icon

Môže byť krstným rodičom rozvedený človek?

Včera o 17:12

Ahojte,

riešime krst dieťaťa. Môj brat by bol ideálny krstný otec, máme výborný vzťah a deti ho zbožňujú. Problém je, že je rozvedený.
Niektorí tvrdia, že to nevadí, iní zas hovoria, že rozvedený človek krstným rodičom byť nemôže.
Máte s tým niekto skúsenosť? Povolili vám to v kostole alebo bol s tým problém? Či záleží od farnosti?

Strana
z2
anonym_a27fb4
Včera o 21:47

@anonym_autor môže, záleží od výšky milodaru 😀

anonym_a27fb4
Včera o 21:48
@anonym_471c6b

@kacena4 haha že ťažký hriech skapem od smiechu 🤣🤣🤣

@anonym_471c6b ja som tiež vybuchol smiechom, až som displej oprskal

anonym_a27fb4
Včera o 21:50
@anonym_471c6b

@anonym_8e03e6 a to že súložíte vám ako hriech nepríde? rozvod je rozvod súčasť života dnes stále lepšie sa rozviesť ako ostať s niekým koho nemáš rada. už by sme mali prestať so škatulkovaním a neriešiť detinské hriechy. ak sa budeme riadiť cirkvou ani prdnúť si nebudeme mocť o chvíľu 🤣🤣🤣🤣

@anonym_471c6b preboha len to nie. Riadiť sa cirkvou, ktorá sama pácha najťažšie hriechy! Zneužívajú deti a tu budú rozvedenej slušnej žene vtĺkať do hlavy, v akom hriechu žije. Grcám z toho pokrytectva a ešte viac z tých, aj tu na MK, ktoré na tomto participujú.

anonym_a27fb4
Včera o 21:56
@elz1920

@anonym_8e03e6 na čo je komu takáto forma cirkvi?
Keď ľudia spolu pekne žijú, sú hriešnici.
A takí, čo sa doma nenávidia s papierom o manželstve, ale svorne kľačia v kostole, tí sú akože bez hriechu?
V takejto forme je celá cirkev so svojimi divnými závermi zbytočná.

Radšej dobrý hriešnik ako zlý kresťan.

Cirkev ako kameň na nohe ma neťaží a žije sa mi bez nej ľahšie. Aj bez nej existuje svedomie, rozum a láska.

@elz1920 správne. Ale bigotné katolíčky ťa za tento názor zo sveta znesú. Lebo len ten čo v lavici prvý sedí a má všetky sviatosti a veĺké sviatky v tej lavici odsedené je.dobrý človek. Čo tam potom, že doma ženu týra, alebo obšíva kolegyňu, alebo obťažuje deti 🫣

katariinam
Včera o 22:13
@anonym_8e03e6

@anonym_471c6b Predstav si situaciu - opustil ma manzel po 12 rokoch. Mala som to stastie, ze mi dal sancu uzasny clovek, bez zavazkov (uz som bola rozvedena, cudujem sa, ze vobec mal zaujem, dost tazko nesiem tu "nalepku" rozvedena - stale sa citim ako vadna), zijeme spolu, on nemoze dostat rozhresenie, nakolko zije v konkubinate so mnou... tak sa tiez pytam, ze ako je toto fer, cim sa on previnil... ale rovnako vnimane ako tazky hriech

@anonym_8e03e6 hej ved toto.. cirkev ma riesena teda skvele....

pr85
Dnes o 03:43

@anonym_autor Bavíme sa o katolíckej Cirkvi, však? Ak žije v konkubinate, je to veľký problém, ani rozhresenie nedostane. Teda ani krstným otcom sa stať nemôže. Ak žije v celibáte, je to OK.

pr85
Dnes o 03:58
@anonym_8e03e6

@anonym_471c6b Predstav si situaciu - opustil ma manzel po 12 rokoch. Mala som to stastie, ze mi dal sancu uzasny clovek, bez zavazkov (uz som bola rozvedena, cudujem sa, ze vobec mal zaujem, dost tazko nesiem tu "nalepku" rozvedena - stale sa citim ako vadna), zijeme spolu, on nemoze dostat rozhresenie, nakolko zije v konkubinate so mnou... tak sa tiez pytam, ze ako je toto fer, cim sa on previnil... ale rovnako vnimane ako tazky hriech

@anonym_8e03e6 Katolícka Cirkev uznáva sex len v manželstve. Akákoľvek imitácia manželského zväzku (ako napr. konkubinat) je neprípustná a je smrtelnym hriechom.

pr85
Dnes o 03:59
@elz1920

A takí, čo sa doma nenávidia s papierom o manželstve, ale svorne kľačia v kostole, tí sú akože bez hriechu?

Cirkev ako kameň na nohe ma neťaží a žije sa mi bez nej ľahšie. Aj bez nej existuje svedomie, rozum a láska.

