icon

Je joga v poriadku, keď sme kresťania?

lukdob
9. feb 2026

Čaute ľudia mám 13 rokov a sme kresťania. Chcem cvičiť jogu naboso no už som ju cvičil doma na maminej podložke na jogu ale o Tom nevie. A myslíte že by som jej to mal povedať lebo ona ju cvičila tiež naboso ale povedala že to nie je kresťanské tak sa chcem uistiť aj by som šiel na hodiny jogy v Michalovciach ďakujem

amima
Včera o 06:45
@lukdob

@pr85 ďakujem za normálnu odpoveď toto bol test a ty si mi odpovedala správne ja som vedel že je to náboženstvo ktoré vychádza z hunduizmu zatiaľ najnajnajnaj lepšia odpoveď

Pohľad na túto problematiku líši, pričom konzervatívnejšie prúdy jogu odmietajú ako okultnú alebo nekresťanskú, zatiaľ čo liberálnejšie prúdy v nej vidia zdravotný nástroj, ak sa vypustí jej náboženská zložka.

bobbula
Včera o 06:45
@anonym_0b7626

@anonym_0b7626 Nás farar, vysoko postavený, vyhlasuje (asi aj kvôli bigotným kresťanom), že niečo ako jediný pravý boh či viera neexistuje. Keby sme sa narodili v inej dobe, inej krajine, vyznávali by sme iné náboženstvo. No boh je stále ten istý. A keď to tvrdí on, tak to musí byt pravda. 😅 Preto chodím k nemu na omše 🤞

anonym_438fa0
Včera o 06:51
@anonym_b6146f

@anonym_b6146f btw milujem Pottera je to moje detstvo. Ale keď sa ako kresťan zamyslím, uznávam, že pre kresťana to vhodné neni.

@anonym_b6146f Dobšinsky je pre krestana vhodny? Citala si jeho stare knihy? Stephan King je prd oproti nemu.

anonym_0dc8d4
Včera o 07:22
@svetlonos

@pr85
ty uz si rodil niekedy? Nie. A trufas si tvrdit neoriamo, ze zena je chodiaca maternica, hej? Myslis, ze kazda je stvorena na to aby mala 4-5-6-7 a viac deti? No nie je je. Proste realita nepusti. Nieni toho aby sa vedela perfektne rovnako venovat vsetkym. Keby som ja mala byt s muzom otvorena zivotu ako o tom pises, rodim minimalne kazde 2 roky a uz by sme tak mali 6 doteraz. Ja na to fakt nemam kapacitu, o financiach ani nehovorim. Ahlavne ze sa da priestor, vsak? Ved obcas aj trosku toho srdca a lasky k uene by sa patrilo, nie len k Bohu. Ved aj v tvojej zene je dusa bozia.

@svetlonos Žena má byť v manželstve otvorená životu a preto sa tá jeho rozhodla, že budú žiť v celibáte, lebo jej deti stačia. Asi toľko k životnému nastaveniu tohto diskutujúceho. Keď niekto bude radšej žiť s partnerom ako brat a sestra do konca života namiesto toho, aby použili antiku, tam veľa nenadiskutuješ o rozume.

anonym_02f747
Včera o 07:23
@pr85

@anonym_02f747 pedofilna Cirkev? To akože všetci v Cirkvi podľa teba pedofili?

@pr85 kryjú tých, ktorí to robia a nie sú malé počty ľudí, ich trestom je max to že ich presunú do inej farnosti kde to môžu robiť zasa a na najvyšších miestach to robia tiež, pozri si koľko zneužitých detí bolo odhalených, je to v státisícoch

pr85
Včera o 07:49
@anonym_02f747

@pr85 kryjú tých, ktorí to robia a nie sú malé počty ľudí, ich trestom je max to že ich presunú do inej farnosti kde to môžu robiť zasa a na najvyšších miestach to robia tiež, pozri si koľko zneužitých detí bolo odhalených, je to v státisícoch

@anonym_02f747 Nekryjem žiadneho pedofila a nikdy som sa s pedofilnym kňazom nestretol.

mondolina
Včera o 07:59
@pr85

@anonym_02f747 Nekryjem žiadneho pedofila a nikdy som sa s pedofilnym kňazom nestretol.

@pr85
no nemajú to napísané na čele, že áno.

hopsas
Včera o 08:02
svetlonos
Včera o 08:08
@anonym_0dc8d4

@svetlonos Žena má byť v manželstve otvorená životu a preto sa tá jeho rozhodla, že budú žiť v celibáte, lebo jej deti stačia. Asi toľko k životnému nastaveniu tohto diskutujúceho. Keď niekto bude radšej žiť s partnerom ako brat a sestra do konca života namiesto toho, aby použili antiku, tam veľa nenadiskutuješ o rozume.

