Je joga v poriadku, keď sme kresťania?
Čaute ľudia mám 13 rokov a sme kresťania. Chcem cvičiť jogu naboso no už som ju cvičil doma na maminej podložke na jogu ale o Tom nevie. A myslíte že by som jej to mal povedať lebo ona ju cvičila tiež naboso ale povedala že to nie je kresťanské tak sa chcem uistiť aj by som šiel na hodiny jogy v Michalovciach ďakujem
@pr85 ľudia sa vám za tento komentár vysmeju a je mi to ľúto , lebo máte pravdu .
@anonym_b6146f Pises o niecom o com nemas ani potuchy
Inak baby, je nejake vekove obmedzenie na registraciu na MK?
@hopatko myslím že nie. zaregistrovať sa môže každý kto vie písať a má v zadku dieru.
Počuj, ty robíš veci, ktoré sú viac proti Božej viere ako cvičenie pre zdravie. Čiže ak sa chceš z niečoho spovedať, tak jóga je tvoj najmenší problém.
@anonym_b6146f Pises o niecom o com nemas ani potuchy
@anonym_acaa93 každý kresťan má potuchy o joge. Nejde o to že človek cvičí fyzicky, preto je tu toľko vzruchov. Ide o niečo hlbšie. Tak presne funguje satan. Na pohľad je všetko nevinné, logické a funkčné. Ale v hĺbke to už také nevinné nie je. Ja som inak veľký hriešnik, ale nepretvaram si veci len preto , ako sa to hodí mne. Raz Boh niečo povedal a bude to presne tak , ako povedal. Nie kúsok doľava, ani kúsok doprava.
@anonym_b6146f a aj podľa mňa si na joge v živote nebol/a ... na joge sa žiadne náboženstvo nerieši ...
@anonym_acaa93 každý kresťan má potuchy o joge. Nejde o to že človek cvičí fyzicky, preto je tu toľko vzruchov. Ide o niečo hlbšie. Tak presne funguje satan. Na pohľad je všetko nevinné, logické a funkčné. Ale v hĺbke to už také nevinné nie je. Ja som inak veľký hriešnik, ale nepretvaram si veci len preto , ako sa to hodí mne. Raz Boh niečo povedal a bude to presne tak , ako povedal. Nie kúsok doľava, ani kúsok doprava.
@anonym_b6146f kde Boh povedal/napisal, ze joga je hriech? Vies o tom, ze mnozstvo beznych cvikov je z jogy, napr detska klasika - macaci chrbat? Takmer vsetky cviky na rehabilitaciu chrbtice? Robit z jogy hriech je chore.
@anonym_b6146f a aj podľa mňa si na joge v živote nebol/a ... na joge sa žiadne náboženstvo nerieši ...
@biba_18 Veru tak.
@biba_18 aaaaale rieši. Vy všetci máte v hlave fyzické cvičenie preto ste tu z toho že chalan je na hlavu. Ale tam sú iné veci za tým.
@anonym_b6146f no povedz, na koľkých hodinách jogy si bol/a?
@anonym_b6146f kde Boh povedal/napisal, ze joga je hriech? Vies o tom, ze mnozstvo beznych cvikov je z jogy, napr detska klasika - macaci chrbat? Takmer vsetky cviky na rehabilitaciu chrbtice? Robit z jogy hriech je chore.
@simsalabim budem sa robiť že som to nečítala... Šak zapojte logiku, dieťa sa asi duchovne a meditacne na cvičení podieľať nebude
@lukdob Joga nie je v súlade s učením katolíckej Cirkvi. V prvom rade si treba uvedomiť, že joga nie je len nevinne fyzicke cvičenie. Je hlavne súčasť náboženského systému, ktorý vychádza z hinduizmu. Pomocou cvikou vzdavas účtu falošným hinduistickym bohom. Ak si kresťanka, nerob to.
@pr85 akemu bohovi vzdavas jogou poctu? Uved konkretny priklad.
@lukdob Ale ja som zase bola poucena ,ze joga vobec nie je prospesna nikomu,, ba naopak,,zdravotny stav sa spociatku akoze zlepsuje,, a potom sa este zhorsi,, ,ze to je cvicenie,zlé z duchovneho hladiska,,Vsak vsetko cvic ,len ako prirodzene,,a ziadne vzyvanie temnych sil,,Tak potom ,ked mi to bolo podrobnejsie vysvetlene, som na tu jogu chvala Bohu nesla,, Najlepsie ti to vysvetli, nejaka veriaca,co sa takymto praktikam venuje,,myslim tak, ze ti vysvetli, preco je joga zlá
@lukdob Joga nie je v súlade s učením katolíckej Cirkvi. V prvom rade si treba uvedomiť, že joga nie je len nevinne fyzicke cvičenie. Je hlavne súčasť náboženského systému, ktorý vychádza z hinduizmu. Pomocou cvikou vzdavas účtu falošným hinduistickym bohom. Ak si kresťanka, nerob to.
