_839e98
1. sep 2026

Joj, ja som si predstavila starého farára ako bude počúvať autorku v spovednici, ako sa spovedá zo súlože mimo manželstva, z používania kondómu a keď si už myslí že te to je všetko a dal by rozhrešenie tak to frkne o pravidelnej inseminacii a odpáli mu dekel

pr85
1. sep 2026
@simsalabim

@pr85 ak ziadne nevidis, je to zbytocne. Navyse, nemyslim, ze treba, v podstate tu boli vymenovane. Inak - tebe sa to cele zda uplne koser?

@simsalabim Určite nie. Ja som jej už môj názor napísal a nechcem sa opakovať.

pr85
1. sep 2026
@babushkaem

@babushkaem Toto pre katolíkov neplati. Môžeme mať sex aj keď nesplodíme deti.

babushkaem
1. sep 2026
@pr85

@babushkaem Toto pre katolíkov neplati. Môžeme mať sex aj keď nesplodíme deti.

@pr85 zaujimave, myslela som, ze to aju vsetco rovnako. lebo aj nazory na IVF sa delia na tych, co su zasadne proti a na tych co o akceptuju

pr85
1. sep 2026
@babushkaem

@pr85 zaujimave, myslela som, ze to aju vsetco rovnako. lebo aj nazory na IVF sa delia na tych, co su zasadne proti a na tych co o akceptuju

@babushkaem IVF je v katolicizme zakázané. Ale veď nie je hriechom mať sex, hoci z neho nevznikne nový život. Veď sama vieš, že žena môže počať len počas svojho plodného obdobia.

dennissa16
1. sep 2026
@anonym_autor

@dennissa16 obaja si myslíme že sa syn narodil prirodzenou cestou. Pretože sme občas mávali sex aj bez ochrany, takže to že som sa o to asi 3 krát pokúsila vie. Len sme sa o Tom porozprávali.

@anonym_autor no ale ako na to reagoval, veď musel byt v šoku z teba nie…

katica06
1. sep 2026

Mám známu ktorá sa priam chválila kamoškám s tým že spravila diery do celej krabice kondomov aby otehotnela,vraj si takto udrží chlapa, že super patria. Bohatý rodičia.
Áno, rodičia z oboch strán trvali na svadbe, aj tak je sama s mentálne postihnutým dieťaťom od drogovo závislého otca. Rodičia ich ťahajú z dlhov. Žeby si takto predstavovala život?

anonym_ad8be9
1. sep 2026

Urcite by som to nazvala hriechom, lebo si to spravila i napriek jeho nesuhlasu a manipulovala si a jeho biol.materialom.
Oklamala si ho, pokradla. Smilstvo samozrejme tiez.

bielasovicka
1. sep 2026

Že inseminacia. 😲 No ja mam dosť....

natalka13
1. sep 2026

ak toto je pravda co si robila fakt psychiater ti pomoze.
to nemoze byt pravda, ze niekoho napadne pchat do seba spermie z kondomu😅🫣
jaaaaj vratte sem hore kopcom dole kopcom. prosím

anonym_871e4a
1. sep 2026

Vsetky co tu riesite inseminaciu (nie klamstvo partnerovi)... Nie je to ok a normalne (si myslim). Aj by som sa na autorke pohorsila a smiala, keby som predcasom nevidela cesky dokument Nerodič (2017). Pohorsena som uz bola, ludom sibe. Svet ide do prdele. Pekny den vsetkym.

anonym_7b38a8
1. sep 2026
@anonym_839e98

Joj, ja som si predstavila starého farára ako bude počúvať autorku v spovednici, ako sa spovedá zo súlože mimo manželstva, z používania kondómu a keď si už myslí že te to je všetko a dal by rozhrešenie tak to frkne o pravidelnej inseminacii a odpáli mu dekel

@anonym_839e98 podľa mňa farár to slovo ani nepozná 🤭

kiki68
1. sep 2026

Predmanzelsky sex bude v ramci spovede ako hriech a to bude tak cele. Nechcela si pouzit kondom a teda nemas hriech. Nakolko si vlastne tie mozne deti teda z toho akoby zachranovala. Je to blbe, ale takto to najskor vidi cirkev.

kiki68
1. sep 2026
@anonym_7b38a8

@anonym_839e98 podľa mňa farár to slovo ani nepozná 🤭

@anonym_7b38a8 Nemaj zase fararov za blbcov, nas farar ma okolo 35 a je to totalne moderny clovek, nemam dojem, ze by takym temam nerozumel. Iba teda zije v celibate. On povedal, ze to riesi sportom, aby teda nemal nejake pokusenie a tu energiu na taketo veci. Ja som sa s nim prave uplne otvorene bavila o tomto a prave o tom, ze ci napr po 40 may este dalsie deti.

anonym_6e177e
1. sep 2026

Počkaj idem sa pozret do kalendára. Fakt je rok 2026 ja že 1226. Podviedla si manžela vieš? Môžeš sa hanbiť! Bud rada že dieťa ľúbi a že sa stará aj keď ho nechcel. Chudák chlap máš viac stastia ako rozumu.

