Ktorý kňaz schváli používanie kondómu v manželstve?
Máme už dostatočný počet detí, na ktorých sme sa spolu dohodli a viac detí už nechceme.
Viem, že niekde tu na MK viacero užívateliek spomínalo, že počas spovede dostali od kňaza povolenie, aby mohli s mužom používať kondóm.
Poznáte niektorá takého kňaza?
Píšte kľudne anonymne.
@anonym_39e40a plodny moze mat viacero podob. Tiez uz nemam typicky plodny natahovaci atd. Neplodny je husty a trhavy. Podla denneho zaznamu sa da pekne spoznat vlastny obraz plodnosti. Len sa tomu treba povenovat. Poznam take co tvrdia ze sa im neda, ale pri zistovani detailov dojde k tomu, ze sa im to zda nepohodlne zistovat a sledovat a prevlada nedovera a strach
@anonym_c43b79 ja mám momentálne piaty deň plodný hlien. Typicky plodný ako surový bielok. Takže 5 dní by sme teraz nemali mať styk, áno? Absolútne nič ani jeden ani druhý, iba čakať a čakať cez obdobie kedy mám na to najviac chuť. To ti príde najlepšie?
@anonym_c43b79 ja mám momentálne piaty deň plodný hlien. Typicky plodný ako surový bielok. Takže 5 dní by sme teraz nemali mať styk, áno? Absolútne nič ani jeden ani druhý, iba čakať a čakať cez obdobie kedy mám na to najviac chuť. To ti príde najlepšie?
@anonym_39e40a Z hladiska vzbudzovania pocitov viny u oveciek je to vymyslene vyborne. Nehovoriac o tom, ako sa asi moze citit zena so zopar detmi, ked je tu vzdy riziko zlyhania onej "prirodzenej metody". Potom nasleduje dalsia faza, hovoria "o prijati dietata". To su potom tie pribehy tu : sme manzelia so 4 detmi v 2 izbovom byte".
@anonym_autor je to úplná blbosť. Žiadny kňaz ti povolenie nedá. Hovorím za katolíkov. Kondóm je ťažký hriech.
@anonym_39e40a Z hladiska vzbudzovania pocitov viny u oveciek je to vymyslene vyborne. Nehovoriac o tom, ako sa asi moze citit zena so zopar detmi, ked je tu vzdy riziko zlyhania onej "prirodzenej metody". Potom nasleduje dalsia faza, hovoria "o prijati dietata". To su potom tie pribehy tu : sme manzelia so 4 detmi v 2 izbovom byte".
@patrike zasa ja ak mám styk tak dieťa prijímam. Aj keby sa napriek ochrane zadarilo a boli by 3 deti v jednej izbe. Ak mňa vyslovene tehotenstvo neohrozí na zdraví tak na potrat nepôjdem, lebo pre mňa konkrétne je to sebecké rozhodnutie (pre mňa zdôrazňujem, je mi jedno ako pre iné ženy a nesúdim ich). Neboli sme nikdy v situácii že plus jedno dieťa by sme neuživili a nedali mu dostatok pozornosti. Ale keď to dieťa nechceme tak sa chránime, lebo keď sa pozrieš na diskusie tu, tak je jasne vidno koľko detí behá z toho, že chlap “vždy včas vytiahne”
@patrike zasa ja ak mám styk tak dieťa prijímam. Aj keby sa napriek ochrane zadarilo a boli by 3 deti v jednej izbe. Ak mňa vyslovene tehotenstvo neohrozí na zdraví tak na potrat nepôjdem, lebo pre mňa konkrétne je to sebecké rozhodnutie (pre mňa zdôrazňujem, je mi jedno ako pre iné ženy a nesúdim ich). Neboli sme nikdy v situácii že plus jedno dieťa by sme neuživili a nedali mu dostatok pozornosti. Ale keď to dieťa nechceme tak sa chránime, lebo keď sa pozrieš na diskusie tu, tak je jasne vidno koľko detí behá z toho, že chlap “vždy včas vytiahne”
@anonym_39e40a Vytahovanie je tiez proti katolickej viere. V tejto diskusii najdes skor obhajobu onych "prirodzenych" metod, ktore viac zlyhavaju, ako funguju. Nebude nahoda, ked tych bigotnejsich veriacich spoznas lahko podla 4 a viac deti.
@ivka225 nerozumiem tvojej odpovedi, prepáč. Ja kresťanov určite nepodceňujem a určite by som o nás nepovedala, že sme bigotní hlupáci. Kto nás podceňuje sú napr. ateisti, ale to je ich smola 🤷♀️ za nás bojuje Boh, za vás náhoda.
