Ktorý kňaz schváli používanie kondómu v manželstve?
Máme už dostatočný počet detí, na ktorých sme sa spolu dohodli a viac detí už nechceme.
Viem, že niekde tu na MK viacero užívateliek spomínalo, že počas spovede dostali od kňaza povolenie, aby mohli s mužom používať kondóm.
Poznáte niektorá takého kňaza?
Píšte kľudne anonymne.
@anonym_39e40a plodny moze mat viacero podob. Tiez uz nemam typicky plodny natahovaci atd. Neplodny je husty a trhavy. Podla denneho zaznamu sa da pekne spoznat vlastny obraz plodnosti. Len sa tomu treba povenovat. Poznam take co tvrdia ze sa im neda, ale pri zistovani detailov dojde k tomu, ze sa im to zda nepohodlne zistovat a sledovat a prevlada nedovera a strach
@anonym_c43b79 ja mám momentálne piaty deň plodný hlien. Typicky plodný ako surový bielok. Takže 5 dní by sme teraz nemali mať styk, áno? Absolútne nič ani jeden ani druhý, iba čakať a čakať cez obdobie kedy mám na to najviac chuť. To ti príde najlepšie?
@anonym_c43b79 ja mám momentálne piaty deň plodný hlien. Typicky plodný ako surový bielok. Takže 5 dní by sme teraz nemali mať styk, áno? Absolútne nič ani jeden ani druhý, iba čakať a čakať cez obdobie kedy mám na to najviac chuť. To ti príde najlepšie?
@anonym_39e40a Z hladiska vzbudzovania pocitov viny u oveciek je to vymyslene vyborne. Nehovoriac o tom, ako sa asi moze citit zena so zopar detmi, ked je tu vzdy riziko zlyhania onej "prirodzenej metody". Potom nasleduje dalsia faza, hovoria "o prijati dietata". To su potom tie pribehy tu : sme manzelia so 4 detmi v 2 izbovom byte".
@anonym_autor je to úplná blbosť. Žiadny kňaz ti povolenie nedá. Hovorím za katolíkov. Kondóm je ťažký hriech.
@anonym_39e40a Z hladiska vzbudzovania pocitov viny u oveciek je to vymyslene vyborne. Nehovoriac o tom, ako sa asi moze citit zena so zopar detmi, ked je tu vzdy riziko zlyhania onej "prirodzenej metody". Potom nasleduje dalsia faza, hovoria "o prijati dietata". To su potom tie pribehy tu : sme manzelia so 4 detmi v 2 izbovom byte".
@patrike zasa ja ak mám styk tak dieťa prijímam. Aj keby sa napriek ochrane zadarilo a boli by 3 deti v jednej izbe. Ak mňa vyslovene tehotenstvo neohrozí na zdraví tak na potrat nepôjdem, lebo pre mňa konkrétne je to sebecké rozhodnutie (pre mňa zdôrazňujem, je mi jedno ako pre iné ženy a nesúdim ich). Neboli sme nikdy v situácii že plus jedno dieťa by sme neuživili a nedali mu dostatok pozornosti. Ale keď to dieťa nechceme tak sa chránime, lebo keď sa pozrieš na diskusie tu, tak je jasne vidno koľko detí behá z toho, že chlap “vždy včas vytiahne”
@patrike zasa ja ak mám styk tak dieťa prijímam. Aj keby sa napriek ochrane zadarilo a boli by 3 deti v jednej izbe. Ak mňa vyslovene tehotenstvo neohrozí na zdraví tak na potrat nepôjdem, lebo pre mňa konkrétne je to sebecké rozhodnutie (pre mňa zdôrazňujem, je mi jedno ako pre iné ženy a nesúdim ich). Neboli sme nikdy v situácii že plus jedno dieťa by sme neuživili a nedali mu dostatok pozornosti. Ale keď to dieťa nechceme tak sa chránime, lebo keď sa pozrieš na diskusie tu, tak je jasne vidno koľko detí behá z toho, že chlap “vždy včas vytiahne”
@anonym_39e40a Vytahovanie je tiez proti katolickej viere. V tejto diskusii najdes skor obhajobu onych "prirodzenych" metod, ktore viac zlyhavaju, ako funguju. Nebude nahoda, ked tych bigotnejsich veriacich spoznas lahko podla 4 a viac deti.
@ivka225 nerozumiem tvojej odpovedi, prepáč. Ja kresťanov určite nepodceňujem a určite by som o nás nepovedala, že sme bigotní hlupáci. Kto nás podceňuje sú napr. ateisti, ale to je ich smola 🤷♀️ za nás bojuje Boh, za vás náhoda.
@mauduska
V Afrike stale vela krestanov ide do extremu suloz nie je na rozkos ale na plodenie deti takze aby nezhresili tak dievcatam odstranuju klitoris
PS: Zila som dlho v Afrike

@anonym_1d834c presne toto som sa vzdy chcela spytat zien, ktore praktizuju PPR. Ze ci im vlastne vobec nevadi, ze vlastne mimo obdobia, ked chcu pocat, maju sex vlastne iba v lutealnej faze, ked si ho vdaka progesteronu vlastne az tak neuziju, ako by to bolo pocas plodnych dni, ked si telo sex prirodzene ziada. Uz len toto je absolutne neprirodzene, proti zakonom prirody a totalne zenu znevyhodnujuce.
@rivini Tu ale ako ateista zase prekvapivo poviem, ze hormonalna antikoncepcia, ktora komplet zmeni cyklus na anovulacny, je tiez neprirodna a mnohym zenam paradne zraza libido.
Ak uz brat plodne dni ako plus z hladiska chuti na sex a ist na to "prirodne", tak potom : kondom, vazektomia, pesar, prerusenie vajcovodov.