icon

Je joga v poriadku, keď sme kresťania?

lukdob
Včera o 13:23

Čaute ľudia mám 13 rokov a sme kresťania. Chcem cvičiť jogu naboso no už som ju cvičil doma na maminej podložke na jogu ale o Tom nevie. A myslíte že by som jej to mal povedať lebo ona ju cvičila tiež naboso ale povedala že to nie je kresťanské tak sa chcem uistiť aj by som šiel na hodiny jogy v Michalovciach ďakujem

Strana
z6
mondolina
Včera o 22:13
@anonym_b6146f

@mondolina približne v 8 rokoch života vie dieťa rozlíšiť dobro a zlo. Tak my dospelí sme na Tom o kúsok lepšie či? Volá sa to svedomie. Veľmi dobre vieme kedy hresime. Ale áno , sú hriechy a je ich pomerne veľa ktoré robíme nevedomky. Takže máte pravdu

@anonym_b6146f
veľa ľudí, vrátane kresťanov pácha hriechy vedome.
VEDOME ubližujú ľuďom, zvieratám, prírode.
tak sa tu prestaňte zavzdušňovať nad jogou🙏

oblecenie99
Včera o 22:14
@anonym_b6146f

@oblecenie99 keď zomriem a Boh mi povie že to bolo ok tak sa zasmejem a poviem mu že istota bola guľomet. Čo by som akože mala robiť ? Cirkvi verím len do určitej miery, ako som písala , v Cirkvi nie je len Boh sám ale aj človek a kde je človek budú vždy hriechy a žiaľ aj klamstvo. Každý kresťan má v sebe nejaký radar a vie čo je zlé a čo nie je zlé. Samozrejme ak to človek robí nevedomky, netuší ani že jóga je len viac ako cvičenie, nikto ho do pekla nepošle. Ale ak je to kresťan, ktory má naštudované veci viac do hĺbky, cvičiť to radšej nebude. Má na výber XY cvikov a pohybu.

@anonym_b6146f Lenže je milión iných zákazov, Harry Potter, neviem - Pán prsteňov sa smie/nesmie....?, joga, interupcie, umelé oplodnenie, ako sa máš milovať s mužom, atď., proste plno plno vecí, čo ťa neskutočne obmedzuje v každodennom živote a ešte aj vnútorne zožiera - toto je cieľom? Lebo vás to zožiera a veľmi: dôkazom je plno diskusii len na tejto platforme: smiem/nesmiem/môžem/nemôžem? Ženy sa tu idú vytrápiť do nekonečna, spovedať sa, manželstvá padajú kvôli (ne)ochrane, veď stačí čítať diskusie, je to tu snáď každý deň. Ešte mi vysvetlite, ako je možné, že ja som vyrástla v katolíckom prostredí, prababka chodila do kostola, babka detto, nosila ma so sebou modliť sa ruženec ešte ako malé decko, chodila som na náboženstvo, ešte aj u skautov som bola, ktorí pôsobili popri cirkvi, ale kým som neprišla na výšku do KE, tak som o týchto zákazoch ani len nechyrovala. Tam u nás sme boli len takí "fake", alebo je tam silné zastúpenia kalvínov, neviem, nechápem... kalvíni sú tiež kresťania, a oni môžu, tak jak to je? Či sú tiež fake?

anonym_b6146f
Včera o 22:18
@mondolina

@anonym_b6146f
veľa ľudí, vrátane kresťanov pácha hriechy vedome.
VEDOME ubližujú ľuďom, zvieratám, prírode.
tak sa tu prestaňte zavzdušňovať nad jogou🙏

@mondolina lenže téma je o joge pani zlata.