@mauduska
V Afrike stale vela krestanov ide do extremu suloz nie je na rozkos ale na plodenie deti takze aby nezhresili tak dievcatam odstranuju klitoris
PS: Zila som dlho v Afrike
Peesne na takychto ludoch sa cirkev dostala za starocia tam, kde je. Najbohatsia najskorumpovanejsia politicka strana na svete.
@anonym_39e40a Vytahovanie je tiez proti katolickej viere. V tejto diskusii najdes skor obhajobu onych "prirodzenych" metod, ktore viac zlyhavaju, ako funguju. Nebude nahoda, ked tych bigotnejsich veriacich spoznas lahko podla 4 a viac deti.
@patrike na druhej strane veriacich čo poznám tak sú práve tí, ktorí s láskou príjmu neplánované dieťa, naozaj sa tým deťom venujú a po materiálnej stránke majú všetko. Miesto toho, aby išli hneď na potrat, lebo im to narušilo plány. Hľadajú v tom to pekné. Ale samozrejme že to tak nie je vždy, iba poznám množstvo takých rodín.
@anonym_autor 🤦♀️
@viestta prečo zavádzaš? Prečo hovoríš o tom, čomu nerozumieš, čo si nepraktizovala? Metóda sledovania plodných a neplodných dní je veľmi spoľahlivá, porovnateľne s kondómom. Dokonca určité formy tejto metódy sú rovnako spoľahlivé ako hormonálna antikoncepcia.
@mauduska jasne a preto aby som neotehotnela by som si mala sledovať každý deň teplotu keď musím 5x za noc vstať k malému dieťaťu čo teda bude veľmi "spoľahlivé" a do toho sa špárať tam dole aby som zistila aky hlien mam. K tomu plodné obdobie je 5 dni a spermie dokážu prežiť až 7dni kým sa dokážu oplodniť. K tomu mam ms dlhu 6-7 dni a cyklus 25dni. Čiže kolko mi priemerne ostane dni ? Ledva 10 na to aby som bezpečné mohla mať sex v lutealnej fáze kde tá chuť je na bode mrazu. 👏 perfektne ozaj. A potom sa čudujme prečo chlapi tak podvadzaju a nemusíme si klamať že to robia aj tí fanatici čo su najviac kresťanský založení.. a to kolko zla sa pácha v cirkvi radšej pomlčím
@patrike na druhej strane veriacich čo poznám tak sú práve tí, ktorí s láskou príjmu neplánované dieťa, naozaj sa tým deťom venujú a po materiálnej stránke majú všetko. Miesto toho, aby išli hneď na potrat, lebo im to narušilo plány. Hľadajú v tom to pekné. Ale samozrejme že to tak nie je vždy, iba poznám množstvo takých rodín.
@anonym_39e40a "po materiálnej stránke majú všetko" - tak pod tym si nepredstavujem postel a jedlo. Ak ma niekto povedzme 4 deti, tak aby to nevyzeralo ako v osade, mali by mat kazde svoju izbu, najma ked su starsie a rozneho pohlavia, k tomu potrebujes velke auto a z toho poctu izieb ti samozrejme vyjde dom. Kto ma take prijmy, aby mu to vyslo ? Tu na koniku, ked nejaka spomenie 4 - 5 deti, tak bud sa tlacia v malom byte alebo v starom dome, pripadne u svokrovcov. Spokojne teda nevyzeraju.
@anonym_39e40a "po materiálnej stránke majú všetko" - tak pod tym si nepredstavujem postel a jedlo. Ak ma niekto povedzme 4 deti, tak aby to nevyzeralo ako v osade, mali by mat kazde svoju izbu, najma ked su starsie a rozneho pohlavia, k tomu potrebujes velke auto a z toho poctu izieb ti samozrejme vyjde dom. Kto ma take prijmy, aby mu to vyslo ? Tu na koniku, ked nejaka spomenie 4 - 5 deti, tak bud sa tlacia v malom byte alebo v starom dome, pripadne u svokrovcov. Spokojne teda nevyzeraju.
@patrike a kde ja píšem o posteli a jedle? Tie rodiny ktoré ja poznám tak majú chlapi vysoké príjmy a utiahnu veľa detí. Nemá každé samostatnú izbu ale 2 deti v jednej izbe sú úplne v poriadku. Chodia normálne na dovolenky a deti majú všetko čo potrebujú.
