icon

Manžel odmieta vazektomiu. Ako ho presvedčiť?

19. sep 2026

Manžel odmieta vazektomiu z náboženských dôvodov. Ako ho presvedčiť? Nechcem hormóny ani teliesko.

anonym_1852dd
19. sep 2026
@anonym_182ae6

@anonym_2d8aa6 A mali si napisat predmanzelsku zmluvu,v ktorej bude,ze planuju maximalne dve deti.... 🙄

@anonym_182ae6 predmanželská zmluva na Slovensku neexistuje,za druhé,aj keby,tak také veci sa tam nedávajú🙄 Si naštuduj predtým,ako niečo trepneš

anonym_1852dd
19. sep 2026

@anonym_autor po treťom dieťati by už tú vazektómiu podstúpil? Alebo teda vy ste doteraz nepoužívali absolútne žiadnu ochranu? Lebo každá ochrana je zakázaná z náboženských dôvodov.
Ty si veriaca? Zrejme nie,keď chceš vazektómiu....prečo si sa vydala za fanatika?
Ďalšia vec,prečo sa ty nedáš sterilizovať,keď už nechceš tretie dieťa?

autor
19. sep 2026
@miriatko

@anonym_autor A prečo nepoužívate ochranu kondóm? Pri tom nikto nemusí podstúpiť zásah do tela. Keď ty nie si presvedčená o tom, že už nechceš žiadne dieťa, tak ťa nemá právo nútiť.

@miriatko Práveže používame. Na Tom sme sa obaja dohodli. On musel ustúpiť z metód prirodzeného plánovania rodiny, ktoré som odmietla. Ale mne kondóm vadí, nič necítim. Manželovi nevadí. Preto ťa vazektomia.

anonym_794b5a
19. sep 2026

Typek je uplne mimo. Vazektomiu odmieta z nabozenskych dovodov, ale kondom mu nevadi. Pricom to cirkev zakazuje tiez😏
To mate za to, ze si beriete panbickarov. Ja by som uz z 1.rande utekala.

anonym_07702d
19. sep 2026

Neviete sa dohodnut ani na tom zakladnom a to je pocet deti,nieto este kto sa ma ako chranit.Vy aj sa dokazete na niecom vobec zhodnut???Toto su dost zakladne temy este pred manzelstvom.

anonym_057141
19. sep 2026
@anonym_430953

Ak by ste aj mali tretie dieťa, potom čo. Budeš rodiť donekonečna? Keď už si si vzala veriaceho, ako ste to vykomunikovali pred manželstvom?

@anonym_430953 celá výhovorka s náboženstvom je podľa mňa iba zámienka muža aby nejakú výhovorku mal. by ma zaujímalo či chodí každú nedeľu do kostola a sex ma iba za účelom plodenia deti. Kondom odkedy cirkvi nevadí?

anonym_182ae6
19. sep 2026
@anonym_1852dd

@anonym_182ae6 predmanželská zmluva na Slovensku neexistuje,za druhé,aj keby,tak také veci sa tam nedávajú🙄 Si naštuduj predtým,ako niečo trepneš

@anonym_1852dd No vidis,tak by mali take zaviest,potom by nevznikol tento problem.

bielasovicka
19. sep 2026
@anonym_bf1069

@bielasovicka
Deti nechces tak co tu vypisujes?

@anonym_bf1069 prosím?

anonym_e25c65
19. sep 2026

@anonym_autor Daj si teliesko, je to rychlo zakrok, nijako Ti neublizi a ked si o par rokov povies, ze predsa len chces deti, tak no problem.

anonym_ca7129
19. sep 2026
@anonym_autor

@minenkaa On by ešte chcel tretie. Ja určite nie.

