Manželova vazektómia a jej vplyv na katolícke manželstvo
Ak muž katolík spáchal hriech vazektomie, môže s ním mať manželka sex, hoci už nikdy nebudú môcť mať deti? Alebo musí ísť muž na refertilizaciu (zrušenie vazektomie) a až vtedy majú cirkvou povolený sex? Pozná niekto nejaký katolícky manželský pár, ktorý toto riešil? Ak áno, ako to majú?
Sex mimo manželstva je hriech, sex v manželstve so svojím manželským partnerom je povolený.
@anonym_bfb848 Aj keď mal manzel vazektomiu? A bavíme sa o katolíkoch.
cirkvou povoleny sex?
ludkovia , vy ste sa zblaznili?
obrazne si sami sebe vyberate smietko z oci, a brvna tych co vam maju nieco "povolovat" su zahrabavane pod koberec.
@anonym_bfb848 Aj keď mal manzel vazektomiu? A bavíme sa o katolíkoch.
@anonym_autor apoštol Pavol písal kresťanom aby si neodopierali sex v manželstve lebo by ich potom mohol Satan pokúšať keby sa neovládli
1. list Korinťanom 7,2-5
@anonym_autor táto apodobné témy sú tu každý týždeň...som veriaca, mám všetky sviatosti, moje deti som vychovávala vždy vo viere. Ale za do toho nikoho nič že po 25 rokoch s manželom sa s ním vyspím s gumou alebo bez, či bude mať daný zákrok či nie. A nikdy ma nenapadlo sa z toho spovedať. Či hockey toto kvaxčkať na nos.Sex proste k manželstvu patrí a bodka.
Možno bude stačiť vždy po sexe utekať do kostola a vyspovedať sa a bude ti odpustené.
To fakt, vazektómia je spáchaný hriech? Je lepšie každý rok rodiť ako hruška a nemôcť sa naplno tým deťom venovať a vychovávať ich? Ľudia, veď to chce len troška zdravého rozumu.
@anonym_autor Ai pred tyzdom tu nejaka riesila, ze kto pozna knaza co povoluje kondom, lebo uz maju 7 deti ci kolko. Spytam sa ta takto ak by mu po nich preslo auto, bol by to potom hriech mat s nim sex? To mi pripomina jeden: Kedsi davno navstivil jeden lekar kolegu v jednej krajine, kde chceli kontrolovat populaciu. Pozera co robi. Tam chlapi zoradeny. Kazdy sa postavi na stol rozkrocmo, lekar ma v kazdej ruke tehlu a prask medzi ne vajcia z kazdej strany - vajcia na kasu. A ten lekar pozera na toho kolegu a zhrozene mu potom hovori: Clovece to musi straaaasne boliet. A on mu na to ani nieeee ani nieee a pokracuje noooo ale ked si tam zabudnem palce......
vsak to...chapem, ze pachanie hriechu niekto berie vazne a prisne...
ok...hriech je nieco co ublizuje nejakemu cloveku, uraza Boha,...priklad ako nevera, incest, smilstvo, potrat, abortivna antikoncepcia...
ale ze je hriechom branit sa nekonecnemu poctu deti?
a hlavne ked sa bavime o katolikoch, kde cirkev naklada ludom bremena, ktore sama nikdy neskusila znasat?
a to hovorim ako matka 4 deti, ktora nikdy nebrala ani atk.
Spýtaj sa kňaza, resp. biskupa. Tu ti isto neporadia, majú z takych tém zábavu.
@anonym_autor si zjavne frustrovaná s toho že si nemala sex, tak sa.vyspi s vlastným zákonitým manželom a potom sa bež vyspovedať. Veď na to sú spovede./stále lepšie riešenie akoby si sa vyspala s iným chlapom bez vazektomie, rozviedla sa s ním či sa uspokojila.ručne/
Problém vyriešený. Ešte más nejaký problém?
Spýtaj sa kňaza, resp. biskupa. Tu ti isto neporadia, majú z takych tém zábavu.
@anonym_16828b ako rieši biskup antikoncepciu ak nechce mať príliš veľa detí?
@anonym_autor si zjavne frustrovaná s toho že si nemala sex, tak sa.vyspi s vlastným zákonitým manželom a potom sa bež vyspovedať. Veď na to sú spovede./stále lepšie riešenie akoby si sa vyspala s iným chlapom bez vazektomie, rozviedla sa s ním či sa uspokojila.ručne/
Problém vyriešený. Ešte más nejaký problém?
@katica06 tak oni planuju zrusenie vazektomie, s tym ze sa pyta, ci dovtedy moze mat vobec sex...za mna cisty bizar.
to mi pride presne take zakonnicke, ako to, čo odsudzoval jeziš v biblii.
ze zidia, co boli tak upati na zakon, si priklad pocitali kroky, ci nchodili privela v sobotu, alebo nechali utopit tela v studni, lebo v sobotu sa nesmie pracovat...
Ak by sme sa na to aj pozerali ako na "nedovolenu prekazku" z cirkevneho prava, tak je to rozhodnutie (a dosledok) toho muza. Ty ako zena mas predsa svedomie ciste. Ci co si spachala? Co riesis? Za mna hlupost sa pytas. A to som praktizujuca veriaca. Toto je podla mna tak na vyvolanie vasni. Toto nie je nejaka hlupost cirkvi, toto je hlupost toho konkretneho cloveka, co dokaze vyprodukovat.