anonym_2852f8
1. sep 2026

Preteky o najväčšiu somarinu sa skončili včera.

anonym_3d67a7
1. sep 2026

Preco sa radis na konikovi? Opytaj sa buduceho manzela 😄

thirstymonk
1. sep 2026
@anonym_731a89

Nikdy by mi nenapadlo, ze nejaka zena moze byt taka zufala 🙈 a ze by si niekto dal do seba spermie z kondomu- no mam dost. Zamyslala by som sa na vyhladani odbornej pomoci, lebo toto je teda riadne psycho 🤮

@anonym_731a89 Toto ti pride jak bizar ne? Ale IVF ti jak bizar nepride, s tým si v pohode...

thirstymonk
1. sep 2026
@anonym_ecd3a8

@thirstymonk ale hovno sa s nimi snažíte bojovať!ako ?že sa vyspovedate?to je akurát tak všetko.ta vaša ľútosť pri spovedi je falošná,lebo s vedomím odchádzate odtiaľ ,že ich budete páchať naďalej.

@anonym_ecd3a8 No a to je práve to, čo robí spoveď neplatnou. Takže žiadne hovno.

thirstymonk
1. sep 2026
@babushkaem

@babushkaem Hej, toto bolo v roku 1200.

anonym_fda699
1. sep 2026
@thirstymonk

@anonym_731a89 Toto ti pride jak bizar ne? Ale IVF ti jak bizar nepride, s tým si v pohode...

@thirstymonk aj čo bola kauza Janaková a menili sa zákony v Čechách pretože bola odsúdená za vraždu a vo väzení jej nejaky chlap podal kelimok so spermiami a ona sa "oplodnila"

thirstymonk
1. sep 2026
@anonym_fda699

@thirstymonk aj čo bola kauza Janaková a menili sa zákony v Čechách pretože bola odsúdená za vraždu a vo väzení jej nejaky chlap podal kelimok so spermiami a ona sa "oplodnila"

@anonym_fda699 Neviem, môj život je príliš krátky na to, aby som ho míňal sledovaním dajakych káuz a dajakych Janakových a neznam kieho.

anonym_088cd9
1. sep 2026

@anonym_autor mate 15 rocne dieta a len teraz sa idete zosobasit? A Ty riesis hento? Pani krestanka 😂

autor
1. sep 2026
@anonym_088cd9

@anonym_autor mate 15 rocne dieta a len teraz sa idete zosobasit? A Ty riesis hento? Pani krestanka 😂

@anonym_088cd9 prosím? Náš syn nemá 15 rokov ale 15 mesiacov.

anonym_731a89
1. sep 2026
@thirstymonk

@thirstymonk
Tak IVF je lekarska metoda umeleho oplodnenia. Tak ja som nikdy naozaj nikdy nepocula o takejto “metode”, ze si zena bez vedomia muza odoberie z kondomu spermie a … ale ked to takto pises tak asi nebude jedina co nieco take praktizuje. Pre mna je to cez ciaru a az z casti zvratene nieco take urobit, moj nazor.

anonym_91b86d
1. sep 2026
@zuzinka888

@anonym_91b86d ibaze takto to "nefunguje". To ze fararko odpusti a mozme dalej pachat hriech- to je zas take ze- nic o tom neviem iba famy ale pohorsujem sa, odsudim, a pohrdam.....

@zuzinka888 ale prosím ťa xy katolíkov sa každý mesiac opakovane spovedá z toho istého, pritom už pri spovedi vedia, že to opäť spravia.
Len tu na MK je o tom xy diskusií.
Viď aj tuto autorka rieši domáce strkanie spermií, ale nerieši sex a decko mimo manželstva. My sme mali takého farára, čo takýchto ,,kresťanov" ani nezosobášil, ani dieťa nepokrstil. O dedinu ďalej farár nemal problém.

anonym_91b86d
1. sep 2026
@thirstymonk

@anonym_91b86d Mať dieťa mimo manželstva nie je hriech. Splodiť ho áno, k takým deťom sa potom do krstnej matriky píše, že sú "ilegálne", ale mať ho nie je hriech.
A čo deti, ktorým zomrie jeden, alebo druhý rodič? Smrťou manželstvo končí, čiže také dieťa je tiež mimo manželstva.

@thirstymonk o akej krstnej matrike a ilegálnom dieťati točíš? Náš farár žiadne dieťa narodené mimo manželstva nepokrstí. Farár vedľa v dedine nemá problém. A to je to klasicke prispôsobovanie si viery podľa seba, ako mi to vyhovuje. To je u katolikov bežné. Porovnávať dieťa splodene bez manželstva s dietatom, ktoremu zomrie rodič je úplne mimo. To dieťa bolo splodene v manželstve. Tuto autorka sa hrá na katolíčku a rieši domácu inseminaciu, ale nerieši to, že pred manželstvom nema sexovat. Čo je väčší hriech, ako strkanie spermii. O klamstve a podvode na frajera ani nehovorim.