icon

Môže sa rozvedený človek ísť spovedať?

Dnes o 05:49

Ahojte, ja nie som veriaca, ale svokra áno. Má 80, v poslednej dobe je taká v depresií by som povedala. Lekára odmieta, lebo "nie je blázon", aby chodila k psychológovi, ale vidím, že ju trápia také veci, aj z minulosti.
A teda premýšľam, že by som jej ponúkla kňaza? Spoveď?
Len teda neviem, či môže ísť rozvedený človek na spoveď?
Na prijímanie nie, ale na spoveď možno áno?

Vopred ďakujem.

Strana
z2
thirstymonk
Dnes o 08:38
@jennky13

@thirstymonk a co treba urobit z nasej pozicie ?

@jennky13 Čo sa dá. Prijimať sviatosti, to asi najviac.

thirstymonk
Dnes o 08:38
@zmrzlinka8

@thirstymonk jasné, ze spásu mojej duše mám v rukách ja. Pristupovanie k sv. spovedi, sv. prijímanie, vyhýbanie sa hriechu. Ale nemôžeme predsa povedať, že Ježiš nezomrel za všetkých. On miluje každého človeka, aj hriešneho. Každý má dvere k nemu otvorené skrz sv. spoveď. Čo už je toto za doba.

@zmrzlinka8 No to veru nemáš. Šiesta hlavná pravda, mladá pani? Jak znie?

zmrzlinka8
Dnes o 08:40
@thirstymonk

@zmrzlinka8 No to veru nemáš. Šiesta hlavná pravda, mladá pani? Jak znie?

@thirstymonk Božia milosť je na spásu potrebná: Pre dosiahnutie večného života s Bohom je nevyhnutná Jeho pomoc.
Samozrejme tak som to myslela, cez sv. spoveď a sv. prijímanie.

jennky13
Dnes o 08:42
@thirstymonk

@jennky13 Čo sa dá. Prijimať sviatosti, to asi najviac.

@thirstymonk prijmat sviatosti ? Cize chodit do kostola, prijmat veceru panovu ?

janinah
Dnes o 08:52

Boh nie je malicherný. Kňaz vie,co má robiť aj v takomto pripade.Ale zavolat ho na roxhovor,len ak s tym stará pani bude súhlasiť.

terezka1947
Dnes o 09:16
@thirstymonk

@jennky13 Nová úprava rímskeho misála asi z roku 2021, alebo nejak tak... mení "toto je kalich mojej krvi, ktorá sa vylieva za VŠETKÝCH..." na "toto je kalich mojej krvi, ktorá sa vylieva za MNOHÝCH..." v latinskom originále - "ad multum", nie "ad omnem".

Áno, my pápeženci veríme, že Ježiš zomrel za všetkých, ale to automaticky neznamená spásu všetkých. Pre to treba aj niečo urobiť zo svojej pozície.

@thirstymonk no áno, spásu máme každý v rukach sami.
Ale až Boh rozhoduje podľa svojho nekonečného milosrdenstva, čo bude....či my sme jeho zástupcovia? Aby sme dopredu rozdeľovali ľudí?vidíme do svedomia?nevidíme.
Zase nebud pápežskejsí ako pápež alebo nesupluj Boha.

januska12323
Dnes o 09:18
@zmrzlinka8

@januska12323 to takto nefunguje, pristupovanie k sviatostiam má svoje pravidlá

@zmrzlinka8 ale veď na spoveď ísť môže len nebude rozhrešenie alebo to farár nazve rozhovorom, naozaj nevidím problém ak sa chce

zmrzlinka8
Dnes o 09:40
@januska12323

@zmrzlinka8 ale veď na spoveď ísť môže len nebude rozhrešenie alebo to farár nazve rozhovorom, naozaj nevidím problém ak sa chce

@januska12323 to nie je platná spoveď, ale rozhovor. Práve o to rozhrešenie ide. Čo z toho, ako to nie sú odpustené hriechy.

januska12323
Dnes o 09:59
@zmrzlinka8

@januska12323 to nie je platná spoveď, ale rozhovor. Práve o to rozhrešenie ide. Čo z toho, ako to nie sú odpustené hriechy.

@zmrzlinka8 nevieme aký má postoj babka, duchovne jej možno postačí rozhovor

anonym_3e8a6b
Dnes o 10:09
@danina09

jasne, ze sa moze porozpravat s knazom. ved za nimi chodia aj horsi ludia, resp. ludia, co spachali horsie veci, tak preco by sa nemohol ist vyspovedat niekto, kto je rozvedeny? nelogicke.

@danina09 nerozumieš istým pravidlam, iné je rozhovor, iné je spoved a rozhresenie.

thirstymonk
Dnes o 10:39
@zmrzlinka8

@thirstymonk Božia milosť je na spásu potrebná: Pre dosiahnutie večného života s Bohom je nevyhnutná Jeho pomoc.
Samozrejme tak som to myslela, cez sv. spoveď a sv. prijímanie.