Ja žijem v myšlienke, že je zakázané mať prietrty, ak nemáte v pláne splodiť dieťa.
@patrike a kde ja píšem o posteli a jedle? Tie rodiny ktoré ja poznám tak majú chlapi vysoké príjmy a utiahnu veľa detí. Nemá každé samostatnú izbu ale 2 deti v jednej izbe sú úplne v poriadku. Chodia normálne na dovolenky a deti majú všetko čo potrebujú.
@anonym_39e40a chod sa pozrieť na východ a sever, kde je najviac bigotných katolíkov. Nasekaných detí a majú ledva čo žrať. Manžel v zahraničí sa tvári, že zarába a žena sama s deťmi je vlastne slobodná matka, uťahaná, unavená s nervami v koncoch. Vsetci sa tvaria, ze boh to tak chcel a tak to je spravne. Potom muz pride na dva týždne domov zas jej spraviť ďalšie decko a kolotoč sa opakuje. Zaseknuti vo svojej mentalnej bubline. To su ti neprebudeni volici, co obhajuju fica a nenavidia ukrajincov. A potom hajde do kostola, ved su to dobri a bohabojni ludia.
@viestta prečo zavádzaš? Prečo hovoríš o tom, čomu nerozumieš, čo si nepraktizovala? Metóda sledovania plodných a neplodných dní je veľmi spoľahlivá, porovnateľne s kondómom. Dokonca určité formy tejto metódy sú rovnako spoľahlivé ako hormonálna antikoncepcia.
@mauduska ak vôbec, tak iba u žien s pravidelným cyklom! Stačí jedna anomália, trebárs po strese, chorobe a opss .. ďalšie dieťa
Účinnosť porovnateľná s účinnosťou používania kondómu?
Asi ťažko..
A jediná firma prirodzenej antikoncepcie, rovnako účinná ako tá hormonálna, dokonca účinnejšia je ZIADEN sex..
@anonym_8f1025 bohužiaľ, ak ide o cirkev, vždy budem reagovať protivne a podráždene. A mám na to svoje dôvody.
@simona20201309 tak kludne bud protivna a podrazdena, ale nazavadzaj, neklam a nevymyslaj si, ked uz sto krat Ti bolo nieco vysvetlene. Lebo potom si rovnaka ako pan Huliak.
@rivini Presne toto napadam dlhodobo aj ja : "metoda" plodnych dni nie je antikoncepcia a nemozno ani pocitat nejake percenta zlyhania.
Metoda je to, ked mam styk lubovolny den cyklu (podla vkusu aj cez menstruaciu) a tak pocitam pocet zlyhani.
Vyvarovat sa styku v plodne dni a ucinnost pocitat z tych prevazne neplodnych je ako robit statistiku dopravnych nehod pre auto v garazi.
@patrike Auto v garazi😂😂😂
@patrike ak je tu meritkom dostatocneho luxusu na pocet deti to, ze kazde musi mat vlastnu izbu, tak kam to tento svet dosiel... V zivote som vlastnu izbu nemala a mali sme dostatok, az nadbytok. A mnohe (mnohe!) ine rodiny s voac deckami, co tak poznam. Nemusis zas ist z extremu do extremu a vytahovat (az skoro urazat) tu vsetky mnohopocetne rodiny, ze su to len cigani alebo uplni chudaci.
@patrike ak je tu meritkom dostatocneho luxusu na pocet deti to, ze kazde musi mat vlastnu izbu, tak kam to tento svet dosiel... V zivote som vlastnu izbu nemala a mali sme dostatok, az nadbytok. A mnohe (mnohe!) ine rodiny s voac deckami, co tak poznam. Nemusis zas ist z extremu do extremu a vytahovat (az skoro urazat) tu vsetky mnohopocetne rodiny, ze su to len cigani alebo uplni chudaci.