@elz1920 Dobrý hriešnik neexistuje. Takáto osoba je na ceste do pekla, ak sa nepokaja.

pr85
Dnes o 03:59
@anonym_a27fb4

@anonym_471c6b ja som tiež vybuchol smiechom, až som displej oprskal

@anonym_a27fb4 Čo je na tom smiešne, dráhy anonym?

anonym_2d534e
Dnes o 04:09
@anonym_0236f5

@valria áno robia, keď si veriaci človek z veriacej rodiny, tak áno. Pre niektorých ľudí je svadba v kostole - pred Bohom jedna z najdôležitejších sviatostí v živote. Nie každý je tak ľahkomyseľný

@anonym_0236f5 Ľahkomyselný??

anonym_881e50
Dnes o 04:32

@anonym_autor nemoze

anonym_2d534e
Dnes o 04:37

@anonym_881e50 Prečo? Poprosíme o ROZUMNÝ, praktický dôvod!

anonym_aa816e
Dnes o 04:59

Ja som sa rozišla s mužom a nežili sme spolu asi rok keď som sa stala krstnou mamou. Bola som stále vydatá ale mala som už v tom čase priateľa. Farár sa opýtal akurát či som vydatá. No áno bola som. To že s manželom nežijem a mám iného sa už nepýtal. Ešte aj na spoveď som bola lebo na tom trval. Takze ak to nepriznas tak to nikto riešiť nebude. Týždeň po krste som požiadala o rozvod. Ale ja som neveriaca. Celu cirkev aj ich pravidla mám u prdele. Brat chcel aby som bola krstná a keďže mám všetky sviatosti tak nepovedať pravdu bol najmenší problém.

elz1920
Dnes o 06:23
@pr85

@pr85 jediné peklo, v ktoré ja verím, je tu na zemi. Robia si ho ľudia navzájom. Všetko ostatné sú nehorázne výmysly, ktorými mohli držať pod kontrolou nevoľníkov v stredoveku. Odvtedy ubehlo dosť veľa storočí, aby ľudia začali používať vlastný rozum. Žiaľ, nestalo sa.

elz1920
Dnes o 06:25
@anonym_a27fb4

@elz1920 správne. Ale bigotné katolíčky ťa za tento názor zo sveta znesú. Lebo len ten čo v lavici prvý sedí a má všetky sviatosti a veĺké sviatky v tej lavici odsedené je.dobrý človek. Čo tam potom, že doma ženu týra, alebo obšíva kolegyňu, alebo obťažuje deti 🫣

@anonym_a27fb4 s bigotnými katolíkmi nie je rozumná reč. Nerozumným sa snažím vyhýbať - strata času aj energie.

anonym_ca580a
Dnes o 06:35
@anonym_aa816e

Ja som sa rozišla s mužom a nežili sme spolu asi rok keď som sa stala krstnou mamou. Bola som stále vydatá ale mala som už v tom čase priateľa. Farár sa opýtal akurát či som vydatá. No áno bola som. To že s manželom nežijem a mám iného sa už nepýtal. Ešte aj na spoveď som bola lebo na tom trval. Takze ak to nepriznas tak to nikto riešiť nebude. Týždeň po krste som požiadala o rozvod. Ale ja som neveriaca. Celu cirkev aj ich pravidla mám u prdele. Brat chcel aby som bola krstná a keďže mám všetky sviatosti tak nepovedať pravdu bol najmenší problém.

@anonym_aa816e Keď máš cirkev u prdele, tak na čo, prepytujem, do prdele, sa serieš do kostola a ku krstu? A potom že katolíci sú vraj pokrytci...

hefo
Dnes o 06:38

Fascinujúce, koľko ľudí požaduje cirkevné sviatosti, ale odmieta uznávať ich pravidlá. Aj futbal chodíte hrať s hokejkami?

anonym_8e03e6
Dnes o 06:47
@elz1920

@elz1920 krasne si to napisala!♥️

anonym_471c6b
Dnes o 08:13
@pr85

@pr85 veriť v nehorázny najhorší hriech sveta rozvod je k smiechu! páchajú sa horšie veci ako rozvod ako napríklad súloženie s deťmi a podobne čo sa pácha za zavretými dvermi kostola a my ideme súdiť ľudí len ak sa ich láska k sebe navzájom zmení?? najlepšie na tom je ak sa rozprávame o hriechu obžerstva a hovorí o tom tlustý farár prípadne rehoľná sestra? otras! nehovoriac o lakomstve tj o majetkoch cirkvi! všetkého by sa mali vzdať a dať peniaze chudobným chorým ľuďom na liečenie chorôb a do útulkov! celé zle

anonym_1075ee
Dnes o 09:19
@anonym_a27fb4

@anonym_a27fb4 mate dobre skreslene predstavy, ale este si pokydajte, ked vam to robi dobre. Aky uzasny si clovek, lepsieho od Teba niet na svete, ze?

anonym_1075ee
Dnes o 09:19
@hefo

Fascinujúce, koľko ľudí požaduje cirkevné sviatosti, ale odmieta uznávať ich pravidlá. Aj futbal chodíte hrať s hokejkami?

@hefo presne tak.

anonym_aa816e
Dnes o 09:29
@anonym_ca580a

@anonym_aa816e Keď máš cirkev u prdele, tak na čo, prepytujem, do prdele, sa serieš do kostola a ku krstu? A potom že katolíci sú vraj pokrytci...

@anonym_ca580a lebo to bolo dôležité pre brata a ja som s tým nemala problém 😉. Odvtedy som do kostola nevstúpila a deti nemám pokrstené.

anonym_a27fb4
Dnes o 10:35
@anonym_1075ee

@anonym_a27fb4 mate dobre skreslene predstavy, ale este si pokydajte, ked vam to robi dobre. Aky uzasny si clovek, lepsieho od Teba niet na svete, ze?

@anonym_1075ee skreslenú realitu máš akurát tak TY 🫵
https://refresher.sk/63658-Knazi-za-50-rokov-zn...
Okrem toho nikde netvrdím, žs som najlepší človek. Taký neexistuje 😉

anonym_a27fb4
Dnes o 10:37
@hefo

@hefo tak ale aby v dedine hanba nebola, aby svokra bola spokojná, lebo sa patrí, a oni sú taký kresťania. Asi ako Kollár a Blanár, Slota. 😏

Strana
z2