@zmrzlinka8 Múdro

thirstymonk
Dnes o 10:40
@jennky13

@thirstymonk prijmat sviatosti ? Cize chodit do kostola, prijmat veceru panovu ?

@jennky13 Sviatosti je 7 a "chodiť do kostola" nie je ani jedna z nich. 🙂 Večera pánovu majú evanjelici. Pápeženci majú Eucharistiu.

anonym_007a31
Dnes o 11:01

Som rozvedená, bola som na spovedi u františkánov, povedala som že som rozvedená atď, dlho sa modlil a dostala som rozhrešenie.
Na prijímanie som nešla, ale to rozhrešenie bolo úplne rovnaké ako keď som bola dieťa, 2x zdravas, 2x otčenáš.
Ako má človek vedieť že to rozhrešenie nebolo?
Čakala som že ma farár nasmeruje, dostanem jasnú odpoveď na moj stav, ale dostala som to naučené rozhrešenie.
V kostole som nebola roky, som myslela že sa to už zmenilo, čo by mal povedať farár? Že nedám ti rozhrešenie? Odvtedy som v kostole nebola radšej, popravde som sa tešila z rozhrešenia

patrike
Dnes o 11:21
@zmrzlinka8

@thirstymonk jasné, ze spásu mojej duše mám v rukách ja. Pristupovanie k sv. spovedi, sv. prijímanie, vyhýbanie sa hriechu. Ale nemôžeme predsa povedať, že Ježiš nezomrel za všetkých. On miluje každého človeka, aj hriešneho. Každý má dvere k nemu otvorené skrz sv. spoveď. Čo už je toto za doba.

@zmrzlinka8 Protestanti spoved nemaju ...

jennky13
Dnes o 11:28
@thirstymonk

@jennky13 Sviatosti je 7 a "chodiť do kostola" nie je ani jedna z nich. 🙂 Večera pánovu majú evanjelici. Pápeženci majú Eucharistiu.

@thirstymonk ono je to jedno, co kto ma, ale v Bibli je jasne napisane :
1Ján. 1,9
Keď vyznávame svoje hriechy, verný je a spravedlivý, aby nám odpustil hriechy a očistil nás od každej neprávosti.
alebo
1Ján. 2,12
Píšem vám, dieťatká, že sú vám odpustené hriechy pre jeho meno.

tak preco nemoze ktokolvek, kto chce odpustenie ho aj prijat ak Boh vo svojom slove hovori, ze ho da kazdemu , kto svoj hriech vyzna - nie je podmienka, ze knazovi . Preco pridavame nieco tam, kde Boh zamerne odobral, aby bolo jasne, ze odpustenie je zdarma, lebo ON uz zaplatil

anonym_db3cf6
Dnes o 11:51

@anonym_autor neráta sa to úplne ako spoveď keďže nedostane rozhrešenie a neoľutuje hriechy. Ale porozprávať sa ísť môže, vie to uľaviť na duši.

silvike
Dnes o 12:15
@anonym_007a31

Som rozvedená, bola som na spovedi u františkánov, povedala som že som rozvedená atď, dlho sa modlil a dostala som rozhrešenie.
Na prijímanie som nešla, ale to rozhrešenie bolo úplne rovnaké ako keď som bola dieťa, 2x zdravas, 2x otčenáš.
Ako má človek vedieť že to rozhrešenie nebolo?
Čakala som že ma farár nasmeruje, dostanem jasnú odpoveď na moj stav, ale dostala som to naučené rozhrešenie.
V kostole som nebola roky, som myslela že sa to už zmenilo, čo by mal povedať farár? Že nedám ti rozhrešenie? Odvtedy som v kostole nebola radšej, popravde som sa tešila z rozhrešenia

@anonym_007a31 Ty to trosku motas. Rozhresenie predsa nie je to, ze sa mas pomodlit nejaku modlitbu po spovedi. To je ZADOSTUCINENIE. A to teda moze byt rozne, to uz kazdy knaz ako to vnima. Ci da modlitbu ci nieco ine. ROZHRESENIE je to ze Ti Boh prostrednictvom knaza a po tom co si uprimne olutovala hriechy odpustil.

lucia147852
Dnes o 12:21

Môže ísť na spoved a keďže predpokladám, že v 80 už spolu sexuálne nežijú, je tam možnosť chodit aj na prijímanie. Len to treba riešiť s kňazom

anonym_84fde5
Dnes o 12:28

@anonym_autor Ježiš prišiel za ženou v evanjeliu, ktorá mala 6 mužov.A nemal s tým problém.Je to príbeh o Samaritanka.Bozie kráľovstvo nemá hraníc.Urcite jej kňaza zavolaj.

Strana
z2