icon

Manžel odmieta vazektomiu. Ako ho presvedčiť?

Dnes o 07:03

Manžel odmieta vazektomiu z náboženských dôvodov. Ako ho presvedčiť? Nechcem hormóny ani teliesko.

Strana
z2
anonym_62e9f0
Dnes o 07:50
@anonym_2d8aa6

Veľmi ma.prekvapuje, ako tu väčšina útočí na autorku. Samozrejmé vo vzťahu by mala byť zdravá komunikácia a ešte dávno predtým výber partnera s ktorým zdieľam rovnaké hodnoty

@anonym_2d8aa6
A možno by nezaškodilo aj také uvedomenie si, že partner/ manžel nie je tvoj majetok a pes, ktorý je povinný robiť to, čo si jeho drahá polovička zmyslí.

anonym_29b1b1
Dnes o 07:50
@doriiis

Ďalšia, ktorá nechce deti ale má sa o to postarať niekto iný, lebo ona sama je lenivá a hlúpa na to.

@doriiis vacsinou asi tak 99 % to musia podstupovat zeny lebo muzi nechcu. Sem tam je to naopak aj to brani

anonym_182ae6
Dnes o 07:51
@anonym_2d8aa6

Veľmi ma.prekvapuje, ako tu väčšina útočí na autorku. Samozrejmé vo vzťahu by mala byť zdravá komunikácia a ešte dávno predtým výber partnera s ktorým zdieľam rovnaké hodnoty

@anonym_2d8aa6 A mali si napisat predmanzelsku zmluvu,v ktorej bude,ze planuju maximalne dve deti.... 🙄

simsalabim
@doriiis

@simsalabim ... Prepáč, ale každý kto niečo chce ale odmieta preto niečo spraviť je hlúpy. Ak niečo chcem, tak to spravím. Ak nechcem deti, tak sa zariadim tak, aby som už deti nemala a nebudem nikoho iného do ničoho nútiť, prosiť.

@doriiis ved ona nieco spravit chce - chce sa dohodnut, aby sa o ochranu postaral on. Hlada rady, ako ho presvedcit, lebo je to mensi zakrok - a sama ho povazuje, na rozdiel od sterilizacie, za zvratny zakrok. No dufam, ze jej tato diskusia trochu otvorila oci, hoci, pre mna z nepochopitelnych dovodov, sa tu na nu velmi utoci. Ako keby spachala nejaky zlocin, prefackala decko na verejnosti alebo zamerne podkla starenku.

anonym_2d8aa6
@anonym_62e9f0

@anonym_2d8aa6
A možno by nezaškodilo aj také uvedomenie si, že partner/ manžel nie je tvoj majetok a pes, ktorý je povinný robiť to, čo si jeho drahá polovička zmyslí.

@anonym_62e9f0 samozrejme, že nikoho nemôžeš nútiť. Treba rozmýšľať pri výbere partnera. Dobrá prevencia budúcich problémov

anonym_2d8aa6
Dnes o 07:53
@anonym_182ae6

@anonym_2d8aa6 A mali si napisat predmanzelsku zmluvu,v ktorej bude,ze planuju maximalne dve deti.... 🙄

@anonym_182ae6 a čo som ti stúpila na otlak? Je asi normálne v zdravom vzťahu komunikovať počet detí a plány do budúcna. Pokladám to za štandart mentálnej výbavy.

anonym_2d8aa6
Dnes o 07:55
@simsalabim

@doriiis a kde v mojej odpovedi vidis liberalnost? Napisala som niekde, nech ho do toho dotlaci? Ved som pisala, ze sa musi zariadit inak. PS Vyjadrit nazor sa da aj inak, ako ju nazvat hlupou a lenivou.

@simsalabim ju ako Fico úderku straší liberál všade 😀

simsalabim
Dnes o 07:56
@anonym_2d8aa6

@anonym_182ae6 a čo som ti stúpila na otlak? Je asi normálne v zdravom vzťahu komunikovať počet detí a plány do budúcna. Pokladám to za štandart mentálnej výbavy.