Ježiš visel na kríži s totálnymi zloduchmi a jedného vzal hneď do nebeského kráľovstva. Ale úplne horší je tvoj muž s vazektómiou!Ten ide bez pardón do pekla!🤷♀️ začnite byť proste dobrými ľuďmi, akým bolo jeho posolstvo a nie riešiť tieto prepnutými ľuďmi vymyslené hlúposti!
@katica06 tak oni planuju zrusenie vazektomie, s tym ze sa pyta, ci dovtedy moze mat vobec sex...za mna cisty bizar.
to mi pride presne take zakonnicke, ako to, čo odsudzoval jeziš v biblii.
ze zidia, co boli tak upati na zakon, si priklad pocitali kroky, ci nchodili privela v sobotu, alebo nechali utopit tela v studni, lebo v sobotu sa nesmie pracovat...
@negymama oni planujú? Oni doma nekomunikujú? Chlap si len tak.z krátenia dlhej chvíle šiel na zákrok. A ona zrazu zistila? Ja týmto anonymnom neverím, ty áno?
@anonym_autor ked je pre cirkevnych hodnostarov v pohode sex s detmi, tak preco by mal byt sex po vazektomii s vlastnym manzelom problem? 🤷♀️
Prosim ta, vyhod si tie kre.kat. xujoviny z hlavy. Toto hlasali v 80.rokoch...antika je hriech, jedine prijatelne su ne-plodne dni, teliesko je smrtelny hriech aj zoi sterilizaciou. Uz vtedy padala populacia a chceli ju navysit, alebo umensit upt-100 000narodenych,80 000 potratenych. Dnes uz je iny svet a fararko ten posledny, s kym zena konzultuje svoj fertilny zivot. Mozno este niekde na Orave si daju tmarsky poradit. Ved dnes je vsetko inak, adorovanie lgbtyxcvbnm...nezosmilnis...(zvolensky, prostrednik), umyvanie noh migrantom na VN. Tymto aktom u mna papa Feri skoncil aj s celou RKC▪️
To ta zaujima pre seba a tvojho manzela alebo len tak z nudy vymyslas otazky ?
Ak to myslis vazne, tak to spada pod moralnu teologiu, z tej maju mnohi doktorat, miestny knaz by ta mohol nasmerovat. Pripadne si vyhladaj email nejakeho profesora v tom odbore a napis mu mail.
Zrejme sa zas dora nudí a vymýšľa trápne témy o katolíkoch.
@anonym_autor mne sa rozum zastavuje keď vidím aké problémy niektorí majú
@anonym_autor mne sa rozum zastavuje keď vidím aké problémy niektorí majú
@mikitilik29 Presne tak, ked nemám žiadny problém, tak si nejaký vymyslím. Autorka by mala navštíviť hlavne psychiatra, lebo toto normálneho človeka ani nenapadne. A vidieť, že nie je svojprávna ked k svojmu konaniu potrebuje súhlas cudzeho človeka (napr.farára)
@anonym_autor to ako myslíš vážne túto otázku? Kde sme v 18 storočí?
@anonym_autor mňa by zaujímalo kto založil diskusiu. Manželka? To nevedela ze na vazektomiu ide?
Podla mna troll navazujuci na temu spred par dni o kondomoch.
Čistý troll toto. Zrušenie vazemtomie, to som ešte nepocula
@anonym_autor mňa by zaujímalo kto založil diskusiu. Manželka? To nevedela ze na vazektomiu ide?
@anonym_0c4b60 Mozno je to manzel tej pani, kde on nechce jest vyzivove doplnky na plodnost a ona spieva spermiam.
Čistý troll toto. Zrušenie vazemtomie, to som ešte nepocula
@basska_b že si o tom nepočula, neznamená že to neexistuje, ale nie je to 100% úspešné že sa to podarí "spojazdniť"
Mikrochirurgická reverzia vazektómie je operačný zákrok, pri ktorom sa obnovuje priechodnosť semenovodov po predchádzajúcej vazektómii. Tento výkon je riešením pre mužov, ktorí sa rozhodli znovu obnoviť plodnosť a mať deti prirodzenou cestou.
Bratislava / Piešťany od 3.500€
https://www.lauros.sk/procedura/reverzia-vazekt...
@basska_b že si o tom nepočula, neznamená že to neexistuje, ale nie je to 100% úspešné že sa to podarí "spojazdniť"
Mikrochirurgická reverzia vazektómie je operačný zákrok, pri ktorom sa obnovuje priechodnosť semenovodov po predchádzajúcej vazektómii. Tento výkon je riešením pre mužov, ktorí sa rozhodli znovu obnoviť plodnosť a mať deti prirodzenou cestou.
Bratislava / Piešťany od 3.500€
https://www.lauros.sk/procedura/reverzia-vazekt...
@anonym_bfb848 Fakturu potom predlozit na fare podla miesta bydliska. Preplatena bude az po nastriekani dalsieho maleho katolika.
"hriech vazektómie", "cirkvou povolený sex" - z tých slovných spojení je mi fakt blivno... Kedy už katolícka cirkev prestane ľuďom zhnusovať normálny život?

Sex mimo manželstva je hriech, sex v manželstve so svojím manželským partnerom je povolený.