@anonym_8f1025 ja si myslim, ze je jedno, ci ma clovek 2 alebo 5 deti, ak sa o ne vie postarat a CHCEL ich NAOZAJ mat. Nielen sa s ich prichodom nejako zmieril. Ale PPR sugeruju parom myslienku, ze „musia byt otvoreni“ zivotu, rozumej, zmierit sa s tym, ak „ujde“. V podstate im beru moznost naozaj slobodnej volby rozhodnut sa, ze napriklad budu mat naozaj len dve deti. Alebo im zostava alternativa abstinencie. Ja sama poznam niekolko mnohopocetnych rodin. A ziju navonok pekne, financne ok. Napriek tomu poznam kamosky, ktore plakali nestastne nad pozitivnym testom, vzdali sa prace, museli sa naozaj „zmierovat“ so zatazou tehotenstva kratko po porode. Navonok „krasne krestanske rodiny“, vnutri casto stres pred kazdym stykom. A dve, ktore poznam lepsie, naozaj vacsinu casu radsej abstinuju, aby nebolo „piate“. A este stale mi tu ziadna to zien neodpovedala na otazky, ci to pre nich nie je ponizujuce, vkuse kontrolovat a skumat telesne tekutiny a mat styk vylucne pocas neplodnych dni. Sucasna katolicka teologia pritom dnes uz odporuca, prestat obsesivne riesit ludsku sexualitu a zacat riesit skutocnu zivotnu realitu ludi. Cela posadnutost 6. prikazanim pochadza z Encyklik Humanae vitae a spitz Teologia tela. Obaja papezi, ktori tieto texty napisali, su pritom v odbornych kruhoch pokladani za velmi intelektualne slabych teologov.
@anonym_39e40a chod sa pozrieť na východ a sever, kde je najviac bigotných katolíkov. Nasekaných detí a majú ledva čo žrať. Manžel v zahraničí sa tvári, že zarába a žena sama s deťmi je vlastne slobodná matka, uťahaná, unavená s nervami v koncoch. Vsetci sa tvaria, ze boh to tak chcel a tak to je spravne. Potom muz pride na dva týždne domov zas jej spraviť ďalšie decko a kolotoč sa opakuje. Zaseknuti vo svojej mentalnej bubline. To su ti neprebudeni volici, co obhajuju fica a nenavidia ukrajincov. A potom hajde do kostola, ved su to dobri a bohabojni ludia.
@anonym_dbf3ed áno, to je tá druhá stránka. Ja nevravím, že takí neexistujú ale naštastie nemám v okolí ani jednu takú rodinu. Ale druhá stránka niektorých neveriacich je, že sa vôbec nechránia, podmienky na dieťa majú, len si druhé dieťa nepredstavovali práve teraz a žena ide na potrat. Je tu toľko takých diskusii a aj také páry poznám. To tiež nie je úplne morálne najlepšie, tak ako aj si nasekať 4 deti do 4 izbáku. Ale obe rozhodnutia sú vec tých ľudí a toto je len môj názor.
@patrike mám známych čo majú 7 detí v 5i byte - rozdelení boli na chalanov a dievčatá, najstarší mal svoju izbu (maličkú). A vieš čo? Ich otec zarába nadštandardne, majú okrem bytu aj 2 obrovské domy, jeden prenajímajú a druhý majú na prázdniny alebo víkendy, ich dospelé deti tam chodievajú s kamarátmi.
Zaujímavé, že sa rozhodli, že toľké deti budú mať spoločnú izbu. Aha, už viem prečo. Lebo aj v dospelosti budú s niekým zdieľať izbu - na internáte, v manželstve. A čo chce taký pubertiak sám robiť v izbe? Ak robí len dobré veci, to ich môže robiť aj v obývačke alebo na ulici. Zase netreba preceňovať súkromie pubertiakov. Ak ho potrebujú si ho nájdu.
@patrike mám známych čo majú 7 detí v 5i byte - rozdelení boli na chalanov a dievčatá, najstarší mal svoju izbu (maličkú). A vieš čo? Ich otec zarába nadštandardne, majú okrem bytu aj 2 obrovské domy, jeden prenajímajú a druhý majú na prázdniny alebo víkendy, ich dospelé deti tam chodievajú s kamarátmi.
Zaujímavé, že sa rozhodli, že toľké deti budú mať spoločnú izbu. Aha, už viem prečo. Lebo aj v dospelosti budú s niekým zdieľať izbu - na internáte, v manželstve. A čo chce taký pubertiak sám robiť v izbe? Ak robí len dobré veci, to ich môže robiť aj v obývačke alebo na ulici. Zase netreba preceňovať súkromie pubertiakov. Ak ho potrebujú si ho nájdu.
@mauduska to je co za blbost? Tak
1. mnohopocetne rodiny s nadstandardnym prijmom a dvoma domami su skor raritou, vacsina sa tlaci v 3 izbakoch, kde deti nemaju ani kusok kludu, fajn, ze taku poznas, no nie je to bezna vec.