@anonym_0dc8d4
to vazne??

simsalabim
Včera o 08:16
@anonym_0dc8d4

@anonym_0dc8d4 to vazne? 😱

marsella_22
Včera o 08:16

@lukdob Je super, že sa pýtaš takéto veci. To svedčí o tom, že sa nad nimi zamýšľaš a nechceš robiť niečo, čo nie je v súlade s kresťanskou vierou. Mne v takých prípadoch pomáha gúgliť a človek potom natrafí na rôzne kresťanské články, kde sa o tom píše. Tak som našla napr. tento článok: https://www.bezhranicnalaska.sk/clanky/co-by-po...

marsella_22
Včera o 08:21
@marsella_22

@lukdob Je super, že sa pýtaš takéto veci. To svedčí o tom, že sa nad nimi zamýšľaš a nechceš robiť niečo, čo nie je v súlade s kresťanskou vierou. Mne v takých prípadoch pomáha gúgliť a človek potom natrafí na rôzne kresťanské články, kde sa o tom píše. Tak som našla napr. tento článok: https://www.bezhranicnalaska.sk/clanky/co-by-po...

@marsella_22 Keď už chceš cvičiť, možno by nebol zlý Pilates, za ním stojí nemecký tréner J. H. Pilates, ktorý cvičil vojakov, ktorí sa potrebovali zotaviť zo zranení.

natalka13
Včera o 08:44
@bobbula

@anonym_b6146f toľko cvičení a pri tom je každé niečim iné a každému niečo iné vyhovuje 🤔

Biblia o joge vôbec nehovorí. Boh ju nezakázal. Cirkev ju úplne nezakazuje. Normálny kresťan ju ale nepraktizuje, lebo sa neriadi tvojim osobným názorom?

Ak ju Boh ani cirkev nezakazuje, znamená to, že s tým máš vlastný problém. Prečo? Máš strach? Bojis sa, že pôvod niečoho alebo nejaký pohyb by bol v rozpore s tvojou vierou? Oddialil by ta od Boha? Pre mna všetko, čo ľudí spája, prináša pokoj, harmóniu, lásku do sveta, medzi ľudí, prispieva k dlhodobej spokojnosti je v súlade s vierou. Možno nie s kresťanským kurikulom. Preto vela ľudí vyhlasuje, že verí v Boha, no neverí v cirkev. No aj cirkev ma na vela veci triezvejsi názor než niektoré jej “ovečky.” Práve tvoje premýšľanie o veci mi pride, že ta vzďaluje od skutocneho posolstva, ktoré ma viera prinášať.

@bobbula
Cirkev ju úplne nezakazuje.
cirkev nie ale KDH ano🤣☝️

svetlonos
Včera o 09:09
@marsella_22

@marsella_22 Keď už chceš cvičiť, možno by nebol zlý Pilates, za ním stojí nemecký tréner J. H. Pilates, ktorý cvičil vojakov, ktorí sa potrebovali zotaviť zo zranení.

@marsella_22
pilates je masaker v potovnsni s jogou. Iz si ho ty cvicila?

anonym_4fc480
Včera o 09:12

Joga je zakazana, lebo jej posobenim by sa mohol zapnut zdravy rozum. A to je zle pre cirkev, lebo by ludom doslo ake bludy mnohi hlasaju.

anonym_0dc8d4
Včera o 09:22

@simsalabim @svetlonos strana 14

anonym_0b7626
Včera o 09:22
@bobbula

@anonym_0b7626 Nás farar, vysoko postavený, vyhlasuje (asi aj kvôli bigotným kresťanom), že niečo ako jediný pravý boh či viera neexistuje. Keby sme sa narodili v inej dobe, inej krajine, vyznávali by sme iné náboženstvo. No boh je stále ten istý. A keď to tvrdí on, tak to musí byt pravda. 😅 Preto chodím k nemu na omše 🤞

@bobbula takémuto farárovi tlieskam, osvietenec!

anonym_0b7626
Včera o 09:26
@bobbula

@mamatroch lenže to nie je oficiálne stanovisko cirkvi, Toto je teologická interpretácia určitej skupiny kresťanov.

Čo hovorí cirkev o joge?
Odpoveď:

Zapájať sa do jogy výslovne ako súčasť praxe východnej spirituality, alebo ako spôsob experimentovania s východnou spiritualitou, či jej miešania s kresťanskou modlitbou je problém. Tieto praktiky so svojím pohanským pôvodom a cieľmi sú v rozpore s povinnosťou katolíka uctievať Boha v pravde podľa cnosti náboženstva (pozri KKC 1807).

Naproti tomu Cirkev nemá definitívne učenie o morálke jogy ako obyčajného cvičenia, ale rozum nám hovorí, že cvičenia a telesné pozície, ktoré podporujú fyzické zdravie, nemôžu byť vo svojej podstate zlé. Ak sa cvičenia, ktoré sú súčasťou jogových praktík alebo sú im podobné, vykonávajú jednoducho pre fyzické zdravie, s náležitou mierou a s ohľadom na dobro celého človeka, potom na nich nie je nič morálne zlé.