@anonym_autor tak bud sa dohodnete alebo nie a nebudete skakat po ppsteli ako zajace

lenusiatko
19. sep 2026

Zaostale Slovensko, bohuzial este aj v mysliach zien, na zapade idu muzi bezne na vazektomiu okamzite po porode dohodnuteho posledneho dietata a tuto pani ludstva ani bohovy siahnut na svoju pychu. Zakrok trva s umrtvenim 20 minut, normalny chlap na druhy den nevie, ze mu cosi urobili. Ale zena je okamzite chudera, ked ma opravnenu poziadavku, musi ist na predoperacne vysetrenia, trepat sa na operaciu, do narkozy, odbery krvi, potom PNka, kontroly, hroziace zrasty a podobne. Zena plodna 2 dni v mesiaci a chlap nonstop do skonania, chory tento svet, sluzi tisicrocia len muzom, vybudovali ho pre svoje potreby, toto je jeden z prikladov.

anonym_2d8aa6
19. sep 2026
@tilly

Nechápem tie komentáre tu. Vazektomia je oproti ženskej sterilke oveľa jednoduchší zákrok s menšími vedľajšími účinkami. Normálny chlap to urobí pre svoj kľud a pre svoju ženu. Je to normálne a zodpovedné. Tehotenstvo je tiež oveľa väčšia záťaž na organizmus, ako vazektomia. Antikoncepcia aj teliesko majú tiež viac neziaducich účinkov. Sex chcú určite obaja, tak nech to rieši ten, čo z toho bude mať menej komplikácií.

@tilly Normálny chlap!!! To je najlepší postreh a komentár tejto diskusie. 👏👏👏

anonym_2d8aa6
19. sep 2026
@lenusiatko

Zaostale Slovensko, bohuzial este aj v mysliach zien, na zapade idu muzi bezne na vazektomiu okamzite po porode dohodnuteho posledneho dietata a tuto pani ludstva ani bohovy siahnut na svoju pychu. Zakrok trva s umrtvenim 20 minut, normalny chlap na druhy den nevie, ze mu cosi urobili. Ale zena je okamzite chudera, ked ma opravnenu poziadavku, musi ist na predoperacne vysetrenia, trepat sa na operaciu, do narkozy, odbery krvi, potom PNka, kontroly, hroziace zrasty a podobne. Zena plodna 2 dni v mesiaci a chlap nonstop do skonania, chory tento svet, sluzi tisicrocia len muzom, vybudovali ho pre svoje potreby, toto je jeden z prikladov.

@lenusiatko môjmu mužovi na káve povedal kolega zo Španielska, že to urobil s láskou a to najlepšie voči svojej manželke. 🤷‍♀️ Absolútne nemal problém o tom rozprávať, začal sám od seba ale tu zadubenci...

anonym_2d8aa6
19. sep 2026
@anonym_1852dd

@anonym_1852dd to bol múdry výplod koníkovského právneho okienka 😃

hinda1
19. sep 2026

tak ide o vzajomnú dohodu tak ako on teba nemôže alebo nemal by prinútiť tak ani ty jeho

tilly
19. sep 2026
@anonym_2d8aa6

@tilly Normálny chlap!!! To je najlepší postreh a komentár tejto diskusie. 👏👏👏

@anonym_2d8aa6 mohla som použiť aj výraz milujúci 🤷‍♀️

lenusiatko
19. sep 2026
@anonym_2d8aa6

@lenusiatko môjmu mužovi na káve povedal kolega zo Španielska, že to urobil s láskou a to najlepšie voči svojej manželke. 🤷‍♀️ Absolútne nemal problém o tom rozprávať, začal sám od seba ale tu zadubenci...