2. deti, nielen pubertiaci, si zasluzia sukromie v podobe vlastnej izby. Moje si v nej pocuva audio rozpravky, robi nerusene ulohy, moze „uplne vypnut“ vsetky podnety
3. verim, ze rodicia, ktori maju dostatocnu doveru k vlastnemu dietatu, ho bez problemov v dovere nechaju sameho v izbe
4. nik ma nepresvedci o tom, ze sa matka moze plnohotnotne venovat 5-6 detom a dopriat im pravidelne aj exkluzivny cas s nou.
5. mam vela dospelych kamosiek z tychto krestanskych rodin a vacsina z nich ma 1-2 deti a viac nechce. Dovod-na detstvo nespominaju dobre, casto preberali ulohu dospelych a prebalovali, ci strazili mladsich surodencov, nemali klud na ucenie, so noci sa ucili pod lampou pod plachtou, nemaju na to pekne spomienky
Cize si to tu neidealizujme zas s tymi zabezpecenymi velkymi rodinami
@anonym_39e40a mozete si prejavovat neznosti bez vyvrcholenia. My to tak praktizujeme a je to super, uzijeme si jeden druheho dlhsiu dobu ako by to bolo keby doslo k riadnemu styku.
@mauduska to je co za blbost? Tak
1. mnohopocetne rodiny s nadstandardnym prijmom a dvoma domami su skor raritou, vacsina sa tlaci v 3 izbakoch, kde deti nemaju ani kusok kludu, fajn, ze taku poznas, no nie je to bezna vec.
2. deti, nielen pubertiaci, si zasluzia sukromie v podobe vlastnej izby. Moje si v nej pocuva audio rozpravky, robi nerusene ulohy, moze „uplne vypnut“ vsetky podnety
3. verim, ze rodicia, ktori maju dostatocnu doveru k vlastnemu dietatu, ho bez problemov v dovere nechaju sameho v izbe
4. nik ma nepresvedci o tom, ze sa matka moze plnohotnotne venovat 5-6 detom a dopriat im pravidelne aj exkluzivny cas s nou.
5. mam vela dospelych kamosiek z tychto krestanskych rodin a vacsina z nich ma 1-2 deti a viac nechce. Dovod-na detstvo nespominaju dobre, casto preberali ulohu dospelych a prebalovali, ci strazili mladsich surodencov, nemali klud na ucenie, so noci sa ucili pod lampou pod plachtou, nemaju na to pekne spomienky
Cize si to tu neidealizujme zas s tymi zabezpecenymi velkymi rodinami
@rivini mam viac deti a venujem sa im individualne a do skolky chodia iba doobeda, suseda co ma dve deti tak ich necha v skolke a skole v druzine do neskoreho poobedia. Kedykolvek za mnou pridu tak ich vypocujem pomozem povzbudim, chodime spolocne na vylety, spolu pecieme varime, hrame sa. Spolu tvoria super partiu rozumeju si.
V dnesnej dobe ked su pracky susicky umyvacky riadu roboticke vysavace, auta, my niekto bude tvrdit ze viac deti je jasna katastrofa?
A neznasaju byt po samom v izbe. Aj ucia sa spolu a respektuju sa. Takze tvrdit ze si zasluzia byt same je nezmysel. A ked by chceli, ostani by im to umoznili.
Paradoxne mame v susedstve slusnu rodinu co maju 6 deti a nie su veriaci. Pritrafili sa im tie navyse popri antikoncepcii. Tolko na margo vysmechu zo sledovania hlienu. Pouzivam tuto metodu 7 rokov a funguje dokonale. A to som so vsetkymi detmi otehotnela na prvy sup.
@rivini mam viac deti a venujem sa im individualne a do skolky chodia iba doobeda, suseda co ma dve deti tak ich necha v skolke a skole v druzine do neskoreho poobedia. Kedykolvek za mnou pridu tak ich vypocujem pomozem povzbudim, chodime spolocne na vylety, spolu pecieme varime, hrame sa. Spolu tvoria super partiu rozumeju si.
V dnesnej dobe ked su pracky susicky umyvacky riadu roboticke vysavace, auta, my niekto bude tvrdit ze viac deti je jasna katastrofa?
A neznasaju byt po samom v izbe. Aj ucia sa spolu a respektuju sa. Takze tvrdit ze si zasluzia byt same je nezmysel. A ked by chceli, ostani by im to umoznili.
Paradoxne mame v susedstve slusnu rodinu co maju 6 deti a nie su veriaci. Pritrafili sa im tie navyse popri antikoncepcii. Tolko na margo vysmechu zo sledovania hlienu. Pouzivam tuto metodu 7 rokov a funguje dokonale. A to som so vsetkymi detmi otehotnela na prvy sup.