Cvičenia a pozície jogy nie sú svojou povahou pohanské ani démonické, akoby to boli čierne magické kúzla. Preto sa musíme chrániť pred poverami (pozri KKC 2111). https://www.catholic.com/qa/what-does-the-churc...

@bobbula praktiky s pohanským pôvodom 😃😃😃WTF??? Vďaka pohanským sviatkom si RKC odkopčila rôzne sviatky a pomenovala po svojom, prekrútila krista krážom, tak aby manipulovali čo najväčšie masy ľudí, ovládali strachom a strašilo čertom rohatým . Rok 2026.🙄

misiak7777
Včera o 10:21
@anonym_0dc8d4

@simsalabim @svetlonos strana 14

@anonym_0dc8d4 tak to mu prasknú gule, lebo masturbovať nesmie a antikoncepcia je zakázaná 😃😃😃

misiak7777
Včera o 10:21
@marsella_22

@marsella_22 ale vieš že pilates vychádza z jógy 😉

mondolina
Včera o 10:24
@misiak7777

@marsella_22 ale vieš že pilates vychádza z jógy 😉

@misiak7777
to jej ani nehovor🤣

katooshik
Včera o 11:49
@natalka13

@katooshik no ty yo mas uz uplne na hlavu pri joge dakovat bohu🙃
Dufam sa vyspovedas vzdy z toho.

@natalka13
@natalka13 nevyspovedam ,lebo jogu nepovažujem za hriech. Len hovorím ako to mám. Aj vo vseobecnosti- za všetko čo mám a viem som vďačná pánu Bohu.

bobbula
Včera o 12:25
@anonym_0b7626

@bobbula takémuto farárovi tlieskam, osvietenec!

@anonym_0b7626 z neho ten pokoj, láska, charizma vychádza z vnútra, je to človek, ktorý skutočne vierou žije, a nenechá si ju vziať nejakou interpretáciou, ktorá sa dobou mení. Navyše vie tie veci podať s takou laskavostou, otvorenosťou a pravdivosťou, že osloví aj “zarytých” veriacich. Ma aj iné mnohé osvietene nazory (s plny kostol).

anonym_0b7626
Včera o 13:31
@pr85

@anonym_58543e Lenže tie cviky boli pôvodne vymyslené na uctievanie hinduistickych bohov. Čo tak prezehnanie sa ako fyzicky cvik, robila by si ho na napr. rozcvicenie ruky? Hlúpa otázka, ale je to identická situácia s jogou.

@pr85 počuj ty ospevovač ženskej maternice len za účelom vynosenia dieťaťa, splodeného podľa cirkevných zásad, ten, ktorý nikdy, nikde pedofila z radov RKC nevidel. Dnes na markíze v Reflexe bude reportáž o danej téme. Pozri si to, možno zasiahne Božia moc a sila a ťa osvieti!

anonym_0b7626
Včera o 13:33
@misiak7777

@anonym_0dc8d4 tak to mu prasknú gule, lebo masturbovať nesmie a antikoncepcia je zakázaná 😃😃😃

@misiak7777 a to nevieš, že z masturbácie môže katolík oslepnúť a ruka mu odpadne? 😀😀😀

misiak7777
Včera o 14:01
@anonym_0b7626

@misiak7777 a to nevieš, že z masturbácie môže katolík oslepnúť a ruka mu odpadne? 😀😀😀

@anonym_0b7626 veru pravda, čítala som svedectvá 😃😃😃

svetlonos
Včera o 14:53
@anonym_0dc8d4

@anonym_0dc8d4
to je ciste psycho! Zenu po 40tke chlap ma v tomto pocuvat, posluchat a suchat nohami! A nie trepať nieco o 3tom tehotenstve...
To hovotim ako ta, ktora v 40tke porodila drihe a tesne po porode som uvazovala nad tretim - teda bolo to rozhodnutie NAS OBOCH ale ja som mala hlavne slovo. Keby mam tu podla fešaka este po tej 40tke rodit ako jabloň, aj odluku by som zvolila radsej! Ale ved co, on to neidrodi a pochybijem, ze aj intenzivne riesi veskeri starostlivost o deti 😏. Ten pozrel a nacital nieco o mnohodetnych rodinsch a hotovo. Oni uolne zabudli, ze Boh nam aj rozum dal. Mnohi ho zabudaju alebo uolne odmietaju pouzivat 🙂

kristina2412
Včera o 15:43

Navrhujem ti cvičenie hot yogy, bude ti tak teplo a tak sa budeš potiť že na žiadnych iných bohov nepomyslíš a budeš sa modliť aby to 90 minútové utrpenie skončilo .... Hovorím to stále " čistému vše čisté"!!!a platí to nielen o yoge

lauricka
Včera o 17:51

kresťania majú s jógou problém, pretožeje pohanská a okultná pre nich. Takže je fakt úplne fuk, či máš ponožky alebo bosé nohy. Cvičíš jogu? Cvičíš. A to je pre kresťanov problém.