@anonym_2d8aa6 akurat ze tie plany sa vedia aj podla aktualnej situacie zmenit 😂 Ja som po prvej dcere uz ziadne dalsie nechcela, bola nesmierne narocne babo. Darmo by mi muz hovoril, ze sme sa dohodli na x detoch…. Uz som to tak necitila. No zivot to zariadil inak.

miriatko
Dnes o 07:58

@anonym_autor A prečo nepoužívate ochranu kondóm? Pri tom nikto nemusí podstúpiť zásah do tela. Keď ty nie si presvedčená o tom, že už nechceš žiadne dieťa, tak ťa nemá právo nútiť.

anonym_2d8aa6
Dnes o 07:58
@simsalabim

@anonym_2d8aa6 akurat ze tie plany sa vedia aj podla aktualnej situacie zmenit 😂 Ja som po prvej dcere uz ziadne dalsie nechcela, bola nesmierne narocne babo. Darmo by mi muz hovoril, ze sme sa dohodli na x detoch…. Uz som to tak necitila. No zivot to zariadil inak.

@simsalabim jasné, plány sa môžu meniť, aj okolnosti. Ale každý normálny človek a vzťah si to vie odkomunikovať. Ak niekto chce napríklad 3 deti a po 2 zistí, že to už je finančne na hrane, alebo s prácou, tak logicky chápem, že 3 nebude. Lenže v spoločnosti aj tu na koni vidime mnoho zúfalcov vo vzťahoch a komunikácii.

anonym_182ae6
Dnes o 08:06
@anonym_2d8aa6

@anonym_2d8aa6 Nie,nestupila.Mozno je jej manzel dalsi BK,ktory planuje mat futbalovu jedenastku...

anonym_c72c70
Dnes o 08:07
@anonym_39d15a

@anonym_c72c70 dosť sprostý komentár. Ty bežne kopes pri rieisenie problémov do muža?

@anonym_39d15a maj pochopenie pre trosku ironie 🙂Ved tema je smiesna, niekoho nutit do vazektomie, ci sterilizacie.

123profil321
Dnes o 08:12
@anonym_6ab872

on dieta chce a ty uz nie... kde je napisane,ze ostanete navzdy spolu? najde si inu ..mladsiu mensiu sekeru ako si ty a bude s nou este chciet zalozit rodinu .. on si chce nechat zadne vratka-ale ty mu ich chces len zavriet ..

@anonym_6ab872 ale vzhľadom k náboženskému presvedčeniu, si on pravdepodobne druhú nenájde

janinah
Dnes o 08:14
@anonym_4a06b6

@anonym_autor
Tiež som chcela, teda muž bol za. Kamoška mi povedala, že švagor aj kamoš majú vazektomiu a odvtedy skončil ich sexuálny život, dovrzalo im to majú stále bolesti že ten sex je kôli ním nemožný.
Tak si vyber...

@anonym_4a06b6 netreba veriť všetkému😉

anonym_057141
Dnes o 08:20

Tak v prvom rade sterilizacia muža a ženy je sakra rozdiel. Zatiaľ čo u muža sa spraví za 20min s lokálnou anestezou, u ženy sa musia robiť predoperacne vysetrenia, uspatie celkove, 3 jazvy na bruchu na viditeľnom mieste…u ženy je to oveľa väčší a zložitejši zákrok.

svetlonos
Dnes o 08:24
@janinah

@anonym_4a06b6 netreba veriť všetkému😉

@janinah
A prečo by si vymislali?

dahra
Dnes o 08:30
@anonym_2d8aa6

@anonym_6ab872 ako vieš, že jej muž chce deti? Možno má len vysoké ego a vadí mu siahnuť na pána tvorstva

@anonym_2d8aa6 - sama autorka písala vyššie, že muž by chcel aj tretie dieťa, ale ona už nie.

anonym_af9a08
Dnes o 08:39

@anonym_autor Manželstvo je síce veľmi blízky a dôverný zväzok dvoch ľudí, čo však neoprávňuje ani jedného z manželov k tomu,aby toho druhého nútil do niečoho

anonym_3424f4
Dnes o 08:47

Tak nebudete mat sex … kym sa nedohodnete. Na to sa neumiera a tehotenstvo tiez nehrozi 🤷‍♀️ ako argument mozes pouzit, ze sex sa v nbozenstve praktizuje len za ucelom plodenia deti … nechcete viac deti, nie je sex, pretoze nesplna ucel … proti kondomom ma co?

janinah
Dnes o 08:50
@svetlonos

@janinah
A prečo by si vymislali?

@svetlonos nemuseli vymyšlať,len ich problemy vobec nemuseli suvisiet so zakrokom

Strana
z2