anonym_b6146f
Včera o 22:28
@oblecenie99

@anonym_b6146f Lenže je milión iných zákazov, Harry Potter, neviem - Pán prsteňov sa smie/nesmie....?, joga, interupcie, umelé oplodnenie, ako sa máš milovať s mužom, atď., proste plno plno vecí, čo ťa neskutočne obmedzuje v každodennom živote a ešte aj vnútorne zožiera - toto je cieľom? Lebo vás to zožiera a veľmi: dôkazom je plno diskusii len na tejto platforme: smiem/nesmiem/môžem/nemôžem? Ženy sa tu idú vytrápiť do nekonečna, spovedať sa, manželstvá padajú kvôli (ne)ochrane, veď stačí čítať diskusie, je to tu snáď každý deň. Ešte mi vysvetlite, ako je možné, že ja som vyrástla v katolíckom prostredí, prababka chodila do kostola, babka detto, nosila ma so sebou modliť sa ruženec ešte ako malé decko, chodila som na náboženstvo, ešte aj u skautov som bola, ktorí pôsobili popri cirkvi, ale kým som neprišla na výšku do KE, tak som o týchto zákazoch ani len nechyrovala. Tam u nás sme boli len takí "fake", alebo je tam silné zastúpenia kalvínov, neviem, nechápem... kalvíni sú tiež kresťania, a oni môžu, tak jak to je? Či sú tiež fake?

@oblecenie99 pozrite sa ja som si to nevymyslela. Boh nám dal 10 božích prikázaní ktoré sú jasné ako facka. Nezosmilnis? Máte chute a trtosite s 40 ľuďmi za život? Obmedzuje vás toto prikazanie? Asi áno ale stále platí to čo nám odkázal Boh. A to nie je len že nemôžem mať sex mimo manželstva. Tam je 500 iných vecí s týmto spojených. Si myslíte keď príde súd, že pán Boh bude akože prikladať váhu tomu že vám sa to zrovna tak nehodilo tak ste si veci urobili podľa seba ? No garantujem vám keď príde na túto zem a že tomu nebude už tak dlho tak príde pekne nasratý. A ani sa mu nebudem čudovať. Hľadáte tú všetci cestičky ako nachytať nás veriacich a že kňazi sú pedofili a že ako môže Boh dopustiť choroby na malé deti a že je hlupocina aby si žena nemohla dat antikoncepciu a že potrat je vlastne super vec. No šak ten vám to zráta aj s cestou darmo sa tu snažím vysvetliť aby ste si veci od Boha nevykladali ako sa hodí vám. Ako sa vám práve hodí tak si to vysvetlíte a ešte seba samých presvedčíte, že je to tak ako ste si vy nahovorili.
A že si ešte spomeniete na tieto slová. Ako som písala ja som hriešnik hrubeho zrna ale keď mi farár zakázal chodiť na prijímanie lebo som zasnúbená bývalá s mojím už teraz mužom tak som neprekrutila oči a nepovedala mu že je mimo . Ale že má pravdu a že tá pokazená som ja. A teda nepáčilo sa mi to cítila som krivdu ale raz Boh niečo povedal a není nič doľava ani doprava.
Áno Boh nás miluje ale píšem ešte raz , keď príde, bude nasrany a bude to tu lietať. Lebo sme si robili čo sme chceli. Vôbec sa mu nebudem čudovať.

anonym_b6146f
Včera o 22:32
@anonym_b6146f

@oblecenie99 pozrite sa ja som si to nevymyslela. Boh nám dal 10 božích prikázaní ktoré sú jasné ako facka. Nezosmilnis? Máte chute a trtosite s 40 ľuďmi za život? Obmedzuje vás toto prikazanie? Asi áno ale stále platí to čo nám odkázal Boh. A to nie je len že nemôžem mať sex mimo manželstva. Tam je 500 iných vecí s týmto spojených. Si myslíte keď príde súd, že pán Boh bude akože prikladať váhu tomu že vám sa to zrovna tak nehodilo tak ste si veci urobili podľa seba ? No garantujem vám keď príde na túto zem a že tomu nebude už tak dlho tak príde pekne nasratý. A ani sa mu nebudem čudovať. Hľadáte tú všetci cestičky ako nachytať nás veriacich a že kňazi sú pedofili a že ako môže Boh dopustiť choroby na malé deti a že je hlupocina aby si žena nemohla dat antikoncepciu a že potrat je vlastne super vec. No šak ten vám to zráta aj s cestou darmo sa tu snažím vysvetliť aby ste si veci od Boha nevykladali ako sa hodí vám. Ako sa vám práve hodí tak si to vysvetlíte a ešte seba samých presvedčíte, že je to tak ako ste si vy nahovorili.
A že si ešte spomeniete na tieto slová. Ako som písala ja som hriešnik hrubeho zrna ale keď mi farár zakázal chodiť na prijímanie lebo som zasnúbená bývalá s mojím už teraz mužom tak som neprekrutila oči a nepovedala mu že je mimo . Ale že má pravdu a že tá pokazená som ja. A teda nepáčilo sa mi to cítila som krivdu ale raz Boh niečo povedal a není nič doľava ani doprava.
Áno Boh nás miluje ale píšem ešte raz , keď príde, bude nasrany a bude to tu lietať. Lebo sme si robili čo sme chceli. Vôbec sa mu nebudem čudovať.