@anonym_c43b79 a pracujes? Alebo si na rodicovskej? Lebo v tom je tiez rozdiel. Kym som bola doma s detmi, vsetko to, co tu vymenuvas, problem nikdy nebol. Nebol by ani s 5 timi detmi. Ked ale zena chodi do prace, nepripada mi to s viacerymi detmi realne co popisujes. Sice teraz ratam, ze s 5 detmi stravi zena tak 10-15 rokov na rodicovskej. Z coho bude potom v 65-ke zit, si snad s muzom premyslela tiez dobre🤷🏻♀️.
A tiez, z metody sa nevysmievam, len som napisala, ze ti funguje „dokonale“, LEBO vacsinu cyklu vlastne sexualne abstinujes a ak si dalsie dieta neprajes, po zvysok zivota uz nebudes mat sex pocas plodnych dni. Toto bol moj „point“. Ak si s tym ok, IBA kvoli cirkevnym predpisom, ktore o par rokov uz nebudu platit (Humanae vitae, aj Theologie des Leibes su aktualne velmi prehodnocovane a kritizovane vnutri Cirkvi), tvoj zivot. Len ma stve, ked sa to tu prestavuje tak super idealne a prirodzene, co vobec nie je pravda.
@anonym_39e40a mozete si prejavovat neznosti bez vyvrcholenia. My to tak praktizujeme a je to super, uzijeme si jeden druheho dlhsiu dobu ako by to bolo keby doslo k riadnemu styku.
@anonym_c43b79 ak vám to vyhovuje tak v poriadku, ale naozaj si neviem predstaviť týždne bez uspokojenia. A ešte sa na to navnadiť a nič z toho… ďakujem pekne. A na poriadny sex mi vyjde akurát čas keď mám psm. Skvelé naozaj. Čo tak mať sex vtedy, keď to chceme a užijeme si to obaja, lebo nás tak Boh stvoril? Ako nič ma do toho, nemusíš odpovedať ak nechceš, len keď si už začala, tak si si istá, že sa manžel potom neuspokojí na porne? Nedokážem si totiž predstaviť chlapa, ktorý pravidelne každý cyklus nemá týždne so ženou nič, iba ho provokuje a on nevyvyrcholí. Vychádzam z toho, čo mi tu bolo radené, že sex až po ovulácii.
@anonym_c43b79 pochop že počet detí či budú mať 0, 1, 2, 3 je len rozhodnutie manželov, oni sa rozhodnú akú veľkú chcú mať rodinu a nikto im do toho nemá čo hovoriť že my máme 4 vy len jedno zvládnete ešte 3 veď sa vám do bytu zmestia
teraz keď bude ekonomická kríza, každé dieťa navyše bude problém pre rodinu a problém bude zodpovedne sa postarať aj o tie plánované deti
aký je zmysel rodiny keď muž musí odísť do zahraničia zarábať a nechá matku s deťmi samú doma?
sex určil boh výlučne do manželstva aby sa z toho manželia navzájom tešili a nie aby boli z toho v strese alebo sa odmietali
@anonym_c43b79 tak snad nechces porovnavat potrebu vlastnej izby u skolkara a u skolaka a pubertaka?
Dovod preco cirkev zakazuje antikoncepciu je, ze chce mat Co najviac novych oveciek, a nie preto, ze Bohu antikoncepcia vadi.
Statu ide o novych danovych poplatnikov , velkym firmam o novych zakaznikov a nabozenstvam o novych veriacich ktori zarucia, ze tieto institucie budu aj nadalej existovat.

@anonym_1d834c presne toto som sa vzdy chcela spytat zien, ktore praktizuju PPR. Ze ci im vlastne vobec nevadi, ze vlastne mimo obdobia, ked chcu pocat, maju sex vlastne iba v lutealnej faze, ked si ho vdaka progesteronu vlastne az tak neuziju, ako by to bolo pocas plodnych dni, ked si telo sex prirodzene ziada. Uz len toto je absolutne neprirodzene, proti zakonom prirody a totalne zenu znevyhodnujuce.
@rivini Tu ale ako ateista zase prekvapivo poviem, ze hormonalna antikoncepcia, ktora komplet zmeni cyklus na anovulacny, je tiez neprirodna a mnohym zenam paradne zraza libido.
Ak uz brat plodne dni ako plus z hladiska chuti na sex a ist na to "prirodne", tak potom : kondom, vazektomia, pesar, prerusenie vajcovodov.