@anonym_2d8aa6 aj u nas bezne rodina, kamosky, co ziju vonku sa na tuto temu bavia a chlapi sa spravaju ako chlapi. Sesternicin muz American po porode tretieho frcal na zakrok hned z porodnice. Mam kamosa znameho urologa, k nemu chodia si to davat najma slovenski prachaci, nebudem tu menovat, aby mohli podvadzat svoje manzelky. Horne Uhry sa nezapru, sedlac.

tilly
19. sep 2026
@lenusiatko

@anonym_2d8aa6 aj u nas bezne rodina, kamosky, co ziju vonku sa na tuto temu bavia a chlapi sa spravaju ako chlapi. Sesternicin muz American po porode tretieho frcal na zakrok hned z porodnice. Mam kamosa znameho urologa, k nemu chodia si to davat najma slovenski prachaci, nebudem tu menovat, aby mohli podvadzat svoje manzelky. Horne Uhry sa nezapru, sedlac.

@lenusiatko horné uhry???

anonym_08c188
19. sep 2026

Otazku o pocte deti ste si mali vydiskutovat pred tym nez ste mali vobec prve. Ked ty uz dieta nechces, mala by si si to zariadit ty, ak on chce je cesta, ze ho este bude mat a zrejme nie s tebou 🤷‍♀️
Kazdopadne vazektomia mu vadi a kondom nie? Trosku na vysmech nie?!? 😂😂👏

anonym_2d8aa6
19. sep 2026
@tilly

@tilly však sme boli Horné Uhry

anonym_794b5a
19. sep 2026
@anonym_2d8aa6

@anonym_2d8aa6 O chvilu budeme zas, ked bude Ficko takto dalej pokracovat...

tilly
19. sep 2026
@anonym_2d8aa6

@anonym_2d8aa6 ja som myslela, že toto je maďarský mokrý sen. To už aj Slováci sa do tohto zapájajú? Koniec 🤦‍♀️

anonym_2d8aa6
19. sep 2026
@tilly

@anonym_2d8aa6 ja som myslela, že toto je maďarský mokrý sen. To už aj Slováci sa do tohto zapájajú? Koniec 🤦‍♀️

@tilly ako vidíš, áno. Ja som tu dala mapku, lebo sama som bola zvedavá kde presne a kade boli Horné Uhry. Tak som pozrela. No a keď ti napíšem, že som počula už názor, že keby si nás vzali maďari, bolo by nám lepšie.

anonym_794b5a
19. sep 2026
@anonym_2d8aa6

@tilly ako vidíš, áno. Ja som tu dala mapku, lebo sama som bola zvedavá kde presne a kade boli Horné Uhry. Tak som pozrela. No a keď ti napíšem, že som počula už názor, že keby si nás vzali maďari, bolo by nám lepšie.

@anonym_2d8aa6 Tiez si myslim. Slovaci su neschopni a vlastny stat si nezasluzia. Skor co neskor k tomu aj tak dojde. Ako to bolo? Genegicky sprosti? Presne.

mimer
19. sep 2026

Ale aj po vazektomii minimalne 14 ejakulacii treba riesit ochranu..

minenkaa
19. sep 2026
@mimer

Ale aj po vazektomii minimalne 14 ejakulacii treba riesit ochranu..

@mimer 2 až 3 mesiace a až 20 ejakulácii a ešte potom musí byt kontrola či sú prítomné spermie

anonym_2d8aa6
19. sep 2026
@minenkaa

@mimer 2 až 3 mesiace a až 20 ejakulácii a ešte potom musí byt kontrola či sú prítomné spermie

@minenkaa pravda

lenusiatko
19. sep 2026
@tilly

@tilly ano, sme mentalne furt v Uhorsku, 900 rokov urobilo svoje.

komir63
19. sep 2026
@anonym_autor

@minenkaa On by ešte chcel tretie. Ja určite nie.

@anonym_autor Veď je to o tebe! Nechaj sa sterilizovať ak už nechceš tretie dieťa. A manželovi ponechaj možnosť mať deti s nejakou inou.

anonym_99eb6b
19. sep 2026
@lenusiatko

@lenusiatko Sama si sedlač! Čo sa sem pcháš do zadubenej slovenskej diskusie, ty svetobežnica!