@anonym_b6146f btw milujem Pottera je to moje detstvo. Ale keď sa ako kresťan zamyslím, uznávam, že pre kresťana to vhodné neni.

anonym_0b7626
Včera o 22:34
@pr85

@lukdob Joga nie je v súlade s učením katolíckej Cirkvi. V prvom rade si treba uvedomiť, že joga nie je len nevinne fyzicke cvičenie. Je hlavne súčasť náboženského systému, ktorý vychádza z hinduizmu. Pomocou cvikou vzdavas účtu falošným hinduistickym bohom. Ak si kresťanka, nerob to.

anonym_b6146f
Včera o 22:34
@anonym_b6146f

@anonym_b6146f btw milujem Pottera je to moje detstvo. Ale keď sa ako kresťan zamyslím, uznávam, že pre kresťana to vhodné neni.

@anonym_b6146f a ešte dá vyjadrím k otázke že či je cieľom viery že má množstvo veci obmedzuje. Boh poslal na smrť vlastného syna aby ste si aj vy mohli žiť dnes a tukat tu na koniku. Rovnako poslal na smrť svojho syna aby mohli žiť vaši rodičia vaše deti. A nemyslim tu na zemi ale aby mohli žiť večne a neboli zatrateny. Keby ste niekedy mohli vidieť peklo naživo tak by ste si veľmi takéto pisačky rozmysleli. Boli deti v pekle keď im ho ukazala panna Mária. Pozrite si ich svedectva, možno zmeníte pohľad

katooshik
Včera o 22:46
@anonym_b6146f

@simsalabim uciteva, v O99% prípadoch nevedomky

@anonym_b6146f nedá sa nevedomky uctievať.😃 to čo je za výraz? Ja si ťa cítim,na priam uctiev ale ani o tom neviem- nevedomky. 🙈Hriech predsa aby splnil svoje kritériá musí byť vykonaný vedome a dobrovoľne. Joga je skvelé cvičenie a ako kresťanka ju odporúčam úplne každému 👍 mne jediné čo vadi je poďakovať sa na záver sebe samému a svojmu telu,ja niežeby som nebola vďačná svojmu telu,ale vždy poviem vďaka Tebe Bože.

katooshik
Včera o 22:48
@anonym_b6146f

@anonym_b6146f toť kresťanská láska v priamom prenose😃

puklica13
Včera o 22:51
@anonym_b6146f

@anonym_b6146f vsetko okolo “boha” si vymysleli ludia

katooshik
Včera o 22:51
@pr85

@anonym_58543e Lenže tie cviky boli pôvodne vymyslené na uctievanie hinduistickych bohov. Čo tak prezehnanie sa ako fyzicky cvik, robila by si ho na napr. rozcvicenie ruky? Hlúpa otázka, ale je to identická situácia s jogou.

@pr85 dobrý príklad,fakt!👍ja by som ho robila ako rozcvičenie ruky,prečo nie. Ide predsa o umysel

anonym_b6146f
Včera o 22:55
@katooshik

@anonym_b6146f nedá sa nevedomky uctievať.😃 to čo je za výraz? Ja si ťa cítim,na priam uctiev ale ani o tom neviem- nevedomky. 🙈Hriech predsa aby splnil svoje kritériá musí byť vykonaný vedome a dobrovoľne. Joga je skvelé cvičenie a ako kresťanka ju odporúčam úplne každému 👍 mne jediné čo vadi je poďakovať sa na záver sebe samému a svojmu telu,ja niežeby som nebola vďačná svojmu telu,ale vždy poviem vďaka Tebe Bože.

