Je joga v poriadku, keď sme kresťania?
Čaute ľudia mám 13 rokov a sme kresťania. Chcem cvičiť jogu naboso no už som ju cvičil doma na maminej podložke na jogu ale o Tom nevie. A myslíte že by som jej to mal povedať lebo ona ju cvičila tiež naboso ale povedala že to nie je kresťanské tak sa chcem uistiť aj by som šiel na hodiny jogy v Michalovciach ďakujem
@simsalabim uciteva, v O99% prípadoch nevedomky
@anonym_b6146f toto je naozaj diagnoza. To aby som sa bala kychnut si a vedome sa vysmrkat. To, co prezentujes, je cisty stredovek. Nabozenstvo ta zbavilo triezveho usudku. Je to smutne.
Načo sa s ním bavíte? 13 ročne decko tu nemá čo robiť!
@anonym_b6146f prosím ťa, aspoň neopakuj bludy, čo ti tvoji náboženskí predstavitelia naservírovali.
Keď cvičím, hocijaký cvik tak sa nikomu či už vedomky alebo nevedomky neklaniam, ja cvičím. Vaši predstavitelia z toho urobili strašiaka. Jogove cvičenia sa používajú úplne bežne pri mnohých fyzioterapiach, precvičovali sa na školach už za socializmu, takže dokonca ani komunisti nemali z toho obavy, žeby sa pri cvičení deti klaňali nejakým bohom.
Ja tvoje pochopenie nepotrebujem a nie, nemáš pravdu. Ty len nemáš vlastný názor, odmietaš logické myslenie a len opakuješ, čo ti bolo tvojimi náboženskými predstaviteľmi podané ako vyjadrenie samotneho Boha.
@sisaka komunisti priam Boha zbožňovali .... Nuž raz sa ukáže kto mal pravdu
@anonym_b6146f toto je naozaj diagnoza. To aby som sa bala kychnut si a vedome sa vysmrkat. To, co prezentujes, je cisty stredovek. Nabozenstvo ta zbavilo triezveho usudku. Je to smutne.
@simsalabim necítim sa že mám zlý úsudok, práve naopak. Nesudim vás, nikoho. Ani vám nehovorím , akí ste. To je rozdiel medzi nami. Ale nevadí
Prosím tá...... Prosím tá.. Pokoj...
Pokoj...
Upokoj sa.. Nadych vydych.
Študovala som náboženstva. Bola som katolícka
Neskôr unitarianska kresťanka. Neskôr moslimka. Teraz nic-len deistka
A joga nikde nie je zakázaná. To je číry nezmysel.
Môžeš cvicit koľko chceš
Ak veris v jedného Boha stvoritela ku kt sa modlis
Tak joga je ok
Vynechaj modlenie sa k niečomu inému a pod. To je celé. boh je láska
Ja som zvedava, ci sa niekedy katolicka cirkev preklopi do 21.storocia, alebo navzdy ostane zaseknuta v dobach inkvizicie
@sisaka komunisti priam Boha zbožňovali .... Nuž raz sa ukáže kto mal pravdu
@anonym_b6146f veď práve, že komunisti boli proti akýmkoľvek náboženstvám a posledné, čo by chceli by bolo, aby sa deti pravidelne na TV klaňali nejakému bohu/bohom.
Pravda je tá, že ak pripustíme existenciu Boha, tak to nebude nikto s ľudskými vlastnosťami a zmýšľaním, ako to prezentuje vaše náboženstvo.
@anonym_7fa8a0 použi prosím ťa Google, tam ti niečo o tomto náboženstve určite vybehne a zistíš, že je to jedno z mála náboženstiev, kde to nie je bežné i keď sú známe prípady v určitých lokalitách Indie určitých hinduistických skupin, kde sa to dialo/deje. Nemôžeš nejaké lokálne spravanie nejakej minoritnej vetvy považovať za niečo priznačné pre dané náboženstvo.