@pr85 lenže niektore cviky z jogy sa bežne cvičia aj na telesnej, čiže potom treba zakazat v škole telesnu alebo aspon rozcvičku
Hmm, ja som takisto krestanka, ale teda nie som si vedoma toho, ze by cvicenie jogy bol nejaky problem ci hriech 😀 To je teda pre mna celkom nova informacia.
@pr85 ozaj a zena uz je po sestonedeli? Uz si ju donutil k manzelskym povinnostiam ako spravny krestan?
A čo potom samotný internet, to je priam sídlo Satanovo! Neznášanlivosť, netolerancia až nenávisť niektorých náboženstiev ku čomukoľvek mimo ich učenia, dogiem, je neuveriteľná. A že miluj blížneho svojho. Asi len "našich ľudí".
za mňa je lepšie cvičiť jógu ako mať problémy s chrbticou, potom by nikto nemal cvičiť ani žiadne bojové cvičenia, lebo tie pochádzajú tiež z východných kultúr
Inak baby, je nejake vekove obmedzenie na registraciu na MK?
@hopatko väčšiu váhu by malo, keby to tu bolo obmedzené výškou IQ.😀
@pr85 lenže niektore cviky z jogy sa bežne cvičia aj na telesnej, čiže potom treba zakazat v škole telesnu alebo aspon rozcvičku
@simsalabim budem sa robiť že som to nečítala... Šak zapojte logiku, dieťa sa asi duchovne a meditacne na cvičení podieľať nebude
@anonym_b6146f ani dospely sa nemusi podielat duchovne ani meditacne - "zapoj logiku". Ako som pisala vyssie, moja veriaca mama sa joge venovala cele roky, dokonca bola cvicitelkou jogy este za komunizmu. Pozerala sa na nu ako fyzicke cvicenie a sposob, ako sa upokojit a vediet lepsie sustredit. Nevyznavala ziadneho ineho boha.
@pr85 nepoznám viac veriaci osobu ako je moja šéfka, býva hneď vedľa kostola, vo voľnom čase ho upratuje, zkrášluje, s časti na vlastné náklady. Dodržiava pôst atd. Nevynecha žiadnu omšu, pravidelne chodí na spoveď. Ale cvičí jógu a má aj teliesko.
Niektoré výmysli sú fakt na hlavu
Podozrivo často sa tu opakujú primitívne otázky s kresťanskou tématikou, určite ich nezakladá veriaci človek, ale niekto so zámerom vysmievať sa a ponižovať veriacich a tí jednoduchší sa k nemu pripoja.
Rozumiem o co ti ide celkom, ale teda joga ako cvicenie je v pohode. Tak vseobecne niektori krestania odmietaju jogu kvoli jej spojeniu s hinduizom a vychodom, najma ked tie asany vlastne opisuju (najma teda ti co su proti) ako ritualy nabozenske (asany). Cize to odmietanie ide voci duchovnemu zakladu jogy.. dnes to ale vacsina z nas berie ako cvicenie, tak sa k tomu treba aj tak stavat
@anonym_b6146f ani dospely sa nemusi podielat duchovne ani meditacne - "zapoj logiku". Ako som pisala vyssie, moja veriaca mama sa joge venovala cele roky, dokonca bola cvicitelkou jogy este za komunizmu. Pozerala sa na nu ako fyzicke cvicenie a sposob, ako sa upokojit a vediet lepsie sustredit. Nevyznavala ziadneho ineho boha.
@simsalabim vidíte ? Spôsob ako sa upokojiť. Aj cigaretou sa ja viem upokojiť a nie je to ok. Aj alkohol vie upokojiť a nie je to ok. Ale toto píšem ako zdravotné veci, chápem že vy si myslíte , že joga telu pomáha aj po fyzickej stránke. Je milión iného pohybu , kresťan si má z čoho vybrať. .
@simsalabim vidíte ? Spôsob ako sa upokojiť. Aj cigaretou sa ja viem upokojiť a nie je to ok. Aj alkohol vie upokojiť a nie je to ok. Ale toto píšem ako zdravotné veci, chápem že vy si myslíte , že joga telu pomáha aj po fyzickej stránke. Je milión iného pohybu , kresťan si má z čoho vybrať. .
@anonym_b6146f vieš, že je to len výmysel pápeža, aby veriaci nepremigrovali inde? hlavne nech zrušia celibát a hneď bude lepšie na svete, nie riešiť hlúposti
Dúfam autorka, že nepijes ani čaj
@anonym_b6146f ty si...chora 😨 Porovnavat to s cigaretou??? Co je zle na tom, ked sa upokojis pri vedomom vykonavani cvikov, bez toho, aby si myslela na nakup, ulohy deti, co navarit na dalsi den a podobne? Ved to je iba pozitivne a navyse to trenuje schopnost sa sustredit.

@pr85 ľudia sa vám za tento komentár vysmeju a je mi to ľúto , lebo máte pravdu .