@katooshik ale dá sa ale dá. Časom to ale človeku dopne. Väčšinou vtedy keď sa hlbšie spojí s Bohom. Napríklad milujem piesne, nie vždy rozmýšľam o Tom čo tam spievajú a keď som mala hlbšiu vieru tak som si uvedomila čo vlastne počúvam, že počúvam o Tom ako ...to je jedno proste to bola fakt zlá pesnička a počúvala som ju nevedomky. Nechytajte ma zas za každé slovo . Každému Raz dopne že čo robí nie je úplne ok. Vidíte čo píšete že na konci poďakovať sebe. Seba dať nad Boha. Ach jaj

anonym_b6146f
Včera o 22:56
@katooshik

@anonym_b6146f toť kresťanská láska v priamom prenose😃

@katooshik pravda bolí občas, poznám a ako som písala ja som hriešna a veľa

anonym_b6146f
Včera o 22:57
@puklica13

@anonym_b6146f vsetko okolo “boha” si vymysleli ludia

@puklica13 jasné, máte pravdu

katooshik
Včera o 22:58
@simsalabim

@pr85 to je taky priklad ako to, ci je spravnejsie sa zehnat 2 alebo 3 prstami 🙈 Alebo celou rukou 🤔 Bohu zalezi na tom, ako zijeme a co mame v srdci a nie na tom, ci cvicim “hriesne” cviky na zlepsenie fyzickeho zdravia, koncentraciu a kludnu mysel. Dal nam telo a dusu, aby sme sa o ne starali. A rozum, aby sme dokazali rozoznat, na com naozaj zalezi.

@simsalabim perfektná odpoveď 👍

katooshik
Včera o 23:04
@anonym_b6146f

@katooshik ale dá sa ale dá. Časom to ale človeku dopne. Väčšinou vtedy keď sa hlbšie spojí s Bohom. Napríklad milujem piesne, nie vždy rozmýšľam o Tom čo tam spievajú a keď som mala hlbšiu vieru tak som si uvedomila čo vlastne počúvam, že počúvam o Tom ako ...to je jedno proste to bola fakt zlá pesnička a počúvala som ju nevedomky. Nechytajte ma zas za každé slovo . Každému Raz dopne že čo robí nie je úplne ok. Vidíte čo píšete že na konci poďakovať sebe. Seba dať nad Boha. Ach jaj

@anonym_b6146f skrupulozne svedomie,čo?trápiť sa nad niečím,čo človek robí nevedomky. Tieto veci by ma trápili až posledné,po mnohých a mnohych iných vedomych hriechoch.
Ale tak robiť BUBUBU, to našej katolíckej cirkvy stále dobre šlo. Veď treba postrašit ovečky

katooshik
Včera o 23:06
@anonym_b6146f

@katooshik pravda bolí občas, poznám a ako som písala ja som hriešna a veľa

@anonym_b6146f áno,presne tak,pravda boli. Vidím to rovnako🙂

cacianka
Včera o 23:06
@hopatko

Inak baby, je nejake vekove obmedzenie na registraciu na MK?

@hopatko malo by byť podľa iq

katooshik
Včera o 23:16
@anonym_b6146f

@bobbula ak to aj nie je oficiálne stanovisko cirkvi, tak je normálne že kresťan sa joge vyhne. Nechce uraziť Boha , ktorého už aj tak uráža každú hodinu niekoľko krát ani si to neuvedomuje. Je toľko , toľko cvičení na svete..
Za mňa aj tak tie cviky sú meditacne a meditovat máme my katolíci tak v kostole. Proste teraz sa to čo bolo kedysi normálne u katolíkov berie ako niečo , že sme chorí na hlavy a fanatisti atď. Raz niečo Boh povedal tak to tak je a je jedno či je 14. Storočie alebo toto naše.

@anonym_b6146f hm,....a pilates sa môže? A jumping? Cross fit? SM systém, fyzioterapia, masáže,wellness? ? ? K tomu sa Cirkev nevyjadruje? Nemám o tom vedomosť? To ako ovečky majú na to použiť nebodaj vlastný úsudok,no to snáď nie. Máme si každé cvičenie hĺbkovo preštudovat,čiže aj históriu a pôvod, krajinu vzniku a náboženstvo v danej krajine? To je podstatne? To ako fakt? Takže nie úmysel,nie cieľ cvičenia ale história,pôvod a "skryté sily". To nevymysluš.

Strana
z6