Chápeš? Asi nie, lebo ty veríš len tomu, čo ti predložia predstavitelia tvojho naboženstva bez toho, aby si mala potrebu sa nad tým zamyslieť, či si to overiť.
@sisaka chápem čo chceš povedať. Ale netreba si ich aj tak idealizovať, nechávajú ľudí umierať od hladu a chorôb na ulici, lebo veria, že to je ich karma
Chodila som cvičiť jogu dosť dlho, ale nikdy, ale naozaj ani jediný raz sa tam neriešilo absolútne nič, čo by súviselo s akýmkoľvek náboženstvom.
@lukdob Joga nie je v súlade s učením katolíckej Cirkvi. V prvom rade si treba uvedomiť, že joga nie je len nevinne fyzicke cvičenie. Je hlavne súčasť náboženského systému, ktorý vychádza z hinduizmu. Pomocou cvikou vzdavas účtu falošným hinduistickym bohom. Ak si kresťanka, nerob to.
@pr85 a krestansky boh je ten pravy hej? To tvrdia aj moslimovia. Inac hinduizmus je mierumilovnejsi ako katolicizmus, v mene ktoreho sa viedli a vedu vojny !
@sisaka chápem čo chceš povedať. Ale netreba si ich aj tak idealizovať, nechávajú ľudí umierať od hladu a chorôb na ulici, lebo veria, že to je ich karma
@anonym_7fa8a0 ja si nikoho neidealizujem, nemám dôvod, keďže nie som zástanca žiadnych náboženstiev.
Držím sa faktov
@anonym_b6146f veď práve, že komunisti boli proti akýmkoľvek náboženstvám a posledné, čo by chceli by bolo, aby sa deti pravidelne na TV klaňali nejakému bohu/bohom.
Pravda je tá, že ak pripustíme existenciu Boha, tak to nebude nikto s ľudskými vlastnosťami a zmýšľaním, ako to prezentuje vaše náboženstvo.
@sisaka nevidela som ho ešte , je mi jedno ako vyzerá alebo ako hovorí, je to môj tato.
@pr85 nepoznám viac veriaci osobu ako je moja šéfka, býva hneď vedľa kostola, vo voľnom čase ho upratuje, zkrášluje, s časti na vlastné náklady. Dodržiava pôst atd. Nevynecha žiadnu omšu, pravidelne chodí na spoveď. Ale cvičí jógu a má aj teliesko.
Niektoré výmysli sú fakt na hlavu
@anonym_fdef87 Tak jej odkaz, že pácha 2 hriechy, z ktorých sa musí vyspovedať.
@anonym_b6146f radšej toto ako pedofilná kresťanská cirkev
@anonym_02f747 pedofilna Cirkev? To akože všetci v Cirkvi podľa teba pedofili?
@anonym_fdef87 Tak jej odkaz, že pácha 2 hriechy, z ktorých sa musí vyspovedať.
@pr85 a no čo, pôjde na spoveď a žije si ďalej svoj život
Ty si mal vždy sex len za účelom plodenia detí? S nikdy mimo , bez ochrany?
@pr85 a no čo, pôjde na spoveď a žije si ďalej svoj život
Ty si mal vždy sex len za účelom plodenia detí? S nikdy mimo , bez ochrany?
@anonym_fdef87 však áno. Ak niekto spácha hriech a oľutuje ho, tak mubje na spovedi odpusteny. V manželskom sexe je treba byť otvorený životu.
@lukdob prečo by to malo byt nekresťanské? Je problém cvičenie práve jogy alebo to, že si bol pri tom bosý?
Každý pondelok mám jógu, cvičím v ponožkách a na podložke s rôznymi vzormi. Pre istotu 😄😄😄

U nas na škole sa cvičí joga a cvičíme chlapci s dievčatami na telesnej naboso nechápem kde sa deti klaňajú